Šta je novo?

Asus EEE Pad Transformer

E bio sam u nekoj guzvi, okacicu screenove, samo market enabler, mada sam prvo aktivirao Google music tj prijavio se preko kompa, a tad sam bio na nekom njujorkskom IP i sve mi je proslo, i onda sam samo preko marketa updateovao mucis player, jer sam vec imao stari
A filmove nisam vidjao, okacicu screen sta ima kad se udje u books, nista posebno

Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

A jel neko pokušao da izvrši remapiranje hardware-ske tastature? Gledao sam ono uputstvo na xda i nije mi baš najjasnije kako da ubacim naša slova. Jasno je kako da promenim slovima raspored, ali ne i kako da ubacim nova. Ono što me najviše buni jeste gde mu navodim koje će to slovo biti kada je pritisnuto shift. Jel neko eksperimentisao?

Zanima me gde imanda se kupi dobra futrola za Transformera? Burazer ima verziju sa dockom, ali me zanimaju obe vrste futrole... I sa dockom i za sam tablet...

Zanima me gde imanda se kupi dobra futrola za Transformera? Burazer ima verziju sa dockom, ali me zanimaju obe vrste futrole... I sa dockom i za sam tablet...

Ja sam nabavio iz njemacke ovu http://www.amazon.com/BLUREX-Leathe...ansformer/dp/B005ESY8VA/ref=pd_ecc_rvi_cart_1 za sam tablet...
A imam i ovu , za dock+tablet, ali to je torbica (u gigatronu kupio) http://www.caselogic.com/10_2_netbo...l/index.cfm?modelid=147736&productid=10011379

Veceras je moj TF, nepaznjom mojih ukucana, pao sa 1,5m visine na plocice... Gorilla glass je prezivio, ali se udubio gornji desni cosak od prednjeg rama i malo napukla zadnja maska (oko 1cm ali se jedva primjeti). Morao sam da skinem ram sa prednje strane i pokusao da malo ispravim to udubljenje kako bi zadnja maska mogla da nalegne (inace je jednim dijelom maska zadnja izletila). Sve u svemu, TF je prezivio, ekran je ok, bez ogrebotine je i sve radi. Jedino bih trebao negdje pronaci taj prednji ram tj front bezel zbog estetike :(

Poslednja izmena:
Ajoj... Deluje da ces morati da koristis Wheeler Dealers tehniku, malo pleksiglasa da se sve lepo spoji i malo farbe, pljunes i ispoliras i ko novo... Tesko da ces naci tu plastiku...

Gledaj to sa vedrije strane - tvoj slučajni crash test transformera će značiti vlasnicima ovog tableta kao dokaz da imaju jaku machinu. Bez šale, mislim da si odlično prošao - samo jedno ukubljenje i mali krc plastike pozadi posle takvog pada. I sve radi. Metar i po nije za potcenjivanje.

Gledaj to sa vedrije strane - tvoj slučajni crash test transformera će značiti vlasnicima ovog tableta kao dokaz da imaju jaku machinu. Bez šale, mislim da si odlično prošao - samo jedno ukubljenje i mali krc plastike pozadi posle takvog pada. I sve radi. Metar i po nije za potcenjivanje.

:) Da, baš tako... Crash test sa 1,5m na pločice je preživio. Sad bi neko trebao da poveća visinu da vidimo dokle su limiti :)

Tek da pitam informativno - 'oće li moći ICS na ove naše transformere?

Priča se da će moći
A evo slika marketa i book sekcije

Poslednja izmena:
moci ce najverovatnije,tj procitao sam na asus-ovom sajtu,pise specifikacija uredjaja i softvera (kaze "android 3.2 - upgradable to ice cream sandwich"),e sad,mene interesuje nesto drugo,od skoro sam vlasnik transformera,extra je,prezadovoljan sam,nego me interesuje da li postoji neka varijanta iskljucivanja multytaskinga,nekako,ne znam ni ja kako,ne bih da lupetam,ili hoce li moci bar u ICS da se ugasi,nervira me sto to trenutno nije moguce,meni licno to nije potrebno,msm ostane mi brdo programa u pozadini da radi i samo zauzima resurse,a verujem da to trosi bateriju vise.....

Poslednja izmena:
U ovom trenutku, jedino resenje za tvoj problem je deinstalacija dosadnih aplikacija, nazalost. Masu programa sam skidao sa svojih uredjaja samo zato sto se sami pale i ne mozes da ih ubijes kako treba... Multitasking je deo sistema, cisto sumnjam da je neko pravio (ili cak pozeleo da napravi) kernel sa ovom mogucnoscu ogranicenom.

Nema toliko uticaja nabateriju ako ti ne trosi procesor, puni ti memoriju maksimum onoliko koliko je dozvoljeno da stavi u heap i to je to. Ali ukoliko nabija procesor, pametno je deinstalirati dosadne programe.

e pa da,slazem se,koristio sam tu i tamo neke programcice za kill-ovanje taskova,ali to nije to,e steta,a trebali su da naprave to na "on" - "off" i bio bi extra,ko voli nek izvoli,nego,uspeo sam posle dosta drndanja sa playerima za video da skontam da najbolje radi "bs player" (sa 720p videom) i jedini nije kocio prilikom pustanja 720p sadrzaja,dok mx player i slicni seckaju do ludila,prikacio sam i na 42" LG i pustio 720p film i mogu reci da sam iznenadjen kako lepo radi.....eto,preporuka svima BS player za hd sadrzaje,ako neko zna jos neki dobar ili bolji nek napise,pa da skinem ;D

Nemam skoro nikakvo znanje o androidu pa me zanima sledece:
Postoji li mogucnost rutovanja uredjaja custom romovima i da li se mogu instalirati i postoje li uopste leceni programi i igre, tj mogu li se kao kod windowsa kupovati u narodnim prodavnicama i instalirati.

Za sva tvoja pitanja odgovor je da :)
Resenje za custom rom-ove, root-ovanje i sl. je forum xda. Od skora je moguce root-ovanje svih verzija Transformera one-click metodom. Od romova najpopularniji su Revolver, Prime, Revolution. Inace, odgovor za prethodno pitanje oko gasenja nekih app-ova koji rade u pozadini je custom rom Revolver u kojem je autor ubacio i neku vrstu task managera u kojem se vide aktivne aplikacije u vidu thumbnail-a koji se gase po potrebi na x.

Sa jednom ispravkom.

Moras da odradis root da bi mogao da instaliras custom rom :)

moze li pomoc,onaj originalan androidov browser (browser) se stalno sam gasi-i to random,jel ima jos neko problema,kako resiti,ili da li uopste moze,mozila mi se ne svidja,ni opera,ni dolphin jer laguju kad se skroluje,a ovaj originalan radi odlicno sem tog sto se gasi....u cemu je kvaka???? :D

Nisam uspeo da provalim, pa pitam - postoji li na tastaturi neki nacin da se podigne tablet iz stand bya? Ili mora ono dugme gore levo na samom tabletu? Malo je zamorno svako malo dizati ruku sa tastatute i pipkati dugmic. A opet, ne bih da dizem idle time na 5 ili 10 minuta zbog baterije.

Radi li emulacija PSX konzole na transformeru? Jel probao neko?

Radi extra stabilnih 60fps u vecini igrica ali ne ispod 40fps

Dajte kolege linkove gde mogu da naucim kako se emulira psx, kako da rutujem uredjaj i koji su najbolji romovi koje koristite.
Hvala.
Moze i na pm ako nije u skladu sa pravilima foruma.

Imam par pitanja:

1.Da li ste probali HD filmove na TVu i kako sve to radi?

2. Da li ste probali da prikljucite misa na usb i mozda neki gamepad?

generalno me interesuje sta sve moze od PC opreme da se ubaci u taj usb na tastaturi i da radi...

Video sam na youtube-u da svasta moze ali bi ipak voleo da neko potvrdi sta je sve cackao

2. mis moze, cak i wireless varijanta. gamepad bi bio overkill

Gamepad moze I ja sam probao od ps3 I na usb radi savrseno.trenutno samo dve podrzavaju gamepad I to shadow gun I ne znam kako bese se zove trke na skuterima.nesto gp race.najavljeno je da ce pre ili kasnije dobiti patch za game+pad.a sto se tice filmova ako planiras hd sa titlovima zaboravi.jedino 800x600 tece glatko softwerski posto u hardware dekoding modu slova ostaju na tabletu a slika preko hdmi-a.da nije toga moglo bi I mkv 720p da svari.

Kolege moze li prredlog za kvalitetan program za navigaciju koji ce da radi offline, tj. bez internet konekcije?

Radi Ndrive, ali je malo losiji, tj on radi dobro ali izgleda Transformer nema AGPS, tako da bas treba da bude opticka vidljivost ka nebu, u stanu mi ne radi, ali napolju hoce, a npr pored njega mobilni ista navigacija uhvati i u stanu za 5 sekundi :)

ndrive 10 imam instaliran,i radi odicno,signal hvatam i u kuci,u zatvorenom 3-4 od 5 crta signala,dosta je precizan,radi full screen,za sada nisam imao problema ;)

Ne bilo ti tesko baci na pm izvor ili link do download fajla, ako nije problem :)

Uzeo sam Transformera i stvarno sam zadovoljan kako radi, izgleda i kako je napravljen. Ono što mi kvari sreću je činjenica da se punjač baš puno greje a video sam da se na Netu dosta ljudi žale da im se jako brzo pokvario. Takođe, i data kabl (koji služi i za punjenje) mi baš ne uliva poverenje jer plastični deo koji štiti deo konektora (onaj koji ulazi u tablet) nije baš najbolje pričvrvšćen.

Pitanje je da li se kod može naći rezervni punjač i kabl? Takođe, da li se može naći punjač za kola?

Druze ne plasi se, stvarno nema potrebe. Punjac se greje normalno, kao i kod obicnog mobilnog telefona. Izvadi ga iz one folije kojom je oblepljen i uzivaj. Konektor je takodje solidnog kvaliteta, tako da nema mesta panici. Uzivaj u uredjaju, a ako se i desi nesto, tu je garancija.

Nazad
Vrh Dno