Šta je novo?

iPad 2

Zato sto neki ne padaju na takve gluposti i marketing.

Možda bih ja mogao da nabavim koji iPad 2 od drugara koji je trenutno u New Yorku... Malo pre je postavio slike gde je upravo "njakao" isti i spominjao da bi možda dolazio i da bi mogao doneti koji komad ako bi imao lepu cenu... Ja lično ni ne znam koliko bi to čudo koštalo, ali znam da ni iPad ovde nije bio baš jeftin prvih dana kada se pojavio :D Može neko okvirno da kaže koja bi bila logična cena za najjeftiniji model?

mislim da bi logicna cena bila ko polovan Yugo. :p

Možda bih ja mogao da nabavim koji iPad 2 od drugara koji je trenutno u New Yorku... Malo pre je postavio slike gde je upravo "njakao" isti i spominjao da bi možda dolazio i da bi mogao doneti koji komad ako bi imao lepu cenu... Ja lično ni ne znam koliko bi to čudo koštalo, ali znam da ni iPad ovde nije bio baš jeftin prvih dana kada se pojavio :D Može neko okvirno da kaže koja bi bila logična cena za najjeftiniji model?

Ako bi se pojavio u Metrou gde je iPad 16gb wifi kostao 57k, onda preko te cifre jer je evro skocio od prosle godine.

Ako se pojavi u Pyramid shopu onda bi bio preko ove cene : Apple iPad 16GB Flash Drive 9.7" Multi-Touch LED Wi-Fi (802.11a/b/g/n) BT + EDR (p/n: 63748)
64999.00

ako vam neko donosi iz inostranstva, gledajte koliko je tamo platio, i častite ga neki evro, a ne da zaradi 300 evra po komadu na vama...

Pa ako ti neko donosi, znaci da se dobro poznajete, sigurno nece traziti 300e:)

kod nas se polovni ipadovi prodaju za 450e sad, i to stari po godinu dana najmanje. a novi ako su zaostali po radnjama nisu više od 400e garant

Pa mora da se koliko-toliko kompenzuje šteta, kupljeni su za debele pare. Inače su mi omiljeni oglasi gde piše "plaćen x pre y godina" Koga briga, sad ne vredi ni pola od toga :D
Videh negde da će stari modeli da se prodaju od $300 pa naviše. Idem za par nedelja u USofA, baš ću da pogledam (ne obavezno i da kupim ;))...

Dobro objasni mi koga apple tera na silu da ceka u red nekoliko dana i ko je tu budala?
Zasto moras da cekas danima ispred prodavnice da kupis prvi?
Ili idi lepo i kupi bilo koji drugi proizvod gde ne moras da cekas, ili dodji za dve nedelje kada se smire ljudi ili jos bolje naruci preko neta pa za dve tri nedelje stize kod tebe kuci iPad.

Moras da cekas u redu pola dana i vise kako bi kupio na dan izlaska, a druga mogucnost je da porucis na sajtu i da cekas 2-3 nedelje. A reci ti meni u cemu je problem da prodaja pocne ujutru i da isporuce dovoljan broj komada za sve? Zasto prodaja pocinje u 19h? Nije tu fora da kupis prvi, fora je da kupis u ovog meseca, jer ce se sve prodati za 2h. Bio bi budala kad bi cekao u redu tri dana da bi kupio prvi, a imas mogucnost da kupi si sutra i prekosutra i za nedelju dana - kad god hoces. Apple ne zna kolika ce biti potraznja? Price o nedostatku delova i nemogucnosti da proizvodu veliki broj komada za sve su smesne. Kinezi mogu da im prave koliko hoces. Gde je tu briga o korisniku?

Loze bre budale, kao nemaju dovoljno, a porucili su pre par meseci nesto oko 30 miliona iPad-a.
Ko je glup nek se prima i nek stoji u redovima.
Apple da brine o korisnicima ? :D Pa oni su gori od M$ po tom pitanju.
Ja sad moram da porucim u USA da bi prijatelj dobio to za mesec dana, smesno.
Prave nestasicu namerno da bi roba bila naizgled nedostupna.

@ priest
Reci mi samo zasto je u USA prodaja pocela ujutru, a u Evropi u 19h?
ipad2-germany-line.jpg

Zamislite ovakav red kod nas. :)

Poslednja izmena:
Moras da cekas u redu pola dana i vise kako bi kupio na dan izlaska, a druga mogucnost je da porucis na sajtu i da cekas 2-3 nedelje. A reci ti meni u cemu je problem da prodaja pocne ujutru i da isporuce dovoljan broj komada za sve? Zasto prodaja pocinje u 19h? Nije tu fora da kupis prvi, fora je da kupis u ovog meseca, jer ce se sve prodati za 2h. Bio bi budala kad bi cekao u redu tri dana da bi kupio prvi, a imas mogucnost da kupi si sutra i prekosutra i za nedelju dana - kad god hoces. Apple ne zna kolika ce biti potraznja? Price o nedostatku delova i nemogucnosti da proizvodu veliki broj komada za sve su smesne. Kinezi mogu da im prave koliko hoces. Gde je tu briga o korisniku?

Pa kakve veze ima da li pocinje u 6 ujutru ili u 19h, ludaci ce cekati danima, neki su cak i kamp digli, bez obzira u koliko sati se otvara radnja. I odakle tebi informacija da u Evropi samo prvog dana moze da se kupi iPad 2?
Kako treba apple da brine o korisnicima, da im zakaze svakome termin kada da dodju u radnju?
I ne vidim kakva je to katastrofa cekati dve ili tri nedelje da ti stize na kucnu adresu preko online porudzbine?

Ti stvarno ne vidis kakve veze ima sto prodaja pocinje u 19h? Zato sto ujutru ne bi bilo vise od 20 ljudi u redu, nije to Amerika da ljudi uzmaju slobodan dan na poslu kako bi kupili ipad. U 19h je druga prica. I verovatno su i neki koji su se nalazili u redovima ostali bez svog primerka jer su isporucili smesno male kolicine.

Gde su juce isporucene smesno male kolicine?
A ko voli da ceka u red, neka ceka, apple ne tera nikog silom da to radi i kao sto sam vec rekao, nije apple kriv sto neko ne moze da razmislja svojom glavom.

Poslednja izmena:
U svaku od ove 22 zemlje su stigle nedovoljne kolicine. Ti ne bi voleo da kupis prvi dan ipad da zivis u nekoj od te 22 zemlje? Da li bi cekao u redu?
Apple ne tera nikog, ali apple pocinje sa prodajom u 19h, isporucuje 200 komada ipad-a, ogranicava jedan ipad po osobi, salje u roku 4-5 ili 2-3 nedelje...

Odakle znas da su isporucili 200 komada, da li si ih brojao? :)
I gde su stigle nedovoljne kolicine?
Ja sam svugde citao da nisu ni bile na svim mestima guzve, a nigde nisam procitao da su ljudi ostali bez iPad2.
Sto se ogranicenja na jedan ipad po osobi tice, to jedino smeta preprodavcima.
I ja i dalje ne vidim razlog zasto je tolika katastrofa cekati dve nedelje za online porudzbinom.

Posto sam u ponedeljak u Parizu, bas pre 5 minuta sam okrenuo Apple store kod Luvra. Naravno da je sve rasprodato jos u petak, i takva je situacija u svim radnjama u Parizu...

Tako da se Apple stiso zestoko, i bice price da ih je ovolika potraznja iznenadila...a na stranu koliko uredjaja moze fizicki uopste da se proda za par sati (radno vreme im je do 20h)...ne vise od par hiljada po meni...

Ma tebe sigurno neko prijavio tamo, rekli veliki applemrzac sada trazi apple proizvod i to jos zeza na telefon ;)

iPad 2 ima tanje staklo koje jeste izdrzljivije od onog na iPad 1:

[YOUTUBE]r4vvQq7BpiE[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ma tebe sigurno neko prijavio tamo, rekli najveci applemrzac sada trazi apple proizvod i to jos zeza telefonom ;)

:D

Pa, ne bih sebe nazvao applemrscom, vise me nerviraju svojom poslovnom politikom, ali posto nikada nisam posedovao bilo koji iuredjaj, reko ajd da bolje upoznam neprijatelja, pa da onda jos zesce oplevim po njegovim manama...

E ali ozbiljno ljudi :D. Da li morate da imate iPad 2 odmah? Da li moraju ovi sto cekaju u redu da imaju odmah? NE. Njihova poslovna politika je njihova stvar, i vi da ste CEO ili direktor marketinga bi isto uradili. Isporucili neku kolicinu koja ce da se razgrabi za 1 radni dan i da kazete na vestima i svima koji dodju WOW nema vise sto ce da privuce jos vise ljudi.
Ne zaboravite Sony Ps3 i cekanje u redu za isti i isto tako je bila nedovoljna kolicina. Znaci ne radi Apple to samo. Sa strane marketinga svaka cast. A sa strane kupca, pa sto kaze priest moze da se saceka par nedelja da ti isporuce na kucnu adresu ili da se situacija stabilizuje. Niko nikoga ne bije po usima da ceka u tom istom redu i da ima iPad 2 odmah iste sekunde :D. So chill tema je iPad 2 a ne njihov marketing i plasiranje na trziste.

A mozda ih Apple placa da stoje u redu!? Verovatno ima takvih slucajeva.

Ne verujem, njihova reklama je sama po sebi ispiranje mozga. Mozda ima par slucajeva, ali imaju dovoljno fanova koji bezuslovno kupuju njihove proizvode i kampuju ispred radnje jer im je to cool. Kada im ljudi pomenu "Wow, you got an iPad 2" tipican odgovor sledi "Yea, i waited 12 hours in line for it" sve to onako sa smeskom na licu.

A mozda ih Apple placa da stoje u redu!? Verovatno ima takvih slucajeva.

хахаха слатко ме насмеја : )))

Плаћају вероватно и петсто милиона кинеза који копају тунеле хаха

Ne verujem, njihova reklama je sama po sebi ispiranje mozga. Mozda ima par slucajeva, ali imaju dovoljno fanova koji bezuslovno kupuju njihove proizvode i kampuju ispred radnje jer im je to cool. Kada im ljudi pomenu "Wow, you got an iPad 2" tipican odgovor sledi "Yea, i waited 12 hours in line for it" sve to onako sa smeskom na licu.

A sto se to ne deshava za Samsung/Asus/MSI proizvode, pogotovo ako su josh bolji ?

Danas sam svracao u iedan od pariskih trznih centara i u fnac-ovoj radnji se igrao sa ipad-om 2...
Nema sta, uredjaj je ekstremno brz i veoma tanak, ali ipak nemas utisak da ce da se prelomi u rukama, ko sto se neki plase...

Prodavac mi rece da je dobio 75kom u petak i sve prodao za manje od dva sata....i nije hteo ni da cuje da mi proda ijedan od 4 izlozena komada...namcor :(

A sto se to ne deshava za Samsung/Asus/MSI proizvode, pogotovo ako su josh bolji ?

Mora da su hleb i ulje devedesetih bili toliko klvalitetniji nego danas, tamo da smo morali čekati u redu...

Vrh Dno