[emoji2357]Ako mene pitaš Nova Prime ne vredi para. Testiram launchere već nekoliko dana i Nova je prevaziđen launcher a nije ni toliko mali potrošač baterije pa da se isplati koristiti ga. Što se brzine tiče teško se može primetiti razlika među launcherima na bilo kom modernom telefonu, ako i laguje nije to do launchera nego do kompletnog sistema koji je bloatovan. Od ovih boljih, Nova je jedino bolji od Poco launcher jer Poco guta bateriju. Nova nema blur, ne aktivira se app drawer povlačenjem bilo gde po ekranu, nije "pametan" launcher, nema koristan levi ekran. Launcher zarobljen u vremenu tamo negde 2014-2015. godina. Meni dobar moderan Launcher je Smart Launcher 5 u Pro verziji i košta 5 dolara lifetime licenca. Nije minimalistički, nije najbrži ali je vrlo koristan i olakšava korišćenje telefona, sam grupiše aplikacije u tabove i prati najkorišćenije i smešta ih na home screen. Za razliku od Nova gde izgubiš sate da napraviš kako ti hoćeš da bi te smorilo posle tri dana pa opet utrošiš sate u šminku i tako u krug.
Da igraš igrice na telefonu onda bi ti preporučio par njih što se plaćaju a vrede ali verovatno ne igraš.
Od programa, oni koji su najbolji su obično besplatni i nemaju reklame. Na primer, Nova Video Player je bolji od svih izvikanih praistorijskih Android video perjanica kao što je taj MX Player Pro a open source je i radi savršeno i na Android televizoru i na telefonu. Jedino nema podršku za cast, što ima VLC koji je takođe bolji od svih Android only rešenja. Total Commander i X-plore File Manager su freeware ali ja reklame u njima ne videh. Oni izgledaju kao fajl menadžeri a ne kao nabudženi Files što dolazi sa telefonom.
Nalupao se za medalju. Npr ima otvaranje drawera povlačenjem bilo gde na ekranu. Dalje me mrzi da se objašnjavam.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Meni lično idu na živce te pametne aplikacije koje same nešto odlučuju.
Čuj da mi sam grupiše aplikacije i izbacuje ih na početni ekran, tačno bih poludeo.
Meni je nedavno bila potrebna aplikacija koja postoji za Nemačku i Austriju. Tada sam bio u Nemačkoj. Nađem apk, skinem, instaliram, ali odmah po pokretanju ide na Play Store, i odmah mi kaže da aplikacija nije podržana u mojoj zemlji.To su i Asirci ili Sumeri napisali na pločicama pre 2 i nešto hiljada godina, da su "ove" mlade generacije sve gore iz generacije u generaciju [emoji28]
Postoji i naučno objašnjenje zašto je to tako.
Nego, treba mi način da skinem app koja je dostupna samo na nemačkom storu. Prethodnu verziju sam skinuo sa apktada.com, ali sada umesto .apk verzije nude .zip, a ne instaliraju mi se i dva config apk-a koji su im unutra zapakovani.
Zna li neko kako doći do apk-a na osnovu URL-a ili nekim drugim putem?
Hmm, meni se ova moja nije žalila, verovatno ne proverava lokaciju naloga, samo je instalacija onemogućena na nalozima koji nisu u Nemačkoj, ali evo posle apdejta opet radi (prethodna verzija je bila zastarela, pa su tražili da se ažurira).Meni je nedavno bila potrebna aplikacija koja postoji za Nemačku i Austriju. Tada sam bio u Nemačkoj. Nađem apk, skinem, instaliram, ali odmah po pokretanju ide na Play Store, i odmah mi kaže da aplikacija nije podržana u mojoj zemlji.
Na kraju napravim novi Google nalog, navedem Nemačku kao svoju zemlju. Sa tim Google nalogom odem na Play Store, i bez problema skinem, instaliram i pokrenem aplikaciju.
I danas radi, i apdejtuje se, zajedno sa ostalim aplikacija a (koje su na srpskom Google nalogu).
Sent from my AC2003 using Tapatalk
Nego, skinuo sam SAI (Split APK Installer) da PS-a i njime sam mogao normalno instalirati one .ZIP fajlove koje sam skinuo sa sajta za APK download.
I na drugom Redmi telefonu radi ok, zato sam naveo model...Kod mene radi normalno....
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Ili ne znam kako radi aplikacija ili meni ne radi okej. Odabrao sam tamo sharedr kao default,i podesio da zapamti tu opciju. Odem na neki random yt klip i kliknem share i opet mi izbaci milion opcija i tek kad kliknem tu na sharedr onda izbaci novu listu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari