Na kraju je ispalo da je baterija na docku neispravna pa sam odneo računar u servis.
Što se tiče komentara da je transformer još jedna igračka za surf ne mogu da se složim.
Za ozbiljan rad na poslu ili kod kuće koristim desktop računar sa dva ekrana (programiranje i održavanje sistema) i Windows i tu transformer ali ni jedan laptop ne može da mi zameni desktop.
Ali kada idem na odmor ili kada sam mobilan treba mi računar sa kojim mogu da obezbedim sledeće:
1. da je lak
2. da mogu da odem na internet (što ne podrazumeva samo surf već i dole navedene stvari)
3. da mogu da napravim VPN tunel sa firmom/kućom
4. da mogu da koristim VOIP aplikaciju da besplatno pozivam telefone u zemlji kada sam u inostranstvu
5. da putem RDP pristupim računarima u firmi/kući
6. da pristupim pop3 e-mail serveru
7. da odgledam film i da mogu da ga gledam i na TV-u
8. da je sve to na pristojnoj veličini ekrana i pristojnom kvalitetu
9. da baterija traje bar 8 sati
10. da mogu da radim na uređaju u tablet modu (bez tastature)
itd...
Kada sam tražio šta ću da kupim (poslednjih godinu dana) to su mi bili parametri i odlučio sam se za ASUS čim se pojavio.
Poslednjih dvadeset dana sam bio na odmoru i koristio sam ga baš kako sam i planirao pre kupovine.
Čak su ga i moja žena i prijatelji koji su bili sa nama koristili za surf pre nego svoje laptopove (bilo im je jednostavnije da leže i drže tablet kao novine).
Baterija mi je trajala po ceo dan (nije padala ispod 20%) i to sa neispravnom baterijom u docku.
Što se tiče obrade teksta, cad/cam dizajna, pripreme za štampu i obrade fotografije može da bude ispomoć ali ne i glavno sredstvo za rad ali takvi poslovi se i ne rade na tablet računarima.
Slažem se da je bolje sa lokalizovanom tastaturom ali mislim da je previše da se zbog problema lokalizovane tastature zaboravi na sve ostale prednosti takvog koncepta računara.
Inače imam i ViewPad 10 sa Windows 7 i vrlo je koristan ali ipak ima dosta mana u odnosu na Asus.
Mislim da je Asus napravio pravu stvar za ljude poput mene i ja sam veoma zadovoljan.
Nezadovoljan sam samo što je trenutno u servisu i ne mogu da ga koristim