Šta je novo?

Apple diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre je bila diskusija SnakeEyes vs yooyo, ekonomista vs iOS programer(sada Android), pa cekaj covece ko vise zna o doticnom OS-u, neko ko je gulio klupu o IT-u 5 godina na faksu i ima tonu iskustva + programira za doticni OS ili ekonomista ko je imao mozda 3-4 predmeta max u vezi IT-a i tu programiranja video nije nego neki Excel eventualno nesto malo teze ?

Na stranu to sto ti je potpuno pogresno vidjenje o fakultetima, po meni sama diploma apsolutno nista ne znaci vec iskljucivo radno iskustvo i zelja za samounapredjivanjem, i to sto nemam zelju da ucestvujem u community-ju gde moderatori vredjaju korisnike i izjavljuju da svako ko koristi Apple proizvode ima IQ ispod 80. Samo cu pokazati moju raspravu sa yooyom pa mi ti reci kako mu je strucnost u IT-u pomogla ?

yooyo je napisao(la):
Pa priest tvrdi da su app na iOS-u kvalitetnije jer klize. To je budalastina. U Facebook aplikaciji kliknes na YT video i otvori se YT app i pusti video. Posle toga, ugasis YT app i onda setas po stranama trazeci FB app da bi nastavio dalje da pregledas. To ne da nije nije elegantno, vec je identicno setanju od saltera do saltera neke drzavne ustanove.

[YOUTUBE]8MCSxOyQmmU[/YOUTUBE]

Nedostaje mi slanje SMS-a sa iPada.

[YOUTUBE]xo-5N2g6nVU[/YOUTUBE]

ne mogu da snimim attachmet iz maila

bench1.jpg

bench2.jpg

Poslednja izmena:
@Gile:
Iako je lose po reputaciju mog telefona, preziveo je neliko padova i nije se nista slomilo. Mislim, kako je moguce da donosite takve zakljucke bez ikakve provere, bez bilo kakvih cinjenica... Pa nije ovo neka domaca firma koja je sklepala nesto za 3 dana.
Jedina mana ovog dizajna je sto zahteva konstantno lickanje i ciscenje da ne izgleda kao da si burek jeo sa njega. Meni Galsxy izgleda prosto jeftino i sve vreme imam ustisak da cu ga polomiti u shaci u toku koriscenja posle iP4. Naravno, ne mislim da je zbog toga los telefon...

@Gile:
Iako je lose po reputaciju mog telefona, preziveo je neliko padova i nije se nista slomilo. Mislim, kako je moguce da donosite takve zakljucke bez ikakve provere, bez bilo kakvih cinjenica... Pa nije ovo neka domaca firma koja je sklepala nesto za 3 dana.
Jedina mana ovog dizajna je sto zahteva konstantno lickanje i ciscenje da ne izgleda kao da si burek jeo sa njega. Meni Galsxy izgleda prosto jeftino i sve vreme imam ustisak da cu ga polomiti u shaci u toku koriscenja posle iP4. Naravno, ne mislim da je zbog toga los telefon...

mrzi me da sad trazim, gde se iphone lomi iz prvog pada, dok S2 ne bude nista....

edit: link
razbi se ko da si staklenu casu ispustio....

Poslednja izmena:
Onda je moj neki savrsen primerak ...

P.S
Ona konsatacija za FW je takodje diskutabilna. Kompletna mobilna muzicka industrija se oslanja na FW. Svaki iole ozbiljan audio interfejs (8+ kanala) je FW. Nije ni cudo sto je vecina pro firmi orentisana ka mac-u...

Onda je moj neki savrsen primerak ...

P.S
Ona konsatacija za FW je takodje diskutabilna. Kompletna mobilna muzicka industrija se oslanja na FW. Svaki iole ozbiljan audio interfejs (8+ kanala) je FW. Nije ni cudo sto je vecina pro firmi orentisana ka mac-u...

Tako je!! I još... imam dva kamkordera sa FW i ne planiram da ih menjam jer mi završavaju posao.

Jedino sto je ovaj put zaboravio da ponovi kako ce google da zavlada svetom, obicno tako zavrsava čaršaf :)

Poslednja izmena:
@Gile:

Drug prvi put ispustio ip4 i celo zadnje staklo je naprslo, nije ga imao nedelju dana a ispao mu sa male visine.

Na stranu to sto ti je potpuno pogresno vidjenje o fakultetima, po meni sama diploma apsolutno nista ne znaci vec iskljucivo radno iskustvo i zelja za samounapredjivanjem, i to sto nemam zelju da ucestvujem u community-ju gde moderatori vredjaju korisnike i izjavljuju da svako ko koristi Apple proizvode ima IQ ispod 80. Samo cu pokazati moju raspravu sa yooyom pa mi ti reci kako mu je strucnost u IT-u pomogla ?

Opa, reklamiramo cydiju? Dakle, da bi se slao SMS mora JB? Sta da rade nesretnici koji imaju ipad 2 i ios 5?

A ovo za mail - bravo, uspesno si pokazao da se iz web browsera na iosu moze snimiti attachment :) Interesantna intelektualna vezba koja me je naterala da posle dugo vremena upalim ipad - spakovan i poslat rar sa epub-om na moj mail account (ne, nikakav gmail, yahoo, i sl, vec klasican mail account na firminom serveru). Cilj vezbe - doturiti epub do iBooks-a.

Prvi korak - ne desava se nista iako je mail klijent skinuo attachment
Drugi korak - skidam iunarchive, jer ne postoji nijedan app na ipadu koji je povezan sa rar arhivama
Treci korak - skidam perfectdownloader jer iunarchive konstantno puca
Cetvrti korak - dobio sam otpakovani epub ali ne lezi vraze - sandbox-ovan je u perfectodownloaderu, ne vidi ga iBooks. Moze da se lista, ali viewer perfectdownloadera i nije nesto... iBooks je 10x bolji i lepsi
Peti korak - odustajem. *ebes sve ovo :)

Sta reci osim da nije bas preterano intuitivno.

ps. moglo je i drugacije - mogao sam da iskopam preko iFile sa cydie gde se tacno nalazi ovaj epub fajl pa da ga premestim u iBooks rucno. No to je ipak 'hakerisanje' i zahteba krekovani iOS.

pps. na firminom mail serveru preko web interfejsa ne radi po defaultu snimanje attachmenta.... tek posle instalacije ova dva gorepomenuta programa stvar je prosljakala tj. snimanje je bilo moguce.

Poslednja izmena:
Bem li ga, mozda taj icloud resava problem. Ovo sto ja imam je 4.3.3 JB.

Za iCloud si vec objasnio kako se koristi :)

Evo nije me mrzelo da probam istu stvar, i sve je proslo iz prve, iz mail-a rar otvaram sa iUnarchive (koji radi bez problema) i iz njega u iBooks. Takodje sam probao i drugu varijantu iz mail-a rar otvorim u iFile koji mi nudi neki Unarchiver koji raspakuje epub u istom folderu i to otvorim u iBooks.

P.S. zasto nam ne pricas malo o realnim problemima koje imaju android tableti? ;)

Prilozi

• 1.PNG
    1.PNG
    84.2 KB · Pregleda: 77
  • 2.PNG
    2.PNG
    105.8 KB · Pregleda: 78
  • 3.PNG
    3.PNG
    112.1 KB · Pregleda: 75
  • 4.PNG
    4.PNG
    116.9 KB · Pregleda: 84
  • 5.jpg
    5.jpg
    88.1 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
P.S. zasto nam ne pricas malo o realnim problemima koje imaju android tableti? ;)

Bah, moja greska - nije bio epub vec rarovani pdf. Pdf koji se bez problema ubacuje u iBooks preko iTunes-a.

A ako te nesto interesuje o konkurenciji, slobodno pitaj :) Probacu da odgovorim ukoliko znam o cemu se radi.

Bolje sto nisi citao. Nalupetao se propisno:)

Prosvetli me, zivo me zanima :), ali sve to lepo dokumentuj ?

@Snake Eyes Nisam stigao pre da odgovorim, ali vrsi komparaciju klot iOS-a i klot Android-a, JB i ostale *******cije za****, "gubi" se garancija ako se JB telefon. Inace tu mu nije IT znanje pomoglo, ali naravno vec rekoh da ni oni nisu sveznajuci (niko nije) pa ako negde nesto lupe, tu si ti ili neko treci koji ce tu gresku da uoce i isprave.

A sto se tice diploma, evo ti striktno IT vezan primer. Decko studirao ETF 2 god, tu zakovalo, ali paralelno sa tim ucio je C++ i jos neke jezike, ne znam tacno koje. Danas radi za privatnu firmu (ne kompanija kao Microsoft vec privatna firma) koja je ulozila u njegovo obrazovanje vise od 10 000 e, tu je posao dobio samo zato sto je znao da uradi neki posao, dok je od diploma imao samo diplomu srednje skole. Njegovi ortaci koji su zavrsili ETF i bili solidni studenti nisu tako dobro prosli, samo jedan je delimicno vezan za struku, ostali rade neke leve poslove.

Ti kao uspesan ekonomista (pre procitah) nemas bas mnogo slobodnog vremena, a cisto sumnjam da bi ga ulozio da ucis neki programski jezik, pa samim tim ako diskusija ode na neki ozbiljniji nivo neces biti dovoljno kompetetan za pricu sa nekim ko zivi od toga :), ispravi me ako gresim :) ? Nadam se da te nisam uvredio na bilo koji nacin, jer pokusavam da odrzim diskusiju na nekom normalnom nivou.

@Mad Muzzy Sve je receno pre mene, nije to neki pro test sa onog linka, ali opet nesto pokazuje zar ne :) ? Meni licno je iP 4(S) najlepsi telefon, ali nista manje ne kaska u tom pogledu SGS 2 :). Sto se tice FW-a, gledam iz ugla prosecnog usera, koji ce jako retko da se sretnu sa uredjajima koji podrzavaju doticni standard, sto naravno ne znaci da to nekome nije potrebno. Verovatno iz tog razloga vecina proizvodjaca ne vidi za shodno da isti uredjaj ugradi u laptop, ako nekome bas treba, tu je konverter :) ?

@bmibmc & KurtK & Stig ako hocete da podje*av*te to radite na nekoj drugoj temi, a ovde barem pokusajte da unormalite konverzaciju :). Inace jel moze link ka tom "čaršav postu" ili neka definicija :). Inace odlucio sam sve da stavim u jedan post, pojedini useri su i vise napisali od mene u ovoj temi ?

@priest 77 tacno vec je zavladao smartphone trzistem ;).

Poslednja izmena:
Da, obicnom juzeru je od najvece vaznosti koja je graficka u laptopu... Pricam o cenovnom rangu 1500$ + u kome ja i dalje ne vidim neki zibor po tom pitanju. Na stranu to sto je sve jedan x86 laptop u toj kategoriji nekakv desktop replacement, ima 100 kila, ruzan do zla boga i ima 1001 prikljucak ali nema FW... ***.

Sto se stress testa za iP tice, ne znam sta da ti kazem. Ljudima je i 2G pucao od malih padova dok je moj preziveo sito i reseto i jos uvek radi. Mora da imam bas puno srece... Iskreno, ne znam oko cega se ubedjujemo :) Nikada necemo zaista znati koliki je procenat slomeljenih telefona. Ja kazem svoj slucaj, neko uleti sa pricom drugara, treci to podrzi bez cinjenica i tako u beskraj. Meni je u svakom slucaju drago sto su odustali od onog promasaja zvanog 3G(s) i vratili se alu/staklo kombinaciji.

Poslednja izmena:
@MAD_MUzzY, svi ti "desktop replacement" laptopovi su teski kao crna zemlja... pa i MBP 17 je tezak kao tuc, to kazem iz licnog iskustva, posto sam ga imao do pre mesec dana... sada koristim 15cu, da je Hi-Res AG model, pevao bih od srece i ne bih nikada je zamenio(jedino za istu takvu, kada bi ova crkla)... no, to trenutno nije uopste bitno...

Sto se FW portova tice, prema podacima koje sam nasao na google, brzina prenosa podataka izmedju nekoliko razlicitih portova sledi:
usb 2 < FW < usb 3 < light peak(thunderbolt).

A sto se tice padova i lomljenja telefona tice... imam, i dalje, Samsung d600, koji mi je vise puta ispadao i jednom prilikom dok sam razgovarao putem istog, sto je skoro sa 2m visine, direktno na asfalt... i ne bi mu nista. Da to isto ponovim sa, skoro, bilo kojim od navedenih telefona u ovoj temi, sumnjam da bi preziveli bez ozbiljnih ostecenja. Inace telefonu nikada nije menjan taj "flat kabl", niti je ikada bio na reklamaciji, a evo... 6godina od kada je kupljen. Sumnjam da danas iko pravi telefone kao sto su bili ti od pre 5 i vise godina. ;)

A evo malo u vezi iOS security propusta i kako se "Apple" zahvalio coveku koji ih je otkrio: http://www.engadget.com/2011/11/18/the-engadget-interview-dr-charlie-miller/
Izjave doticnog experta variraju od vrlo pozitivnih do vrlo negativnih i mislim da to najbolje opisuje trenutni stav, dobre vecine, korisnika smartphone telefona.
Sto se mene, licno, tice, ja sam rezervisao sebi jedan iPhone 4(idem kasnije da ga preuzmem), moj prvi iPhone, pa sam skoro siguran da me cekaju sati i sati zanimanja sa istim. Hteo sam SGS2, ali mi je iOS, gledano iz ugla prosecnog korisnika smartphone telefona(posto sam do skoro kategoricki odbijao i da kupim bilo koji touch-screen telefon), prirodniji i bolji od android-a. :)

@gile, dobar post, ma sta god ko rekao... ako nista drugo, nisi lupetao gluposti i izneo si svoje misljenje. Slazem se sa nekoliko tvojih zapazanja ali isto tako i sa nekoliko se ne slazem.
Smatram da google je dosta proizvoda izbacio "polu-zavrsene", sto im je u poslednjih par godina, skoro pa, postala praksa. Ne znam zasto to rade, nije da im manjka programera, niti novca da ne moraju da zure... Podseca me na MS sa pocetka ovog veka.

A evo malo u vezi iOS security propusta i kako se "Apple" zahvalio coveku koji ih je otkrio: http://www.engadget.com/2011/11/18/the-engadget-interview-dr-charlie-miller/

Carli Miler je extra lik, odnosio je mekove godinama sa hacking takmicenja, mislim da je svake godine uspevao da razbije OSX u prvih 5 minuta takmicenja. I to stalno na istu foru - busni safari.

Sve do prosle godine - tada je odrzao predavanje gde je pokazao tehnike koje je koristio da probije Safari, iako mu je Apple nudio lep novac da potpise ugovor i radi samo sa njima.

Naravno, da se Miler fokusirao na neki drugi OS verujem da bi rezultati bili identicni :)

A i comex je jailbreakme proterao kroz "rupu" koju je charlie nasao ;) Sva tri puta :)

Carli Miler je extra lik, odnosio je mekove godinama sa hacking takmicenja, mislim da je svake godine uspevao da razbije OSX u prvih 5 minuta takmicenja. I to stalno na istu foru - busni safari.

Sve do prosle godine - tada je odrzao predavanje gde je pokazao tehnike koje je koristio da probije Safari, iako mu je Apple nudio lep novac da potpise ugovor i radi samo sa njima.

Naravno, da se Miler fokusirao na neki drugi OS verujem da bi rezultati bili identicni :)

Jedna rec, tri slova: NSA

Covek je tamo radio, kao doktor nauka iz matematike... mislim da vecina nas, moze da prepostavi cime se tamo bavio... ;)

@MAD_MUzzY, svi ti "desktop replacement" laptopovi su teski kao crna zemlja... pa i MBP 17 je tezak kao tuc, to kazem iz licnog iskustva, posto sam ga imao do pre mesec dana... sada koristim 15cu, da je Hi-Res AG model, pevao bih od srece i ne bih nikada je zamenio(jedino za istu takvu, kada bi ova crkla)... no, to trenutno nije uopste bitno...

Sto se FW portova tice, prema podacima koje sam nasao na google, brzina prenosa podataka izmedju nekoliko razlicitih portova sledi:
usb 2 < FW < usb 3 < light peak(thunderbolt).

Nosio sam 17'' i nije teza od ostalih u toj klasi. Ali jeste teska. Od tog laptopa se i ne ocekuje da bude lak :)
Znao sam da ce neko da spomene brzinu FW-a medjutim, to nije poenta njegove glavne prednosti - nacin slanja informacija. Za audio svet USB je veoma rzican za bilo sta kompleksnije od 2 kanala. Zato i nemas kvalitetnih interfejsa (8+ kanala) sa USB konekcijom.

Cekajte, a koja je fora sa FW-om? Zar samo Apple uredjaji to imaju... siguran sam da ne

A sto se tice diploma, evo ti striktno IT vezan primer. Decko studirao ETF 2 god, tu zakovalo, ali paralelno sa tim ucio je C++ i jos neke jezike, ne znam tacno koje. Danas radi za privatnu firmu (ne kompanija kao Microsoft vec privatna firma) koja je ulozila u njegovo obrazovanje vise od 10 000 e, tu je posao dobio samo zato sto je znao da uradi neki posao, dok je od diploma imao samo diplomu srednje skole. Njegovi ortaci koji su zavrsili ETF i bili solidni studenti nisu tako dobro prosli, samo jedan je delimicno vezan za struku, ostali rade neke leve poslove.

Evo sad i ja da izadjem sa IT primerom..:) Moj kum IT manager u Salford-u koji je i IT manager grupe (koju cine srpske mlekare (Imlek, NS mlekara, Suboticka mlekara), Bambi, Knjaz Milos...) nema fakultet i zavrsio je samo srednju skolu. Niko u njega nista nije ulagao ali on radi od svoje 17 godine i sam se obrazovao kupujuci knjige i edukujuci se. Prosao u poslu sito i resheto, ali na kraju se isplatilo.. bez diplome, u poslu mu se vrednovalo iskustvo, toliko.

josh neshto.. 10.000e ulaganje u nekog je sitna lova. to je par kurseva... po toj logici ja sam u sebe ulozio ko 4 njegove firme :D haha :D

Drug prvi put ispustio ip4 i celo zadnje staklo je naprslo, nije ga imao nedelju dana a ispao mu sa male visine.

Sto smaraju te price kako se lomi ajfon a ne kapiram sto uopste neko i brani iPhone kad je to u pitanju. Mene bas zabole sto ce da se slomi ako padne na beton, pazim telefon pa nece da mi ispadne. Ne kupujem ajfon da bih radio gradjevinu sa njim.. A iFon toliko dobro izgleda i ima vrhunski osecaj kvaliteta. Mala je to cena za vrhunski dizajn.

A Gile druze ako si mislio da iko moze da odgovori na onaj carsav sto si postovao (ma sta da si napisao tamo) svaka ti cast.

@KurtK:
Neko to posmatra kao vrhinski dizajn koji opravdava vrhunsku cenu, a neko na to gleda kao na design-fail. Inace, veoma je demokratski da kazes coveku da neces da cits njegov post zato sto je dugacak. Da je to pisao priest ili kovac procitao bi 3 puta.

Pa o ukusima ne vredi raspravljati. Svako pominjanje termina, lep, vrhunski dizajn, savrsen... je besmisleno. Meni licno htc desire i stari ip2g izgledaju bolje od ip4. Verujem da ima i drugih koji imaju slicno misljenje. Da li je problem sto imamo drugacije misljenje o izgledu ip4?

Naravno da nije problem. Vise je stvar zdravog razuma. Mada je i to subjektivna stvar. Kao i smisao za humor.

Jedno je reci "ovo mi se vise svidja", nesto je "lepse" jednom posmatracu sto drugom mozda nije ali okarakterisati taj dizajn kao FAIL znaci da je totalni promasaj i da je neupotrebljiv. Da li sam sad bio jasniji?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno