Šta je novo?

Asus EEE Pad Transformer

450e je puno za model bez 3g. Sta toliko radite na tabletima pa da vam 512mb rama nije dovoljno?

loša optimizacija web browsing softvera - razlika između netbooka sa pola giga i onog sa giga je DRASTIČNA

@Johnny
To je vec preveliki optimizam... :D Mada nikad se ne zna, kako je pocelo da se trziste polako puni tabletima, buduce cene ce biti daleko obecavajuce..

@Emix
Ne kazem da nije dovoljno, ali gledajuci u neko dogledno vreme sve ce biti potrebnije.. I ja sam pre dve godine kupio laptop sa 1gb ram memorijom, a sad vec pocinje da mi smeta, jer ima igrica koje ne moze da potera.. Od viska glaava ne boli..Rekose nasi stari.. :)

Na stranu ram, nije neophodan (mada, od viska glava ne boli). Ovaj uredjaj ima IPS ekran rezolucije 1280x800 i (ocekuje se) dobro sredjen Honeycomb. To su one znacajnije razlike. Naravno, ima 16GB+ interne memorije, ali kartica resava to dovoljno efikasno.

posebno sam radosna dok moj muz spava na njemu, on vise ne hrce :D

Sad sam zbunjen, ko ne hrce? Muz, jastuk ili nokija?

Imate li predstavu koliko je nas, posle pojave androida, odlucilo da se nikada vise ne vrati na nokiu!

Sto se tice ove Asusove, tj neke externe tastarure - reci cu to ovako: posle 15-tak dana koriscenja tableta jos nisam osetio potrebu da je prikljucim. Prosto mi ne treba za ono sto je tablet namenjen i za sta ga ja koristim. Probao jesam i tastaturu i misa, video da to radi, ali nisam ih vise koristio. Mada ova kombinacija koju nudi Asus lepo izgleda, ali je pitanje - prvo cene, a zatim i upotrebne vrednosti.

Pa upotrebljiva je upravo zbog nacina na koji je resena, u vidu dock-a, tako da imas iskustvo netbook tastature, sto je ok. Prikljucivanje tastature i misa kablom je sigurno manje privlacna varijanta upravo zbog tih kablova i same velicine tastature, tako da u 99% vremena je neces kaciti iz vise razloga, prvo trebas da naslonis tablet na nesto kako bi stajao uspravno, drugo imas da se upetljas sa kablom od tastature i misa, a ovde lepo imas sredjen i touchpad. Dosta je koristan ovaj njihov dock/tastatura kada trebas da otkucas neki duzi tekst, a plus imas i dodatnu bateriju u njemu, sta ces vise.

Ja generalno ne volim ova 2u1 resenja, jer obicno ispadnu da ne dobijes niti dobar tablet niti dobar netbook, ali ostaje da vidimo kako ce se primiti sve ovo. Ja sam u medjuvremenu sebi vec narucio netbook sa AMD Fusion/Brazos/Zacate procesorom koji kida, Lenovo S205, a kada budem osetio da je doslo vreme za tablet, kupicu isto nesto kvalitetno.

@radera U potpunosti se slazem. Zna se za sta sluzi tablet. Android i tastatura...not really! Ako mi treba tastatura uzmem neki netbook i zavrsena prica, za te pare ima da se bira.
Sta sad treba da ga transformisem svakih 5 minuta kada hocu da otkucam jedan sms ili mail? A onda opet rasklapaj.
Svi hoce kao nesto vise a 50% toga ne upotrebe u praksi...nikada. Ali valja "da se ima".

Ljudi, mislim da promasujete poentu ovog Asusa. Nije stvar u tome da vecini ljudi treba ovaj dodatak, vec da nekom malom procentu ljudi treba. A taj mali procenat moze da kupi samo ovaj proizvod.

Sto se korisnosti tastature tice, ja mislim da bi bila korisna, ali ne bih mogao da garantujem dok ne bih video. Da je nosam stalno sa sobom, znacilo bi da sam promasio uredjaj i da je moj 12" laptop sasvim dovoljan. Odnosno, da sam bacio pare za skupu igracku. Da je ne nosim nikad, opet sam bacio pare. Ovo je dodatak za ponekad, i kad bi se moj osecaj pokazao tacnim, bio bi pun pogodak. Ne bih znao dok ne probam, naravno.

U svakom slucaju, ovo je niserski proizvod, i treba ga kao takav i prihvatiti.

Ako mi treba iskustvo netbook tastature kupicu netbook, a necu da dajem 400 € za tablet i jos najmanje 100 za tastaturu. To je onda preskupa igracka, a moze i ovako da se gleda - tih 500-600 € je vise od pola love za macbook air 11, koji je u odnosu na sve transformere mega ozbiljan c2duo racunar u skoro istim gabaritima.
Drugo, ne moras da se petljas sa kablovima - postoje wireless resenja (i njih sam i isprobavao). Kada sam govorio o upotrebljivosti mislio sam na to gde i kako upotrebiti tastaturu - za e-mail ili neki text u quick officeu je sasvim dovoljna i ova virtuelna tastatura. Word mi je jedno od osnovnih sredstava za rad, ali sam na tabletu kucao textove bez problema. Za ozbiljniji posao - sednem za ozbiljan racunar.

Dzoni, mogao bih da se slozim sa tobom - zato sad ovo dodajem jer se tvoj post pojavio dok sam kucao svoj odgovor i nisam ga odmah video. Prosto tablet je zamisljen da se koristi bez tastature, sem u vrlo, vrlo retkim situacijama.

Poslednja izmena:
bolje je ponuditi mogućnost koja nekome može koristiti nego je ne ponuditi uopšte. prave naprave, koje ti završavaju posao nemaju cenu.

A uvek ima ljudi koji ce kupiti niserski proizvod. Cinjenica, neke ce odbiti tastatura, jer ce imati utisak da ne kupuju ceo proizvod, ali vecina to nece ni primetiti. Neke ce privuci varijanta da mogu kasnije da dokupe tastaturu, ako pozele. A neki ce jednostavno biti odusevljeni sto su nasli proizvod za sebe. Koliko god niserski bio, ima suvise pluseva da se zanemare.

Sto se bezicnih tastatura tice, uvek postoji varijanta neke Logitech bezicne mikro tastature. Nisu pravljene za pisanje doktorskih disertacija, ali u hodu, neki dinovo mini moze da bude pravo resenje za mnoge.

I toliko su unapred stavili reklamu na sajt? Ne kazem da imam insider info, zapravo pojma nemam, ali mi je svejedno cudno.

Znaci, velika je sansa da ce cena uredjaja biti sasvim ok, ali da ce tastatura sama po sebi ici na 150 jura. E sad, to je vec previse, i za niserski proizvod.

džoni, trebalo bi da razmisliš o traženju novog, bolje plaćenog posla ;)

Ih, pa uvek je vreme za razmisljanje o novom, bolje placenom poslu, ili, kao u mom slucaju, dodatnom :) Sta da radim, previse trosim :)

A, pa sada je Benchmark forum dobio i clasove Engleskog jezika :D

obecavam da se nece ponoviti :D

Ovaj Asus nema usb ulaz, vec dock port/usb kabl za punjenje ili data transfer. Racunam to kao minus.

Vrh Dno