Ne? hmm pa priest77 je najveci troll na benchmark forumu....
pljuje android na svakoj temi, i onda lupi ovakav komentar gde ispade zrtva zajedno sa apple zaludjenicima....
nadam se da ti je sad jasniji komentar UrosaNovakovica
Sta vam je pa to je normalno ovde, sto je apple uspesniji kompleksasi ce vise da se nerviraju i upropascavaju teme, vredjaju i potcenjuju svakog ko ne koristi ono sto je "jeftino i ekonomicno"ali ipak na kraju najvise volim price o slobodi i basne u kojima kompanije dobijaju ljudski oblik i osobine, to je tek urnebesno.
![]()
to pricas o forumu na kome ima poseban podforum samo za Apple? i takav forum koji nema poseban podforum Android, Symbian, Windows Mobile je po tebi anti apple? ako te bole stvari koje ljudi pisu o Apple ovde, idi na druge Apple forume pa uzivaj.Da li je ovo neki anti apple forum pa ljudi ni u Apple delu foruma ne mogu da pricaju o Apple proizvodima zbog par redovnih pljuvaca koji vise vremena provode baveci se onim sto ne vole (apple) nego sa onim sto vole i sta ih zanima...
Upravo kao sto vas niko ne smara na primer po Android temama, tako i ovde bi mogli ljudski da pricamo ako bi vi uradili ono sto vam @ivan90BG predlozio.
I dalje mi nije jasno zbog cega se zgrazavate kad sami, iznova i iznova, postavljate teme koje povlace beskompromisnu forumsku 'borbu' izmedju jedne i druge opcije? Sta li je Vasic samo ocekivao da ce se desiti kada je pokrenuo temu o biografiji Stiva Dzobsa? Da ce da se sjate svi i klanjaju 'bozanstvu'?
Gde ste videli da ljudi ulecu i pljuju apple u normalnim temama gde se konkretno postavljaju pitanja i konkretno traze odgovori?
Dakle, šta li je Vasić (a ne Vasic, uzgred; još od Win3.1 računari imaju mogućnost da prikazuju sva srpska slova. Mogu da razumem kad običan svet nema pojma kako da ih konfiguriše na tastaturi, ali društvo na Benčmarku apsolutno nema nikakav izgovor)
@vasic:
...Ono sto treba da razumes je da su ne-Epl korisnici prilicno iznervirani ponasanjem i izjavama Epl korisnika. Jednostavno niste realni i skloni ste preterivanju. I to je srz ovih rasprava. Jednostavno imamo dijametralno suprotne stavove.
Kako čovek može da zna da je ispravno Vasić kada sa leve strane lepo piše "vasic"? Ili je pogrešio što je stavio veliko slovo?
Vasic, uzgred; još od Win3.1 računari imaju mogućnost da prikazuju sva srpska slova. Mogu da razumem kad običan svet nema pojma kako da ih konfiguriše na tastaturi, ali društvo na Benčmarku apsolutno nema nikakav izgovor) očekivao da će se desiti kad je pokrenuo temu o biografiji Stiva Džobsa?
Voleo bih da vidim koji je to razlog koji sprečava pojedine članove ovog foruma da normalno raspravljaju o temama koje se negde dotiču Epla?
To se događa vrlo često. Dovoljno je da samo neko usput u bilo kakvoj "normalnoj" temi gde se "konkretno" postavljaju pitanja pomene reč Epl (ili bilo koji derivativ, iUređaj ili slično) da se probude anti- fanatici i krenu u juriš. Naravno, ni onima koji gaje "patološku ljubav" nije potrebno mnogo da ih neko podbode. Sada me mrzi da gubim vreme i tražim primere, ali ako je baš neophodno, možda ću kasnije u toku dana, kad budem imao malo više vremena, da se potrudim.
Ne samo ne apple korisnico, ja sam cak apple korisnik, ipad mi je ipak daleko najbolji tablet...
A eto, moze mi se. Kad si vec toliko pismo-slova-politicki korektan, izvoli pa pisi cirilicom. Font 'Miroslavovo jevandjelje'. Ne daj da se zatre staro srpsko pismo i zameni 'odvratnom' latinicom.
Moja greška (ako ćemo bukvalno, mada forum ne dozvoljava naša slova u korisničkim imenima; inače, argument za naša slova i dalje stoji).
Za normalnu raspravu potrebni su normalni postovi i sa jedne i sa druge strane. Kako uopste moze da se organizuje normalna rasprava kad slabo ko od apple entuzijasta uopste moze da smogne snage da uputi po neku kritiku? Akcija stvara reakciju -> sto vise ljubljenja apple-a, ocekuj vise hejta. Zar ti je to toliko cudno? Potpuno ljudski.
Ne širi dezinformacije kao suštu istinu. Forum dozvoljava i ćirilični username.
Није ни мени наравно никакав проблем да пишем ћирилицом (сви компјутери с којима долазим у контакт имају најмање по три тастатурне дефиниције -- САД, српска латиница, српска ћирилица; машина на послу има још француску и руску), нити ми је проблем куцање (слепо куцање сам научио још 1975. године, као основац). Избегавам је јер сам већ више пута видео коментаре да људе та ћирилица иритира кад се користи на компјутерском форуму. Осим тога, неке транслитерације изгледају прилично рогобатно, без обзира што су у духу језика. У принципу, ово је конкретно нешто што само мене лично боцка на погрешном месту, вероватно због тога што предуго живим ван Србије, па се трудим да бар у свом нуклеарном окружењу (жена, деца) одржим максимално чист језик (треба да чујете на шта личи "гастарбајтерски" српски у печалби). Кад видим да је неко лењ по питању очувања језика, увек се изнервирам; овог пута сам себи дозволио да то и обзнаним. Ако је неког изнервирало, молим да ми се не замери.
Upravo je u tome problem. Obojica se slažemo da su "za normalnu raspravu potrebni normalni postovi", ali kad na normalni post koji se dotakne Epla (npr. Knjiga o Džobsu) prvih pet komentara bude u stilu gorenavedenog, onda kasnije propovedanje te filozofije "normalni postovi - normalna diskusija" zvuči vrlo neiskreno.
Pogotovo što ta cela priča "što više ljubljenja -- više 'hejta'" takođe po definiciji nema nikakve logike. Ako to preselimo na bilo koju drugu ljudsku oblast, koncept postaje potpuno besmislen. Neko ko pokazuje afinitet prema nečemu automatski treba da očekuje da će neko drugi da ga mrzi zbog toga. Recimo ovako: ja se trenutno u slobodnom vremenu bavim klasičnom muzikom -- radim sa amaterskim simfonijskim orkestrom -- i zbog toga bi trebalo da očekujem da će neko ko ne voli klasičnu muziku da me mrzi, ukoliko na nekom forumu sa oduševljenjem pišem o nedavnom koncertu Njujorške Filharmonije, ili o najnovijem DC-u Maksima Vengerova...
Ево, само због тебе и мало ћирилицеОбзиром да сам своју интернет каријеру започео доста давно, на DEC терминалима београдског ЕТФ (мислим да је био први дан после пада телекомуникационих санкција, ако је тачан датум битан), увек кад пишем било шта а тиче се Интернета (чет, мејлове, поруке по форуму) пишем латиницом и без квачица. Када читам било шта, на Интернету или ван њега, апсолутно не примећујем да ли је то написано ћириличним или латиничним писмом.
Иначе у свакодневном, мануелном писању, користим искључиво ћирилицу са примесама латинице када је то заиста неопходно (напр. писање програмерског кода). Лепше ми изгледа.
Ti si tu vise nekakva kolateralna steta. Prouci malo opus ratobornijih apple entuzijasta, i bice ti jasno o cemu se radi. Napr. desavalo se da covek iz cista mira, u sred nekog pisanija i prilicno civilizovane rasprave uleti sa 'O cemu pricate kad svi znate da je apple 10 godina ispred svih ostalih!'Uleteo si u jednu prilicno zavadjenu sredinu, sta da ti kazem....
Kako onda to da izvedem?????
E moj prijatelju, pa to se sad uči ovde u Srbiji. Svakoga dane preko svih medija nas truju kompjuterima (ili čak i kompijuterima) umesto računarima, bina je stejdž, povratak je kam-bek, klinci ne ćaskaju ispred škole nego četuju, izgled je već odavno autfit, stil je stajling, šminka mejk-ap, teretana je džim i tako dalje, tako dalje a pri tome lingvisti ohrabljuju da nova vremena donose nove izraze i da svi treba da se prilagodimo i usvojimo kao normalnu pojavu. Po meni je to samo pokušaj nepismenog čoveka da ono što priče dobije na važnosti ali u manjini sam...Можда због тога што ме иритирају сви ти велеСрби око мене који кад их питам "Где да бацим ово?" без имало срама одговарају, "Гарбиџ ти је испод синка"...
Da i ne govorimo o tome što očigledno niko uopšte nije ni shvatio samu temu koju sam postavio. Iako je naslov bio "Stiv Džobs - Knjiga Voltera Ajzaksona", tema za diskusiju bio je citat iz knjige o Džobsovom komentaru po pitanju Androida (čuveni "termonuklearni" govor). Zbog toga sam temu i stavio u mobilni podforum. Naravno, prvi odgovor na citirani pasus iz knjige nije bio na tu temu, nego: "Glavna crkva Applea daje na znanje da svaki kupac prenosnog Apple uređaja mora kupiti pomenutu knjigu...." (napisao bmibmb). Par postova niže pokušao sam da gurnem diskusiju nazad na temu ("Da li je neko primetio sa kolikim žarom i ubeđenjem je Džobs krenuo u borbu protiv Androida?..."), ali se nažalost vrlo brzo opet sve usmerilo ka fanaticima, ovcama, talibanima i raznim sličnim stvorovima. Voleo bih da vidim koji je to razlog koji sprečava pojedine članove ovog foruma da normalno raspravljaju o temama koje se negde dotiču Epla?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari