Dobar
rumor:
Next Big Assassin's Creed Set In Egypt, Skipping 2016 As Part of Possible Series Slowdown
Ovogodisnja pauza, Egipat, taman sledece godine desetogodisnjica.
Takodje se suska da gameplay dozivljava reboot, kao i da na igri radi Black Flag tim, sto je super.
Fala qurcu da su se setili.
Serijal je zaista izgubio na konstantnom kvalitetu zbog izlaska nove igre svake godine. Poprave jedno, useru nešto drugo i tako u svakom delu nešto fali, a sve to zato što imaju te nenormalne rokove da izbace novu igru svake godine.
U jednom delu odrade nešto sjajno, da bi u sledećom to ili ukakili ili potpuno izbacili, pa u sledećem delu opet ista priča i nijedna igra da na kraju može da se nazove kompletna.
Pukli su sa pričom posle AC3, napravili ludilo od navalnog gejmpleja u BF... Unity prelepo izgleda, ali osim indoor gejmpleja i poboljšanog maševanja i parkura, celokupni utisak je mlak.
Nisam još počeo Syndicate, jer sam tek završio Unity pa moram malo da odmorim.
Obzirom na malo unapređenja u svakom novom nastavku, nisam više imao živaca da čistim detaljnije mapu, tako da sam Unity odradio speedrun i jedva sam izdržao do kraja... uprkos fantastičnoj grafici, poboljšanom parkuru i sjajnom novom combat sistemu.
Nakon Desmond sage prsli s pričom, Blak Flag je nakon AC3 nastavio sa unapređivanjem navalnog combata, a Unity nije imao dovoljno toga novog da ponudi, a plus su i dosta stvari nepotrebno izbacili iz igre, kao npr. podizanje leševa, skrivanje u žbunju, korišćenje tuđeg oružja, jahanje itd.
Black Flag me je oduševio naval combatom i skoro celu mapu sam očistio, ali dušu bih dao da su u njemu bili combat, parkur i stealth dugme iz unity-ja.
Iako Blak Flag nije imao nikakvu mnogo bitnu priču u sadašnjosti u poređenju sa Desmond sagom, navalni gejmplej, atmosfera i neki likovi bili su dovoljni da me navedu da odradim većinu side misija itd... tako da su me te novine navukle da je iscedim baš dobro, što nije bio slučaj s Unityjem.
A što se Syndicate-a tiče, ne vidim u njemu ništa novo osim vožnje kočijama, kuke i poboljšanog fist fighta, ali verovatno opet uz dosta izbačenih stvari u odnosu na prethodne igre.
Razumem da neke stvari izbacuju zbog epohe u kojoj se igra odvija, ali neke stvari su bezveze izbačene. Sve u svemu, moram malo da odmorim dok mi se opet ne zaigra neka AC igra, izašle su mi na nos, a više me ne vuče napeta priča kao ranije.
Ovako kako sada Ubi fura, ovo su postale sad više epizode nego nove igre i zbog toga mislim da je franšiza u padu.
Sve u svemu, mislim da su shvatili da neće daleko dogurati sa praktično istom igrom s novim skinovima i par sitnih unapređenja, kao što je bio slučaj sa unityjem, a moguće i Syndicate-om, tako da pozdravljam duži ciklus između igara.
Imaju već gomilu timova od kojih svaki ima ogromno iskustvo na određenim aspektima igre i mogli bi da kombinovanim radom na svake 2 ili tri godine izbace fantastičnu igru sa fantastičnom pričom koja može da parira i nadmaši Desmond sagu.
Verujem da bi imali dovoljno vremena da sve odrade kako treba i ne samo da ubiju onda s prodajom, nego i da naprave nešto što će imati i malo više supstance, a ne samo lepu formu.