Šta je novo?

ASIC uređaji - info i ostale priče

Evo malo da izvestim kakva je situacija... nakon tačno 14 dana kopanja, Antminer S3 iskopao mi je 0.12079628 BTC ili $61.35 za one koji vole da gledaju u FIAT-u.
Definitivno razmišljam od pravljenju mini rudnika sa ASIC minerima, S3 neće biti ponovo dostupan pre sredine Septembra pa ako cena bude povoljna uzimam sigurno još 3-5 kom.

Kakva je situacija sa carinom i ASIC kod nas?

Hvala.

Pozdrav

Zavisi Omnik, vrlo lako mogu da izguglaju da taj uredjaj kosta x3 nego sto si ga platio i da te klepnu za carinu i porez, imao sam takvo iskustvo.

Trenutno niti jedan asic miner nije isplativ bio scrypt asic ili btc... isplativ je isključivo ako se struja ne plaća ili za same proizvođače koji imaju pristup hardveru koji mi možemo samo da sanjamo.
Ja sam uzeo S3 više iz znatiželje nego bilo čega drugog.
Mining mi je odavno hobi a prave pare se prave na menjačnicama.

Mining jeste hobi i zarada nekad mala nekad velika a prave pare mogu da se prave na menjacnicama ali isto tako pravcate da se i tamo izgube. Veciti dobitnici su jedino oni koji organizuju i jos par procenata koje sreca pogleda.

Zavisi Omnik, vrlo lako mogu da izguglaju da taj uredjaj kosta x3 nego sto si ga platio i da te klepnu za carinu i porez, imao sam takvo iskustvo.

Mining jeste hobi i zarada nekad mala nekad velika a prave pare mogu da se prave na menjacnicama ali isto tako pravcate da se i tamo izgube. Veciti dobitnici su jedino oni koji organizuju i jos par procenata koje sreca pogleda.

Nece da izguglaju, ja sam im poslao transakciju sa blockchaina, posto su mi trazili transakciju, odnosno dokaz placanja, opusteno su proverili trenutnu cenu btc-a i obracunali carinu i troskove na taj nacin. Tako da nisu ni oni budale, znaju vrlo dobro sta je btc. Omnik, ne znam da li moze da se bira, ali ako mozes izaberi UPS umesto dhl-a.

GAW/zen je napicio cene strasno...
hashlet je sad prime 39$ hahaha a zen pool hashet je 22$,s av sreca mi koji smo kupili po prvobitnoj ceni kazu da sad imamo te prime hash-te

Bitman ulazi u Scrypt ASIC vode: https://bitmaintech.com/productDetail.htm?pid=00020140830074550960Um75pnzg06E3

Litecoin AntMiner L1 for sales $5/MH/s ships in December

Only Available at http://www.bitmaintech.com

Today, BITMAIN is thrilled to announce a significant accomplishment in our Scrypt ASIC development – Litecoin AntMiner L1 is launched. Global Sales open in the Beijing Time 22:00pm Sept. 3rd, (UCT+8:00 Time Zone) Shipping time is in December.

Our brand new, high-performance L1 will be hashing at 120MH/s with the market-best pricing of only $599.00 USD per unit with free shipping worldwide, hailing in at a market-topping rate $5/MH/s. This ensures our L1 will be absolute the best $/MH/s as well as power efficiency spec in the Scrypt mining market. What’s more, a dramatic discount will be given to bulk orders.

L1 will be produced with our state-of-art chip powered by the 28nm tech process. The efficiency is only 2.37J/MH at Core Voltage 0.81v on chip level. The Core Voltage and Hash Rate will be adjustable by software, over clocking and under clocking will be very easy to operate while miners trade-off the speed and efficiency. Moreover, the miner will be able to mine multifarious scrypt based altcoin, of which scrypt length can be 1024, 2048, 4096 (n = 10, 11 or 12).

L1 is a blade style miner similar with AntMiner S1, shipping without PSU.

Specifications:

Chip Core Voltage: 0.81v

Chip Efficiency: 2.37J/MH on chip**

Hash Rate: 120MH/s ±5% with great over clocking & under clocking potential

Power Consumption: 380 Watt at the wall**

Network Connection: Ethernet

Complied with: FCC / CE

Notes:

**Chip Efficiency: Efficiency is a stimulation result. Though BITMAIN has good track records of making power effective miner, this is only stimulation. The final number depends on the testing results before shipping and it is not binding term.

**Power Consumption: This figure depends on the PSU efficiency, ambient temperature and the accuracy of the power meters.

Sjajan uredjaj danas. U decembru kad krenu da ga isporucuju nece biti toliko sjajan ali barem ne kosta mnogo.
Uzimas?

Par minuta sam razmišljao o tome a onda skapiram ko zna šta može da se desi do decembra, pa to je 4 meseca... tako da ću definitivno sačekati.
Po sadašnjem diff-u to kopa 30 LTC-a nedeljno što je sjajan rezultat ali u Decembru diff može biti 50/100 ili 200K... šta ćemo onda? :)

PS. Sad će biti zanimljivo šta će da uradi KnC, njihov miner 200MH/s košta 6x više sa samo duplo većom snagom... ko će sad to da kupi? :)

Poslednja izmena:
Bas to. Ja sam u startu racunao duplo veci diff (50.000) i racunao nekih 4-5% rasta i odmah vidim da ne moze da se otplati nikada. I to je mozda optimisticno s moje strane. Diff ce sigurno da se nagruva debelo pre nego sto uopste krenu da isporucuju, kopace oni i sami plus ostali sa svojim minerima.

Bas to. Ja sam u startu racunao duplo veci diff (50.000) i racunao nekih 4-5% rasta i odmah vidim da ne moze da se otplati nikada. I to je mozda optimisticno s moje strane. Diff ce sigurno da se nagruva debelo pre nego sto uopste krenu da isporucuju, kopace oni i sami plus ostali sa svojim minerima.

Upravo to... treba nam neki ASIC koji može sve da kopa SHA/Scrypt/X11... :)

Ali radi sve i dostupan je. Trosi ko Cadilac i ide ko Cadilac, samo ljulja :D
Uredjaj koji ti zelis bi bio preskup da bi se isplatio ili bi se sveo na neki sakat oblik gpu-a. Nema savrsenstva, nesto mora da se zrtvuje. Asic je namenjen da radi jednu stvar ali da radi brze i ekonomicnije. Ako treba da radi 3 ili vise stvari onda u sustini i nije asic ali svakako se komplikuje cela stvar.
Pitanje je i koliko bi bio isplativ na nekom drugom algoritmu i na kraju bi se svelo na to da kopa samo jedan algo. Lakse praviti zaseban uredjaj za sve. Ali lepo je mastati o takvom uredjaju, koji pritom nije ni skup a i dostupan je :)

:smash:
How ASIC manufacturers work:

1. Announce fast ASIC
2. Collect pre-orders
3. When there's enough money from the pre-orders hire a Chinese ASIC company to develop that thing [*]
4. When development is finished and units are available mine with them until the difficulty is too high.
5. Tell the people who have pre-ordered that's there a technical problem, so delivery is postponed
6. Goto 4.) until people threat to sue you
7. Deliver or file bankruptcy
8. Goto 1.

[*] Once the units are finished the Chinese ASIC company does steps 4. - 6. internally until the manufacturer threatens to sue them

Poslednja izmena:
Bitman i par drugih su fer proizvođači i za sada nikakvih delay-a i sl. nije bilo.

PS. Šta je najbolje izabrati od kurirskih službi za isporuku ovih čuda?
Od opcija ima UPS, EMS ili DHL...

Poslednja izmena:
Sto ne znaci da nisu do sada naucili ;)
Nemam pojma ali kad se o lovi radi ja vise ni najrodjenijem ne verujem a ne malom Kinezu. Kad se o lovi radi ljudi se promene skroz, znamo svi bezbroj primera. Samo je profit bitan, nije bitno kako.

Evo zanimljiva tehnička analiza novog L1 od Bitmaintech-a :)

0006367f80341fcbfd0b519dee52b535.jpg

Sto ne znaci da nisu do sada naucili ;)
Nemam pojma ali kad se o lovi radi ja vise ni najrodjenijem ne verujem a ne malom Kinezu. Kad se o lovi radi ljudi se promene skroz, znamo svi bezbroj primera. Samo je profit bitan, nije bitno kako.

Daj prijatelju, rodjaku, kumu ... pare na zajam da vidis kakav je ko ;)

Sad ce LTC na 1$ najavljen ultra mega asic za isti :d

Gledam ovo i nešto razmišljam, *** sad kao treba dati ko zna koliko para da bi možda iskopao par coina i da možda budeš u plusu, a nekada su pljuštali coini u domaćoj radinosti sasvim fino i imao si opremu da kupiš odmah SA garancijom. Ova centralizacija je jedno veliko s*anje :D. I odgovara možda nekom kinezu koji živi 10km od mesta sa koje se isporučuje, pa će svoj uređaj dobiti sledeći dan a ostali dok dobiju i plate carinu diff će skočiti 2 puta ... Zašto pišem ovo kad se to sve zna već odavno? Pa eto došlo mi :type:

Pa ja sam se dosta kasno na voz ukrcao tako da nisam baš imao toliko da budem car :), ali jeste poenta da je trebalo čuvati. Više sam ja onako prokomentarisao da su nekada uslovi bili isti za sve a sada centralizacija, ali naravno vremena i uslovi se brzo menjaju svugde ***.

btw da kažem nešto i u vezi teme...sećam se pre oko godinu dana je za januar 2014 bio najavljen 1TH od Cointere, pa me čudi da su brzine "tek" 2TH a već stiže jesen :D, nisam pratio baš razvoj ove godine..

Poslednja izmena:
He he he..ovo je zaista sjajna investicija :).

Vrh Dno