Šta je novo?

Asus EEE Pad Transformer

Evo i ja da potvrdim: wd passport 320gb; 500gb; transcend od 750gb, sve radi iz prve bez problema. Na usb sam kacio i logitech wireless mis koji, takodje, radi bez problema. Sve ovo na root-ovanom transformeru i Revolver custom rom-u.

Sent from my Transformer TF101G using Tapatalk

Imam ja bas ovakvu, kupio za netbook, 3 puta ga stavio a onda kupio drugu sa dzepovima i dzidza-bidzama. Dajem je za jednu crvenu (ima i kais, koji moze da se skida).

Da li tu staje transformer sa dokom ili samo tablet bez doka? Mozda je bilo, a mozda i nije, gde mogu da nadjem foliju za ovaj model, osim na ebayu?

e odlicno, to znaci da cu da pazarim jos jedan obican transformer, posto sam se u prime razocarao sto nema 3g pa mi to nikako ne lezi

A gde bih mogao da nadjem neki tutorial kako da rootujem svog transformera posto mi je ovaj stock rom vrlo spor a kapiram da to moze brze da radi. Nalazio sam neke stvari po xda ali se tu spominju neke verzije softwera a nisam siguran gde to da proverim koju imam, u pitanju je tf101g iz vipa na 3.2.1 androidu

Sprema se ICS za Transformer, ali jos uvek nije poznat tacan datum kada ce biti spreman.

I na samom sajtu na zvanicnoj stranici stoji da ce biti upgrade na ICs

Inace, ono sto me zanima- da li je moguce nabaviti, i po kojoj ceni, usb adapter, da ne moramo zbog flasha da kachimo na dock?

Edit: da dodam da sam probao usb gamepad neki genius i radi odlicno, cak moze da se koristi u samom sostemu. Npr sa sega emulatorom mortal combat radi kao sto treba :)

Poslednja izmena:
ICS nam stize pocetkom sledeceg meseca, spominje se 12. februar...

svaki dan klikcem na update u nadi da cu videti a sad cu da grickam nokte do 12og...hoce li update biti OTA ili preko kompa

samo da javim da igo radi :) koristi se strech (android 3.2 i preko) tako da rezolucija nije bas "lepa" ali sta je tu je :) druga mogucnost je koristiti 960x540 sto je najveca rez koju sam nasao. za ovo je potrebno naci:
iGO MyWay v8.4.3.179971 Thin v1.7
iGO MyWay v8.4.3.179971 Thin v1.7 iGO files
RebornSkinV1.5.6_Android_960+_Stretched
ovim redosledom se i instalira :)

edit:
kakvo je to dokupljivanje garancije? na koliko moze da se produzi? mislim da mi je trenutno do avgusta 2013...

Evo nesto korisno ukoliko nije vec bilo:

Naime, malopre sam se slogirao i upao u paniku kada nikako nisam mogao da nateram da mi se puni tablet, a sve sam pokusao. Onda sam naisao na foru da se stavi u zamrzivac/frizider i posle pola sata mi je proradio. Nemam reci za ovo- za ovako skup uredjaj, ovo je nedopustivo

(ima jos 2 resenja- da se rasire pinovi na punjacu pre adaptera i ako nece da se iglama u usb portu na punjacu uguraju unutra ili izvuku, nesto ce da proradi)

I da cekam mesec dana? No way dude x)

e vidi ovako,ja sam imao slican problem,ali se on pojavio posle poslednjeg update-a,ne znam da li nam se radi o istom ali evo kako je to izgledalo:
koristim tablet sa tastaturom i ispraznim bateriju posle nekog vremena na tastaturi,drndam onda jos neko vreme i ispraznim do pola na tabletu i smorim se i skinem tablet sa tastature,onda i na tabletu isprazim i sad reko aj da ga utaknem nazad i da sve punim zajedno preko tastature-kad ono p....c,ako imas instaliran dual battery widget i nije tesko skontati-oni gromovi sto su na slicicama nema ih.....ili pokazuje da se puni samo tablet ili samo tastatura,ali kad nemas taj widget dole desno ti stoji upitnik i ako jos to ne primetis odma pa ostavis da se puni par sati a ono nista-a na kraju sam skontao da samo ga skinem sa tastature i vratim da skljocne nazad i sve proradi,to se kao sto sam rekao desilo posle prvog update-a posle 3.2.1 update-a,i rekao bi da su programeri gledali neki smesan film dok su to radili i za.....bali nesto,ics mozda sredi stvari...a morali bi i oni (99% sam siguran da to se nije desavalo pre poslednjeg update-a,tacno od onda)
mozda tvoj problem i nije ovakav ali u svakom slucaju probaj i ovo,i instaliraj dual battery widget ukoliko ga vec nemas ;)

Adaptera do sada nije bilo kod nas, ali potrudicemo se da ga neko od partnera uvrsti u ponudu.

Ako uspete da ga obezbedite, oglasite ovde obavezno gde ce moci da se kupi, pored mene znam licno jos par vlasnika Transformera koji bi bili radi posedovati adapter!

I da cekam mesec dana? No way dude x)

Nisi pratio priču malo ranije - moja iskustva sa Kimtecovim servisom (koji drži Asusa) su sjajni. Tri dana pred Novu godinu mi je iz čista mira nestalo slike na transformeru, pa sam ga odneo u servis kod Tempa u Luci. Ispostavilo se da je riknula ploča i ekran, i sve su mi završili pre Nove godine. Tablet je inače kupljen u Kanadi, imao sam samo račun, ali nije bilo ni najmanjih problema za garanciju. Tablet mi je bio rootovan (to doduše nije moglo da se vidi na crnom ekranu), ali me nisu ni pitali takve detalje.
Ukratko, ni njamanji problem nisam imao i mogu samo lepe reči da kažem na osnovu svog iskustva.
Da sam na tvom mestu radije bih nosio tablet u servis nego u zamrzivač.

Nisi pratio priču malo ranije - moja iskustva sa Kimtecovim servisom (koji drži Asusa) su sjajni. Tri dana pred Novu godinu mi je iz čista mira nestalo slike na transformeru, pa sam ga odneo u servis kod Tempa u Luci. Ispostavilo se da je riknula ploča i ekran, i sve su mi završili pre Nove godine. Tablet je inače kupljen u Kanadi, imao sam samo račun, ali nije bilo ni najmanjih problema za garanciju. Tablet mi je bio rootovan (to doduše nije moglo da se vidi na crnom ekranu), ali me nisu ni pitali takve detalje.
Ukratko, ni njamanji problem nisam imao i mogu samo lepe reči da kažem na osnovu svog iskustva.
Da sam na tvom mestu radije bih nosio tablet u servis nego u zamrzivač.

Apsolutno se slazem, ipak ovo nisu uredjaji pravljeni da rade na niskim minusima. Ne verujem da je njegova baterija odusevljena blejom u zamrzivacu.

I u servisu ne bih pominjao zamrzivač. Za svaki slučaj.

Kod mene je vec drugi slucaj sto se tice servisa.Jako razocaran i prevaren.Kupio od coveka koji je dobio na poklon od vipa i vec posle par sati sam video jako probijanje svetlosti u doljnjem delu i sa strane.Kontaktiram servis oni posalju kurira i rekoh sve bajno sjajno kad ono mesec dana cekao nov ekran i na kraju dobio raskliman i naravno ekran isti kao pre sa obrazlozenjem da to tako mora i ako mi se ne svidja da ga nosim u prodavnicu gde sam ga kupio.Kad sam rekao da je dobijem na poklon rekose da to nije njihova briga da su oni uradili svoj dio i to je to.Zali se Bogu Ocu.Jaka im ta nova tehnologija ekrana na mom kinezu sam imao bolje rasporedjenu svetlost na ekranu.Crnu boju nisam ni video samo tamno sivu i zeleno probijanje na koje sam se zalio.A mozda sam ja to sve umislio i da su OVI NASI strucnjaci kojima nebi dao ni dve nacrtane ovce da cuvaju u pravu.

Ja sam onda fenomenalno prošao sa servisom.

Ali pak, tablet u zamrzivač - nisam siguran da će da valja. Tamo je makar -15 C i to bi moglo da ostavi posledice po uređaj.

edit:
kakvo je to dokupljivanje garancije? na koliko moze da se produzi? mislim da mi je trenutno do avgusta 2013...
Garancija moze da se produzi sa dve na tri godine, ali se produzenje mora obaviti u roku od 180 dana od datuma kupovine. Okvirna cena je 74 evra (global) i 62 evra (local).

Ja sam onda fenomenalno prošao sa servisom.

Ali pak, tablet u zamrzivač - nisam siguran da će da valja. Tamo je makar -15 C i to bi moglo da ostavi posledice po uređaj.

Ja se mnogo izvinjavam svima sto nisam bio jasan u vezi sa delom gde pominjem zamrzivac x)

Naime, mislio sam na adapter da se stavi na hladno, NIKAKO TABLET!! Nemoj neko da je pokusao! Dakle, kada dodje do pregrevanja punjaca, samo ga rashladite. Moze i na prozor da se stavi u ove zimske dane.

Ali moguce i da je ova fora sa rekonektovanjem tableta na dok, posto je i meni dual battery widget pokazivao samo jednu munjicu pa onda stao da puni. Nadam se da je to, bolje nego da stalno hladim punjac :/

Poslednja izmena:
Ljudi, treba mi help. Naime, da li je moguce, i kako, promeniti layout za tastaturu? Treba mi da mogu preko docka da kucam na cirilici kao sto to radim preko ekrana. Da li je to izvodljivo?

Nazad
Vrh Dno