Šta je novo?

ASIC uređaji - info i ostale priče

zeljko u redu je brate, hvala ti. @ micairvas, nastavicu sa gpu miningom, def. a inace razlicitim calculatorima dobijam razlcita predvidjanja.

Poslednja izmena:
Mozes ti da mislis sta oces, ali uskoro ce biti 55nm asic-i na kile jer ce vise trosit nego sto ce davat... i sta onda treba da pustimo buvu da ih kupuju na kilo, kradu struju i prvi koji bude uhapsen to bude epska vest kako su rudari BTC lopovi koji kradu struju...... meni ti ne treba, neko ce da drpa od kolektivne struje, neko od komsije a neko direktno, a neko ce zasigurno pasti ako se ta praksa ustali i onda opet negativan publicitet zbog nekih

hdcpa + besplatna struja = bandera

:D

pohvale za zeljka na tom stavu. kradja je kradja.

btw, 55 nm se moze downlockovati vrlo lako. planiram da upravo tako uposlim stari krs. nabavio sam UART/usb brdige-ve, treba mi samo cgminer driver, a radim na tome.

pusa

Poslednja izmena:
znaci ne verujem, moja firma ima ugovor sa eps-om na 10 godina. Kacenje na banderu??? Na NBG???

Poslednja izmena:
Sta su ti ljudi, covek postavi kulturno pitanje i osude ga da krade struju jer je prokomentarisao da ima free struju, pa mozda se pod free strujom vodi da ima neki ugovor sa epsom i da placa fiksno svakog meseca, porodicna firma ili sl. Verovatno znate i na koju se banderu nakacio?

Pa on možda ne krade ali na žalost gomila njih to radi, i onda oni koji plaćaju ispadnu b*dale (u ovoj državi), no to je druga tema.

Ali to zaista nije razlog za nekulturne, napadačke odgovore...realno najbolje ako smo nadr*ani ništa ni ne odgovaramo/pišemo, čovek samo lepo pitao nešto i dobio "nervozan" odgovor..

naravno da nije bukvalno free, eps koristi usluge firme za koju radim i ugovor je takav da za 180 meseci nasih usluga, 120 meseci elektricne energije je placeno po fiksnoj ceni pocetkom 2009, brate mili, jos moram da se pravdam.

pa lepo ti reče mića, da je btc $1000 ne bi morao, ovako ugovor na sunce... :D

pf, ekstra.

nek mi se javi direktor te firme na PM da pravimo ozbiljan posao. :d

inace, ok je taj zeljkov stav, jer ko ima za dz struju taj je nelojalna konkurencija (a sasvim je posebna priča kako dilom sa drzavom mozes da sebi obezbedis uslove koje nema niko na trzistu) :D

Poslednja izmena:
Da me razumete ko je socijalan slucaj nemam nista protiv da ne plati struju za svoje licne potrebe barem dok se EPS i ova drzava ne unormale ako bas nema (ima takvih)... ali za mining jok, to neznaci da svi nameravaju kradju ali ne bi bilo u redu da se ova tema krece u tom smeru

Poslednja izmena:
Misli ti sta oces, ja imam dosta toga u BTC i ne zeli da zbog par pokvarenih jabuka isti dozivi dadatne negativne udare, udari od mocnih neprijatelja su tu vec odavno, jos i rudari da budu proglaseni lopovima to nikom ne bi pozitivno donelo

Pa normalno. Svako treba da placa svoje a ne posle poskupljuje struja pa da oni sto placaju placaju jos vise a ovi drugi nastave da kradu i ne placaju.

Off ali kad smo kod placanja...
Druze to me ubija, pacamo komunalnu taksu (isticanje firme) 22 godine jedan komsija je ne placa godinama njemu se dug od 3 miliona dinara svodi uzajamnim dogovorom na 1.000.000 dinara. Dakle mogao sam da kupim odlican auto.
Drzava kod nas nagradjuje ne platise.

Sto se tice ASIC uredjaja. Zanima me koliko kosta sprava koja moze za 1 mesec da napravi 2 BTC-a ? Pod uslovom da cena bude franko Srbija.

Poslednja izmena:
Sto se tice ASIC uredjaja. Zanima me koliko kosta sprava koja moze za 1 mesec da napravi 2 BTC-a ? Pod uslovom da cena bude franko Srbija.

fjfpHA4.jpg

Poslednja izmena:
Ajd' malo da ozivim temu...Ima li ko neke od novijih Bitmain-ovih minera?

S7/S9/R4? Kolike su dazbine na takve uredjaje?

Vidim da se s9 nije bas najbolje pokazao, dosta ljudi se zali na problema. Al meni je interesantan onaj R4, samo sto ga trenutno nema u ponudi.

od gore navedenih najbolje radi s7 mada i on zna da bude problematican, bar ima rezervnih delova ako nista drugo... s9 i r4 necu ni da komentarisem...

Sa s7 je neisplativo kopati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne ulazim sta je isplativo a sta nije... samo moje licno iskustvo kako se ponasaju uredjaji i koji prave najmanje problema... a tebi ako je isplativo da pljunes soma ipo dolara pa da ti urejdjaj krepa nakon 5 dana samo napred...

Nijedan ako nisi u kini i nemas kinesku cenu struje :D

Ne racunam srpski free energy u te kalkulacije :D ukoliko mozete doci do s9 samo napred... mada po meni s7 daleko bolji uredjaj I moze da se nadje za male pare...

Dimke molim te definishi "da se nadje za male pare" u ciframa ako moze.

Vrh Dno