Šta je novo?

Asus EEE Pad Transformer

I to resava root-ovanje uredjaja odnosno zabadanje firmvera sa voodoo patch-om. *** :)

a nisam upucen - zasto ti mozes, a ja ne mogu da rutujem ? ubi me radoznalost ... ? :)

Druga revizija hardvera... Zato ga je i Kutija i prodao ...

@Igoritza: Možda ga i možeš root-ovati, ako si nabavio neki model iz zaliha... Pogledaj na dnu samog tableta serial No. Ako ti je niže od B70 (B50 recimo) onda možeš, ako je B70 onda možda, a ako je B80 onda nema šanse. Moj je naravno B80 (baksuz).

sad pregledah ovlas na XDA, kazu da ce moci vremenom i B80, ako neko nadje nekakav kljuc. covece, tim hakerima je ceo zivot RPG :)

Ne zna se SBK (secure boot key) za te novije revizije transformera. Kljuc za ranije revizije dosao je do sirokih narodnih masa metodom 'leak'-a, najverovatnije od strane nekog Asusovog inzenjera.

a jel pokusao neko, da im napise polite message - dragi ASUS-ovcani, bi ste li nam dali Root opciju, ili SBK ?

odo ja da napisem.

Da li se rom salje kriptovan na transformera? Tj.. kada se ROM skine sa neta, da li je u kriptovanom obliku ili ga flash program kriptuje u letu dok puni transformer?

danas gledam prospekt VIPa, i vidim Transformer uz Neograniceni Internet 15 paket za 25k RSD (verovatno 2god ugovor). inace, na njihovom sajtu nema nista o Transformeru....
ono sto me zanima je kako su oni obezbedili taj internet na Transformeru - koji nije 3G? da li to znaci da radi sa VIPovim 3G modemima?

gledam specifikacije i nigde ne stoji... pa lepo...

EDIT: citam i ne vidim: 2G/3G - Da, ugradjen modul za SIM karticu....

my bad

pa moze jedino ovako:

http://techwalls.com/gadget/3g-usb-asus-transformer/

nisam probo licno, ali sve nesto razmishljam da li su ovi iz VIP-a to uradili ... :)

sa druge strane, ja moram da kazem da je u gradu, makar, dobra situacija. pre svega zahvaljujuci SBBZona-i. ne znam koje rutere koriste, ali ima ih brate svugda.

Zverina, stvarno je mašina za respekt :)

Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

Par pitanja
Jel svima GPS signal prilicno slab, kada u stanu ne moze da uhvati 2-3 satelita i to sa ocajnim prijemom? NDrive nece ni jednu crticu signala da popuni? Kisa napolju, izacicu kasnije na otvoreno nebo, ali evo tu pored stara Nokia E75, isti NDrive uhvati satelite za minut (i da nije Ndrive problem, obican GPS info ne hvata, sa njim testiram)
Drugo me zanima jel neko u skorije vreme probao Ubuntu da stavi, cisto testiranja radi? Ono upustvo na prvim stranama izgleda ne funkcionise vise, tj vidim u komentarima da ljudi sa verzijom 3.2 ne uspevaju, imaju neke probleme boot loop itd

Transformer ocito nema AGPS vec klasican GPS. AGPS koristi bazne stanice za brzi fix, dok klasican GPS trazi cist pogled na nebo.

Transformer u VIP-u je 3G varijanta, nikakav dodatni modem ne treba.

Obzirom da na VIP-ovom sajtu nema nikakvih informacija u vezi ovog modela, zanima me gde mogu saznati nešto više o njihovoj ponudi (cene, paketi itd.)? Na njihovom štandu u Rodiću nisu znali ništa da mi kažu o ovome.

c3602011-10-10-14-00-11s.jpg

24meseca ugovor

pa kako onda da verujes da ima 3G, ako mogu da napisu ovako retardiranu stvar kao sto je Intel GMA u SoC-u sa Tegrom ? :S: boze me sacuvaj i sakloni naseg marketinga u IT sferi!

Ahahaha, "DVD 8x SuperMulti sa dual-layerom"...

Znači strašno, ja sam duplo više platio za ovaj isti tablet a nisam dobio ni DVD super multi ni ugrađen slot za sim karticu ni Intelovu grafiku... Uvališe mi osakaćenu verziju. Baš sam baksuz... :D
Ovo je izgleda bio neki težal copy/paste error, mada je ovo definitivno greška za koju bi trebalo da padne par otkaza...

Znači strašno, ja sam duplo više platio za ovaj isti tablet a nisam dobio ni DVD super multi ni ugrađen slot za sim karticu ni Intelovu grafiku... Uvališe mi osakaćenu verziju. Baš sam baksuz... :D
Ovo je izgleda bio neki težal copy/paste error, mada je ovo definitivno greška za koju bi trebalo da padne par otkaza...

Ma idi, da vidiš kako su se izlupali u METRO katalozima, kada su ipad počeli da prodaju, ovo nije ništa...mada opet, ono je Metro, a ovo Vip

Vrh Dno