Pre nekoliko dana sam imao pitanja, a sada nakon tri dana testiranja imam i par konstatacija.
Koristim inače Desire HD HTC sa androidom 2.3 koji je bio veliki napredak i razlog za promenu Win operativnog sistema koji sam ranije koristio godinama, te sam isti skok očekivao kupovinom tableta te korišćenjem svih prednosti koje donosi tastatura, veliki ekran i dvojna kamera, te Androida 3.1. Sistem je nestabilan i još pun bagova. Ali tu dolaze razočarenja. Fb aplikacija ne radi kako treba, chat gotovo nemoguć, freezuje i ruši konekciju. Nemoguće podizanje i sherovanje fajlova sa FB. Skype nije moguće instalirati ni koristiti, iako je prisustvo prednje kamere reklamirana kao hardverski superioran dodatak u odnosu na konkurenciju. Dobar dao programa koje koristim na telefonu ne rade ni upola dobro na tabletu. Nijsam uspeo da podesim dok je zakačena tastatura da dobijem naša slova kod pisanja dokumenata već samo na virtuelnoj tastaturi.
Nisam još pokušao da instaliram aplikacije koje ne dolaze sa marketa i sinhronizaciju sa PC pa ne znam šta me tu očekuje.
Možda je sa kupovinom treblo još sačekati i kupiti verziju sa ugradjenim 3g modulom koja stiže po nekim najavama početkom avgusta ?
I možda će naredni update popraviti situaciju ?
Obzirom da ne koristim facebook pojma nemam kakva je situacija sa takvim appovima. Zar ne postoji na android marketu vise od jedne aplikacije? Ako ta koju koristis ne radi dobro, mozda je neka druga ok?
Skype je djubre pa djubre - radi lose na svakoj platformi koja nije windows - i na androidu, i na ios-u, i na OSX i na linuxu.... obzirom da su namerno zabranili pristup svim alternativnim klijentima, ostaje samo da oni koji koriste skype cekaju da se novi vlasnik Microsoft smiluje i popravi situaciju (sto moze da se desi, a moze i da se ne desi).
Sto se tice ostalih aplikacija koje ti sada rade lose - trazi alternative. Napr. ja sam tako uspeo da iskopam gomilu programa za koje nisam ni znao da postoje a rade mi fenomenalno dobro i prepravljeni su za tablete ( recimo - ghost commander, total commander, remote desktop client, sshake, tabnotes....). Prakticno svaka aplikacija kojoj se pojavila nova verzija u zadnjih par nedelja sada ima i podrsku za tablete.
Isto tako, nema razloga da se plasite da instalirate clockwork koji ce da vam omoguci izuzetno lagano menjanje firmware-a. Recimo odlican firmware je Prime 1.5 (koji ima update-ovane neke od bazicnih aplikacija skinutih sa androida 3.2) a najbolji kernel koji sam video je netformer-ov. Inace taj lik, netformer, pravio je kernele i za HTC telefone, pa ga se neki verovatno i secaju. Prime 1.5 + netformer kernel rade nestvarno brzo, bez ikakvih problema i neverovatno stabilno.
edit: a obzirom da je ovo prvenstveno hardverski sajt, dobicete mogucnost i da overklokujete transformer, uglavnom svi uspevaju da dignu klok za 50% bez problema

Ako vam je seckala reprodukcija HD filmova ili po neka igrica, ovo resava stvar.
Problem sa tastaturom? Pogledaj kako se modifikuje layout tastature, pa ako zelis ubaci nasa slova -
http://www.xda-developers.com/android/modify-the-transformers-dock-layout/
edit 2: uf zaboravio sam - imate i programce koje se zove 'dual battery widget' i koje vam daje stanje obe baterije, one na docku i one na samom tabletu. Vrlo korisna stvarcica.