Uros Novakovic
Slavan
- Učlanjen(a)
- 31.10.2009
- Poena
- 350
Bekap jeste jako dobra stvar. Samo sto ne znam kako da bekapujem sve aplikacije sa OSX?
Time Machine je predvidjen za to.
iCloud mu dodje mobilna verzija
Bekap jeste jako dobra stvar. Samo sto ne znam kako da bekapujem sve aplikacije sa OSX?
Ti sve vreme kritikujes apple samo iz ugla programera, hakera itd itd. To je isto kao da se zalis sto formula nece da ide po njivi, al zato lada niva cepa. E pa ***. I sad je problem i katastrofa sto Apple nije mislio i na vas desetoricu geekova hakera programera... Pa evo ja cu da ti kazem, ni u startu Vas nije imao u vidu, niti ce. Nema sta, promena uslova za developere je ozbiljan problem za 99% korisnika iPad-a.
Ajd i ja da doprinesem temi, po meni (dakle jos jednom moje misljenje) niko nema trenutno takav sistem sa toliko jednostavnim UI kao iOS, a iOS (pored mac os-a) je i glavni argument Apple uredjaja, i gde je tako lepo zaokruzen ceo sistem, da ja nikada ne bih mogao da koristim android koji jos uvek nema ni akceleraciju grafike, gde sva UI grafika odvratno secka i brate mili ceo je estetski ruzan zesce. Najbolji primer (koji oslikava to) je aplikacija za google mape, gde je Apple napravio (jos od samog starta) toliko dobar App koji bolje radi od samog googleovog.. I zna se ako izadje update izadje za sve uredjaje, a ne moras da gledas u pasulj dal ce proizvodjac da napravi update itd. itd. Uglavnom za hakere idealan, a za obicne korisnike android je krsh jer njih ne zanimaju te za'ebancije o kojima vi pricate. I posle se svi cude kako se iPad toliko prodaje, pa nisu svi hakeri i programeri, cak ih, necete verovati, ima vrlo malo u svetu.![]()
Najbolji primer (koji oslikava to) je aplikacija za google mape, gde je Apple napravio (jos od samog starta) toliko dobar App koji bolje radi od samog googleovog
Ti sve vreme kritikujes apple samo iz ugla programera, hakera itd itd...
Najbolji primer (koji oslikava to) je aplikacija za google mape, gde je Apple napravio (jos od samog starta) toliko dobar App koji bolje radi od samog googleovog..
Nisam ni ocekivao da ne dobijem kompleksaske uvrede. Sine kao da sam kevu nekome opsovao.![]()
Ima tu i istine, ali ima i preterivanja. Ovde prisutni forumas KurtK se recimo silno zbunjivao sa startovanjem VPN-a na windowsu 7. Umesto da VPN konekcije trazi i nadje dole u taskbaru gde inace i stoje, on ih je jurio po setovanjima za mrezne interfejse. Sta mislis, onako odokativno, koliko jos treba da se uproscavaju razliciti OS-evi pa da i takvi korisnici racunara budu 'namireni'? Da li ce ikada biti moguce da se i KurtKi i Murti pruzi sve na tacni?
....
Takodje su mi ponekad jako smesne diskusije o OSX. Vecina ljudi koja ga ima poseduje barem 3 ili 4 programa koje ispravljaju njegove sistemske falinke. Programcici tipa growl, dockbar, obavezna zamena za finder, drajver za NTFS i sl. Postoji na forumu i tema koja se, izmedju ostalog, bavi takvim programima. Ali iz nekog razloga prilican broj epl fenova, kad im se stavi do znanja da nesto u OSX fali, recimo bas stvari koje krpe pomenutim programcicima, ekspresno se vraca u drugi razred osnovne i zauzimaju ratoborni stav ko da im neko vredja uciteljicu![]()
Ali ti ova kritika i nije na mestu, jer OS, koji bi većina korisnika mogla da koristi "out of the box", bez instalacije dodatnih programa, ne postoji... na kraju dana, da postoji, ne bi bilo firmi poput Adobe, Google, Mozilla... itd. Svi bi oni bili u MS ili Apple-u.
mislim da poenta salcove price nije da dokaze da je MS (ili neko drugi) bolji od Apple-a vec upravo to sto si ti rekao - ne postoji savrsen OS i nema ni jednog koji koji ne ostavlja sasvim dovoljno prostora za debelu kritiku/pljuvacinu. druga stvar je sto brdo ljudi (narocito jedne frakcije ovde) zarko zeli postojanje crno/belog sveta u kome im je u svakom momentu kristalo jasno sta je za njih najbolja opcija tj. da je opcija za koju su se oni opredelili najbolja u svakom segmentu
zato sto su napravili mnogo lep i dobar laptop?
dokle god ne pise aplllee, aple ili nesto slicno, ili je 100% iskopiran dizajn, sto ovde nije slucaj, onda je OK.....uzeli aluminijum i slican dizajn tastature MBP-a....i sta sad?
@Miki
Ima tu i istine, ali ima i preterivanja. Ovde prisutni forumas KurtK se recimo silno zbunjivao sa startovanjem VPN-a na windowsu 7. Umesto da VPN konekcije trazi i nadje dole u taskbaru gde inace i stoje, on ih je jurio po setovanjima za mrezne interfejse. Sta mislis, onako odokativno, koliko jos treba da se uproscavaju razliciti OS-evi pa da i takvi korisnici racunara budu 'namireni'? Da li ce ikada biti moguce da se i KurtKi i Murti pruzi sve na tacni?
Zar nije prenos fajlova najjednostavniji preko USB-a? Ali nista zato... ko ne moze da se snadje sa itunesom da ubaci pesme, uvek moze da se poveze na onlajn prodavnicu i sve to kupi za po dolar.
A kada iz istog tog ugla se kritikuje Windows, onda je to u redu, pretpostavljam? Malo je licemerno, ne čini li ti se?
Apple nema svoje mape, oni su pre nekog vremena kupili firmu koja pravi svoje mape, pa će njihove mape biti upotrebljivane u iOS uređajima u budućnosti. Apple je napravio client app, koja koristi google maps api, samim tim, ne može biti bolje od samih google maps, može biti Client App bolji, ali to je sve.
Ovo je iskopirani Apple MacBook Pro... i to najbezobraznije moguce. Shto pobogu ne zaposle neke industrijske dizajnere koji ce im napraviti pristojan dizajn?!
HP pre MBPro-a nije imao ovakav dizajn, vec neki sharenish sa silver plastikom, pazi kad su prekopirali maltene i font sa tastature MBP-a?!?
slichna situacija kao i Samsung Galaxy Tab vs. iPad. (koji dodushe nije postojao kao tablet pre Apple-ovog tableta)
Ovo je iskopirani Apple MacBook Pro... i to najbezobraznije moguce. Shto pobogu ne zaposle neke industrijske dizajnere koji ce im napraviti pristojan dizajn?!
HP pre MBPro-a nije imao ovakav dizajn, vec neki sharenish sa silver plastikom, pazi kad su prekopirali maltene i font sa tastature MBP-a?!?
slichna situacija kao i Samsung Galaxy Tab vs. iPad. (koji dodushe nije postojao kao tablet pre Apple-ovog tableta)
Ne znam kakve sad veze ima windows sa mobilnim iOS-om? Pa naravno da su google mape ja sam rekao app za google mape a ne apple mape. Poenta je da ni ljudi iz google nisu verovali koliko je dobro napravljen client i koliko brzo i lepo radi kada im je prikazan cini mi se jos pred pojavljivanje samog iPhone-a.
I zapamtite nista nije savrseno, ne znam sto svi imate problem sa time da ako neko kaze e "ovo je (meni) najbolje" da to znaci isto sto i "bozansko savrsenstvo".![]()
@ays
Pa i mene cesto zbunjuje 'zaslepljenost' koju opisujes. Neverovatno mi je da ljudi u zaru diskusije pokusavaju da opravdaju stvari koje ocito nisu dobro uradjene, o bilo kojoj platformi da se radi.
Ja moram da priznam da sam nesto manje 'ostar' prema open-sors operativnim sistemima i aplikacijama (pri tome ne racunam android koji je tek poluzatvoren), ali to ne znaci da nisam svestan njihovih mana i da ih ovde na forumu ne spominjem. Napr. nikada mi se nisu svidjali nastupi, stavovi i recnik Ricarda Stalmana, koji je u open-sors svetu pandan Bilu Gejtsu kod MS-a ili Stivu Dzobsu kod Epla; previse je to militantno za moj ukus. A zasto im gledam kroz prste? Ne znam ni sam.... valjda zato sto sam ponekad iskreno zadivljen koliko dobro neke stvari rade a pisu ih ljudi iz hobija, za svoju dusu... valjda i zato sto cesto vidim da nesto sto se naplacuje po par hiljada ili par desetina hiljada dolara moze da se dobije i potpuno besplatno a cesto radi bolje i brze od skupih komercijalnih resenja. Mada se i to zadnjih godina uveliko menja, velike korporacije sponzorisu takve programere pa i oni sasvim pristojno zive od svoga rada.
A sto se tice OSX-a i terminala - mogu ti reci da su mi se ovde neki grohotom smejali kad sam 'integrisanost' terminala u OSX par puta pomenuo kao jednu od njegovih jako dobrih osobina![]()
au bre, kako ih nije sramota!
http://www.engadget.com/2011/11/16/hp-redesigns-its-envy-laptops-announces-the-envy-15-17-and-17/
Uzeo sam windows, kao konkurenta što se OS tiče, možeš da zameniš reč "windows" sa "android" ili "windows phone" ali će poenta ostatati ista, koju si nevešto pokušao da zaobidješ hvatanjem za najmanje bitnu reč u celom tom delu moje poruke.
Da ti ponovim još jednom... odgovorio si salacu da "napada" Apple uređaje samo iz programerskog/hakerskog ugla, na šta je usledilo moje pitanje, a kada "napada" Win/google uredjaje iz tog istog ugla, onda je to, za tebe, u redu i prihvatljivo?
A što se mapa tiče, pošto poslednjih 6 meseci radim u povećoj količini sa google maps api, kako za web, tako i za android/iOS platformu, mogu samo da ti kažem da se google fokusirao na backend deo, pogotovo zbog pojave Bing Mapa, koje ma šta god ja mislio, rade sve bolje i bolje... klijentske aplikacije su im daleko manje bitne.(osim za android telefone, naravno).
Jel je moguce da je Jonhy Ive jedini dizajner u IT industriji danas?
Sad samo cekam ove cuvene apple hejtere da pocnu da nas nazivaju budalama sto vidimo tu neke slicnosti.
Ovo sa Asusom je teska smejurija. Oni zamisljaju da ce ljudi pola sata da se bave origamijem i da savijaju tu njihovu budalastinu kako bi podmetnuli pod tablet. I sigurno je mnogo stabilno. Nije problem sto oni kopiraju. Problem je isti kao sto je i kod Microsofta, a Steve Jobs je to lepo formulisao u jednu recenicu, jednostavno prave lose i proizvode bez kulture.
Evo i Asus "usavrsava" tudje prvence...
http://www.engadget.com/2011/11/17/asus-origami-like-transformer-prime-smart-cover-hits-amazon-sp/
i tako po ko zna koji put zaboravljamo cinjenicu da iOS nije dostupan na bilo kakvom uredjaju vec samo na jednom. Koliki je odnos iPhone u odnosu na GlaxyII ili sl. ?
au bre, kako ih nije sramota!
http://www.engadget.com/2011/11/16/hp-redesigns-its-envy-laptops-announces-the-envy-15-17-and-17/
a koji je apple po prodaji laptopova?
i nije samo iphone, nego 6 iphonova(6 bese?) !![]()
... i svaki je bio u kojoj cenovnoj kategoriji bese?
Pa da, zato Windows ima 92% share, a Mac OS X 5%, zato Android ima preko 52% a iPhone 15%![]()
u skorijoj buducnosti ce izgubiti i udeo na tablet trzistu...
sve losi proizvodi bez kulture![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari