Šta je novo?

ASIC uređaji - info i ostale priče

ti si jos mali, rudari koji su kopali te davne 2011 da su sacuvali sada su mogli biti milioneri (u dolarima) , a ti ces naplatiti svoje coine za koji mesec i prestaces da gundjas

nece , otici ce u MINUS (bice -2$) ,
druze ja stvarno ne znam sta je tebi , kad tako mrzis ltc, pa trguj sa necim drugim, zaboravi te pare koje si zarobio u ltc i uzivaj

nece , otici ce u MINUS (bice -2$) ,
druze ja stvarno ne znam sta je tebi , kad tako mrzis ltc, pa trguj sa necim drugim, zaboravi te pare koje si zarobio u ltc i uzivaj

A ja ne znam sta je tebi da ga dizes u nebo...Ja i trgujem necim drugim, ltc samo stoji i gubi vrednost, jer sam reto koji ga nije istresao cim sam video da je postao 98% kinesko vlasnistvo.

Gledam ovo i nešto razmišljam, *** sad kao treba dati ko zna koliko para da bi možda iskopao par coina i da možda budeš u plusu, a nekada su pljuštali coini u domaćoj radinosti sasvim fino i imao si opremu da kupiš odmah SA garancijom. Ova centralizacija je jedno veliko s*anje :D. I odgovara možda nekom kinezu koji živi 10km od mesta sa koje se isporučuje, pa će svoj uređaj dobiti sledeći dan a ostali dok dobiju i plate carinu diff će skočiti 2 puta ... Zašto pišem ovo kad se to sve zna već odavno? Pa eto došlo mi :type:

Cim svi pocnu nesto da rade bezi iz tog "biznisa" ;)

Upravo tako, tema je asic, a mislim da svi znamo sta znaci preorder. Preorder znaci rizik, odnosno, to vise i nije rizik, to je sigurna propast. Niko, ama bas niko ne moze pogoditi diff za kraj godine. Meni je potpuno van pameti sto diff za LTC raste, kad je cena toliko bedna da su (scrypt) asici isplativi jedino ako kostaju 3-4x manje nego sto mi imamo informacije. Taj Zeus danas daje oko 9 LTC-a dnevno, a do kraja decembra to ce biti 1 ili manje. A ako cena nastavi ovako, mislim da je 2-3 dolara veoma optimisticna procena. Dakle, skok diff 10x znaci pad cene 10x :) Tako je kod LTC-a od decembra do danas...Jedino sto smo znali dok je GPU mining bio ziv, je da diff ne moze ispod neke granice isplativosti, znalo se koliko kosta kartica, koliko kosta struja, i kolicina novcica je to sve lepo pokrivala i ostajalo je i nesto zarade. Nekad vise, nekad manje. Ranije, kad padne cena, lepo ljudi gasili masine, pa padao diff i to je sve bilo logicno. Onda su izmislili hiljade raznoraznih valuta da bi ljude zaslepeli i dali im nadu da je mining isplativ. I bio je, jos neko vreme. A da li je i danas, to ne treba da kazu oni kojima su kartice odavno isplacene, nego oni koji bi ih kupili danas u radnji. 2010, 2011, 2012, pa cak i delom 2013. godine, cena nove kartice se lepo amortizovala. Danas asic tesko moze da vrati ulozeno, odnosno, da se bolje izrazim, ako se kopa BTC (LTC) a vrednost masine konvertuje u odgovarajucu valutu na dan kupovine, ta masina tesko moze da vrati ulozenu kolicinu novcica. Ovo vazi i za asic, i za gpu, i za fpga, i za cpu i za sve. Mining je umro, na ovom nasem mikro nivou, zaradjuju rudari kojima je hardver odavno isplacen a struju placaju po magnetizovanim tarifama, ko realno placa zaradjuje mrvice, i treba da se zapita da li je pametnije da trosi pare za struju ili za novcice ako veruje u njihovu renesansu. Ko god je krenuo u mining 2014. godine napravio je katastrofalnu gresku.

Mining nije umro. Da je umro umrle bi i sve mreze. Trenutna cena nece biti jos dugo odrziva, ponavlja se ista ona situacija kada je asic za btc izasao. Cena ce sigurno krenuti gore, bice pump kao i uvek. To je potrebno da se desi da bi se ceo sistem pogurao da sljaka jos godinu dana i obrne jos jedan ciklus.
Na papiru je to sjajna sprava ali bez datuma to ne znaci apsolutno nista jer je nesigurno dali i koliko ce se isplatiti. Dali je onda bolje uzeti novcice? Ja mislim da jeste jer ocekujem da ce cena skociti. Ali nekome ko vidi samo konstantni pad cene na grafikonu ta kupovina tesko da moze biti opravdana sada.
Cela prica s kriptovalutama trenutno toliko smrdi da je samo pitanje dali ce sve propasti ili se sprema pump. Moj odgovor znate.

Mining nije umro. Da je umro umrle bi i sve mreze. Trenutna cena nece biti jos dugo odrziva, ponavlja se ista ona situacija kada je asic za btc izasao. Cena ce sigurno krenuti gore, bice pump kao i uvek. To je potrebno da se desi da bi se ceo sistem pogurao da sljaka jos godinu dana i obrne jos jedan ciklus.
Na papiru je to sjajna sprava ali bez datuma to ne znaci apsolutno nista jer je nesigurno dali i koliko ce se isplatiti. Dali je onda bolje uzeti novcice? Ja mislim da jeste jer ocekujem da ce cena skociti. Ali nekome ko vidi samo konstantni pad cene na grafikonu ta kupovina tesko da moze biti opravdana sada.
Cela prica s kriptovalutama trenutno toliko smrdi da je samo pitanje dali ce sve propasti ili se sprema pump. Moj odgovor znate.

A zasto mislis da mora biti jos jednog ciklusa? Tehnoloski maksimum je dostignut, do prelaska na sitniju litografiju (1-2god) ili do optimizacije procesora (nepoznato vreme) nema razloga da bude pumpa. Pump dolazi tek kad je sve spremno. A ako se bude cekalo jos godinu-dve, tesko da ce ovo preziveti. Ono sto je meni nejasno je panicni pump LTC-a krajem novembra. Logicinji bi mi bio u januaru-februaru pred scrypt asice. Ili su Kinezi znali da ce biti banova...pa pozurili da nas napale.

Poslednja izmena:
A zasto mislis da mora biti jos jednog ciklusa? Tehnoloski maksimum je dostignut, do prelaska na sitniju litografiju (1-2god) ili do optimizacije procesora (nepoznato vreme) nema razloga da bude pumpa. Pump dolazi tek kad je sve spremno. A ako se bude cekalo jos godinu-dve, tesko da ce ovo preziveti. Ono sto je meni nejasno je panicni pump LTC-a krajem novembra. Logicinji bi mi bio u januaru-februaru pred scrypt asice. Ili su Kinezi znali da ce biti banova...pa pozurili da nas napale.

Kako je dostignut tehnološki maximum kada 20nm nema da se kupi, al svakog momenta će biti. Prvi čipovi u 20nm su za knc, što znači da će verovatno biti i prvi u 14nm. Sledeće godine je moguć i čip u 14nm što znači još veću nestabilnost i nagle skokove diffa...

A ja ne znam sta je tebi da ga dizes u nebo...Ja i trgujem necim drugim, ltc samo stoji i gubi vrednost, jer sam reto koji ga nije istresao cim sam video da je postao 98% kinesko vlasnistvo.

Ahahaahahah koja si legenda... mogu da ti kazem onda da ne bi bio reta dva puta da se otarasis i onog djubreta sto kinezi drze 70% :d

Ahahaahahah koja si legenda... mogu da ti kazem onda da ne bi bio reta dva puta da se otarasis i onog djubreta sto kinezi drze 70% :d

Ma pokolebao me onaj tvoj chartmaster...ja hteo jos pocetkom juna, pa da iskuliram celo leto...***, jajca se skupila, prst odrveneo...Kako bi mi sad bilo lepo da cucim u fiatu i cekam razvoj situacije...Ovako moram da valjam pipike, nejmike, drk-ove, librexe, vije, unoe i ostalu boraniju da malo ublazim raspad sistema koji se trenutno odigrava.

Ma pokolebao me onaj tvoj chartmaster...ja hteo jos pocetkom juna, pa da iskuliram celo leto...***, jajca se skupila, prst odrveneo...Kako bi mi sad bilo lepo da cucim u fiatu i cekam razvoj situacije...Ovako moram da valjam pipike, nejmike, drk-ove, librexe, vije, unoe i ostalu boraniju da malo ublazim raspad sistema koji se trenutno odigrava.

posto nisam bas ispratio celu situaciju.. ovo u stvari radis da bi pokrio gubitke koje imas na LTC zbog pada cene? i da li si generalno u plusu od pocetka rudarenja ili jos nisi?

posto nisam bas ispratio celu situaciju.. ovo u stvari radis da bi pokrio gubitke koje imas na LTC zbog pada cene? i da li si generalno u plusu od pocetka rudarenja ili jos nisi?

Ma to radim da bi mi kompletan portfolio gubio sto manje u fiat vrednosti. Isplatio sam ja sav svoj mining ulog jos pocetkom juna 2013. godine, tako da mi je sve ovo sto je zaostalo cist profit. A ja ne volim da se to smanjuje, i zato kazem da je moj upliv u LTC bio u losem momentu. Malo samo da sam bio strpljiviji, sve bi bilo ok. Prevarila me prica o ceni Asica i kalkulacija isplativosti/diff, tu sam kiksnuo jer sam naivno verovao da su cene iste za sve. A s obzirom da rudari prodaju LTC i za ispod 5$, ocito je da su i asici placeni znatno manje nego sto to mi mislimo. Vec sam pominjao da je za vreme GPU mininga bilo manje nepoznatih u jednacini, diff je lepo pratio cenu a i cena diff, sa manjim odstupanjima. Znala se cena GPU-a, manji su bili farmeri i bilo ih je mnogo vise, sve je bilo daleko manje centralizovano.

Pitanje za sve? Sta kopati sa SHA256 ASICIM-a ko kaze BTC dobije neopravdani :d

Stiglo i pojacanje.

:D

hehe.jpg

Lepo. Super ako imaš/imate zaradu na tim stvarčicama. Ja nedavno računao i sa besplatnom strujom i nije mi baš izgledalo sjajno.

btw- da li će ikad malo diff usporiti baš se pitam... blago usporavanje diff-a se "očekuje" možda kad udare u limit sa razvojem čipova tj ispucaju se u 16 i 14nm pa posle malo teže bude, i kad dodavanje postojećih uređaja bude neiplativo zbog struje...... možda najjači asic igrači izgrade neku elektranu pa tako budu vukli "jeftinu struju" :d

Poslednja izmena:
kako meni tako i ostalima sto se tice zarade. :) dobro, nije bas tako jer imam dobre cene i kombinacije, i, ono najbitnije, kupovine tempiram odlično. :D

prvi put mi se desilo da mi carina naplati MANJE carinu od onoga sto pise na fakturi pratećoj. ladno su preračunali po trenutnom kursu cenu paketa, što meni savršeno odgovara. uštedeo sam brat bratu oko 300 $.

anyway, razvoj 16 nm cipova je preskup trenutno. mislim da je neki optimum sto se tice potrosnje i perfornamsi postignut sa 28 nm. sa cenom koja pada, ocekujem da se to malo smiri, i da pocnu da izlaze iz price neki. svakako da je sa kešom slobodnim daleko isplativije sada uložiti u kupovinu novčića nego razvoj novog čipa.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, ovo mi je prvi post ovde na forumu :wave:
Procitao sam uglavnom sve na ovom topicu, al sem linka koji je neko postavio, nisam video da li je neko kupovao nesto od KNCminer-a?
Kakva su iskustva?
Ja sam jos sredinom Jula platio mini titan, koji jos nisam dobio (po poslednjem mailu, on tek treba da se pravi, kad zavrse prvi batch)
Evo i više o uređaju :
https://www.kncminer.com/products/mini-titan-second-batch

kako meni tako i ostalima sto se tice zarade. :) dobro, nije bas tako jer imam dobre cene i kombinacije, i, ono najbitnije, kupovine tempiram odlično. :D

prvi put mi se desilo da mi carina naplati MANJE carinu od onoga sto pise na fakturi pratećoj. ladno su preračunali po trenutnom kursu cenu paketa, što meni savršeno odgovara. uštedeo sam brat bratu oko 300 $.

anyway, razvoj 16 nm cipova je preskup trenutno. mislim da je neki optimum sto se tice potrosnje i perfornamsi postignut sa 28 nm. sa cenom koja pada, ocekujem da se to malo smiri, i da pocnu da izlaze iz price neki. svakako da je sa kešom slobodnim daleko isplativije sada uložiti u kupovinu novčića nego razvoj novog čipa.

pa sta to bi sada prijatelju, sto kupi ASIC, zar to ne rado oni koji nemaju pameti, zar nije bolje kupiti coine kao sto savetujes ljude, sto je to sad?

@Phoenix - E *** sto napadas/napadate coveka, samo mu lovite sta je rekao, uradio. Donekle razumem neka medjusobna podbadanja, neku zezanciju al neki bas preteruju. On je bar otvorio temu za ltc za sta vecina tada verovatno nije ni cula i objasnjavao sta i kako, i mnogi su se lepo ovajdili od toga, i otvorio temu za monero koju vecina kopa, znaci uradio je nesto KORISNO za sve ;-). Ali ok, ako vise volite nepotrebna podyebavanja samo napred.

Poslednja izmena:
ma još kada bi tačno prenosili ono što govorim, nego "slobodno interpretiraju".

ja nisam nikada rekao da manjak pameti imaju oni koji sada kupuju asic-e, nego grafičke. i tada su me optužili da zapravo želim da asic-e preprodajem, pa zato tu priču pričam. :D

btw, svaki TH me u ovoj turi izašao sa sve carinom manje od 500 $.

Poslednja izmena:
@Phoenix - E *** sto napadas/napadate coveka, samo mu lovite sta je rekao, uradio. Donekle razumem neka medjusobna podbadanja, neku zezanciju al neki bas preteruju. On je bar otvorio temu za ltc za sta vecina tada verovatno nije ni cula i objasnjavao sta i kako, i mnogi su se lepo ovajdili od toga, i otvorio temu za monero koju vecina kopa, znaci uradio je nesto KORISNO za sve ;-). Ali ok, ako vise volite nepotrebna podyebavanja samo napred.

druze nismo mi poceli sa tim podbadanjem nego on i samo sam rekao sta je rekao , a ne treba njemu advokat zna on i sam

Razumem ja otprilike sta i kako, nego ja nisam u fazonu da ikog podbadam na forumima pa mi bzvz, nebitno ko koga zeza i naziva imenima raznim i daje kvalifikacije, to nikom ne prija pa bi trebalo izbegavati. Jer svako ima neku racunicu pa neka radi svako kako misli da treba, i treba cuti razna misljenja i iskustva jer ponekad mislimo da je nase najbolje.
Nije ni kupovina grafika losa ulaganje mozda, pod odredjenim uslovima naravno...eto iz mog ugla, za mene i gpu i asic sada neisplativ al vreme brzo moze da me demantuje ;-)

Vrh Dno