Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

@trojmeklur
Mislio sam nešto automatski jer ću ručno raditi sigurni jednom godišnje :)

Nemam puno i nije svakodnevni ali se uvek desi u to najnezgodnije vreme pa sve nadoknađuje intenzitetom nervoze.

ja radim rucno. Podesis da ti izbaci notifikaciju kad ima novih apdejta, a onda sam biraš kad da odradiš te apdejte. Možeš kad legneš da spavaš npr.

Sta zadrzati od ove dve aplikacije: Soundhound ili Shazam ili neku trecu ubaciti ako ima bolje? A obe su i spore dok se ne ucitaju.
Kod mene Shazam radi odlično a i prilično brzo se pokreće... Ne znam za ove ostale, Shazam mi deluje dovoljno dobro.

Svi su tromi. Dok se pokrenu i učitaju svaku nebitnu glupost prodje stvar. A to kako koji nalazi zavisi samo od žanra koji se sluša. Ja 90 % ne nadjem

Sent from my D6503 using Tapatalk

Kako da dodam u AdAway "exceptions" ili kako se to već zove.? Naime, blokira mi redirekcije za Aliexpress (s.click.alixpress.com).

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ja sam koristio i Shazam i SoundHound i Track ID i na kraju sam ostao na SoundHoundu, sad se ne sećam tačnih razloga, ali kapiram da sam radio neki test i da je bio ili najbolji ili najbrži (ili oboje) :)

@trojmeklur
Mislio sam nešto automatski jer ću ručno raditi sigurni jednom godišnje :)

Nemam puno i nije svakodnevni ali se uvek desi u to najnezgodnije vreme pa sve nadoknađuje intenzitetom nervoze.
Ja sam koristio Tasker da mi resetuje telefon jednom dnevno, mislim u 4 ujutru. Tebi bi to isto pomoglo, jer ako staviš da su ažuriranja softvera automatska, onda će ih sve ažurirati dok se ti ne probudiš.

Ili kako joriq i ja radimo, staviš na ručno, pa kad prijavi, ti to uradiš. Mene je u ovom scenariju sa Taskerom nerviralo jer nisam uspeo da namestim da imam neki mali countdown pre restarta, pa se dešavalo da sam budan u 4 i nešto radim na telefonu, a on ga samo ugasi.

Ne mogu sad napamet, nisam ih odavno koristio. A pokusavao sam i shazam i soundhound, i jos jedan, a nije trackid. Mahom za dub/jungle/dancehall/reggae.

Meni je Soundhound kao najbolji,al kad bolje razmislim i koji će mi Q..:)

Neka "laka" aplikacija (posto tel nije neki) kojom može da se snimi razgovor.
Devojkina šefica misli da je uhvatila Boga za onu stvar pa se izderava, vredja, pa cisto da se snimi ako zatreba :).

Probao ACR, ali je tel neki Azumi, nikad čuo :), ACR na njega neće da radi. Probaću sad te sto si dao.

Samo da znate protivzakonito je snimati razgovor bez dozvole osobe sa druge strane.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ja sam koristio i Shazam i SoundHound i Track ID i na kraju sam ostao na SoundHoundu, sad se ne sećam tačnih razloga, ali kapiram da sam radio neki test i da je bio ili najbolji ili najbrži (ili oboje) :)

Malo sam bio testirao i resio da ostavio SoundHound. Uglavnom je vecinu nasao kao i neke redje stvari i manje popularne i zastupljene zanrove pa sam probao neke pesme tipa: chillout, lounge, ambient i tome slicno, zatim neke starije Rock pesme itd. Mada dosta i nije ali ono sto nije nasao SH nije nasao ni Shazam al bas svaki put. Ispadne kao da SH ima celu bazu Shazama + svoje. Takodje mi se svidja sto SH ima mogucnost da snimi taj deo pesme pa posle se iskoristi...
Shazam takodje ne kapira dobro i zahteva glasniju muziku tako da i vise navrata je prijavio da nije nasao pa probam jos 2,3x ponovo i onda skapira.
Takodje SH ima i widget gde direktno po pokretanju krece pretraga.
Mada i ne koristim tolko cesto ovo ali eto dobro dodje nekada kada mi se svidi nesto.

Neka "laka" aplikacija (posto tel nije neki) kojom može da se snimi razgovor.
Devojkina šefica misli da je uhvatila Boga za onu stvar pa se izderava, vredja, pa cisto da se snimi ako zatreba :).
То ако затреба може да се претвори у контра тужбу јер не сме да је снима без њене дозволе.. Мој шеф је скоро спречио већу штету снимајући неког возача али је ипак добио новчану казну јер га је снимао(снимао телефонски разговор између њих).. И то не мала цифра..
Тако да се пази :)

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Svasta, zasto bi to bilo protivzakonito?
Sad mi je jasno zasto ne postoji ta opcija na stock telefonima, ili ako postoji onda je one-way samo, tj snima se samo sta ti pricas, sto je beskorisno.
Glup zakon svakako.

Rekao bih da to nije protivzakonito, ali posto nemamo nedvosmislene zakone, a imamo sudije koje su em nezainteresovane za smisao zakona i prava, em ne odgovaraju kada lose rade, onda je naravno sve moguce, pa i to da krajnje povrsno i krivo tumace zakone. Krivicni zakon zabranjuje u clanu 143. zabranjuje snimanje razgovora od strane osobe kojoj razgovor nije namenjen,
(1) Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili snima razgovor, izjavu ili kakvo saopštenje koji mu nisu namenjeni, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom od tri meseca do tri godine.
ali nigde se ne pominje snimanje sopstvenih razgovora (dakle, razgovor je nama namenjen). Posto znamo kakvog nivoa je nase sudstvo (a bice jos gore, ne brinite), sve se svodi na pitanje srece, tj. kakav je sudija u predmetu. Nemamo izjasnjenje Kasacionog suda o ovome, sto bi moglo resiti nedoumice kod sudija i dati im smernice - naravno, ni ovo nije slucajno.
U svakom slucaju, posedovanje snimka razgovora ne moze da skodi, da li ce se posegnuti za njim kao dokaznim materijalom, pitanje je procene.

Pa u Evropi je protivzakonito,zato romovi nemaju tu opciju u sebi. Dok svaki kineski rom npr ima.

Sent from my Redmi Note 3

Evropski zakoni se kod nas ne primenjuju, vec domaci, to nije merilo ovde. Sto se provajdera tice, tu je nadlezan Zakon o elektronskim komunikacijama (clan 126), oni svakako jesu obavezni da upozoravaju o snimanju. Ovde bukvalno postoji rupa u zakonu, zakonodavac je (slucajno?) propustio da definise ovu kategoriju. Kasacioni sud bi mogao dati tumacenje - ali je (opet slucajno?) propustio da to uradi.
То ако затреба може да се претвори у контра тужбу јер не сме да је снима без њене дозволе.. Мој шеф је скоро спречио већу штету снимајући неког возача али је ипак добио новчану казну јер га је снимао(снимао телефонски разговор између њих).. И то не мала цифра..
Тако да се пази :)

Jesi li siguran da je za ovo dobio novcanu kaznu? Na stranu tumacenje ovog zakona, za ovo bi nedvosmisleno MORAO biti vodjen zaseban postupak, ne bi moglo biti presudjeno u istom predmetu.

Sto se tice snimanja razgovora zbog mobinga, sad sam u Zakonu o sprecavanju zlostavljanja na radu (clan 22) nasao da je rok zastarelosti svega 6 meseci. Treba to imati u vidu.

Znam ali sam to napisao jer težimo jevropi , verovatno će uskoro da kopiraju i zakone vezano za te stvari.

Sent from my Redmi Note 3

Ma znam da nisi to hteo reci, ali trenutno u pogledu zastite radnickih prava ipak inkliniramo Kini, ne Evropi.

Evropski zakoni se kod nas ne primenjuju, vec domaci, to nije merilo ovde. Sto se provajdera tice, tu je nadlezan Zakon o elektronskim komunikacijama (clan 126), oni svakako jesu obavezni da upozoravaju o snimanju. Ovde bukvalno postoji rupa u zakonu, zakonodavac je (slucajno?) propustio da definise ovu kategoriju. Kasacioni sud bi mogao dati tumacenje - ali je (opet slucajno?) propustio da to uradi.

Jesi li siguran da je za ovo dobio novcanu kaznu? Na stranu tumacenje ovog zakona, za ovo bi nedvosmisleno MORAO biti vodjen zaseban postupak, ne bi moglo biti presudjeno u istom predmetu.

Sto se tice snimanja razgovora zbog mobinga, sad sam u Zakonu o sprecavanju zlostavljanja na radu (clan 22) nasao da je rok zastarelosti svega 6 meseci. Treba to imati u vidu.
Кажем ти, возач покренуо посебну тужбу против њега јер га је снимао без његове дозволе.. Водио се одвојен поступак иако је предходни завршен у његову корист захваљујући снимку..

Па да, сад ми је јасније што је тешко набавити апликацију која нормално снима разговоре..

Ogroman apsurd - u prethodnom postupku snimak je mogao biti prihvacen kao dokaz samo ako je pribavljen na zakonit nacin. Posto je vozac u ovom postupku dokazao da je snimak pribavljen nezakonito, on na osnovu toga moze uloziti zalbu na tu presudu i oboriti je.

Poslednja izmena:
Meni "Call recorder" odlično radi posao već duže vreme ali su me dok sam bio preko upozorili da ne bih smeo da snimam razgovore

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ja sam dugo isprobavao razne aplikacije za snimanje razgovora, od onih koje uopšte ne snimaju do onih u kojima mikrofon dole hvata zvuk odozgo sa slušalice, nisam nikako bio zadovoljan i na kraju sam platio čini mi se oko 10 € Skvalex-ov Call recorder koji mi baš završava posao i na Nexusima raznim lepo snima sagovornika bez menjanja kernela i bilo kakvih drugih cimanja. Meni je uvek root-ovan mob i vidim da aplikacija koristi root, nisam siguran da li je neophodan, mislim da sada rada i bez njega...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Vrh Dno