Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

I kod mene je nocni rezim ukljucen, ali aplikacija ne radi u dark modu.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Коначно је сређено ажурирање.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Pa sve ti ostaje kad radiš reinstall aplikacije. Ne brišeš nalog. Uostalom podaci se ne čuvaju lokalno.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Da, meni treba pristup mojim podacima sa servera njihovih.

Nemoj se cimati oko prijavljivanja takvih stvari institucijama koje nisu nadležne. Prijaviš eventualno sajtu na kome se to dešava i to je sve što možeš da uradiš.
U prevodu ništa ne mogu da uradim, samo prijavim, pa kako će oni da reaguju.
To sam zbog sebe, jer nisam znao ko je to i kako je dobio pristup mom telefonskom broju, jer sam prvo pomislio da je neka lična stvar.
Ambasada je dužna ... trebalo bi ... da obavesti nadležne institucije nakon moje prijave.
Generalno, više imam poverenja u ambasadu, MUP, MUP Švajcarske, Interpol, nego u Instagram kada se radi o rešavanju toga. Prijaviću i njima.
EDIT: I opravdano. Taj problem ne mogu da prijavim Instagramu nigde.

Nego, je l zna neko za aplikaciju koja zamenjuje čitač naših ličnih isprava, odnosno aplikacija za čitanje lične karte, zdravstvene? To bi bilo to, treba mi za elektronski sertifikat ako je neko imao iskustva sa aplikacijama koje mogu da skeniraju nase dokumente, da ne bih kupovao citac ako vec postoji aplikacija. Nisam siguran da li to može da funkcioniše, ali što ne probati, valjda samo USB treba da se poveže kad se koristi. Mada, je tu pitanje bezbednosti, ne razumem se dovoljno u to.

Poslednja izmena:
Pozdrav drugari

Zanimame me sledece. Da li postoji neka opcija, ili apk koja moze po potrebi da iskuljuci (disable) fingerprint.

Po potrebi, mislim npr. dok trcim da iskljucim fingerprint, odnosno da mi tada ne bude aktivan.

Ako ga sada iskljucim iz podesavanja, izgube mi se snimanja za fingerprint, pa svaki put po ponovnom ukljucivanju trazi da se skenira prst.

Jednostavno, uvek do sada (kod proslih telefona) je bilo namesteno da pritiskom na power taster na lock screenu mi se pojavi music player gde mogu lako da promenim pesmu, album, i sl. Mnogo lakse, nego generecki preko tastera BT slusalica.

Posto sa poco x3 power taster je i fingerprint, cim ga dodirnem/stisnem telefon mi se otljuca (ne prikazuje music player), a to ne zelim.

Znaci, treba mi on/off fingerprint, a da mi se sacuvaju podesavanja skeniranja prsta.

tnx

Poslednja izmena:
Ljudi koja glupost, na samsungu se screenshot folder nalazi zajedno da camera folderom I ne mogu da iskljucim automatski backup screenshot ova na Google photos.
Imaju neke fore, ali sve je budzenje.
Verovatno cu uzeti drugu app za screenshot.
Cisto da znate, ako se hos neko muci sa tim.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

ne bi trebalo da je tako, bar kod mene na s7e i s8 su odvojeni folderi Camera i Screenshoots i nisam nikada imao problema sa tim.

Sent from my moto g(7) power using Tapatalk

@zholinho

Koristim isti telefon, i nikada mi se tako nešto nije dogodilo, tj. da screenshot ide u camera folder, screenshot je u screenshots folder-u, ali se dešava na raznim modelima telefona i brendovima, uglavnom je rešenje dodatna app.

Poslednja izmena:
Nisam dobro objasnio. I kod mene je odvojen folder camera i screenshots, ali se oba nalaze u onom DCIM, a Google photos gleda taj folder kao camera. I nemam mogucnost da iskljucim upload screenshot foldera, posto mi ga u opste ne izlista tamo u opcijama.
S10 je u pitanju.

Pa trebalo bi da imas opciju na google da oznacis tacno taj folder camera, a ne kompletan dcim.

Da, kad sam trazio po netu, kazu da miui I samsung imaju taj problem. I resava se tako sto dodas .nomedia fajl, ali ih onda ne vidis ni iz galerije ili uzmes 3rd party aplikaciju za screenshot.

Poslednja izmena:
Pa neće biti, evo kako je kod mene na MIUI
7dbbe6b0a742a3dc090cbde3869d2e62.jpg

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Mene užasno nervira što Viber pravi dva foldera u kom storidžuje slike/snimke. Jedan se zove Viber a drugi Viber_54 u mom slučaju. Kako se rješava ovo?

Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk

@nightshadow Kod mene nije tako, a imamo isti telefon :) i na prethodna 3 Xiaomija je bilo isto. Nisi na stocku pretpostavljam?

Na XEU je to ispravljeno, na stock MIUI se desava to da SS-ove ubacuje u DCIM.

Po meni najbolji Stremio
Samo treba u opcijama instalirati community dodatke, ne sve, dovoljno je nekoliko bitnijih!

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Hvala. Probao sam stremio i radi ok mada ima nekih bugova, tipa neće da pusti trailer za film ili neki pluginovi koji ne rade ili su dupli. Sa pozitivne strane podrazumevani player im je sasvim korektan i lak za automatsko puštanje i podešavanje titlova.
Instalirao sam takođe i BeeTv koji ima lošiji podrazumevani player ali nije problem pošto može da pusti preko eksternog i najsličniji mi je aplikacijama koje sam koristio pošto vuče sa http izvora. Tako da ostaju oba za sada.

Послато са SM-T500 помоћу Тапатока

Pozdrav drugari

Zanimame me sledece. Da li postoji neka opcija, ili apk koja moze po potrebi da iskuljuci (disable) fingerprint.

Po potrebi, mislim npr. dok trcim da iskljucim fingerprint, odnosno da mi tada ne bude aktivan.

Ako ga sada iskljucim iz podesavanja, izgube mi se snimanja za fingerprint, pa svaki put po ponovnom ukljucivanju trazi da se skenira prst.

Jednostavno, uvek do sada (kod proslih telefona) je bilo namesteno da pritiskom na power taster na lock screenu mi se pojavi music player gde mogu lako da promenim pesmu, album, i sl. Mnogo lakse, nego generecki preko tastera BT slusalica.

Posto sa poco x3 power taster je i fingerprint, cim ga dodirnem/stisnem telefon mi se otljuca (ne prikazuje music player), a to ne zelim.

Znaci, treba mi on/off fingerprint, a da mi se sacuvaju podesavanja skeniranja prsta.

tnx
Ako imaš neki drugi BT uređaj, kao te slušalice recimo, možeš da kažeš telefonu da je to trusted uređaj, pa da ne traži šifre i otiske dok je taj uređaj u dobru dometu.

Koristim OneDrive za cloud storage i progledao sam posle instalacije OneSync app. Odmah sam doplatio za full features. Bilo koji phone folder sa bilo kojim OneDrive se sync na neki od 7-8 načina. Obraća pažnju na kojoj mreži, koliko ima baterije, koliko često da proverava OneDrive (na phonu odmah reaguje kada se nešto promeni)... itd. Radi bez greške a imam 10tak hiljada fajlova, provera synca traje 20sec.

Evo je i verzija Autosync for Google Drive, nju nisam probao ali isti autori...

I FolderSync je odličan, dugo ga koristim da gdrive.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Koja je razlika u odnosu na native OneDrive app? Meni ona odlično završava posao.

Npr. OneSync neke osnovne prednosti:

Mogu da se izaberu folderi (sa/bez subfoldera) na telefonu i upare sa bilo kojima na cloudu (OneDrive sada nudi samo Samsung Gallery sa Samsung folderom).

Fajlovi se sinhronizuju po izboru: obostrano, samo upload (kreirani na telefonu se pošalju na cloud, obrnuto ne, i više ne diraju), samo download (kontra), sa ili bez brisanja posle izvršenog prenosa u željenom smeru, ili mirror upload/download (ažurira se sadržaj telefona/clouda na drugu stranu ali ne i u kontra smeru).

Izmene na telefonu odu odmah (OneDrive nekada shvati brzo nekada nikada), a cloud se proverava u zadatim intervalima, preko zadatih mreža ili ručno... itd.

Detalji su na linku. Besplatna verzija može jedan folder sa jednim da sync, uz 10MB limit za upload.

Utisci iz prakse: ne troši bitno bateriju, proveru clouda završi za 20 sec (reda 10k fajlova), nije do sada grešio koji fajl je gde menjan. Posle godina ručnog usaglašavanja i razvrstavanja, meni veliko olakšanje.

Kolika je doplata za premium varijantu?

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Dodaj ga u must have temu ako misliš da toliko vredi.

Kolika je doplata za premium varijantu?
600 din za jedan account, duplo za više accounta. :S: Jedino sam skuplje platio Star Walk 2 kolekciju za telefon.
Za moj način rada značajno štedi vreme, pa ne žalim...
Zbog cene ga ne bih stavio u must-have, ima i drugih te namene.

Spremaju i univerzalnu verziju za razne cloude, ona je besplatna u beta periodu.

Zbog cega google calendar prikazuje da smo trenutno u week 02, samsungov kalendar i kalendar koji koristimo na poslukao i zdrav razum kazu da smo week 01?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno