Šta je novo?

Aplikacije za Windows Phone 8.0/8.1 , must have aplikacije ,diskusija

Sto se emaila tice, treba ovih dana da izadje aplikacija maestro, koja ce biti besplatna prvih 24h, koja je odlicna, ja sam imao preview verziju...
Za rss meni nextgen ubedljivo najbolji i sve radi super, apsolutno ni jednu zamerku nemam, kao ni za sofascore aplikaciju...

Po cemu je odlicna? Preview nisu par meseci mogli da naprave da radi normalno, a proslo je bar 4-5 update-a. Koliko su obecavali pre izlaska, nisu ni 2% ispunili

Kad vec spomenuste mail klijente, koristim gmail aktivnije od ms mail adrese i u ovoj defaultnoj aplikaciji kada dobijem mail sa attachmentom kliknem na fajl i onda nesto kao radi download, pa cekam i cekam i zatvorim pa ponovo otvorim mail pa se u svemu tome moze otvoriti fajl. Kliknuo sam ja negde u postavkama da se meni to kao automatski skida ali od toga nema nista. Isto tako gde mogu podesiti da se youtube link iz maila otvara u metrotube ili tubecast aplikaciji.

Kad vec spomenuste mail klijente, koristim gmail aktivnije od ms mail adrese i u ovoj defaultnoj aplikaciji kada dobijem mail sa attachmentom kliknem na fajl i onda nesto kao radi download, pa cekam i cekam i zatvorim pa ponovo otvorim mail pa se u svemu tome moze otvoriti fajl. Kliknuo sam ja negde u postavkama da se meni to kao automatski skida ali od toga nema nista. Isto tako gde mogu podesiti da se youtube link iz maila otvara u metrotube ili tubecast aplikaciji.

Ne mozes klasican download pa da ga vidis u memoriji... I za ovo drugo jos ne postoji opcija, bice na w10

Pih, znaci ipak nisam ja nesto zaboravio ukljuciti/iskljuciti. Malopre mi dolazi mail sa embedanim posterima sa vukajlije i samo pise download picture, pa onda skrolam dole na kraj kliknem pa on to skida i onda se odjednom kao pojave slike. Komplikovano bre ali sta da se radi kad ne moze drugacije.

Do skora nismo imali dobar music player, a sada imamo bar 2 fantasticna- core music player i loco music player!Ne mogu da se odlucim koji je bolji, mada je loco mnogo lepsi...

Od sada se može strimovati muzika preko one drive koristeći xbox music sa bilo kog uređaja .

https://music.xbox.com/Onedrive

This new feature is only available in following countries.

Argentina, Australia, Austria, Belgium, Brazil, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Ireland, Italy, Mexico, Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Spain, Sweden, Switzerland, United Kingdom, United States

Poslednja izmena:
Zamisli kad se setili :D

Translator

Ubačen naš jezik i u bing translator , web verzija . Sa win 10 dolazi i predikcija za tastaturu, izgleda su zaokružili sve sa podrškom za naš jezik.

Poslednja izmena:
Fino fino dobra je ova app Maestro, mada ne vidim razlog da je koristim kada izadje W10 sa novom Outlook app :) tako da na 8.1 je zaista dobra alternativa za stock mail.

Primetio sam jedan bug za prevod vezan za srpski jezik, a to je da 'have' prevodi kao 'da'?!Idite na http://www.bing.com/translator/ , pa prevedite sa engleskog na srpski ovu rec, i onda pritisnite palac dole i izaberite incorrect, da ga poprave...

Poslednja izmena:
Da li neko zna cemu sluzi "enterprize" opcija u podesavanjima za translator? :type:

VLC update, dosta poboljšan, verovatno ne za sve korisnike , nekom će zezati :D

Obavezno reinstall , koliko sam primetio video bolje radi i prvi put mi pušta klipove snimane telefonom.

https://twitter.com/ThomasNigro/status/578868526716342272

Jedino što sam primetio trenutno su neki grafički bagovi .

Odsecen deo dole .

36603408cabba9419a7dd615ba4470fb.png

Taman do win 10 da ga završe :)

Poslednja izmena:
koji je shit bing translator za nas jezik :d auu, nigde smisla u prevodu, samo bukvalno prevedena svaka rec.

VLC, oho odlican update, moze da udje u upotrebu...konacno rade klipovi sa telefona :)

Extra konacno hw decoding :) VLC ce do leta biti must have app :)

koji je shit bing translator za nas jezik :d auu, nigde smisla u prevodu, samo bukvalno prevedena svaka rec.

VLC, oho odlican update, moze da udje u upotrebu...konacno rade klipovi sa telefona :)

Sto se toga tice, ni google translate nije mnogo bolji.Valjda ce da ga usavrse.Sad je najbitnije da dobijemo i swype tastaturu za srpski.Isto znam da nasi ljudi rade i cortanu, pa mozda i ona bude dostupna za srpski jezik;)

И ја пустих данас први пут са VLC-ом видео сниман телефоном !

Jedino zbog čega sam koristio vlc je bilo zbog live streaming-a ali od poslednja dva update-a ni to ne radi,ponadao sam se da ce ovim poslednjim da se to resi ali nista.

Poslednja izmena:
Sto se toga tice, ni google translate nije mnogo bolji.Valjda ce da ga usavrse.Sad je najbitnije da dobijemo i swype tastaturu za srpski.Isto znam da nasi ljudi rade i cortanu, pa mozda i ona bude dostupna za srpski jezik;)

Nisam pomenuo google translate niti uporedio, ali iskreno ne da ne mogu da se porede nego je google translate kilometrima ispred. Da ne ulazim u detalje zasto je bolji, kako radi i sl, uporedi bilo koju recenicu iz komentara na primer, videces koliko je ******ski prevod na bingu. Verujem da ce se i to vremenom popravljati, ali stoji da je sada prvoklasni shit : ) naravno govorim o prevodu za srpski jezik i slozene recenice, kao recnik verujem da je skroz ok.

Ovako, pade mi na pamet da uporedim google i bing translate, uzeo sam kratak tekst sa windows central-a:
Original
The Windows Phone version of the MX Player media app got an update today with a few improvements listed. It also shows that there's a new subtitle function with several formats.

Here's what been improved and added in this latest version of the app:

Google translate
Виндовс Пхоне верзија медијске апликације МКС Плаиер добили исправку данас са неколико побољшања наведених. Она такође показује да постоји нова титл функција са неколико формата.

Ево шта је побољшана и додао у овом најновијем верзију апликације:

Bing translate
Prozore telefon verziju MX igrač medija za dobio obaveštenja danas sa nekoliko poboljšanja naveo. Oni takođe pokazuju da je nova funkcija Podnapis sa nekoliko formats.

Evo šta je poboljšala i dodao u ovom najnoviju verziju je za:

Znaci komedija:d Smesan google, ali bing razbija...Mora izgleda jos mnogo da ga usavrsavaju, mada opet za rec po rec prevod je solidan.

Najbolji translator za windows phone je modern translate(bivsi 5translate), tu mozete da birate izmedju google i bing translatora, ima teme, prevod pomocu kamere, glasovno, unos teksta kao kad pisete rukom, recnik, sinonimi, ma sve!Jedino sto se placa, mada mislim da je trial verzija neogranicena, samo ne radi kamera, glasovno i rukopis....
Isto nije los ni T translate, kao ni ArkWords, mnogo mocna a besplatna aplikacija...

Ako planirate cele recenice da previdite to nikada nece raditi, nikada on nece moci da pogodi poentu recenice i da prevede.

Nazad
Vrh Dno