Šta je novo?

Assassin's Creed Syndicate

Samo sam pokusao da kazem da s obzirom na to kako izgleda ne treba da cudi to sto igra radi bolje ili da kazem dobro, i da se ljudi zbog toga odusevljavaju i sl.

Pa pazi, ove graficke sto sam iznad nabrojao su (fino) terale Unity, ali tek nakon par meseci.
Pa kako da se ne odusevljavaju ljudi sada, kada ne moraju da cekaju?! :D

Unity jeste igra koja izgleda odlicno ali meni je bila zabavna, da nije, ta grafika mi nista ne bi znacila.

U Unity mi samo grafika bila dobra stvar. Zato sam i odigrao. Dobro, i par sitnica.
Kod mene ubedljivo na zadnjem mestu. Cist filler u serijalu. Prazno. Mislim da bi bolje prosla da u nazivu nije imala Assassin's Creed.

Poslednja izmena:
Pa kad su ljudi zadnje 2 godine videli i navikli na sve i svasta. :d
Naravno da ce da se odusevljavaju zato sto igra radi onako kako treba da radi.

Pa kad su ljudi zadnje 2 godine videli i navikli na sve i svasta. :d
Naravno da ce da se odusevljavaju zato sto igra radi onako kako treba da radi.

Taj rad. :d

A koja podesavanja da stavim za konfiguraciju iz potpisa?

Ovako bi trebalo da ti radi na 50-70fps:

AovTZnY.png

VSync naravno iskljucis.

Poslednja izmena:
Koga ne mrzi,neka pogleda u Nvidia Control Panelu,sta mu pise u produzetku od AC ikonice ili je to samo kod mene!:D

Sto da gasi vsync? Ja kad ugasim poludim of screen tearinga :)

stavljam ja sve to na ultra samo da skinem :)

Meni radi poprilicno fino, sve na medium, ukljuceni ssao I fxaa, I radi kao podmazano, neki prosek oko 45fps-a... Inace gde ova igra cuva save game? Znam za originale gde cuvaju, ali za ovu ne mogu da nadjem, a plasim se da mi se ne desi corrupt save :p

Sto da gasi vsync? Ja kad ugasim poludim of screen tearinga :)

Preventivno, iz navike, da slucajno ne krene da obara na 30fps. :D

Super radi na i3 3220, GTX960 4GB, 10GB DDR3.
High podesavanja, HBAO+, FXAA. 35-55fps, bez naglih padova. Uskoro zavrsavam cetvrtu sekvencu. :d

Masina iz potpisa,sve na high,sem tekstura njih sam smanjio na medium zbog manjka memorije na grafi!U proseku oko 40fpsa i sve deluje veoma igrivo!Za razliku od proslog fiaska ovo je optimizovano za medalju!Nisam puno ni igrao,niti prckao oko detalja,ali sve u svemu sam zadovoljan kako radi!Imam 4-5 frejma manje od treceg videa sto je postavio @DeRadicci ,ali takve su perfomanse!Mislio sam da ce ovaj moj prastari procesor da bude usko grlo,ali se jos drzi!
Sve ovo sto sam napisao,bila je jedna velika sala!Kada dodjete na jedno lepo mesto,fps koji ste imali na pocetku igre je ustvari i najveci koji cete imati.Oduzmite 10-15 frejma i to je onda pravo stanje u kojem se igra trenutno nalazi i koja vasa konfiguracija moze da podrzi!

Poslednja izmena:
^Po ulasku u mesto gde se provodi najveci deo kampanje! :D
Igra je u startu bolje "ispeglana" od unity, tacnije u igrivom je stanju, ali je i pored losijeg izgleda zahtevnija! :lupko:
Igra ima pokoji stutter, fizika odece se renderuje u 30fps sto je nenormalno iritantno, osvetljenje ojadjeno, sve je nekako izostreno. Otisli su par koraka unazad sa grafikom, da bi izgleda ovo moglo uopste i da radi. Mozda nekim patchom malo ispeglaju igru.
Jedina pozitivna stvar mi je malo zabavniji combat sistem, koji se trudi da kopira Batman Arkham igre, pa se zahtevaju i brzi refleksi. Sve ostalo mi nije na nivou unity.

Poslednja izmena:
Sve ovo sto sam napisao,bila je jedna velika sala!Kada dodjete na jedno lepo mesto,fps koji ste imali na pocetku igre je ustvari i najveci koji cete imati.Oduzmite 10-15 frejma i to je onda pravo stanje u kojem se igra trenutno nalazi i koja vasa konfiguracija moze da podrzi!
Heh...znaci mosa, da ne skidam...
A taman sam se zamislio kako sa nozekanjom u zubima ulecem u najveci krkljanac.:d

Podesavanja:

HEsf70c.png

PzBDWx9.png

Prvo podesavanja su jako siromasna, kao sto se i vidi. Drugo igra ne izgleda toliko dobro kao Unity, i mislim da je optimizacija morala da bude bolja.
Dakle na ovim podesavanjima se fps krece oko 40-45, ali ima dropova na 30 pa i ispod, ne desava se cesto ali se desava. Takodje intro je u pitanju, nisam ni ja stigao do Londona, mogu da zamislim sta ce da se desi kad stignem.
Igra izgleda skroz ok, FXAA muti sliku previse.
Smesno je da igra za High teksture trazi toliko VRAM-a, najvise mi obaraju performanse one nvidia senke, dok low-high ne utice skoro uopste na fps. I naravno MSAA.
Sve u svemu rano je jos donositi zakljucke, ali mislim da je optimizacija morala biti bolja, i da igra nije bolje optimizovana od Unity nakon patcheva, situacija je manje vise ista, a dobili smo igru koja ne izgleda toliko dobro.

Da ne zaboravim 2 bug-a vec u prvih 10 minuta igre, NPC koji hoda preko mene, dok sam u stealth modu, i zaglavljivanje NPCa u teksture

FXAA najveca anti-aliasing glupost. Steta sto nisu ubacili SMAA ili nesto drugo.

Ako neko sa nVidia kartama ima glitcheve sa texturama, kazu da iskljucivanje MFAA u control panel-u resava stvar. http://i.imgur.com/TrGqEGw.png

Poslednja izmena:
A sta je sa ovim nvidia drajverima za ac? Ima ih ali kad ocu da ih skinem kaze system message, try later :D Da nije neko zahebo kao onomad kad bese Jade Empire on the house celih 14 minuta? :)

Stvarno steta sto nema samo smaa.

Poslednja izmena:
A sta je sa ovim nvidia drajverima za ac? Ima ih ali kad ocu da ih skinem kaze system message, try later :D Da nije neko zahebo kao onomad kad bese Jade Empire on the house celih 14 minuta? :)

Stvarno steta sto nema samo smaa.

Nisam ih isprobao, ali vidi na guru3D ili nekom trecem sajtu.

Zašto bi gasili MFAA u global settings kada svuda drugde radi dobro, dovoljno je ugasiti u profilu of igre ako zeza...

Ne znam, samo sam kopirao info/sliku.

Kod mene AC Unity 1680x1050, sve ultra osim senki, msaax2 bolje radi nego Sindycate 1680x1050, sve ultra i smaa (preko radeon pro). Znaci igra izgleda losije, od aliasinga hocu da skrenem i pritom radi losije. Da vidimo samo taj magicni patch od 2.3gb, da li ce da ih izvuce.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
U gradu radi bas lose. Posebno kad se voze kocije, fps mi pada ispod 30 bas cesto.
Daleko je ovo od dobro optimizovane igre.

Smanji environment i senke.
Meni bilo skroz ok, kasnije nisam ni merio fps. :d Na prethodnoj strani sam napisao kakva sam podesavanja koristio.

Ako sam dobro ispratio, za koji dan izlaze AMD Crimson drajveri, pa vam mozda bude poboljsano.

Poslednja izmena:
na garfickoj od 700 evra radi u 35 fps na full hd ovi su pukli...

Smanji environment i senke.
Meni bilo skroz ok, kasnije nisam ni merio fps. :d Na prethodnoj strani sam napisao kakva sam podesavanja koristio.

Ako sam dobro ispratio, za koji dan izlaze AMD Crimson drajveri, pa vam mozda bude poboljsano.

Ne pomaze, znaci bukvalno su ovakve razlike:

assassins-creed-syndicate-shadow-quality-performance-640px.png

Low u odnosu na High senke mi da jedan ili 2 frejma, kako ove iz nvidie nije sramota do postave ovo na sajt.

Ne vidim neku veliku razliku sem slabije rezolucija na konzolama, sto je ocigledno kad se ovako zumira.
Los streaming tekstura i pop in na 3:25 izgleda UZASNO.

Jedva ja ovo igram na 60fps na overklokovanoj 980, gpu usage je uvijek tu 90%+ naravno PCSS-off.
u cutscenes pada i ispod 40 u nekim scenama...kvalitet iz 2010, nema razloga...ne znam.

Ne vidim neku veliku razliku sem slabije rezolucija na konzolama, sto je ocigledno kad se ovako zumira.
Los streaming tekstura i pop in na 3:25 izgleda UZASNO.

U sustini, samo malo bolji efekti okruzenja plus one nVidia gluposti, i to je to.

Jedva ja ovo igram na 60fps na overklokovanoj 980, gpu usage je uvijek tu 90%+ naravno PCSS-off.
u cutscenes pada i ispod 40 u nekim scenama...kvalitet iz 2010, nema razloga...ne znam.

A kada stavis ovako? http://i.imgur.com/AovTZnY.png
Novi drajveri nisu pomogli?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno