Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Koja je u opšte razlika između free i premijum verzije?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Imaš objašnjenje 2 poruke iznad.

A da, što se identifikacija tiče, stiže onakvo ime kako te je neko sačuvao u kontaktima (a ko koristi usluge aplikacije).

Poslednja izmena:
Samo za pojedine apps, koristim VPN profil kroz openVPN, upalim kad mi treba.
Brzina će ti zavisiti od dva faktora, koliko je izabrani server daleko od tebe (više utiče na ping, a on se subjektivno manifestuje kao sporost) i koliko korisnika koristi taj server trenutno. Obično su torrent-friendly serveri pod većim opterećenjem, pa gledaj da ne budeš na njima, mada nikad nisam video veći pad brzine od 10% u odnosu na moju brzinu inače (nekoliko VPN operatera), tako da je to zanemarljiv faktor kada koristiš servise koje plaćaš (ili si platio jednokratno lifetime).

Koliko VPN profila može da se ima, npr. da se aplikacija klonira, na OpenVPN? I ako imaš savet za klon apk koji radi svoj posao odlično?
Ili gde može da se ima najviše profila sa kloniranom aplikacijom, tj. više njih i koliko profila?

I onda stizu identifikacije tipa Pera vodovod, zandar, konj, *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*... (licno se uverio)
Da, mene je verovatno neko sa foruma sačuvao kao Jericho pa izlazilo ljudima to umesto imena.
:D
Mene su zvali nepoznati, tražio sam preko aplikacija to, ali su me zvali svi brojevi sa kojima sam radio nešto, jednostavno ne volim da pričam preko telefona kad nisam spreman za razgovor.
To nije u skladu sa zakonom o zaštiti podataka sigurno kao što neko kaže, a ta imena uzmu random.
Hahaha, ali ovo da neko upiše nekog kao nekog sa foruma je zanimljivo. Ok je, ako je npr. Jericho, pa moderator sa kim je neko lično ili poslovno u kontaktu bez znanja imena, ali ovako, volim ime. :D
Mada upisujem i u telefon i kontakte tipa RestartServis, i tako nešto, nema se vremena nekad, a i nisam control freak da sad sve ispravljam toliko, iako je svrsishodno.
To sve nije postalo normalno sa privatnošću, pročitao sam na drugom forumu žalbu da je neki dečko isključio drugom internet jer ga je ovaj pobeđivao u nekoj igri onlajn.

Na konto da je neko rekao da sada dajemo brojeve svima, pa nije baš. Meni google ima moj broj telefona, jer koristim njihovu aplikaciju za slanje poruka. Instagram, Viber, WhatsApp i sve to.
I ne znam zašto su svi prešli na Telegram sada, neću ni da shvatim, nervira me samo. :D

Offtopic, moraću da instaliram Tapatalk, svaki put kad uđem da editujem post na androidu, obriše mi se.

Vezano za Everybody, secam se da je meni tako stigla poruka od njih, kad sam bio nazvao nekog, da mi je broj u bazi i da preko linka mogu da to editujem. Do tada nisam ni imao pojma sta je to niti da je moj broj bez moje dozvole u nekoj bazi. Odmah sam izbrisao. Nadam se da nije samo fora, vec da ga stvarno izbrisu, posto mislim da je zesce krsenje privatnosti vec samo ubacivanje vaseg broja u neku bazu, a da pre toga niste dali saglasnost.
Ovo je link na njihovom sajtu gde moze da se zabrani identifikacija, tj izbrise iz baze:
https://www.evrbd.com/landingpage/forbidcheck/

Koji klošari. Sledeće će da smisle da im platim da me obrišu :(

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

^Ma da, dripci, napisao sam im to u recenziji. Oni kao, ali poštovani, bla, bla, bla...
More ***, 250 dinara mesečno, za šta!?
Kažu, imamo troškove jer mi radimo obaveštenja umesto da se sa vašeg broja šalje sms.
Aha, vi znači pojedinačno plaćate te sms poruke provajderu?
Nema odgovora.
Drugo, ako neko ima 2 poziva dnevno, a neko 102, kako to može biti isti trošak?
Naravno, još čekam odgovore.

Nego, kada smo kod identifikacije poziva, čudi me da niko nije napravio aplikaciju koja će čitati iz Vibera ime pozivaica (ako on ima Viber nalog, podrazumeva se). Jer ono, na Viberu već ionako svako može preko tvog broja da vidi tvoje ime i sliku (koje si sam stavio).
Ili to već postoji?
I da li je to kršenje privatnosti?

Jer ono, na Viberu već ionako svako može preko tvog broja da vidi tvoje ime i sliku (koje si sam stavio).

I ne moze bas da vidi svako ako ti sam ne dozvolis da bude vidljiva onima koji nisu u tvojim kontaktinma, u podesavanjima u Viberu / Settings/Privacy (i u Whatsappu / account/privacy) ima opcija Show your photo... S druge strane i ako je neko omogucio da mu slika bude vidljiva svima, ti mozes da je vidis samo ako i ti imas instaliran viber, sto je opet drugacije nego kao kod ovog Everybody gde onaj ko ima instaliran Everybody moze da dobije podatke za tvoj broj iako ti sam nemas instaliranu tu aplikaciju. Bilo bi sa strane privatnosti mozda prihvatljivije da se vide samo podaci za brojeve onih koji isto imaju instaliranu tu app, jer su pri instaliranju dali dozvolu da se njihov broj telefona sheruje u bazi.

Koliko na ovaj nacin Everybody app i dalje debelo krsi privatnost je ocigledno, jer ime vlasnika broja telefona je privatna stvar o kojoj vlasnik broja treba sam da odlucuje da li ce da tu informaciju deli sa svakime i nije nista manja stvar nego npr. i vasa adresa stanovanja. Pa zamislite da na istom principu svako ko ima u imeniku upisanu i neciju adresu, vasa adresa bude ubacena u neku bazu bes vaseg znanja i iskoci svakome.

Poslednja izmena:
Nego, kada smo kod identifikacije poziva, čudi me da niko nije napravio aplikaciju koja će čitati iz Vibera ime pozivaica (ako on ima Viber nalog, podrazumeva se). Jer ono, na Viberu već ionako svako može preko tvog broja da vidi tvoje ime i sliku (koje si sam stavio).
Ili to već postoji?
I da li je to kršenje privatnosti?

Ne samo kršenje privatnosti, već i TOS Vibera, plus za tu stvar bi mogao da postoji API, tj. softverska podrška u samom Viberu, koja ne postoji.

Sve u svemu znači, Everybody dev tim su teški ilegalci, pritom to još lepo i naplaćuju [emoji848]

Ovde sve to prolazi bez ikakvih posledica...a nije ni čudo, kad se ni taj Facebook nije proslavio sa curenjem informacija...o Kinezima i Xiaomiju da ne pričam

U celoj priči o privatnosti, Everybody je najmanji problem što će nekom na telefonu izaći Pera Moler ili Žika Mehaničar.
Prate nas i snimaju na svakom koraku, tako da sam se ja odavno pomirio sa tim.
Pa u Apr-u, ne možeš da registruješ firmu ili radnju bez broja telefona, email adrese i JMBG-a. A onda te podatke može da vidi svako ko ode na sajt APR-a ili da izgugla jer gomila firmi i agencija uzima te podatke i stavlja na svoje neke sajtove i registre u okviru svojih "usluga".
Ovo je samo jedan od primera ali da ne širimo sad priču mnogo.
I to radi većina, sa ili bez naše saglasnosti.
Meni je samo zasmetalo to što to hoće da extra naplate. Svaka im čast za trud ali 3000 dinara godišnje, što je mnogo, mnogo je.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Koliko VPN profila može da se ima, npr. da se aplikacija klonira, na OpenVPN? I ako imaš savet za klon apk koji radi svoj posao odlično?
Ili gde može da se ima najviše profila sa kloniranom aplikacijom, tj. više njih i koliko profila?

Neograničen broj profila, koliko mi je poznato. Kao i kod desktop aplikacije, u pitanju su samo config fajlovi, pa ne bi trebalo da ima restrikcija.

Za kloniranje koristim App Cloner, pa vidi da li ti odgovara.

Ako sam dobro razumeo:podešen (lozinka,Pass,serveri, itd..) OpenVpn apk se klonira i kao takva se prenese na drugi uređaj koji isto koristi android, i spremna da radi?

Zna neko app za vremensko ograničavanje rada ekrana telefona, blokada za decu?
Počeli su da preteruju. Raspust, samo kući, jače baterije, veći SOT na novijim telefonima i opa, 6 sati buljenja u ekran.
Nije presudno: daljinska kontrola i tona dodatnih opcija.
Presudno, da nije skupa, da radi stabilno i da po "potrošenom" dozvoljenom vremenu ostanu aktivne osnovne funkcije telefona, pozivanje, SMS
i po mogućnosti Viber, WhatsApp... štagod.
Vidim da ih ima dosta na GPlay. Probao par i ono, standardna priča, registruj se, 3 dana trial i posle 70e godišnje :)

Poslednja izmena:
Neograničen broj profila, koliko mi je poznato. Kao i kod desktop aplikacije, u pitanju su samo config fajlovi, pa ne bi trebalo da ima restrikcija.

Za kloniranje koristim App Cloner, pa vidi da li ti odgovara.

Hvala. :)

Ako sam dobro razumeo:podešen (lozinka,Pass,serveri, itd..) OpenVPN-a apk se klonira i kao takva se prenese na drugi uređaj koji isto koristi android, i spremna da radi?
Onda sam ja pogrešno razumeo, OpenVPN se ne klonira?
Mislio sam samo da povežem jednu aplikaciju u profilu OpenVPN-a, i onda da unutar aplikacije OpenVPN imam X profila od kojih je svaki povezan sa kloniranom aplikacijom. Pa isprobaću.

P.S. I dalje ako neko zna bi mi značilo to za instagram podatke kako da ih oni sa servera sve obrisano regenerišu na moj profil ili da obrišu sve što je obrisano ili bar da obrišu moje ime u poslatim porukama. Još čekam da mi pošalju podatke pa da pokušam onaj način na koji sam pitao, ali u međuvremenu će pitati nekog instagramera koji objašnjava instgramerima kako da prave profile, pa ću javiti.
Napomena: iako ljudi koriste često reč instagram, ili instagramer u negativne svrhe, ja nemam ništa protiv korisnika instagrama na bilo kakav način. Legalan. Odnosno, influenseri i to, ne pratim, ali je sve ok meni ako ljudi tako zarađuju novac, tj. ne mešam se nikome u njegove ili njene poslove. A i ovako Instagram je kada sam ga napravio, mislio sam mreža za sklapanje poznanika, ali i nije baš, pa sam to shrinkovao. Ali opet ako neko koristi instagram u svrhe promocije neke i samo da bi bio "prisutan" ili "onlajn", nemam protiv ništa. Ne tiču me se drugi ljudi koje ne poznajem, ili čak i koje poznajem.
Samo pišem da se neko ne uvredi nekim slučajem, jer suština je da nemam negativnu emotivnu komponentu kada čujem reč "instagramer", "influenser" i sve to. Ništa me to ne dotiče ni pozitivno ni negativno.

Poslednja izmena:
Počeli su da preteruju. Raspust, samo kući, jače baterije, veći SOT na novijim telefonima i opa, 6 sati buljenja u ekran.
Presudno, da nije skupa, da radi stabilno i da po "potrošenom" dozvoljenom vremenu ostanu aktivne osnovne funkcije telefona, pozivanje, SMS
Vidim da ih ima dosta na GPlay. Probao par i ono, standardna priča, registruj se, 3 dana trial i posle 70e godišnje :)
https://families.google.com/familylink/

Jesi probao ovo?

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.wellbeing

Koji telefon je u pitanju?

Na Miui-u je već neko vreme implementirana u postavke.

Family link mu treba ono što sam okačio, ne wellbeing. Nema remote control tu.

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mindefy.phoneaddiction.mobilepe

Ovo je meni lično koristilo, svaka aplikacija pojedinačno može vremenski da se ograniči i da se zakljiča.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Family Link nije idealno resenje, bolje je Kaspersky Safe Kids.

Jel koristi neko Disney+? Imam nalog ali ovde kod nas neće, probao par VPN-a...

Jel postoji neka aplikacija poput nekog history location, da prati kretanje u toku godine ( kao što ima google servis npr), koji su se gradovi drzave posecivali, ukupna km npr koja se prešla itd

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Samo mora biti uključen location history da bi radilo.

MIUI to ubija,zbog ustede baterije.mozes da se igras sa permisijama ali na kraju bojim se da ces slabo sta da napravis.mozes da pokusas i sa par pvih treking/autdor aplikacija (gaia npr) ali slaba vajda bar kod mene i od toga.

kako je na drugim skinovima i na stock androidu ne znam,nisam pokusavao.

Da pitam, zašto BusPlus app ne radi ni na Huawei mobilnom ni na Huawei tabletu?
U stvari da se ispravim, radi kad se instalira, jedno pokretanje, sledeće već jok...

Da preciziram uđe u beskonačni "registracija je u toku"...

Sent from my Redmi 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno