Šta je novo?

ASIC uređaji - info i ostale priče

tacno tako druze moj, svako zna sta je najbolje za njega, a ne treba niko drugi ni da proziva ni da kvalifikuje ljude

naziva imenima raznim i daje kvalifikacije, to nikom ne prija pa bi trebalo izbegavati.

kada gube pare iz džepa to ne razumeju, ali kada im kažeš da prave glupe izbore - onda se uvrede i to im ne prija.

Poslednja izmena:
btw, svaki TH me u ovoj turi izašao sa sve carinom manje od 500 $.

Odnosno 1.25 BTC trenutno, a po tvojim predviđanjima i više (recimo 1.5), a 1 THs će to iskopati nikad sve i da je struja 0. Kopaš iz ljubavi ili imaš viziju stagniranja/pada diffa?

Odnosno 1.25 BTC trenutno, a po tvojim predviđanjima i više (recimo 1.5), a 1 THs će to iskopati nikad sve i da je struja 0. Kopaš iz ljubavi ili imaš viziju stagniranja/pada diffa?

s obzirom na to da sam tih 1.25 btc-a prodao na 600, pa kupio nazad na 450, mene 1 TH izadje znatno manje od tih 1.25 btc-a.

+ ide diff dole (i to nije nikakva vizija. tehnologija ima svojih limita)

+ grejaće prostorije

nikakva ljubav, samo pare. meni nije upitno da li će napraviti nazad to koliko su koštali. ako cena još padne - meni to još više odgovara, jer će biti još manje podsticaja da drugi ulažu u majning.

Poslednja izmena:
Pitanje za sve? Sta kopati sa SHA256 ASICIM-a ko kaze BTC dobije neopravdani :d

I ja ovih dana pokushvam da predjem na neki alt, imam 1TH...
ppc je bio u skoku i isplativ ovih dana a ima i ogroman obim na btc-e, jedine valute koje josh imaju solidan obim trgovine i potencijal za skok cene na bittrex-u su saffron i wank...

bilo bi lepo da neko upuceniji da preporuku...

Gde se kopa ppc?
I ne kapiram... po kalkulatoru dobija se 2.5x manje nego BTC direkt, što bi njega kopali?

Poslednja izmena:
Gde se kopa ppc?
I ne kapiram... po kalkulatoru dobija se 2.5x manje nego BTC direkt, što bi njega kopali?

Na bitcointalk thread-u https://bitcointalk.org/index.php?topic=101820.1760 se spominje neki pool, ne znam da li je preporuchljiv...
https://www2.coinmine.pl/ppc/
Primary Node: stratum+tcp://mine1.coinmine.pl:6050
Backup Node: stratum+tcp://mine2.coinmine.pl:6050
our pool has 0% fee and we pay after 10 confirmations!

kopanje ppc- a je dobro ako si u mogucnosti da ne isplacujesh btc nekoliko meseci tj. da chekash momenat kada cena iskopanih ppc-a bude vredela duplo vishe nego kao da si kopao btc direkt...

Poslednja izmena:
Ne vidim nikakvu logiku. Ako btc-a kopaš duplo više, pa valda ćeš kopati btc i za njega kupovati ppc? Ako već predviđaš neki skok.:trust:

ne pratim cenu i isplativost toliko shit coinova.

kopao sam davno ppc, i imao je relativno brz retarget diff-a, ako me sećanje ne vara, tj. brzo i jako varira. dakle, napravite neki plan da nakon ovog pumpa ppc-a krenete da ga kopate, napravite računicu, pa prodajte za sledeći pump.

tako se radi sa shitovima.

Pozdrav rudarima, neko kratko vreme se cimam sa gpu miningom(7 dana:) i polako mi postaje muka od menjanja poolova i alt valuta pa shodno tome razmisljam o kupovini asic-a o kojima ne znam gotovo nista. Dakle, vidim da na kupujem prodajem ima u ponudi antminer-a s1 za 90 evra koji daju klokovani oko 200GH i s3 za 320 evra koji daju do 500GH, sada, posto imam varijantu za besplatnu(za mene barem:) struju potrosnja mi nije bitna stavka pa kontam da je isplativije kupiti dva/tri s1 asic-a nego jedan s3 ili gresim? Takodje mi je sa varijantom besplatnih kw nedostupan lan pa me interesuje da li postoji opcija kacenja minera na hsupa/hsdpa bez konstantnog prisustva racunara? ili barem neki wifi, opet bez kompa pored(ili sta vec imam od opcija osim lan kabla) Izvinjavam se ako pitanja zvuce ******ski ali sam realno noob u miningu, hvala unapred.

Pozdrav rudarima, neko kratko vreme se cimam sa gpu miningom(7 dana:) i polako mi postaje muka od menjanja poolova i alt valuta pa shodno tome razmisljam o kupovini asic-a o kojima ne znam gotovo nista. Dakle, vidim da na kupujem prodajem ima u ponudi antminer-a s1 za 90 evra koji daju klokovani oko 200GH i s3 za 320 evra koji daju do 500GH, sada, posto imam varijantu za besplatnu(za mene barem:) struju potrosnja mi nije bitna stavka pa kontam da je isplativije kupiti dva/tri s1 asic-a nego jedan s3 ili gresim? Takodje mi je sa varijantom besplatnih kw nedostupan lan pa me interesuje da li postoji opcija kacenja minera na hsupa/hsdpa bez konstantnog prisustva racunara? ili barem neki wifi, opet bez kompa pored(ili sta vec imam od opcija osim lan kabla) Izvinjavam se ako pitanja zvuce ******ski ali sam realno noob u miningu, hvala unapred.

Ako su cene takve kako si napisao, isplativiji ti je S3, jer mu treba jedno pismeno napajanje (80-100eur) dok za 3xS1 treba da nabavis 3 takva napajanja...Ne verujem da je PSU vredniji od S1 danas...tek sam sada skontao...

@wintermute
Aj baci na papir koliko BTCa možeš da kupiš sad za tih 320€ a koliko ćeš moći da ih iskopaš sa 500GHs, imaš na bitcoinwisdom.com calc kod kog upišeš procentualni rast diffa pri svakoj promeni uz ostale podatke

Mogu da kupim oko 1btc, a ako sam ispravno uneo podatke/ukapirao i ako pretpostavimo rast diffa od 20% pri retargetu, 1 btc cu iskopati negde pocetkom 2017??? mislim da nesto ne radim kako treba

Mogu da kupim oko 1btc, a ako sam ispravno uneo podatke/ukapirao i ako pretpostavimo rast diffa od 20% pri retargetu, 1 btc cu iskopati negde pocetkom 2017??? mislim da nesto ne radim kako treba

Sta ti sad nije jasno? :)
Pa ako je povecanja diff 20% ni jedan asic sebe otplatiti NIKAD nece, valjda ti je to sad jasnije

ne razumem gde si ti procitao da mi nesto nije jasno? samo sam pomislio da neke druge parametre u calcu nisam uneo ispravno, a da ce rast diffa biti 20% je hipoteticko zaokruzivanje.

jedino za sta se moze reci da mi nije jasno(pored toga zasto odgovaras na taj nacin, mada je i to vrv lako objasniti) je da li moze hsupa/hsdpa bez racunara konstantno nakacenog na asic.

Pa za mining ti treba net bilo koji kakve to veze ima, ako miner ima svoj kontroler i lan port onda ti treba net na lan-u kako nevazno (wifi, 3g, bilo sta), vazno da ga ima... ako je neki USB miner onda treba linux box ili sta vec da ima USB port kako bi upravljao minerom

Lepo si izračunao :)
Možda diff uspori ali to je nagađanje... Ako ćemo na možda onda možda i ASIC crkne zar ne

edit: ili ipak nisi lepo izračunao, sad sam pogledao calc. sa 20% rastom 1 BTC nećeš iskopati NIKAD. jedva pola od toga

Poslednja izmena:

Vojkan ti odgovorio da ti spase pare, bolje mu se zahvali nego da se ljutis na njega. Ni S1 ni S2 nece nikad vratiti tih 90EUR ili 320EUR koje ulozis u njih, i da struju dobijes besplatno i da rast diff-a padne na 10%. Uzmi bilo koji kalkulator na netu i dobices isti odgovor, danas za 300 EUR mozes da kupis 1BTC, daj boze da S2 iskopa i pola od toga i za dve-tri godine. Ne razumem zasto bi bacio pola para.

@itod zeljko je odgovorio kao prepotentna tinejdzerka pri cemu ocigledno nije ni procitao moje postove, Vojkanu sam zaista zahvalan, njegov odgovor me i odvratio od kupovine..hvala svima svakako

ppc je pos, ali to ne znaci da nema kopanja i da se transakcije ne obradjuju.

...

sto se tice asic-a i proracuna. ja ne verujem i ne koristim uopste te kalkulatore. vi sto mislite da ce svaki put diff da skoci za 20 %, izracunajte koliko je to petaheshova pri ovom diffu, pa onda pogledajte koja je oprema trenutno aktuelna i kolika je to investicija (vise nije problem cena opreme, vec kako ohladiti tolike farme i za koje pare).

najbolje je poredjenje sa cenom nafte i ulaganja u nove busotine/opremu. ako je cena nafte niska, onda nema smisla ulagati u dalji razvoj opreme i nove platforme.

takodjer, uzmite u obzir i situacije kada diff skoci za par procenata. vi dobijate prakticno za dzabe 2 nedelje kopanja.

Poslednja izmena:
@itod zeljko je odgovorio kao prepotentna tinejdzerka pri cemu ocigledno nije ni procitao moje postove, Vojkanu sam zaista zahvalan, njegov odgovor me i odvratio od kupovine..hvala svima svakako

Ja sam ti lepo odgovorio kako i treba jer pitanje ponavljas tri puta a dat ti je odgovor pa sam ti i slikovito opisao jer ti izgleda nista nije jasno... a i da ne pricamo da mesas babe i zabe sa pitanjima oko neta koje nemaju nikakve veze sa miningom pa sam ti i tu odgovorio ali izgleda tebi se resenje ne svidja jer si verovatno ocekivao da to sve samo radi :)

pitanja su postavljena samo jednom, a ti nisi odgovorio apsolutno ni na jedno, gde si video zivota ti da sam ponovio pitanje, to sto sam pitao za net je apsolutno vezano za mining, a sada cu ja tebi odovoriti "slikovito" (takodje bih voleo da mi definises "slikovitost" ali necemo offtopic), dakle ja sam pitao da li asic moze bez racunara da radi preko hspa mreze ili wifi-a, takodje bez racunara(+sam se unapred izvinio na potencijalno glupim pitanjima, jer sam laik u mining-u) kao sto rekoh ocigledno nisi procitao ili razumeo(sto je verovatnije) nego si pozurio da odgovoris sa ociglednim prezirom zemunske tinejdzerke koja nesvesno mora na bilo koji nacin da zadovolji libido. procitaj dobro moje pitanje i svoj nazovi odgovor. "sta ti nije jasno, NIKADA, valjda ti je sada jasno" je tvoj odgovor. Dodatno sta, i kako si to zakljucio, sam ocekivao da "to sve samo radi" sta to uopste znaci.. pusti odrasle da daju savete odraslima plz.

Covece tebi nesto fali ja ti pomazem da razumes a ti i dalje po starom, lepo sam ti odgovorio da zavisi od tipa miner-a i (ili net na lan kablu ili komp/linux box sa usb-om) i lepo objasnio ali za neke kao ti koji su ovde dosli da se prepucavaju i pametuju pomoci nema.....
Prvi deo odgovora se odnosio na difficulti jer tebi kad se kaze da raste i da se za to sto zelis ne isplati ti ne verujes pa opet pitas pa ti se da sajt (ne ja drugi su ti odgovorili zato sam i rekao da ponavljas pitanja) koji ti precizno kaze a ti opet ne verujes ili se pravis da ne razumes grafikon za decu od 4 godine, pa ti opet odgovorim ono sto su ti drugi rekli ti se osetis uvredjen...

Poslednja izmena:
Pa sto lepo ne odgovorite coveku i razjasnite mu neke stvari. Ne znam cemu ovakvi odgovori i nastavak prepucavanja. Niste bre svi rodjeni nauceni, covek je ljubazno postavio pitanje i rekao je da je nov u svemu ovome.

@Wintermute ocigledno su svi nadrndani zbog trenutne situacije u kriptosvetu, da je BTC na 1000-2000 usd, verovatno bi dobio kulturniji odgovor :D

Pa ljudi mi odgovaraju vec 2 strane a on i dalje po starom..... sta mislis nasao je nacin da nekom krade struju pa sad mu nije jasno kako i on nemoze da zaradi na miningu... jos pita nedorecena pitanja kako misli da wifi zakaci na miner tek tako ili mobilni modem

Vrh Dno