Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Moze tako da se gleda, i ne mora.
Na kalendarima od prethodne godine, prva tri dana 2021 su usla u W53 jer su petak subota i nedelja
Ne mogu da verujem da nisu uskladili kalendare, da ne postoji neki pravilnik.
108e45375665cc3657413d3241e080e8.jpg
d876157f5b12dd9acdf933312cc1c65b.jpg

Poslednja izmena:
Prošla nedelja je bila w53/01. Ova je w02.
Šta te buni?
Tako je oduvek bilo koliko se ja sećam. A dugo pamtim...
:)

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Sta me buni? Pogledaj moje fotografije od prethodnog posta
Jedna nedelja ne moze biti podeljena w53/w01

Druga stvar me buni zasto sansungov kalendar kaze da smo w01, google kaze w02

Treca stvar, zašto kad pretrazim po internetu nalazim i jedno i drugo ...

Slike si naknadno ubacio.
;)
- Naravno da jedna nedelja može da se bude podeljena, jer se prostire na dve godine, dva meseca.
- Nikad ne veruj Samsungu.
Šalu na stranu, potpuno je logično da jedna nedelja koja počinje u jednoj godini a završava u drugoj može biti i 53-ća i 1-va.
Nedelje počinju u ponedeljak i završavaju se u nedelju. Ako je ponedeljak bio w53, 2020, nedelja mora biti w01 2021.
Juče smo ušli u w02 ove godine.
Meni je sve to apsolutno logično, tako funkcionišem i ja i firme u kojima radim 20 godina...

Nalaziš i jedno i drugo jer ne postoji standard kako se broje nedelje. Neko računa prvu nedelju kao onu u kojoj je prvi januar, a neko kao onu koja počinje prvim ponedeljkom u januaru.
Pozdrav

Ja to nikada nisam dovodio u pitanje, neverovatno [emoji849]
1. dan u novoj godini je prva nedelja te godine, tako moj mozak funkcioniše (što ne znači da je sigurno tako).

Btw, imam komšije subotare (tako ih zovu svi, mislim da je u pitanju Crkva hrišćana 12. dana (valjda)), njima sedmica u kalendaru počinje nedeljom, ne ponedeljkom.

Poslednja izmena:
Btw, imam komšije subotare (tako ih zovu svi, mislim da je u pitanju Crkva hrišćana 12. dana (valjda)), njima sedmica u kalendaru počinje nedeljom, ne ponedeljkom.

U nekim sredinama sedmica počinje u nedelju, zato u Windowsu ima ta opcija za odabir dana za početak :)

I u Islamu je vikend petak + subota, prvi radni dan je nedelja.

U redu slazem se da smo u drugoj nedelji, samo me je bunio kalendar sa Samsunga kao i neki kalendari koji se mogu pronaći na internetu.
Neverovatno mi je da to nije uskladjeno.

Nije u islamu vikend petak + subota. U nekim islamskim zemljama "vikend" su četvrtak i petak, u nekim petak i subota. Neke su nedavno zamenile prvu varijantu sa drugom. Isključiv razlog je bolje uklapanje sa ostatkom sveta. Da ne spominjem one koje i ne koriste Gregorijanski kalendar.
Pozdrav

Nego, je l zna neko za aplikaciju koja zamenjuje čitač naših ličnih isprava, odnosno aplikacija za čitanje lične karte, zdravstvene? To bi bilo to, treba mi za elektronski sertifikat ako je neko imao iskustva sa aplikacijama koje mogu da skeniraju nase dokumente, da ne bih kupovao citac ako vec postoji aplikacija. Nisam siguran da li to može da funkcioniše, ali što ne probati, valjda samo USB treba da se poveže kad se koristi. Mada, je tu pitanje bezbednosti, ne razumem se dovoljno u to.

Bilo koji najjeftiniji čitač završava posao.

Aplikacije za vozačku i saobraćajnu skidaju se sa MUPovog sajta.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Hvala, nasao sam sad na citac jeftino, nisam znao da je to jeftino.
Nisam znao za vozacku i saobracajnu, ako bude bilo potrebno sto da ne. Hvala. :)

Oko onog reporta - pisao sam Instagramu na sve mejlove koje sam iskopao i Fejsbuku, nista od odgovora. Kako mi je neko probio nalog, ulogovao se, a da me nisu obavestili, ne verujem ni da ce bilo ko odgovoriti. Zastita im je kao i kod Gugla kriticna.

Oko Instagram zahteva, nisu mi jos dostavili moje podatke. Probacu taj metod, ako to ne bude htelo, poslacu im zahtev na neku adresu da uklone sve poruke moje u skladu sa EU pravilnikom nekim - koje drze na serverima tako da sta god da sam pisao da se obrise, ili da mi ih daju na uvid pri koriscenju acc-a, odnosno samo restore da urade sto i zelim, ali ako i to ne bude uspelo, odustajem.

Jel koristite vpn aplikacije na telefonima? Ako je odgovor da, da li samo za pojedine app zbog logovanja ili za sve app? Koje su se dobro pokazale što se brzina tiče a i kako utiču na bateriju?

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Vidim da se Everybody aplikacija vratila u punom sjaju ali se sada, njena puna funkcionalnost, na žalost plaća.
Nije više free a full verzija se sada plaća 1500 dinara za 6 meseci korišćenja. Mislim da je previše.
Za one koji ne znaju, u pitanju je domaća aplikacija koja radi kao Caller ID i pre par godina je stvarno bila ekstra i popularna. U mom slučaju je prepoznavala 95% nepoznatih brojeva. Prepoznavanje je radilo real time ali i tako što si mogao da kucaš nepoznate brojeve u pretrazi i ona ih prepozna.
Onda je pre 2-3 godine odjednom prestala da radi i sad slučajno vidim da je izašla nova verzija ali sa ovim novinama u plaćanju. Ok mi je da se nešto plati ali mislim da je 3000 dinara godišnje previše.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Jel koristite vpn aplikacije na telefonima? Ako je odgovor da, da li samo za pojedine app zbog logovanja ili za sve app? Koje su se dobro pokazale što se brzina tiče a i kako utiču na bateriju?

Da, trenutno koristim fastest vpn i radi solidno, s obzirom na cenu (9 dolara 2 uređaja lifetime na akciji) ne utiče na bateriju ili bar ne primetno. Na brzinu zavisi od servera... ne puno uglavnom. Ranije koristio Proton i Express vpn...

Poslednja izmena:
^imam isto fastestvpn i instalirao sam openvpn na telefonu i primetio sam da manje troši bateriju nego njegova orig.aplikacija.

Meni je proton bio veće opterećenje za bateriju, ali ništa posebno, dok fastest ne primećujem da utiče. Možda je i do telefona, koristim ga na poco f1.

Express je odličan, ali i košta.

Samo za pojedine apps, koristim VPN profil kroz openVPN, upalim kad mi treba.
Brzina će ti zavisiti od dva faktora, koliko je izabrani server daleko od tebe (više utiče na ping, a on se subjektivno manifestuje kao sporost) i koliko korisnika koristi taj server trenutno. Obično su torrent-friendly serveri pod većim opterećenjem, pa gledaj da ne budeš na njima, mada nikad nisam video veći pad brzine od 10% u odnosu na moju brzinu inače (nekoliko VPN operatera), tako da je to zanemarljiv faktor kada koristiš servise koje plaćaš (ili si platio jednokratno lifetime).

Vidim da se Everybody aplikacija vratila u punom sjaju ali se sada, njena puna funkcionalnost, na žalost plaća.
Nije više free a full verzija se sada plaća 1500 dinara za 6 meseci korišćenja. Mislim da je previše.
Za one koji ne znaju, u pitanju je domaća aplikacija koja radi kao Caller ID i pre par godina je stvarno bila ekstra i popularna. U mom slučaju je prepoznavala 95% nepoznatih brojeva. Prepoznavanje je radilo real time ali i tako što si mogao da kucaš nepoznate brojeve u pretrazi i ona ih prepozna.
Onda je pre 2-3 godine odjednom prestala da radi i sad slučajno vidim da je izašla nova verzija ali sa ovim novinama u plaćanju. Ok mi je da se nešto plati ali mislim da je 3000 dinara godišnje previše.

Ma beži bre, nisu normalni!
Prvo navlakuša, sve dž, onda je praktično ubiju na neki period (zaštita privatnost i te fore), e a sad može (jer ako se plati 25 evradi godišnje, ne narušava se pravo na privatnost drugih)!

Meni je aplikacija bila baš korisna, ali 3000 godišnje je dranje.

Steta zaista, da je srece da ih je neko odvalio od tuzbi za krsenje privatnosti, pa da se nikad ne vrate.

A ko vas toliko zove sa nepoznatih brojeva pa da vam je ova aplikacija korisna. Ne pamtim kada me je neko pozvao a da ga nemam u imeniku.

Kad ste delili tudje brojeve, bez njihovog znanja tada je bilo super, a sad kad se nesto placa ne valja. Ja bih zabranio tu aplikaciju.

Mene zbog posla, X ljudi zove sa nepoznatog broja svakog dana, pa mi znači.
A što se tiče deljenja kontakata bez njihov znanja, da li stvarno verujete da je to samo Everybody radio?

Rade svi, ali ja ne zelim da kad okrenem nekog izadje moje ime i to bez mog dopustenja, jer ja ne koristim aplikaciju.

Ma beži bre, nisu normalni!
Prvo navlakuša, sve dž, onda je praktično ubiju na neki period (zaštita privatnost i te fore), e a sad može (jer ako se plati 25 evradi godišnje, ne narušava se pravo na privatnost drugih)!
"Dragi korisnici,

Nedavno je aplikacija Everybody ponovo počela sa radom na tržištu Srbije (za Android, a za iPhone će krajem leta). Usaglašavanje sa novim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti je zahtevalo određene izmene i prilagođavanja.

Aplikacija može da identifikuje gotovo sve brojeve u Srbiji, ali postoji zakonska obaveza da se vlasniku broja pošalje jednokratno obaveštenje prilikom prve identifikacije, naravno uz mogućnost da promeni podatke ili zabrani identifikaciju svog broja.

Zato sada aplikacija ima dva režima rada – Free (besplatni nalog) i Premium (plaćeni nalog).

FREE
- Korisnik aplikacije koji prvi primi poziv sa "zaključanog" broja, može sam da ga "otključa" jednim klikom, ali samo tokom poziva. Videće odmah ko ga zove, istovremeno poslati SMS obaveštenje sa svog uređaja pozivaocu (vlasniku broja) i time otključati broj za sve ostale.
- Za odlazne pozive, pozive u Istoriji i sl. može da vidi samo otključane brojeve.

PREMIUM
- Sva potrebna obaveštavanja radimo mi. Premium korisnici ne vide razliku između zaključanih i otključanih brojeva – sve im je dostupno odmah – i to ne samo tokom poziva, već i iz Istorije, Pretrage... svuda.

Iako je svakim danom sve više otključanih brojeva, većina je još uvek zaključana... ali kako Premium korisnici ne moraju da čekaju ni da brinu o tome – obezbedili smo vam "Vaučer kod" za besplatni probni Premium period od 7 dana. "

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Nema šanse da je ovo usklađeno sa zakonom, to što ti stigne SMS sa obaveštenjem ne znači da imaju saglasnost.

Koja je u opšte razlika između free i premijum verzije?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

I onda stizu identifikacije tipa Pera vodovod, zandar, konj, *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*... (licno se uverio)

Da, mene je verovatno neko sa foruma sačuvao kao Jericho pa izlazilo ljudima to umesto imena.

Nazad
Vrh Dno