Šta je novo?

Assassin's Creed Syndicate

^ Assassin's Creed, eto. :D
Manje vise isti kao i svaki drugi.

Mogao bi neko za promenu da napiše kakva je igra!

U svakom smislu dosta bolja od Unity, ali i dalje slabija od prve cetiri igre i Black Flag. Bar je tako iz mog ugla.
Combat ok, atmosfera odlicna, prica slaba. Preleteo sam je za 12+ sati, ali ima dosta sporednog sadrzaja koji nisam imao vremena da odigram. A iskreno, jos pre par godina sam prestao to da igram, dosadilo. :D
Ako ti je ovo prvi Assassin's Creed, verovatno ce ti se dopasti. Ako si igrao sve ili vecinu ranijih igara, bice ti verovatno prosecna kao sto je meni.

Napisacu jos ponesto malo kasnije ili sutra ujutru. Da se jos slegnu utisci. :)

Poslednja izmena:
Ma kakvi drajveri sve je to u sustini isto, naravno da su novi.
Ma ne, nema se sta tu pomoci ili odmoci, sve je jasno ko dan ako samo procitas to sto sam postavio taj "nvidia guide"
Kristalno jasno!Oduvek me je zanimalo sta ti novi drajveri uopste znace,optimizovano za cega?Ja sam dugo vec u gaming-u,ali meni nikakvi drajveri nikad nisu pomogli!Jedino sto mi je pomoglo oko neke nove igre je kupovina novog hardvera,pa da vidis kako igra preogleda u momentu!Tako je bilo nekad davno,ali sada vise nije problem ni u hardveru,nu u drajverima,nego u enginu i optimizaciji!To je jednostavno tako!

Poslednja izmena:
U svakom smislu dosta bolja od Unity, ali i dalje slabija od prve cetiri igre i Black Flag. Bar je tako iz mog ugla.
Combat ok, atmosfera odlicna, prica slaba. Preleteo sam je za 12+ sati, ali ima dosta sporednog sadrzaja koji nisam imao vremena da odigram. A iskreno, jos pre par godina sam prestao to da igram, dosadilo. :D
Ako ti je ovo prvi Assassin's Creed, verovatno ce ti se dopasti. Ako si igrao sve ili vecinu ranijih igara, bice ti verovatno prosecna kao sto je meni.

Napisacu jos ponesto malo kasnije ili sutra ujutru. Da se jos slegnu utisci. :)

Brate ti si je bas oduvao kad je obrnu pre :)

Igra je u svakom smislu dosta bolja od Unity, ali i dalje slabija od prve cetiri igre i Black Flag. Bar je tako iz mog ugla.

Gameplay je manje-vise isti kao kod Unity, uz poneku inovaciju. Svidja mi se Betmenoliki grappling hook, a igra bi mozda bila teski smor (pentranje i free roam) da su ga izostavili, uzimajuci u obzir velicinu Londona i gradjevine. A mnogo je cool stvarcica. Bilo je bagova tu i tamo, ali nista nalik na one teske glitcheve kao na konzolama (postavljao sam u temi ranije). Kastomizacija, crafting, combat su ok. Combo potezi cak odlicni i zabavni, mada su protivnici skroz neizazovni.

Prica u igri je ponovo slaba* i bez "vrhunskih" zapleta. Misije i ovaj put nisu zanimljive kao u prvim igrama (ili je to do moje zasicenosti...?). Nekako mi sve uglavnom deluje naivno. A nadje se i poneka glupost, tipa resavanje puzzle kod one katedrale - cisto vredjanje inteligencije! Cetvrta i osma sekvenca su mi najzanimljivije/najbolje. Dosta sporednog sadrzaja je prisutno, ali nisam imao vremena da odigram. Npr. besmisleni portali koji su bili u Unity, sada u ovoj igri itekako imaju smisao. Inace, steta sto su poslednje misije vise fokusirane na Jacoba a ne Evie.

Atmosfera i sam London su odlicni, soundtrack je maestralan! Voice acting je naravno na nivou, a Evie i Jacob su sjajni likovi, meni sada jedni od omiljenih - odmah iza Ezia i Edwarda. Harizmaticni sa veoma lepo prikazanim odnosom izmedju njih, prepucavanjem, humorom. Ostali sporedni likovi su uglavnom dosadni. Ne mogu ni da pridju Da Vinciju, Bordzijama, Crnobradom...

*Medjutim, Present Day prica (cutscene, reconstructed data i WWI portal) konacno dobija neki smisao i pravac.
Mislim da je ceo taj sadrzaj bolji i bitniji za lore nego ono iz Black Flag, Rogue, Unity zajedno. Kad bolje razmislim, to mi se i najvise svidja u igri.
Rebecca i Shaun su se vratili. Konacno predstavili Galinu, i to u velikom stilu! Juno ide ka svojim planovima...
First Civilization "klonovi", teorije o Shrouds of Eden? Pa cak i ona teorija o sinu/bratu Desmonda koji je Sage... Sve ovo vraca optimizam i veliki potencijal u naredne igre. Sta god da urade, bukvalno. :)
Samo se nadam da ce vratiti playable Present Day, pa makar i na sat vremena ili samo par misija.
Objektivno, kada se sve uzme u obzir, igra je prosecan Assassin's Creed. Sve vec vidjeno (kao sto smo i navikli), dok ovaj sadrzaj iznad, meni kao fanu serijala, puno znaci.
Neka ocena bi u najboljem slucaju bila 7,5/10. A da mi je ovo prvi AC ikad, verovatno bi bila visa...cisto da se "ne uplase" novi igraci ako ih uopste ima. :d

Verujem da je velika verovatnoca da ce sledeca igra biti Japan, Egipat ili Wild Wild West.
Mislim da su smorili sa Evropom i Modernim vremenima, i da je u narednim igrama neophodan povratak u Srednji vek i neko osvezenje kao sto je bio slucaj sa AC3 -> BlackFlag.

Brate ti si je bas oduvao kad je obrnu pre :)

Dva dana i vise nego dovoljno, a ionako sam morao burazeru da vratim masinu. :D

Poslednja izmena:
ako igra ko i dosao je do mesta da moze da se cunja gradom,jako bi cenio da mi okacite ili posaljete sejv na pm. :) puno hvala unapred!

Gejmplej je odlican, svidja mi se igra, samo mi se cini da nije nesto bas najbolje optimizovana, tj. da nije nikako optimizovana.

GTX 760, gle sta su mi stavili kao recommended OMFG :D

nnp4ar.jpg

Ipak ce morati da se ceka neki magican patch od 5GB :D

Poslednja izmena:
Ako stavim u GFE Optimize, dobijem ovo:

2uz8hu1.jpg

900p rezolucija, 40-50fps-a, ali igrivo, nema seckanja.

GFE je glupost. :D Stavi ovako:

High
Medium
Medium
HBAO+
FXAA

Pa probaj na 1080p. Mada svakako nije lose igrati ni na 900p.

Probacu. Ne podrzava mi monitor 1080p, nikako da kupim nesto novo.

Ma znam da je GFE glupost, ali meni tako lakše.

Poslednja izmena:
"GFE je glupost, stavi to na medium". A čovek kome se daje savet potvrđuje da je to glupost, premda ima 40-50 fpsova i potvrđuje da je sve bez seckanja, i to na high. Brate :d

Pa je si video šta su mi stavili na recommended. Sve na low. Mora tu da bude patch da bi to teralo high u 60fps.

"GFE je glupost, stavi to na medium". A čovek kome se daje savet potvrđuje da je to glupost, premda ima 40-50 fpsova i potvrđuje da je sve bez seckanja, i to na high. Brate :d

Pa i jeste glupost, da izvineš. :) Ideja je dobra, ali radi loše.

Ja po GFE-u nisam ni mogao da pokrenem Black Ops 3 - kaže da mi je komp slab, a ja prešao igru na 1080p (skoro sve high) u 60fps (padao je fps na 40 kad bude neka jaka eksplozija). Da ne pričam za druge igre šta mi radi, stavlja neke nebuloze, smanjuje detalje, itd.

Poslednja izmena:
drugari ima li resenja kad udjem u igru i pise ono press any key, pocneda ucitava dlcove i onda kresuje codex verzija sa updejtom..

Ja nemam tih problema, niti sam instalirao bilo kakav DLC. Skinuo samo običnu codex verziju i ove radi bez problema.

Pa je si video šta su mi stavili na recommended. Sve na low. Mora tu da bude patch da bi to teralo high u 60fps.

Koliko sam ja shvatio njegove dve slike, igra mu je preporučila sve na low, a GFE mu je preporučio nivo detalja sa druge slike, mešavinu very high i high podešavanja.

glupi raptor mi pravio problem, a sta je to gpe? :D inace igra mi radi ocajno kad sam upalio bilo je vrh ona prva misija u zatvorenom i posle ono sa vozom je bilo ok posle toga u londonu uzas, isto drajveri ovi poslednji ocistio sve... ja stv ne znam a gledam neki igraju na medium high sa r9 270, ispada ovaj moj cpu preslab...

U sustini i jeste "slab" ako nije overclockovan.

Poslednja izmena:
i to mi pravi bottleneck? super onda cu da ga klokujem samo je problem sto imam stock kuler

Moze da bude. Ali se ne bih igrao sa box coolerom, a i ploca ti nije overclockerska.

Sacekaj jos danas-sutra da se zvancino pojave novi Crimson drajveri za graficku. Valjda ce biti jos poboljsanja u odnosu na 15.11.1 Beta.

e kloknuo sam grafu za 50mhz i sad je kao bolja situacija, inace nije do cpu-a, mada ko zna zbog cega je i sta je se desilo ima idalje nekih dropova ali def. igrivo, uf jedva cekam te drajvere :D

Testirao malo sa Crimson drajverima i radi bolje. Mada ja sam imao zvanicne koje su izbacili u julu.
Uglavnom je oko 40-45 fps na istim podesavanjima, nema onih dropova na 25 prilikom voznje i sl. Igra radi dosta stabilnije.

Vrh Dno