Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Odradio bih fabrički reset pa me zanima da li će određene apk koje su bile besplatne u trenutku skidanja, a sada više nisu, opcijom backup ostati, ili ću ih morati kupiti?
I još nešto... Da li odraditi fabrički reset prilikom slanja telefona na servis ili ne?

Poslednja izmena:
Na Google Play kada plaćena aplikacija pređe u besplatnu, ne može se vratiti natrag u plaćenu. Sve u svemu, sve aplikacije koje si nekad skinuo preko svog Google Play računa nalaze se na My apps & games-> All spisku. Samo ih tu nađeš i instaliraš.

Da li odraditi fabrički reset prilikom slanja telefona na servis ili ne?

Nisi u obavezi. Da mogu izvući podatke, mogu, da li će se cimati da to rade, najverovatnije neće.

Proceni da li ti se vraćaju svi podaci nazad kad ti telefon stigne sa servisa.

^ U zavisnosti od ovlašćenog servisa, uglavnom je u okviru procedure flešovanje telefona na poslednju zvaničnu verziju softvera. Tom prilikom brišu se svi podaci iz mobilnog uređaja. Bekap je poželjan.

Neki ovlašćeni servisi rade bekap podataka na zahtev, ali po njihovom aktuelnom cenovniku. Bolje je sam uraditi bekap, pa onda nositi uređaj na servis.

Hvala, odradiću backup pa ga šaljem na servis. Doduše nije nikakav softverski kvar, pojavile se neke žute fleke na ekranu, ali bolje da odradim zamenu ekrana dok je u garanciji.

Za korisnike Drivvo, da li vam program prikazuje pravilno srednju potrošnju u l/100 km?

Sta je ovo sa tapatalkom, ne mogu nijedan youtube link da otvorim, ovo mi izbacuje
4766b840aa8a1ff8375891228580d5c4.jpg

Sent from my Z5

Tapatalk tema, ukratko menjaj verziju aplikacije ...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Treba mi Call i SMS blocker koji ce da radi u pozadini i koji nece imati ikonicu u trayu. Znaci da radi sve automacki, da ne obavestava da imam blokiran poziv ili sms od tog i tog broja. Android je 4.4 i nema fabricki blocker.

Elem, za adaway predpostavljam da treba root?
za nas uboge nerutovane korisnike, nista za protiv reklama?

Za AdAway treba, ali za Seven AdClear ne treba, a radi posao, testirano na devojčinom Xiaomiju.

http://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-adclear-root-version-ad-blocker-t3309011

Za razliku od adblokera koji menjaju host fajlove i za to im treba root, ovaj mudro kreira VPN sa sebe na samog sebe, pa onda filtrira dolazni sadržaj.

Treba mi Call i SMS blocker koji ce da radi u pozadini i koji nece imati ikonicu u trayu. Znaci da radi sve automacki, da ne obavestava da imam blokiran poziv ili sms od tog i tog broja. Android je 4.4 i nema fabricki blocker.
Call and sms easy blocker, na 4xx androidu je radio kako treba.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Instalirao sam Adguard (takođe non-root), medjutim, dok se ne uključi HTTPS filtering, neće da blokira reklame.
Kada se uključi HTTPS filtering, prijavljuje Network may be monitored by an unknown third party.
U pitanju je Adguard Personal CA sertifikat koji je pod USER tab-om.

Verovatno zato što uređaj sam pravi sertifikat za sebe, nije izdat od nekog nadležnog tela.
A ta poruka je ranije bila redovna meni prilikom svakog povezivanja i na prave VPN servise. Sad kad spomenu to, nisam ih video već neko vreme. Možda od kako sam na MM.

Verovatno zato što uređaj sam pravi sertifikat za sebe, nije izdat od nekog nadležnog tela.
A ta poruka je ranije bila redovna meni prilikom svakog povezivanja i na prave VPN servise. Sad kad spomenu to, nisam ih video već neko vreme. Možda od kako sam na MM.
d15af17db1dd03a34ea2707ad238514b.jpg

Izdat je ranije,pre instalacije Adguard-a, ako se to vezuje za taj datum. Problem je u filtriranje preko https protokola. Ništa,isključiću ga, kreiraću filtriranje preko https exclusion liste, sa isključenom opcijom da ne filtrira sajtove sa EV sertifikatom.

Sent from my RedmiNote3 Pro

Here i Sygic.
Probaj obrisati cache aplikacije ili se ponovo ulogovati u nju.

A koju app za čitanje stripova koristite, i gde da skinem stripove?

Na Windows 10 koristim Cover a na androidu Comicrack.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Probaj Root Call Sms Manager,ima da se isključi ikona iz traya...
Dobra fora za odbijanje poziva,ukljucuje se Operater koji obaveštava da korisnik nije trenutno dostupan...Sad vidim da je ta opcija samo za MTK procesore...mada možda radi i na drugim...
9d578c8ac928ea205bd8b7af87cf41e3.jpg

Poslednja izmena:
Postoji li neka aplikacija slična AirDroid-u koju mogu da instaliram na Mac i na telefon, pa da mogu da čitam poruke, telefoniram koristeći mikrofon i zvučnike od Mac-a, itd?

Nisam čuo za nešto slično. Što ti Airdroid ne radi posao?

Za prenos fajlova sam koristio Superbeam, ali ga poslednji put nisam stavio na sistem, nije ni se dalo da instaliram Javu pre toga, pa sam ga malo zabatalio sad na novom telefonu. Sad ako mi nešto zatreba pokrenem HTTP server u FX Exploreru i to je to.

E da, Pushbulet. Mana je jedino što je upaljen u pozadini sve vreme. Zbog toga sam ga prestao koristiti.

Nema i dalje, samo notifikacije o pozivima, screen mirroring i sl.

Nisam čuo za nešto slično. Što ti Airdroid ne radi posao?

Za prenos fajlova sam koristio Superbeam, ali ga poslednji put nisam stavio na sistem, nije ni se dalo da instaliram Javu pre toga, pa sam ga malo zabatalio sad na novom telefonu. Sad ako mi nešto zatreba pokrenem HTTP server u FX Exploreru i to je to.

AirDroid mi super radi posao, samo mi fali opcija da mogu da telefoniram koristeći mikrofon i zvučnike od Meka, ne od telefona. Trenutno funkcioniše tako da mogu da prihvatim poziv sa Meka, ali moram da prinesem telefon da pričam.

6pack, naiđoh i ja na HandsFree i sviđa mi se, isprobaću ja par dana. Hvala. :)

Novo pitanje nevezano za ovo... Već par dana ne mogu da kupujem ništa na Play Store. Stalno mi izlazi nešto "payment method invalid" ili da mi je Visa kartica "not eligible". I to mi se dešava od juče. Pre 3 dana sam kupovao sve normalno, ne razumem u čemu je stvar. Guglao sam, ali nisam uspeo da rešim to. Ima li neko rešenje?

Call and sms easy blocker, na 4xx androidu je radio kako treba.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Hvala, probacu. Nadam se da ne trazi da se postavi kao default app za sms da moze da ih blokira.

Root Call Blocker Pro (developer Fahrbot PRI) je jedan od najboljih call i sms blockera.
Blokirana strana dobija da ste zauzeti kada vas nazove, mnogo bolji način od klasičnog odbijanja poziva.

Probaj Root Call Sms Manager,ima da se isključi ikona iz traya...
Dobra fora za odbijanje poziva,ukljucuje se Operater koji obaveštava da korisnik nije trenutno dostupan...Sad vidim da je ta opcija samo za MTK procesore...mada možda radi i na drugim...

Zaboravio sam da napomenem da nema root.

Treba mi aplikacija koja omogucava da u dropdown meniju imam najcesce koriscene precice (npr. zakljucavanje ekrana). Za android 4.3 rutovan je.

Nazad
Vrh Dno