Šta je novo?

Asus EEE Pad Transformer

na Asus-ovoj facebook stranici najavljuju novi Transformer. :D

Pozdrav, koristio sam danas ovo čudo u Vip poslovnici i prosto sam oduševljen... hteo sam da uzmem ionako oko nove godine neki laptop baš u cenovnom rangu ovog tableta, uglavnom za fax- tako da me je onaj dodatak za tastaturu, opet, oduševio :), jel bi mi odradio taj posao ili ipak da se držim pravog laptopa?

EDIT:

Jel moguće da on košta u slobodnoj prodaji kod nas za više od 50 000? Pa za te pare ga mogu kupiti u Vipu uz paket od 1090 dinara i odmah platiti pretplatu za prvih godinu dana o_O

Poslednja izmena:
Pozdrav, koristio sam danas ovo čudo u Vip poslovnici i prosto sam oduševljen... hteo sam da uzmem ionako oko nove godine neki laptop baš u cenovnom rangu ovog tableta, uglavnom za fax- tako da me je onaj dodatak za tastaturu, opet, oduševio :), jel bi mi odradio taj posao ili ipak da se držim pravog laptopa?

EDIT:

Jel moguće da on košta u slobodnoj prodaji kod nas za više od 50 000? Pa za te pare ga mogu kupiti u Vipu uz paket od 1090 dinara i odmah platiti pretplatu za prvih godinu dana o_O

Ne i da. Da, u slobodnoj prodaji kosta oko 50k, model sa tastaturom (kao i ovaj u VIPu, koliko sam primetio), ali bez 3G.
Ne, nece ti za faks zameniti laptop. Ne znam za sta ga koristis, ali office je i dalje office, ne moze da mu parira, a to ti treba na kom god faksu da si. Ni po udobnosti rada, ni po funkcijama.
Kada to kazem, da, mozes da otkucas dokument na njemu, mozes i tabelu da napravis ako nisi preterano zahtevan. Mozes i da otvaras powerpoint prezentacije (pretpostavljam da ces u njima imati gomilu predavanja), ali ne i da ih pravis za seminarkse (mozda neko zna neki office paket da moze ovo da radi, ali ja ne znam ni jedan. Cak i samo prikazivanje powerpoint prezentacija moze da zeza (npr, ne prikaze ti graficku pozadinu, vec samo stavi belo, a font ti je beo - desavalo mi se).

Ne znam sta studiras, ali ovo je neophodno svima. Za ostalo zavisi od faksa. Svakako neces moci da programiras, CAD postoji ali nije ni izbliza dovoljan za fakultetske potrebe. Ovaj uredjaj i dalje ne moze da zameni PC kada je ozbiljan rad u pitanju, koliko god dobar bio.

Ne treba mi za programiranje, već za sve ostalo što si pomenuo, ali i za multimedijalni rad najverovatnije, a i obrada videa takođe... sad kad razmislim malo bolje vidim da za to što mi treba stvarno mora "pravi" PC, uhvatila me bila ona prava potrošačka magija :), eh koji sam pajser

kako si instalirao i odakle si skinuo ako nije problem.Ja sam na 8.6.6.15

Pa nisam siguran ali ćini mi se da je kod tebe 3G varijanta TF-a?

da u pitanju je 3g i izgleda je ovo zadnji update.i jos uvek postoji curenje baterije.

Siksy koja je tebi verzija (B70, B80)i koliko si puta silovao dugme dok ti nije ponudio update? :d

Siksy koja je tebi verzija (B70, B80)i koliko si puta silovao dugme dok ti nije ponudio update? :d

Kod mene je B70.. Update sam uhvatio sinoć, oko 1h..
Svo vrijeme mi pokazivalo da nema update a posle jedno pola sata (i otprilike 15tak pokušaja), krenuo update...

Inače, ja sam u BiH..

Hvala. Ja cu morati ocigledno da sacekam sa mojim B80 jos malo, pokusao sam u vise navrata, sa restartovanjima i sl nema jos nista

Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

Sad već počinjem da mislim da podrške za naša slova nikada neće ni biti (možda za transformer 4 ili 5)... OGROMAN minus za Asus... :(

Povukose ovaj update, kako se prica po net-u zbog te app backup aplikacije koja ne radi nikome :)
Odoh na oficijalni sajt i stvarno nikakav firmware nema noviji od 19.10.2011
Naram se da ce ispraviti to brzo i pustiti u etar :)

Povukose ovaj update, kako se prica po net-u zbog te app backup aplikacije koja ne radi nikome :)
Odoh na oficijalni sajt i stvarno nikakav firmware nema noviji od 19.10.2011
Naram se da ce ispraviti to brzo i pustiti u etar :)

Na xda kažu danas da "It's not been pulled. It's still being sent out."

Bio, videh da kazu, ali isto videh da se ne javi niko ko je skinuo danas :) i ja bih voleo da nije tako, super ako se pojavi sto pre, do tada cekanje

Evo ja ga skinuh pre nego sto sam krenuo na posao jutros, video sam samo da ima appbackup i Netflix (koji naravno ne mozemo da koristimo). Pozabavicu se vise kad se vratim s posla.

Evo ja ga skinuh pre nego sto sam krenuo na posao jutros, video sam samo da ima appbackup i Netflix (koji naravno ne mozemo da koristimo). Pozabavicu se vise kad se vratim s posla.

Appbackup ne radi a Netflix, uz malo snalazljivosti, mozemo da koristimo (naravno, prvi mjesec free trial a onda ...) :)

Koja verzija je kod tebe, posto meni i dalje ne nudi update?

Evo sad i ja preuzeh update... Tako da B80 je zvanično dobio update... Ništa specijalno, i dalje ništa od naših slova... Gde je sad ASUS Srbija???

Stiže konačno i taj update, ali sledeća verzija dakle 8.6.5.19

P20111110142706.png

Prvo što sam probao je app backup, i prođe ok, probao sam sa nekoliko programa

Par pitanja:
1.Da li ovaj android os moze da radi sa bazama,konkretno da li moze da otvara baze iz accessa?
2.U cega pakujete ovaj tablet,kakve torbe koristite,zbog tastature?
3.Ima hdmi izlaz,jel probao neko da pusti 1080p na lcd,s obzirom da tegra ima problem sa 1080p?
Kao lud sam,dvoumim se da uzmem ovaj tablet ili netbuk 1215b.Ovde mi se svidja autonomija,ekran i to sto ima tastaturu ali nisam siguran koliko je androoid ok za neki office rad,ono bas kad je hitno.

Par pitanja:
1.Da li ovaj android os moze da radi sa bazama,konkretno da li moze da otvara baze iz accessa?
2.U cega pakujete ovaj tablet,kakve torbe koristite,zbog tastature?
3.Ima hdmi izlaz,jel probao neko da pusti 1080p na lcd,s obzirom da tegra ima problem sa 1080p?
Kao lud sam,dvoumim se da uzmem ovaj tablet ili netbuk 1215b.Ovde mi se svidja autonomija,ekran i to sto ima tastaturu ali nisam siguran koliko je androoid ok za neki office rad,ono bas kad je hitno.

Nemam Transformera, imam Netcat3 sa eksternom tastaturom, kao i Asus netbook eeePc 1015px. Ako ti treba office, drzi se netbuka, ja sam zamisljao da cu sa tabletom uspeti da zavrsavam neke poslice pa sam na kraju ipak uzeo netbuk koji meni zadovoljava apsolutno sve potrebe, a i baterija je sasvim dobra (6-8 sati na WiFi-u). Tablet sam bucnuo u tasnu i na njemu citam, surfujem, gledam filmove itd. a na netbuku radim (i takodje radim sve sto i na tabletu).

Za sve on koji imaju transformer i koji do sada nisu rootovali svoje uredjaje, a hteli su, pojavio se 1-click root:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1345049

Radi sa svim revizijama transormera, sa i bez 3g. NA drugoj strani threda imate i app za instalaciju clockwork-a koji vam posle toga omogucava da instalirate bilo koji custom rom.

Kako su ga odradili :) B80 prodje iz prve za 2 sekunde. Vrh

Za sve on koji imaju transformer i koji do sada nisu rootovali svoje uredjaje, a hteli su, pojavio se 1-click root:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1345049

Radi sa svim revizijama transormera, sa i bez 3g. NA drugoj strani threda imate i app za instalaciju clockwork-a koji vam posle toga omogucava da instalirate bilo koji custom rom.

A sta se dobije rootovanjem i instalacijom custom roma?Sta to treba bolje da radi a na originalnom ne radi?Imao sam razne android telefone i retko ima neki custom rom koji je bolji od originala a da sve na njemu radi.Obicno izostave hdmi i teraj?Ko voli nek izvoli.Zanima me u cemu je prednos custom roma u odnosu na fabricki pre nego se upustim u ovu avanturu.

Custom ROM-ova za Transformer ima nekoliko. Od značajnijih stavki (bar sto se tice Revolver i Revolution HD ROM-ova, koje sam koristio): duza autonomija baterije, OC mogućnosti (podigao clock na 1.592Ghz bez FC), gasenje "tabova" koji ostaju da rade u pozadini (kao u nadolazecem ICS-u (Revolver ROM)), full backup, itd...

Poslednja izmena:
Vrh Dno