Šta je novo?

Assassin's Creed Syndicate

Moram da primetim sada kada sam pogledao ovaj gore video da je ne vidim tu nekakavu bitniju razliku u kavlitetu grafike između Unity i Syndicate igre. Čini mi se da su sada zgrade u geometriji komplikovanije spolja, a opet s druge strane Unity je ponudio zone u kojima si mogao da zađeš u poneku zgradu ili kuću, pa mu u pogledu kompleksnosti to otprilike dođe manje više isto. Međutim, moguće je sada da kada se to postavi ovako čitava stvar bolje funckioniše. To što ima manje npc-ova na otvorenom je u mojim očima plus, a kako su ulice šire realnije i izgleda. Inače konstantna gužva po ulicama mi je uvek nekako išla na nerve. Ok je da postoje zone gde je veća frekventnost prolaznika, a i tu uvek treba biti oprezan i ne preterivati iz više razloga.

Što se ostalog tiče finese su u pitanju i to tanke. Bilo bi lepo kada bi popravili malo facijalne ekspresije i izraze npc-ova, jer mi se čini da bi to dodatno udahnulo živost. Malo nerviraju ti ukočeni pogledi prolaznika. Premda kad smo kod nerviranja izgleda da će po svemu sudeći mnogo više nervirati sama borba jer je koliko sam video nakaradno rešena. Mislim pazi, ako ja treba 30 puta da opalim nekoga da bi ga dokusurio i pri tom gledam stalno iste cirkuzantske kilometarske animatike, boga mi biće čupavo... Combat deonice se od dvojke nisu značajnije promenile. Malo su ga kao otežali u Unity-u, a ovo sad je što se mene tiče pravi cirkus.

Od ostalog, čini se da definitivno nedostaje pozadina cele priče koja je jako fino bila zapakovana u originalnoj igri sa Desmondom kao glavnim akterom oko koga se sve vrti. Ovo sada više liči na tikvu bez korena. Pričamo vam priču, još jednu, još jednu i još jednu i tako dok se ne smorite... Nema draži. Najveća dosetka po meni je upravo bila ta druga mistična priča protkana kroz postojeće priče koju nije trebalo dirati i to je po meni najveća greška koja je do sada napravljena.

Poslednja izmena:
Po prvi put oko necega da se slozim sa tobom. Sve si lepo napisao, nemam sta da dodam.

Po prvi put oko necega da se slozim sa tobom. Sve si lepo napisao, nemam sta da dodam.

Heh, pa dobro... Ovde smo da bi smo rekli šta mislimo, a možemo da se složimo oko nekih stvari i ne moramo, tu nema ničeg lošeg. Naravno ovo važi dok se vodi zdrava i otvorena diskusija a ne ona sa tendencijom da se stvari spuste na lični nivo i istera ne znam ni ja šta... Moj osvrt ili zapažanje na ono što neka igra nudi nije čisto samo gejmerske prirode što si cenim verovatno do sada već primetio, pa se zato neretko razlikuje od većine što je kad tako pogledaš celu stvar reklo bi se i prilično normalna situacija. A ovo gore što sam rekao to i mislim, premda mi je svakako draže kada imam priliku da nešto pohvalim punim plućima. Nažalost to ovde nije baš slučaj... Premda stoji recimo da će igra imati atraktivno rešene lokacije zbog čega ću je svakako pogledati...

Poslednja izmena:
Dodeljivanje pohvala je stvar kriterijuma. Ako kriterijum spustis dovoljno nisko onda ces biti u stanju da hvalis svaku igru, u fazonu hej ljudi vidite kako je dobra igra, moze da se puca iz puske! Ovde na forumu postoji tendencija da je pohvala retka stvar i ja se u potpunosti slazem sa tim. To samo govori o visokim kriterijumima do kojih redovni forumasi drze pri ocenjivanju nekog proizvoda. Nekada se pretera pa se popljuje nesto sto se posle sa uzivanjem odigra ali bolje tako nego gutati svaku glupost i trositi dragoceno vreme.

Ne mislim da su Assassin's Creed igre pogotovo ove moderne, lose. Ali da ima mnogo toga sto bi voleo da vidim izmenjeno, to stoji. Za mene su samo dobre, nikako odlicne ili fenomenalne.

Poslednja izmena:
Dodeljivanje pohvala je stvar kriterijuma. Ako kriterijum spustis dovoljno nisko onda ces biti u stanju da hvalis svaku igru, u fazonu hej ljudi vidite kako je dobra igra, moze da se puca iz puske!

Vidiš druže, diskutabilno je ovo što si naveo... Dodeljivanje pohvala je pre svega stvar izbora, a kriterijum odraz načina posmatranja. Navešću ti primer: Recimo, Albrecht Durer (čiju izložbu eto svi beograđani ovih dana mogu i da pogledaju), je bio izuzetno cenjeni umetnik za života, a koji je uglavnom upravo nastojao uvek da pohvali druge umetnike. Išao je ponekad dovoljno daleko da je pojedince čak i branio onda kada su ih svi javno ismejavali. Da li to po tebi znači da je on manje vredan kao umetnik jer nije odlučio da bude oštar kritičar poput ogromne većine ili možda smatraš da su mu kriterijumi bili previše niski, heh?!?

Ovde na forumu postoji tendencija da je pohvala retka stvar i ja se u potpunosti slazem sa tim. To samo govori o visokim kriterijumima do kojih redovni forumasi drze pri ocenjivanju nekog proizvoda. Nekada se pretera pa se popljuje nesto sto se posle sa uzivanjem odigra ali bolje tako nego gutati svaku glupost i trositi dragoceno vreme.

Ne mislim da su Assassin's Creed igre pogotovo ove moderne, lose. Ali da ima mnogo toga sto bi voleo da vidim izmenjeno, to stoji. Za mene su samo dobre, nikako odlicne ili fenomenalne.

Uz dužno poštovanje, ja to upravo vidim kao najveći problem ovakvih mesta. Bilo bi lepo kada bi ovo što si napisao i stajalo u praksi, ali nažalost meni se čini da to ne pije vodu iz više razloga. Ti opaki forumaši koje pominješ umeju često da se zaborave i krenu da raspredaju kilometarske diskusije oko stvari o kojima cenim u dobrom delu pojma nemaju, često potencirajući krajnje subjektivni aspekt sopstvenog zapažanja, sa akcentom na žaljenje što nešto nije ovako ili onako, pri tom potpuno zaboravljajući da primete neke stvari koje su neretko više nego atraktivno iznešene u svakom pogledu. Neću da ulazim u to koliko je ko kompetentan uopšte, što je takođe bitno, ali stoji da primera za to ima milion i tu ne isključujem ni sebe. Ako imaš u vidu da je ocenjivanje video igara krajnje subjektivna a takođe i veoma nezahvalna stavka, onda je jasno da se nejpravilniji zaključak može izvesti jedino čitanjem više različith zapažanja. Po meni upravo to je poenta ovog mesta, a ne ova tvoja priča o kriterijumu koju nema šanse da neko ovde može propisno da izmeri. Generalno kako ja to vidim, problem gejmera se ogleda u prenaglašenom subjektivizmu obično pomešanim sa dozom egoizma, narcizma, egocentrizma itd... izaberi kako ti drago! Stariji gejmeri znaju za jadac pa su u principu nešto objektivniji kao uostalom i casual gejmeri ali ne do kraja naravno, pa zato i stojim iza ovoga što sam maločas naveo. Kad sve ovo sabereš i oduzmeš izlazi da je merodavan kritičar jedino vreme. Sve ostalo je igrarija.

Previše si mi ti taj deo ozbiljno shvatio, čini mi se... a eto razloga zbog čega se uglavnom i razilazimo u zapažanjima, nažalost... ,)

Uzgred, izvinjavam se svima za ovaj mali off... Obično nastojim da izbegnem ovakve diskusije, ali eto ovaj put sam odlučio da se pojasnim.

Poslednja izmena:
Da li to po tebi znači da je on manje vredan kao umetnik jer nije odlučio da bude oštar kritičar poput ogromne većine ili možda smatraš da su mu kriterijumi bili previše niski, heh?!?

Kakve veze ima njegov rad sa kritikom? Imas dva briljantna profesora i doktora nauka, jedan je fini cova koji sve hvali iako to nisu zasluzili (siri optimizam) a drugi je brutalan (djubre od coveka sto bi rekli studenti). Kakve to ima veze sa njihovim profesionalnim radom? (odnosi se na naucni rad, ne prenosenje znanja studentima)

Red je bio da neko ovo kaze

Red je bio da neko ovo kaze

Svaka mu je ka' Njegoseva.

Od ostalog, čini se da definitivno nedostaje pozadina cele priče koja je jako fino bila zapakovana u originalnoj igri sa Desmondom kao glavnim akterom oko koga se sve vrti. Ovo sada više liči na tikvu bez korena. Pričamo vam priču, još jednu, još jednu i još jednu i tako dok se ne smorite... Nema draži. Najveća dosetka po meni je upravo bila ta druga mistična priča protkana kroz postojeće priče koju nije trebalo dirati i to je po meni najveća greška koja je do sada napravljena.

+1

Meni je zbog svega toga uz First Civilization pricu i postalo zanimljivo. Jer da je od keca izostavljeno, da su igre klasicne setnje po Jerusalimu, Firenci, Rimu...ne bi mnogo odmakle od Prince of Persia i srodnih igara.

Poslednja izmena:
bavio se on ovom temom i ranije

Mislim da neke stvari jednostavno postaju prevelike da bi se gasile, dok se ne zariba totalno i doživi neka katastrofa. Recimo, Assassins Creed. Oni mogu da prave šta hoće od te igre. Biće dovoljno ljudi koji će je kupiti, a savremene tehnologije/internet omogućavaju reklamiranje i dopiranje do ziliona ljudi da za svakoga ko odustane uvek može da se nađe zamena. U jednom trenutku, Assassin (i druge ogromne AAA igre) postaju Too big to fail i to je to. Tu bi neki poremećaj mogao da se desi samo da Ubisoft napravi neku sumanutu investiciju u neki gejming studio koji bude skroz promašaj, pa onda da uštede reše da otpuste pola tima iz Kanade koji razvija Assassins jer im je to predlog nekog konsultanta nakon proučavanja eksel tabela, plus da srežu marketing budžet na trećinu i da sve to onda rezultuje problemima sa igrom i prodajom.

Mislim da neke stvari jednostavno postaju prevelike da bi se gasile, dok se ne zariba totalno i doživi neka katastrofa. Recimo, Assassins Creed. Oni mogu da prave šta hoće od te igre. Biće dovoljno ljudi koji će je kupiti, a savremene tehnologije/internet omogućavaju reklamiranje i dopiranje do ziliona ljudi da za svakoga ko odustane uvek može da se nađe zamena. U jednom trenutku, Assassin (i druge ogromne AAA igre) postaju Too big to fail i to je to. Tu bi neki poremećaj mogao da se desi samo da Ubisoft napravi neku sumanutu investiciju u neki gejming studio koji bude skroz promašaj, pa onda da uštede reše da otpuste pola tima iz Kanade koji razvija Assassins jer im je to predlog nekog konsultanta nakon proučavanja eksel tabela, plus da srežu marketing budžet na trećinu i da sve to onda rezultuje problemima sa igrom i prodajom.

Couldn't agree more...

Poslednja izmena:
Syndicate vec ima najgoru prodaju u odnosu na bilo koju AC igru, pitanje je samo da li ovi sto odlucuju znasju zasto se to desava....

RMxl9DR.gif

po vasim komentarima igra nije nesto, mislim da ima zanimljiva da bude. razmisljam da je kupim.

Ne citaj ti ove komentare,slobodno je kupi!Mene svaki deo odusevljava pocev od trojke pa nadalje!Misije su raznolike,borba fantasticna,prica nesto sto ja nisam doziveo ni u jednoj igri!Svaki novi deo je prica za sebe,jednostavno ovaj razvojni tim slusa komentare igraca i prema tome razvija igru u tom pravcu!Mislim da vredi svaki dinar,a Ubosift kao kompanija uopste nije alava kao sto se prica da im je stalo samo do para.Treba im pomoci da prave jos bolje igre,a dosada su bile prava poslastica!
@voki88 ako volis ovaj zanr ja ti savetujem da uzmes i season pass,bice tu pregrst kvalitetnih DLC-ova u vidu...ko zna cega!Ponavljam jos jednom,ljudi ovde lupaju gluposti,a verujem da ce na kraju i oni da pazare ovu veoma zanimljivu igru!:D:p

Poslednja izmena:
I ja mislim da ce vecina da je kupi

Zeleni smajli sve govori,ali o ukusima je suludo voditi raspravu!
@voki88
Ovo jeste bio sarkazam,ali ako se tebi svidja samo napred i uzivaj!Ako 90% clanova ovog foruma smatra da je ovaj serijal doziveo debakl nevidjenih razmera onda smatraj da je to prosto tako,pogotovo na bench forumu,posto su ovde misljenja uglavnom podeljena!

Poslednja izmena:
Zeleni smajli sve govori,ali o ukusima je suludo voditi raspravu!
@voki88
Ovo jeste bio sarkazam,ali ako se tebi svidja samo napred i uzivaj!Ako 90% clanova ovog foruma smatra da je ovaj serijal doziveo debakl nevidjenih razmera onda smatraj da je to prosto tako,pogotovo na bench forumu,posto su ovde misljenja uglavnom podeljena!
+1
Ipak samo zato što pratim priču odigram svaki nastavak i svaki put se pitam zašto igram ovakva sr**ja.

Minimum
Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10(64bit versions)
Intel Core i5 2400s @ 2.5 GHz or AMD FX 6350 @ 3.9 GHz
6GB RAM or more for Windows 7, Windows 8.1, Windows 10
NVIDIA GeForce GTX 660 or AMD Radeon R9 270 (2GB VRAM with Shader Model 5.0)
DirectX June 2010 Redistributable
DirectX compatible sound card with latest drivers

Recommended
Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64bit versions only)
Intel Core i7-3770 @ 3.5 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz
8GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 760 (4GB) or the newer GTX 970 (4GB) or AMD Radeon R9 280X (3GB) or better
DirectX June 2010 Redistributable
DirectX 9.0c compatible sound card with latest drivers
50 GB available space

Technical note from the developer: For a recommended experience, the game requires a video card with at least 3GB of VRAM when playing at a full HD resolution. While we encourage you to fiddle with the advanced options to fully customize your gaming experience, please keep an eye out for the VRAM meter usage when you adjust these settings.

http://blog.ubi.com/assassins-creed-syndicate-pc-specs/

Poslednja izmena:
Lepo se nasmejah:

NVIDIA GeForce GTX 760 (4GB) or the newer GTX 970 (4GB) or AMD Radeon R9 280X (3GB) or better

:d Nidje veze.

Poslednja izmena:
Unity je mnogo vise zahtijevao, doduse bolje i izgleda od ovog syndicate-a.

Grafika na konzolama nam je nebitna. Jel uopste ima negde shotova PC verzije?

Unity na konzoli izgleda bolje nego ovo, to je cinjenica, tako da bi bilo prirodno da isto vazi i za PC verziju, a evo i zahtjevi su jos jedan indikator, na neki nacin.

Jel samo zbog osvetljenja izgleda bolje ili...?

System requirements su samo po sebi smejurija, pa ih ne treba ni shvatati ozbiljno. A kamoli kada su u pitanju Ubisoftove igre. :d

Unity radi i vise nego ok na R7 260X tako da se nadam da ce i ovo.

Vrh Dno