Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Momci pitanje i pomoc.Naime,instalirao sam mail klijent Spark,radi dobro,povezao dva naloga i stizu emailovi u sekundi,nista ne kasni.Na zalost otkrio sam problem koji ako ne budem uspeo da resim moracu da se ponovo vratim na onaj odron od aplikacije GMail.Problem je ovaj:Kad hocu da posaljem 5-6 slika odjednom,iskoci mi prozorcic u kom pise da mogu poslati samo 25mb.Verovatno mozda moze da se to podesi negde u setingsu ali ja ne mogu da nadjem to..Ako je neko voljan da resi situaciju bilo bi dobro.

Gmail nalozi?

Attachment size limit
Gmail account: 20 MB
Non-Gmail account: Up to 25 MB, depending on your email provider
For larger attachments, you can insert using Google Drive.

Jesu Googl nalozi.Bas bezveze,limitirali su izgleda namerno jer je od Googla,a taman sam po Djilketovoj preporuci kad ssm video da je pisao negde,instalirao i stvarno radi bez greske kao sat..

Nije blokirano zato sto je od Googla nego svaki mail ima limit za upload tj koju velicinu mozes slati kroz mail.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ok,ali 25mb je premalo za email da ga limitiraju na toliko,bas su indijanci.

Nekada je bilo i manje. Slazem se da bi bilo jednostavnije, ovako treba malo gimnastike.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ok,ali 25mb je premalo za email da ga limitiraju na toliko,bas su indijanci.
Postoji drugi problem koji korisnici zaborave, a to je gomilanje nepotrebnih i starih emailova, a posle treba bekapovati sve to i boriti se sa njihovim Outlookom koji umire. I tih 20 vam je mnogo :D
Slike se smanje za slanje emajlom, mada me čudi da e-mail klijenti, kao trenutno IM, to već ne rade automatski.

Sa kojim modelima je kompatibilna?
Radi na Huaweiu, tako da nije izbirljiva po pitanju toga koliko je Android modifikovan.
Probaću kasnije na MIUI-u.

Samo, moraš je verovatno skinuti kao APK sa nekog od priloženih linkova, jer PS i meni prijavljuje da nije kompatibilna.

Poslednja izmena:
Ja imam RN8Pro i kaze da nije kompatibilna.

Sad sam je skinuo, al sa mirror sajta. Sa Gprodavnice ne može.
Vrlo zanimljiva.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Ja sam je malopre probao, kul je fora

Sent from my HD1913 using Tapatalk

na s7e ne radi...

cc9ced1471086ab29573d6966bb77d7d.jpg

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

a na g7 power moze da se skine sa play store.. mozda je i do verzije androida, na g7 mi je android9 a na s7e je android7..

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока

Pozdrav,

Moze li preporuka za browser, ovaj Chrome non stop radi u pozadini i srce bateriju.

Da li postoji neki sa sledecim karakteristikama:

-ima exit/quit dugme
-ne radi u pozadini
-full screen mode
-dark mode (opciono)

Hvala unapred.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Pozdrav,

Moze li preporuka za browser, ovaj Chrome non stop radi u pozadini i srce bateriju.

-ima exit/quit dugme
-ne radi u pozadini
-full screen mode
-dark mode (opciono)

Hvala unapred.

Svaki program, pa i browser, će ti raditi u pozadini ako je ostavljeno nešto u njemu da radi, sve dok ga (ako ga) sistem ne ugasi kao proces.

Chrome je dublje integrisan u sistem, pa možda zato primećuješ da češće radi nešto u pozadini.

Exit dugme je relikvija, ako ga nađeš značiće ili da je browser neki dinosaurus ili da je prenatrpan opcijama :)

Moj savet ti je Opera. Lično vozim Operu Betu (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.browser.beta) i zadovoljan sam.

Ostane ponekad nešto da radi u pozadini (dobijem obaveštenje od sistema da Opera sisa bateriju), ali to je zato što sam ostavio neki tab koji se automatski osvežava ili nešto tome slično. Retko, ali se desi.

Ima Dark mode i full screen.

Generalno, ako ne želiš da ti nešto radi u pozadini, onda umesto da gledaš da ima Exit opciju, samo ugasi "tab" tog prozora u listi pokrenutih aplikacija i miran si.

Alternativa, Brave, sve od gore, plus ima Exit.

Opera mi je draža jer ima ugrađen VPN i opciju da ako je nisam palio u prethodna 2h, odmah otvori novi tab, u suprotnom se otvori na poslednjem :)

Svaki program, pa i browser, će ti raditi u pozadini ako je ostavljeno nešto u njemu da radi, sve dok ga (ako ga) sistem ne ugasi kao proces.

Chrome je dublje integrisan u sistem, pa možda zato primećuješ da češće radi nešto u pozadini.

Exit dugme je relikvija, ako ga nađeš značiće ili da je browser neki dinosaurus ili da je prenatrpan opcijama :)

Moj savet ti je Opera. Lično vozim Operu Betu (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.browser.beta) i zadovoljan sam.

Ostane ponekad nešto da radi u pozadini (dobijem obaveštenje od sistema da Opera sisa bateriju), ali to je zato što sam ostavio neki tab koji se automatski osvežava ili nešto tome slično. Retko, ali se desi.

Ima Dark mode i full screen.

Generalno, ako ne želiš da ti nešto radi u pozadini, onda umesto da gledaš da ima Exit opciju, samo ugasi "tab" tog prozora u listi pokrenutih aplikacija i miran si.

Alternativa, Brave, sve od gore, plus ima Exit.

Opera mi je draža jer ima ugrađen VPN i opciju da ako je nisam palio u prethodna 2h, odmah otvori novi tab, u suprotnom se otvori na poslednjem :)
Hvala na odgovoru. Chrome radi i kada pogasim sve prozore, sto uvek i radim kada zavrsim. Probacu ta dva.

Pored chrome koristim i Mint. Posebno zbog opcije da može da skida klipove sa FB, Insta itd, ima exit dugme.

Poslednja izmena:
Extra je ovaj brave. Osakacen Chrome ali ima sve sto je potrebno.

Reših se amp stranica, počele mi ići na živce preterano. Ko je u istoj situaciji rešenje je adguard sa custom user agent stringom ili za rutovane donje programče. Ima i drugih rešenja ali manje praktičnih (promena browsera ili promena google kao podrazumevanog search enginea).
Za više detalja guglajte "disable amp chrome".
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.linuxjet.apps.ChromeUA

Pored chrome koristim i Mint. Posebno zbog opcije da može da skida klipove sa FB, Insta itd, ima exit dugme.

Meni se svidja kod Minta što mogu da screenshootam svaku stranicu,dok u Operi ne mogu skoro ništa.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Mogli su to mnogo elegantnije da izvedu, i iako to samo po sebi nije big deal (ako se ne varam, i sami korisnici koji se tako registruju uživaju isto popuste na trgovinu), činjenica da to nisu uspeli da iskomuniciraju sa korisnicima je nažalost tužna. Neminovno se čovek zapita da li može da računa na njihovu diskreciju kada je sve ostalo u pitanju.
Upravo sam zbog ovoga prešao na Vivaldi i za sad sam vrlo zadovoljan.
Hvala na dojavi za Vivaldi. Željno sam ga iščekivao, jer mi je Vivaldi primarni desktop browser, ali nije bilo pomena verzije za Android kad sam proveravao poslednji put [emoji1786]

Ostaviću Operu za VPN, a Vivaldi će verovatno biti glavni browser. [emoji322]

Ako nekom treba aplikacija koja snima telefonski razgovor u oba smera, neka proba "Parrot" aplikaciju.
Pre nje sam koristio ACR(koji mi je odlično radio na Samsung telefonima...S10, Note 10). Juče pređoh na Pixel 3 i neće da radi. Slučajno probam Parrot Pro verziju...i radi odlično! Inače, ta aplikacija je za razliku od ACR, prvenstveno namenjena za snimanje glasa kao diktafon, ali eto radi i sa telefonskim razgovorima.

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

ACR не ради на Андроид 10. Ни мени не ради од када сам прешао на 10ку.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Pozdrav,

-ima exit/quit dugme
-ne radi u pozadini
-full screen mode
-dark mode (opciono)

Hvala unapred.

Mozda nije neki interfejsom najlepsi ali ja sa Chroma presao na Yandex+AdGuard za blok.

Nemam nekih zamerki i mnogo manje mi srce resursa.

Nazad
Vrh Dno