Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Lepo sređeno zaista, napokon toolbar na dnu stranice. Smeta mi samo sto nema home dugme

Postoji li neka app kao whatsapp ili viber gde ne može sagovornik da "skrinšotuje" ono što mu kucam?

Послато са Redmi Note 8 Pro уз помоћ Тапатока

Mislim da na Viberu "hidden chat" ne moze da se skrinsotuje.

Postoji li neka app kao whatsapp ili viber gde ne može sagovornik da "skrinšotuje" ono što mu kucam?

Послато са Redmi Note 8 Pro уз помоћ Тапатока
Nije ranije moglo u Snapchatu, mada se i tamo moglo zaobići na rootovanim telefonima. Ne znam da li je i dalje to aktuelno na SC-u u oba pogleda.

Viber
Secret Chats

Get that added touch of extra privacy when you send messages in Secret Chats. Secret Chats allow you to send a self-destruct timer for every message you send in the chat. Your recipient can’t take a screenshot of the chat on Android, or you will receive a notification if someone tried to forward or screenshot the message on an iPhone. In addition, there is no preview for images and videos on Secret Chat, they are blurred out until they are opened, and of course they will disappear once the timer has run out.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Lepo ga središe. Posebno je za pohvalu poboljšana zaštita od svakojakog praćenja po netu. Hvala na dojavi :)
Moze li da se iskljuci ovo da se ne vidi na homu?
e0647f6cc4dd71cbe41512e66972ad2e.jpg

Mislim da ne, to su kolekcije, dok ne ubacis nesto smarace te.
Mada mozes da probas da se pravis lud,pa kad skonta da ga ne j***s dva posto mozda samo ode.

Očajan je apdejt.

1. Prethodna verzija je imala homepage sa najposećenijim stranicama u okviru polja most visited, u kojem je bilo 16 adresa, deo sa zanimljivim tekstovima iz Pocketa koje sam često čitao itd, nova nema, niti vidim kako da podesim da to ponovo stoji tu. Sada postoji top sites, ali tu mora ručno da se dodaje svaki link, što je lošije rešenje.

2. Ne vidim opciju kojom se isključuje zadržavanje stranica i nakon gašenja aplikacija. Hoću da svaki put kada pokrenem FF nema nijednog otvorenog taba, a ovde svi ostaju zapamćeni ako ih ne pozatvaram ručno.

3. U prethodnoj verziji, kada se za vreme čitanja neke stranice klikne na address bar, ukazuje se i homepage, tako da nisam morao da kucam nijedno slovo ako mi treba neki od most visited sajtova, a ovde toga nema, samo se podiže tastatura, ali se ne prikazuje homepage, već prazan prostor u boji teme.

4. Collection polje je uvek collapsed, ne može da se podesi da bude otvoreno, nego svaki put mora da se tapne da bi prečice ka sajtovima za koje su linkovi ubačeni u collection bili prikazani.

5. Ne vidim kako da se vratim na homepage kada otvorim neku stranicu, nema nikakvog dugmeta za povratak.

Zasad mi se ovo nimalo ne sviđa.

Mislim da ne, to su kolekcije, dok ne ubacis nesto smarace te.
Mada mozes da probas da se pravis lud,pa kad skonta da ga ne j***s dva posto mozda samo ode.
Instalirao da ga probam kad sam video da pricate o novom updejtu i da nije los.. Mada ja koristim Operu koja mi sasvim odgovara.. Fox nije los ali mi smeta ta opcija na sredini sa kolekcijama..

Haha, kako nam se svima razlikuje način upotrebe browsera [emoji28]
Meni je recimo normalno to što sve stranice ostaju kad ponovo upališ browser.

Rešenje je ili koristiti ga u inkognito modu ili možda odabrati da briše sve kolačiće po gašenju. Ono prvo sigurno radi, ovo drugo možda.

Kolekcija se možeš rešiti tako što dodaš par čestih sajtova tu, pa se box pretvori u sklapajući meni, elegantnije je od samog boxa svakako.

Samsungov je i dalje u prednosti, crna tema se prenosi i na sajt dok je kod mozile crn samo okvir.
Takodje ove dole prečice su neprevaziđene.
a414329f5a7ea4c9a4b6005c8ae95643.jpg

Meni je opera neprevazidjena i baš po mom ukusu...IMG_20200822_204135.jpgScreenshot_2020-08-22-20-41-22-144_com.opera.browser.beta.jpg

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

A ja na Chromeu...

Samsungov je i dalje u prednosti, crna tema se prenosi i na sajt dok je kod mozile crn samo okvir.
Takodje ove dole prečice su neprevaziđene.
a414329f5a7ea4c9a4b6005c8ae95643.jpg
Odeš na Addons i staviš Dark Mode...
Meni je FF bolji od Samsunga jer mi sinkuje sve...

A koristim ga od verzije 1.5 što je preko 15 godina...

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Predlog za app koje se plaćaju a vrede?
Imam previše para na sim kartici, pa da se potroše, dok ih nisu skinuli.

Već ih plaćam, kod Iraca to funkcioniše odlično. Play store i Apple.

@Poolmaker: Ono što misliš da vredi, sve može.

Poslednja izmena:
Predlog za app koje se plaćaju a vrede?
Imam previše para na sim kartici, pa da se potroše, dok ih nisu skinuli.
Filmic Pro, Touch retouch, Poweramp, nova prime, SD maid, The room igre (par delova ima).

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Kupljeno, hvala. [emoji275]

Ako mene pitaš Nova Prime ne vredi para. Testiram launchere već nekoliko dana i Nova je prevaziđen launcher a nije ni toliko mali potrošač baterije pa da se isplati koristiti ga. Što se brzine tiče teško se može primetiti razlika među launcherima na bilo kom modernom telefonu, ako i laguje nije to do launchera nego do kompletnog sistema koji je bloatovan. Od ovih boljih, Nova je jedino bolji od Poco launcher jer Poco guta bateriju. Nova nema blur, ne aktivira se app drawer povlačenjem bilo gde po ekranu, nije "pametan" launcher, nema koristan levi ekran. Launcher zarobljen u vremenu tamo negde 2014-2015. godina. Meni dobar moderan Launcher je Smart Launcher 5 u Pro verziji i košta 5 dolara lifetime licenca. Nije minimalistički, nije najbrži ali je vrlo koristan i olakšava korišćenje telefona, sam grupiše aplikacije u tabove i prati najkorišćenije i smešta ih na home screen. Za razliku od Nova gde izgubiš sate da napraviš kako ti hoćeš da bi te smorilo posle tri dana pa opet utrošiš sate u šminku i tako u krug.

Da igraš igrice na telefonu onda bi ti preporučio par njih što se plaćaju a vrede ali verovatno ne igraš.

Od programa, oni koji su najbolji su obično besplatni i nemaju reklame. Na primer, Nova Video Player je bolji od svih izvikanih praistorijskih Android video perjanica kao što je taj MX Player Pro a open source je i radi savršeno i na Android televizoru i na telefonu. Jedino nema podršku za cast, što ima VLC koji je takođe bolji od svih Android only rešenja. Total Commander i X-plore File Manager su freeware ali ja reklame u njima ne videh. Oni izgledaju kao fajl menadžeri a ne kao nabudženi Files što dolazi sa telefonom.

Kad skockas Novu, napravis Backup, sacuvas na nekom Cloudu, i posle kad god menjas rom ili hard reset povuces Backup i za 5 sec ti je Nova kao pre..

Vrh Dno