Šta je novo?

Asus EEE Pad Transformer

nabavio masinu, utisci jako pozitivni. Radi bas onako kako sam zamisljao da ce da radi.

Ako neko uspe da spoji usb 3g modem neka javi.
Ja sam probao sa Telenorovim Huawei 1552 ali za sada ništa.

Shimesrie, jesi li probao sa updateom na 3.1?

ne radi direktno sa update-ovanim 3.1 androidom telenorov 3g modem (kod mene unlockovani huawei 1550). Vidim da postoje neka uputstva o tome sta je ciniti za starije android tablete (2.2 & 2.3) pa kad imam malo vise vremena probacu da ga osposobim.

Da bi USB 3g modem proradio neophodno je da se rootuje uredjaj, doda kernel modul, ubace ppp skripte i ppp daemon i sam modem prebaci u modem-only mod:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1058846

Najveci posao predstavlja root-ovanje uredjaja.

Najvece smaranje je root-ovanje uredjaja koje nije po sistemu 1-click :)

Jesam, ali je u pravu salac. Treba da se rootuje pa tek onda ali nisam toliko vičan androidu.
Treba tek da naučim kako da rootujem.

Stigao Transformer, bez "transformatora" :D

42.990 din ... (link)

i verzija sa 32GB (link)

Ok za verzju bez tastature. Kome ne treba ustedi dosta a dobije dobar tablet.
Ove verzija sa 32gb mi deluje neisplativo al verovatno ima ko se nece sloziti.

S obzirom na ovo "Uskoro" na slikama ne verujem da ih vec imaju. To je vise da sprece ljude da otrce kod konkurenata da kupe pre nego sto njima stignu.
4 hiljade je jeftinije nego sto sam ga ja platio prosle nedelje (sa tatstaturom) plus su stavili i ovu verziju bez tastature tako da bih se i ja verovatno zamislio, a mozda i pricekao, da im je to bilo na sajtu prosle nedelje ;)

Evo uspeo sam da nabudzim 3g modem, sa onog uputstva koje sam dao par postova iznad.

Bio sam se spremio na sve i svasta, kros-kompajliranje, pravljenje kernel imidza i kernel modula, a u stvari je sve ispalo neuporedivo lakse. Naime ispostavilo se da primordial 1.4 firmver, koji pravi i odrzava ekipa sa xda-developers, vec ima u sebi ugradjene drajvere za huawei 1550.

Sve sto je bilo potrebno je snimanje par fajlova na odredjena mesta pod root privilegijama, promena putanje do uredjaja, instalacija android terminala i startovanje skripte.

Ah da..... u kernelu postoji i drugi drajver za USB koji mi je trebao, onaj za usb-2-serial kabl. Jedino jos uvek nema nijedne aplikacije kao sto je napr. hyperterminal u windowsu preko koje bi sve to moglo da se kontrolise.

Inace probao sam i onaj overklokerski kernel i bez problema digao CPU na 1.4GHz (uz put se OCuje i 2d i 3d GPU) i sistem je bio rock-stable. Medjutim vratio sam se na primordil 1.4 kernel zato sto u ovom ne radi HDMI niti se vide NTFS USB diskovi.
Inace video sam da na sistemu postoje vec gotove skripte za rad sa huawei modemom tako da je vrlo moguce da se pre ili kasnije pojavi app koji ce ovo sto sam ja uradio rucno da radi automatski.

Sve u svemu zadovoljan sam postignutim :)

naravno, radi k'o sat.

Od koliko giga? Znam da je sa Vjusonikom 10s ograničenje bilo 64gb. To povezivanje ide samo preko dockinga, to jest tastature? Razmišljam se da kupim varijantu bez tastature, ali ne znam koliko bi to umanjilo funkcionalnost uređaja.

Ovaj moj je od 500 giga, 2.5 inca, formatiran u NTFS. Varijanta bez tastature nema na sebi USB portove, oni se nalaze na docku.

Poslednja izmena:
I kad ga uporedis sa ipad2 sta si dobio a sta izgubio?

Poslednja izmena:
Izgubio SW prednost, tj prednost u broju aplikacija, dobio na svemu ostalom. Bar je moj pogled takav :)

Dakle, zaključak je da se Transformer ne isplati kupovati bez tastature.

Dakle, zaključak je da se Transformer ne isplati kupovati bez tastature.

Pa zakljucak je taj ukoliko ti je neophodan usb. Ima sigurno mnogo njih kojima ne treba ni tastatura ni usb i onda im je naravno isplativije da uzmu model bez tastature koji je i dalje zmaj od tableta.

Što, kao slučajno su zaboravili da stave usb na tablet. Ne, nego baš zato da se ne isplati kupovati transformer bez tastature.

Pa zakljucak je taj ukoliko ti je neophodan usb. Ima sigurno mnogo njih kojima ne treba ni tastatura ni usb i onda im je naravno isplativije da uzmu model bez tastature koji je i dalje zmaj od tableta.
Јесте да га је некад цим носити (као што је цим носити све сем самог уређаја), ал' није као да не постоје microUSB-USB адаптери :)
Što, kao slučajno su zaboravili da stave usb na tablet. Ne, nego baš zato da se ne isplati kupovati transformer bez tastature.
+1

Transformer jeste zmaj od tableta, ali ograničen je memorijom. Sa usbom funkcionalnost mu je neuporedivo veća i u kombinaciji sa prenosnim hddom postaje difoltna opcija za ultimativni multimedijski prenosni uređaj. Bez usba mi je daleko manje zanimljiv - to jest, bez prenosnog hdda. To je zapravo jedino zbog čega mi je ta tastatura realno potrebna.

I ja sve mislim da je to u pitanju ali nekako mi opet nelogicno da je to bas razlog.
Nelogicno mi je jel sam siguran da bi ukupan broj prodatih primeraka bio znatno veci da su npr stavili jedan usb na sam tablet a eventualno jedan dodatni na dock ali mozda gresim.
Mada ne znam ni koliko je taj usb ogranicavajuci za siri krug korisnika. Ja sam (valjda) napredniji korisnik pa me eto za desetak dana koriscenja nije jos povuklo da nesto ukljucim u taj usb.

I ja sve mislim da je to u pitanju ali nekako mi opet nelogicno da je to bas razlog.
Nelogicno mi je jel sam siguran da bi ukupan broj prodatih primeraka bio znatno veci da su npr stavili jedan usb na sam tablet a eventualno jedan dodatni na dock ali mozda gresim.
Mada ne znam ni koliko je taj usb ogranicavajuci za siri krug korisnika. Ja sam (valjda) napredniji korisnik pa me eto za desetak dana koriscenja nije jos povuklo da nesto ukljucim u taj usb.

Po informacijama koje ja imam, ASUS ne uspeva da napravi dovoljne količine uredjaja, konstantno su u zaostatku, TF101 količine su rasprodate mesecima unapred i na tim većim tržištima (FR; EN, USA, UK) retaileri kao što su Amazon i MediaMarkt prodaju sve količine koje im stignu na leger istog dana.

Po drugoj informaciji koju imam, odnos prodaje TF101+dock vs TF101 (no dock) je 10:1.

dakle, verujem da je osnovna ideja, a to je multifunkcionalni uredjaj (ne samo another tablet) prava stvar, i da su ovaj put dobro uradili domaći.

Transformer jeste zmaj od tableta, ali ograničen je memorijom. Sa usbom funkcionalnost mu je neuporedivo veća i u kombinaciji sa prenosnim hddom postaje difoltna opcija za ultimativni multimedijski prenosni uređaj. Bez usba mi je daleko manje zanimljiv - to jest, bez prenosnog hdda. To je zapravo jedino zbog čega mi je ta tastatura realno potrebna.

Imas na samom tabletu microSD slot. Na docku imas jos jedan slot za standardne SD kartice.

I kad ga uporedis sa ipad2 sta si dobio a sta izgubio?

Uf tek sad vidim.... dobio sam mnogo, stvarno sam jako jako zadovoljan. Izgubio sam jednu aplikaciju sa ipada (notes plus) pa sada koristim 2 ili 3 android aplikacije. Meni je ova sprava za 3 klase upotrebljivija nego sto je to ipad, mada ja bas i nisam tipican korisnik ( citati: konzument sadrzaja) i nameracio sam se da mi tablet sluzi i za neke druge stvari osim za startovanje mini igara, gledanje filmova, citanje knjiga i stripova, cekiranje mailova i surfovanje netom.

@DaPimp:
95% aplikacija na AppStore-u su crapware, tako da to i nije neki argument. Apple je izokrenuo neke stari napoacke i to se nikako ne uklapa u postojece standarde. Npr. svaka korisna app koja ima potrebu da pregleda lokalnu mrezu i deljene foldere treba da ima svoju implementaciju protokola (samba ili neki drugi) i da se u okviru aplikacije preuzimaju fajlovi iz deljenog foldera. Ti fajlovi nisu dostupni drugim aplikacijama na iPadu. U sustini, dok Apple ne omoguci relativno normalan file system na ipad-u cela sprava je beskorisna za bilo kakvu ozbiljnu upotrebu osim za browsovanje interneta i kupovinu smeca sa AppStore-a.

Nazad
Vrh Dno