Шатрогистро ništa od ćirilice, pa ni od latinice. Ako ti je baš mnogo stalo - nema druge nego da kao i do sada skidaš tablet sa docka.
Tema na XDA
Tu sam nasao informacije, imiislim da sam odradio sve kako treba, ali se mucim sa podesenjima, a mozda me i ruter zeza, ali po ovome sto dobijam rekao bih da radi sve samo je do mene 🙂
Da ne bude zabune ugasio sam wlan kad sam ovo radio, samo sam screen napravio posle kad sam ga ukljucio
![]()
Zašto misliš da je update vezan za operatere
Evo ovako, prepravio sam fajl sa definicijama karaktera. Mrzelo me je da premapiram celu tastaturu, pa sam postupak skratio na sledece:
- nasa slova ocekujte na standardnim mestima za nasa slova, naravno preslikane na transformerovu hardversku tastaturu
- malo slovo se dobija pritiskom na CTRL+taster, veliko nase slovo se dobija pritiskom na CTRL+SHIFT+taster
Ne ocekujte vise od mene 🙂 Ko ima zelju da premapira kompletan raspored nase tastature, neka zasuce rukave i krene u akciju. Smor je i ovih 5-6 komada, a kamoli svih 101 ili koliko ih vec ima.
Kako instalirati mapu? Pre svega neophodno je da je uredjaj root-ovan; bez toga nema nista
1. otpakujte arhivu, dobicete fajl asusec.kcm
2. fajl prenesite na transformer
3. fajl trebate da snimite u folder /system/usr/keychars, a tamo vec postoji fajl asusec.kcm; najbolje je da ga za svaki slucaj prvo iskopirate na neko sigurno mesto pa preko snimite ovaj koji sam ja modifikovao
4. fajl sistem je mount-ovan kao read-only, sto znaci da morate u konzolu. Otvorite terminal, postanite root sa "
'su -l'
i zatim remount-ujte fajl sistem u RW rezim sa:
'mount -o remount,rw /system'
5. tek sada moze da se moj asusec.kcm snimi preko onog postojeceg
6. kada je ovo obavljeno, RESTARTUJTE transformera i voila - eto nasih slova.
Paznja : iz nekog razloga nasih slova nema u polaris office-u, mada ih ima u svim drugim aplikacijama koje sam probao (browseri, ssh i telnet klijenti, bilo gde gde se nesto kuca i sl). Zasto? Ne znam. Ali radi sa drugim ofis paketima, napr. sa OfficeSuite Pro. Verovatno je nesto u vezi fontova ili pak PolarisOffice ne 'hvata' stisak na CTRL.
ajd poz. i uzivajte.
ps. moze i cirilica da se stavi sto opet povlaci silesiju promena u asusec.kcm; koga interesuje ima vrednosti za unicode ovde -> http://www.utf8-chartable.de/unicode-utf8-table.pl?start=256&number=128 pa neka krene u akciju.
pps. sto se tice ubacivanja samih definicija, otvorite neki editor i pogledajte na sta fajl asusec.kcm lici; veoma je prosto, potrazite tastere koje sam menjao i videcete kako se rade definicije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari