Šta je novo?

Aplikacije za Windows Phone 8.0/8.1 , must have aplikacije ,diskusija

Pa ajd i to da se desi. Mislim da je malo sramota da to nije od starta tako al ajd

Navigacija Here je, po mom misljenju, mnogo bolja od igo.Sa zadnjim azuriranjem mapa Srbije je fantasticna, svi putevi su ucrtani(bar ja sto znam), ima i sela i to putevi koji su pravljeni pre mozda godinu dana(i to neasfaltirani).Navigacija radi dobro i nikad se nije srusila ili nesto da zeza.Problem su kucni brojevi, i to se nadam da ce da poprave posto to nije do same aplikacije nego do ljudi sto prave mape.
Cudna stvar je sto kad odete na sajt here.com, nudi vam android i ios aplikaciju, dok je windows phone aplikacija nema nigde(jedino ako kucate here apps, onda vam na dnu, u other systems ponudi).Da li nam time nesto porucuju, ne znam....

Isto imam i Sygic, full verziju, koju sam "dobio" za dz, koja je dosta ozbiljnija navigacija, ali jos ne moze da se meri sa onom na androidu, posto ima sitne bagove ali i ona radi dobro, redovno je azuriraju(prvi put je predstavljena pre samo mesec-dva za wp) i bice i ona super.

Ostale navigacije imas, kao sto su ti rekli ljudi pre mene, copilot, garmin, navigon, navmii, navitel a pre neki dan sam naso i navigaciju aponia(ima i za kamione), ali ovo su sve premium pa se placaju....

Za novine, barem meni, nisu uopste potrebne aplikacije, mnogo je lakse u browseru da citas vesti.Isto tako koristim i YouTube, otvorim video u UCBrowser-u, onda mi on ponudi ako hocu da snimim i u kojoj rezoluciji...

Ako nije tajna, ti drugovi sto su imali win, zasto su se vratili na android tacno?

Instalirao sam Here na moj Lenovo P780 i opet mi je prostiji iGo za rukovanje. Zalili se zbog aplikacija, oboica su sa androida presla na WP kazu da im u pocetku nije smetalo i da ih je vremenom uzasno nerviralo, jedan je sa Nokie 930 presao na Sony Z3, a drugi je sa nokie 730 DS presao na HTC ne znam tacno koji model. Dok moj brat od strica hvali 930 mada njemu je svaki fon isti pitanje koliko on to i koristi uglavnom za telefoniranje i daj boze ako nesto pogleda na web-u cisto sumnjam da ga za druge stvari i koristi. Ja ne uzimam fon zbog sistema nego zbog modela telefona, ali je sigurno posto uzimam u Win Winu telefon da cu uzeti 1520 pa ako ne budem zadovoljan mogu da ga vratim u roku od 7 dana i zamenim za drugi telefon.
Što se tiče žute štampe ne može da se poredi gledanje iz pretraživača i aplikacije.

Poslednja izmena:
Instalirao sam Here na moj Lenovo P780 i opet mi je prostiji iGo za rukovanje. Zalili se zbog aplikacija, oboica su sa androida presla na WP kazu da im u pocetku nije smetalo i da ih je vremenom uzasno nerviralo, jedan je sa Nokie 930 presao na Sony Z3, a drugi je sa nokie 730 DS presao na HTC ne znam tacno koji model. Dok moj brat od strica hvali 930 mada njemu je svaki fon isti pitanje koliko on to i koristi uglavnom za telefoniranje i daj boze ako nesto pogleda na web-u cisto sumnjam da ga za druge stvari i koristi. Ja ne uzimam fon zbog sistema nego zbog modela telefona, ali je sigurno posto uzimam u Win Winu telefon da cu uzeti 1520 pa ako ne budem zadovoljan mogu da ga vratim u roku od 7 dana i zamenim za drugi telefon.
Što se tiče žute štampe ne može da se poredi gledanje iz pretraživača i aplikacije.

Naravno. Sto se tice news aplikacija, postoji b92, n1, mondo, novosti. Ja njih koristim, mozda ima jos nekih..ovo su zvanicne. Blic, koji je medju prvima obecavao app za wp, je ocigledno odustao od toga, bar mi se cini. Sto se tice navigacije, vec je uglavnom sve receno. Igo sam i ja koristio na Androidu ranije. Dobar je. Ali sa here je dosta manje maltretiranja sto se tice ubacivanja mapa, same se update-uju (ota), full offline i dosta precizna navigacija. Ipak, Navigon je top na svim platformama sto se mene tice. L 1520 je i dalje najbolji wp i to ti je dobra kupovina. Ali svakako moras da se naviknes na sistem, jer je sve drugacije. Posle nedelju dana bi trebalo da znas koliko ti to odgovara u principu..

Messengera, nema notifikacija, dobijem tek kad uđem u app. U obaveštenjima, podešavanja, nema ga uopšte... Vama?
Radio sam reinstall, od onda ga nema, dizao sistem ponovo... Sve isto, ostali rade...

Кад смо код нотификација, пре неколико дана се на закључаном екрану појавила порука да је једном другару сутра рођендан (што јесте било тачно) али ... од тада се не мења, још увек му је сутра рођендан. Немам појма ко је увалио ту поруку, календар, скајп, нешто треће али никако да је избацим.

Odeš na komp, tvoj nalog, kalendar i tu isključi obaveštenja iz kalendara, odnosno ispravi i "osveži" na kompu... Telefon primi sam..

Ako je od skype, vidi u imeniku jeli piše pod njegovim imenom datum, ako ne piše, onda je od skype... Tada uđi u imenik, na vrhu imaš, iznad svoje slike, tu klikni i u opcijama isključi skype za imenik...

Poslednja izmena:
Isto pogledaj u telefonu podesavanja/zakljucani ekran pa na dnu imas da izaberes aplikacije za prikazivanje obavestenja, mozda tu imas neki problem...

Danas sam naleteo na odlicnu aplikaciju za pdf, Xodo Docs.Mozete da citate i editujete pdf dokumenta i jos puno toga.Aplikacije je dostupna i za android/ios, besplatna je, nema nikakvog dodatnog placanja, nema ni reklame.
http://www.windowsphone.com/en-au/store/app/xodo-docs/8dcee3d6-6043-4b22-b1ee-9fe7f90b4b63

Hvala, ima smisla za poslovno korišćenje.
Nov sam na forumu... Pozdrav !

Ovde niko ne govori ili to čini tiho o problemu sa kupljenim aplikacijama. Nije problem kupiti ih, problem je da ti ostanu "kupljene" nakon update-a sistema. To se mora jasno naglasiti i upozoriti ljude.

Kakve veze ima apdejt sistema? Kupljene aplikacije bi trebalo da su vezane za nalog.

Jeste, u pravu si ali se ipak dešava. To će ti i ostali potvrditi da im kupljene aplikacije nakon update postanu ponovo probne verzije. Da upotrebim reči kolege sa foruma, problem koji je poznat od 2012.

Poslednja izmena:
Problem nastaje kada je nešto na akciji u free varijanti i ti to tada "kupiš", posle kad oćeš da odradiš reset telefona i želiš ponovo za free, dođe do zabune... Ne za sve aplikacije!!!
Dobar primer je i ovo, sve šta sam kupio (ne na akciji, free) nikad nije imalo problem.

Koliko se meni cini, to je problem sa aplikacijama koje nisu univerzalne i koje su dosta "stare"(pod stare mislim na to su odavno dostupne za wp).Sve ove aplikacije sto kod mene nece da rade, skinute su kad su bile free, i to ne bas skoro.Isto sam primetio da novije aplikacije(tipa modern translate), kada stigne azuriranje, aplikacija je velika oko 25mb, ne skida je potpuno celu, vec samo onaj deo koji je izmenjen,kao kod androida, zadnji put negde oko 4-5 mb, isti slucaj i sa sygic navigacijom, dok ove starije uvek skida cele, bar ja tako mislim....
Ja se nadam da ce da rese ovaj problem, ako ne uteha je da nece da se prosiri na sve aplikacije koje smo skinuli dok su bile free...

Postoje svakako razlike između Silverlight i WinRT app . Sada sa win10 ce se raditi valjda samo WinRT

Ja sam kupio aplikaciju. Nije bila na akciji za free. Znači nije samo slučaj sa onima koje su bile free u jednom momentu. Osećam se prevareno pošto ne vidim koja je svrha da kupujem aplikacije i da me posle odjebu pod sloganom znamo za problem ali ga ne rešavamo 3 godine.

Jel vredi dati 170din za tube cast, mnogo je dobar, sta dobijam kada ga platim??

Ja mislim ništa osim toga

Fala, onda moze i djabe da se lepo koristi ;)

Već sam to uradio i niko se nije udostojio da odgovori evo već 5 dana. U pitanju je metromail aplikacija.

Ja nikad dosad nisam imao opisane probleme sa Store-om a i sa developerom Metromaila sam imao najnormalniju prepisku u vezi nekih nejasnoća/bugova...i on se meni žalio da sa Store-om ima problem. Što nije razlog da ignoriše mailove korisnika...

Nazad
Vrh Dno