Šta je novo?

Asus EEE Pad Transformer

Nisam toliko koristio dock pa nisam primetio neki problem. Medjutim suskalo se i pre da tu i u samom tabletu ima neki problem kod koriscenja baterije i da iz tog razloga nije implementirana batteryuse opcija.
Nadam se da ce update omoguciti battery use posto mi se desi s vremena na vreme da mi neki app izvuce bateriju preko noce a ne mogu da nahvatam koji je da ga soknem. Sumnjiv mi je Google Earth bio ali necu bez dokaza jos da ga likvidiram ;)

Android Comic Viewer mi povremeno izbacuje out of memory error, a pošto sam ovaj tablet kupio primarno da bih prevodio stripove, to me prilično nervira. Zaobilazim taj problem tako što raspakujem strip u zasebne jpegove, ali to će mi praviti problem kada mi laptop ne bude bio pri ruci. Ima li neko rešenje za ovo?

Android Comic Viewer mi povremeno izbacuje out of memory error, a pošto sam ovaj tablet kupio primarno da bih prevodio stripove, to me prilično nervira. Zaobilazim taj problem tako što raspakujem strip u zasebne jpegove, ali to će mi praviti problem kada mi laptop ne bude bio pri ruci. Ima li neko rešenje za ovo?
Ako se to javlja i tebi koji imaš 4 puta više RAMA od mene :d znači da je problem u programu, a ne u tabletima/OSu :crash:

Probaj kao alternativu Perfect Viewer.

Nemam veze sa tim programom niti sa stripovima uopste ali i meni bese cudno sto imas outofmemory problem na uredjaju koji je jak sa memorijom bas.
Na blic pogledah na netu pa deluje da je tu neki problem ako se koristi cbr format zbog rar kompresije dok cbz format se bolje ponasa.
http://forums.droidcomicviewer.com/discussion/37/out-of-memory-error-functionality-request/p1

Ne znam da li je to kod tebe slucaj ali bih na tvom mestu u svakom slucaju eksperimentisao sa razlicitim formatima stripova i tako nasao sa kojim formatom aplikacija najbolje radi.

Pa najčešće nemam mnogo izbora, pošto materijal dobijam od izdavača. Konkretno, u ovom slučaju sam Konane dobio u cbr formatu.

Nego, da li su kod Transformera sve aplikacije stalno uključene nakon što se pokrenu? Na primer, u mom slučaju, tokom dana pokrenem Kindle, ACV, Jewels, asusovu aplikaciju za mejl, Plants vs Zombies i možda još ponešto. Instalirao sam Advanced Task Killer, ali kada mu kažem da pogasi štiklirane aplikacije, one i dalje ostanu vidljive u prozorčićima pored ikonice za home screen.

Pa najčešće nemam mnogo izbora, pošto materijal dobijam od izdavača. Konkretno, u ovom slučaju sam Konane dobio u cbr formatu.

Nego, da li su kod Transformera sve aplikacije stalno uključene nakon što se pokrenu? Na primer, u mom slučaju, tokom dana pokrenem Kindle, ACV, Jewels, asusovu aplikaciju za mejl, Plants vs Zombies i možda još ponešto. Instalirao sam Advanced Task Killer, ali kada mu kažem da pogasi štiklirane aplikacije, one i dalje ostanu vidljive u prozorčićima pored ikonice za home screen.

To prozorce prikazuje zadnje koriscene aplikacije. Ti si ih pogasio sa ATK-om kako treba. Inace i nema potrebe neke za tim ali ne znam bas ako ti taj guta memoriju toliko kako bi se android snasao sa tim. Trebalo bi da ih suspenduje na disk, sve koje ne rade u pozadini nesto, tako d abi i memorija bila oslobodjena.
Pretpostavio sam da ne mozes da utices na format koji dobijes nego sam mislio ako imas mogucnost da konvertuj na desktopu caskom to open/save u nekom appu pa da ih tek posle koristis na tabletu.

Poterao me je grozan maler i izgleda da sam izgubio punjač sa data kablom od mog Transformera. U Gigatronu nema da se kupi. Zna li neko gde bih mogao da ga nabavim, a da ne kupujem tablet uz njega?

Poterao me je grozan maler i izgleda da sam izgubio punjač sa data kablom od mog Transformera. U Gigatronu nema da se kupi. Zna li neko gde bih mogao da ga nabavim, a da ne kupujem tablet uz njega?
Znam da je osim Gigatrona jos i PCPractic jedino imao ovaj tablet u ponudi. Ne verujem nesto ni da oni imaju ali vredi probati te ih pozovi.

Nemam transformer, ali ako govoriš o onom 40pinskom kablu, juri člana alexa021 da ti poruči preko ebaya, a ako se može puniti na usb, bilo koji kabl ti završava posao, kao i većina punjača...proveri samo karakteristike originalnog punjača...

Nemam transformer, ali ako govoriš o onom 40pinskom kablu, juri člana alexa021 da ti poruči preko ebaya, a ako se može puniti na usb, bilo koji kabl ti završava posao, kao i većina punjača...proveri samo karakteristike originalnog punjača...

Ne moze da se puni na usb, treba mu kabal.

Katastrofa izbegnuta - kabal pronađen. Uf.

Međutim, ovo je dobar povod za pitanje - da li je zaista podrška za Asusove uređaje kod nas tako slaba? Šta će biti ako budem morao da ga nosim na reklamaciju? Dve godine, koliko traje garancija, ipak je dug period.

Sto mislis da je podrska za asus uredjaje slaba?

ps. kabl i ispravljac sa gotovo pa standard za sve tablete. Taj utikac sto se bode u asus je isti i za apple, i za samsung, a verovatno i za gomilu drugih proizvodjaca. Sad ne znam napamet kako se zove standard, uglavnom taj utikac daje tabletu jacu struju nego obican usb odakle sledi da se tablet i mnogo brze puni nego preko klasicnog USB-a.

Podrska za ASUS uredjaje definitivno nije slaba. U stvari, koliko vidim jedino ASUS pruza aktivnu podrsku i na Benchmark forumu :)
U slucaju gubitka ili kvara bilo kog dela ASUS Transformer paketa korisnik se moze obratiti ASUS servisnom call centru i dogovoriti da se naruci deo. Ako je kvar, deo ce biti zamenjen besplatno, a ako je deo izgubljen, korisnik ce morati da plati novi.

U tom slučaju, izvinjavam se. Da se razumemo, ja sam dugogodišnji korisnij Asusovih proizvoda. Sve moje matične ploče, sem poslednje, bile su Asusove. Daleko od toga da nisam zadovoljan kvalitetom proizvoda. Međutim, juče sam u panici zvao sve prodavce IT opreme u Beogradu, tražeći kabal za Transformer, i svi su mi glatko odgovorili da to nemaju odvojeno u prodaji, niti da postoji mogućnost da se naruči. Već sam pomislio da ću morati da kupim nov tablet da bih dobio kabal.

Nego, da li postoji mogućnost da se Transformer poveže sa mobilnim preko vajerlesa i da tako ide na internet? A ako postoji, da li je to moguće samo sa android telefonima, ili može i sa telefonima sa ostalim OSovima (Bada, Simbijan...)?

Na Androidu provereno može, ide se na Tethering i samo se štiklira Mobile AP, gde posle toga mobilni služi kao pristupna tačka. Ti onda konekciju mobilnog sa tableta vidiš kao WiFi mrežu i normalno se povežeš na nju.

Nego, da li postoji mogućnost da se Transformer poveže sa mobilnim preko vajerlesa i da tako ide na internet? A ako postoji, da li je to moguće samo sa android telefonima, ili može i sa telefonima sa ostalim OSovima (Bada, Simbijan...)?

Probao sam sa
1. Nokia 5800 XM (symbian i joikuspot) - ne radi.
Da bi radilo transformer treba da se rootuje.

2. HTC desire (android) - radi bez problema

Transformer ne moze da se poveze na ad-hoc mrezu sto koristi joikuspot.

Android tethering sa telefona pravi potpuni access point i onda tablet bez problema, bas kao i bilo koji drugi uredjaj, moze da se konektuje na net.

edit: naravno root-ovani transformer moze da se podesi da vidi i ad-hoc mreze.

Poslednja izmena:
Tja... propade mi plan da za naredni telefon uzmem Wave II. Sada sve nade polažem u Viewsonic V350...

Koliko je meni poznato radi sa Android i iOS platformama. Jedna stvar je veoma bitna. Android 3 je mlad OS i mnogo stvari ce biti unapredjeno, odnosno ozvaniceno vremenom. Citao sam da je moguce povezati i 3G USB modeme, ali za sada je potrebno root-ovati uredjaj. Nije iskljuceno da ce vremenom sve to biti deo regularne verzije OS-a.

U sadasnjim transformer firmverima postoji vec drajver za huawei 3g modeme. To me navodi na pomisao da se asus odlucio za ovog proizvodjaca i ovaj hardver za neke buduce (ako ih bude) 3g modele.

Ono sto ne postoji je sistemska podrska za 3g; dakle nemoguce je kroz GUI podesiti parametre konekcije (APN, user/pass i sl.) vec to mora da se radi rucno, snimanjem skripti za konekciju na odredjena mesta. Vrlo verovatno ce i to da bude moguce kada se pojavi 3g model, bice potrebno samo da se malo tweak-uje 3g firmver i transformer ce veselo da radi i raspoznaje usb modeme (slicno kao sto je slucaj sa acer iconia tabletom recimo, tamo to moze i sada).

U ovom trenutku mi je zanimljivija varijanta da koristim telefon kao hotspot za tablet. Naravno, sada je potrebno ukombinovati telefon koji će zadovoljiti moje potrebe. Pre svega, to je dobra baterija - pošto tokom radnog dana dosta razgovaram, a ako na to još dodam internet, baterija će brzo da vrisne. Wave II mi je bio zanimljiv pre svega zbog baterije, ali ništa mi ne znači ako ne mogu da koristim uz tablet.

U ovom trenutku mi je zanimljivija varijanta da koristim telefon kao hotspot za tablet. Naravno, sada je potrebno ukombinovati telefon koji će zadovoljiti moje potrebe. Pre svega, to je dobra baterija - pošto tokom radnog dana dosta razgovaram, a ako na to još dodam internet, baterija će brzo da vrisne. Wave II mi je bio zanimljiv pre svega zbog baterije, ali ništa mi ne znači ako ne mogu da koristim uz tablet.

A šta fali wave (I ili II), oba se, koliko ja znam, mogu koristiti kao wifi hotspot, a wave ima extra bateriju...i košta malo...

Pa moje pitanje je bilo da li mogu da koristim telefon sa Bada OSom kao hotspot za Transformer tablet, pa sam dobio odgovor da ne mogu.

Zapravo, nisi dobio odgovor. Niko nije rekao da ne moze, ali OS je redak, ja ga jos nisam nigde ni video. Pitanje koliko ljudi na forumu je imalo kontakta sa njim. Moraces malo da potrazis po internetu da li Bada ima podrsku za WiFi Tethering.

Nazad
Vrh Dno