Šta je novo?

Aplikacije za Windows Phone 8.0/8.1 , must have aplikacije ,diskusija

Potvrdjujem Modern Translate je sasvim ok, mada sada i Bingu treba dati sansu.. ;)

Treba mi savet. Kupio sam metromail aplikaciju i posle update na svom telefonu više nemam.premium verziju aplikacije. Developeri se prave ludi i niko mi ne odgovara na mail. Kome da se obratim?

Treba mi savet. Kupio sam metromail aplikaciju i posle update na svom telefonu više nemam.premium verziju aplikacije. Developeri se prave ludi i niko mi ne odgovara na mail. Kome da se obratim?

To ti je do Microsoft-a, metromail nema veze s tim.Nisi jedini, mnogo ali mnogo ljudi ima isti problem i to ne samo sa tom aplikacijom.Ja recimo ne mogu da instaliram/azuriram:
-pocket file manager
-mytube
-prognoza
-phototag
-measure note
a od pre neki dan i weather to go.I to nije kraj,ovo su samo one koje sam probao pa nece, mogu da zamislim koliko ih jos ima...Ovi is MS-a rekli kao rade na tome, ali slaba vajda...

Rade na tome ,a taj problem postoji jos od 2012 na windows phone .I ja imam problema sa pocket ,mytube i prognozom.

VLC=serem im se u ton film!

Camera roll rešena, zakucao na mkv jungle book 1080p...

I ja imam probleme sa vlc, pa sam morao da vratim moli player za kinesko trziste...

I šta sad? M$ zna za problem i to je to a mi što smo dali pare ko nas jehe. I posle se pitaju zašto im se baza ne povećava. Pa znaš kad ću ponovo da kupim neku aplikaciju, nikad. Verujem da tako razmišljaju i drugi. Sami sebi skaču u stomak.

Kako stoji njihov store sto se aplikacija tice? Imam android i nesto se dvoumim da predjem na WP, ako je tolika zezancija sa aplikacijama onda bih ostao na Androidu. Jel imaju aplikacije tipa Youtube, viber, facebook, navigacija Igo kao i novine tipa kurira, blica telegrafa..... to je ono sto ja koristim od aplikacija ostalo me ne zanima. Dali bi mi se iplatilo da prelazim na WP?

Ima sve sem te zute stampe . Navigacija Here,Navigon,Copilot,Sygic...

Poslednja izmena:
Youtube ima adekvatnu zamenu, a MS je napravio bolju aplikaciju za isti od googla, koju je ovaj blokirao 10 dana od objavljivanja. Ima odličnih zamena metro, mytube...
Viber postoji radi ok.
Facebook isto.
Igo ne postoji za wp, ali ima here drive+ potpuno besplatna navigacija, sa offline mapama, koje se redovno ažuriraju... Što se tiče kurira, blica... Imaju nezvanične app, koje opet završavaju posao...
Prednost je što sa svim gore navedenim app i dodatnim whatsapp, line, skype, messenger... WP sa 512MB rama može da radi bolje i brže od svakog androida sa 512MB, a da se ne blokira povremeno... Ili uspori potpuno...

Jel ima iGo navigacija za WP? Te navigacije imaju i na androidu ali ih ne koristim.

Jos taj Igo nije ni najmanje jeftin. Meni Here radi isto kao i Igo,svuda me je doveo bez greske.

Igo vs here... Sve zavisi, još ako si ubacio navteq mape za igo, ne vidim razliku, sem vizuelnog doživljaja... Ja sam mislio da posle garmina nema bolje, danas bi voleo da za wp ima tomtom, da ubacim glas dart vadera da me navodi...

Ma kakav crni iGo... Contrast mapa nije updateovana od 2012te a nove koje imaju za isti su zamisli Here mape koje naravno se update-uju kasnije nego originalni Here...

O tome da ne pricamo. Svojevremeno sam na Androidu koristio iGo bio. Juri odgovarajucu verziju, juri mape preko torenta, cimaj se da trazis svaki update itd. Ali ok, sama navigacija je radila dobro. To me brinulo kod prelaska na WP kako ce biti, medjutim Here mi je sva ocekivanja opravdao. Plus sto je free i sve jednim klikom maltene zavrsavas. I evo sad kad sam opet na Androidu koristim Here i ne pada mi na pamet sa iGo da se cimam...

I ja na androidu isto here :) Samo mi nije jasno sto ove ms app bolje rade na andr nego na wp

Ne znam, ja nisam imao problema ni tamo ni ovde sa Here, Onedrive recimo ali da, Skype ovde bolje radi na primer. Iako mi je ceo vizuelni dojam i dalje na strani WP.

Mislio sam na skype prvenstveno, bas je iritantan na wp, ubija vreme ucitavanja

Po preporuci jednog drugara koji radi u Win Winu rekao mi je da uzmem WP sa druge strane imam dva drugara koji su sa androida presli na WP pa ponovo na android i savetovali me da ne uzimam, meni se vizuelno svidja Nokia 1520 i samo bi nju uzeo jer mi se model svidja, sistem kao sistem mi ne igra nikakvu ulogu jer sam jedan najobicniji korisnik, jedini su mi problem aplikacije jer je navika cudo, koliko sam mogao da shvatim u citanju tema da je ipak android bogatiji sto se tice aplikacija i jednostavniji za upotrebu. iGo je meni licno najbolja navigacija i samo nju koristim iako sam probao gomilu, navikao sam na nju jer je koristim godinama i nemam nikakvih problema. U svakom slucaju mnogo ste mi pomogli. Jel moze da se instalira neka aplikacija a da nije sa njihovog sajta? Generalno aplikacije koje pod normalno moram da imam su zuta stampa, parking manijak, iGo, viber i fejs(moze a i ne mora) sve ostalo mi ne treba. Videcu jos 20-ak dana dali da porucujem 1520 ili da ponovo uzmem drndoid, sve u svemu aplikacije su mi presudan faktor.

Jednostavniji za upotrebu nije ali da, ima dosta veci izbor aplikacija, pogotovo domacih. Sto se navigacije tice, navike su tu da se menjaju i covek se lako navikne na bolje tako da to ne treba da bude nesto cime ces se voditi. Sa cijeg sajta aplikacija? Mislis krekovane i to? Zaboravi na to na WP. Sa druge strane ako imas para za 1520 imaces i ukupno 1000din za eventualne aplikacije koje se placaju a trebaju ti. Ja za dve god koliko sam bio na WP nisam ni toliko ukupno potrosio. Sve od pobrojanog tj zahtevanog postoji na WP. Imas uostalom store online pa pogledaj tamo sve sta ima od app tj da li ima sve sto je tebi potrebno pa lako odluku doneses...

Mislio sam na skype prvenstveno, bas je iritantan na wp, ubija vreme ucitavanja
Da, mada sam cuo da je kasnije to malo kao sredjeno. Ti si tek pre par dana otisao sa WP, dakle ipak ni to nije bilo neko drasticno poboljsanje... Mada opet moram da priznam da se i ovde desi da sam online a da se ostalima ne pokazujem kao online dok fizicki ne udjem u aplikaciju. To su realno stalno prigovarali za WP verziju govoreci da ovamo nije tako ali licno mogu da potvrdim da se i ovde povremeno desi...

Da, mada sam cuo da je kasnije to malo kao sredjeno. Ti si tek pre par dana otisao sa WP, dakle ipak ni to nije bilo neko drasticno poboljsanje... Mada opet moram da priznam da se i ovde desi da sam online a da se ostalima ne pokazujem kao online dok fizicki ne udjem u aplikaciju. To su realno stalno prigovarali za WP verziju govoreci da ovamo nije tako ali licno mogu da potvrdim da se i ovde povremeno desi...
Da, skoro sam se vratio na andr. I mogu ti reci da je do poslednjeg dana bilo tako, kliknem na tile i cekam 5s da otvori. A ne moze biti do telefona s800 i 2GB RAM

Ja stvarno ne znam sto ne apdejtuju skajp da ima vise funcija kao na androidu i ios-u. Toliko vremena ne mozes da posaljes fajl preko skajpa. Kad moze vreko wa ili vibera sto ne bi moglo preko skajpa. Malo nelogicnosti sa njihove strane

Sada ce Skype biti Core app na w10 pa ce biti djavolski brza, pa cemo videti onda ko ce da se usudi da kaze da Skype radi bolje na Droidu i Jabuci ;)

d9346f6163222b350eb72f3c8b4db187.png

Poslednja izmena:
Vrh Dno