Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Solid Explorer (nova verzija a ne classic), material odlican. A za RAR a i ZIP ja koristim WinRAR aplikaciju. Nema dalje.

Postao sam da budem alergican na app bez material designa.

Ja sam pre koristio root explorer ali tražim nešto sa material dizajnom.

Reko' Solid Explorer, minimalizam, funkcionalnost i ljepota. Posle njega neces ni traziti dalje...

После QuickPica изгледа да и ES File Explorer постаје класични bloatware...
+1 I žao mi je što je tako. Bio mi je omiljeni fajl explorer. I dalje ga koristim, ali ne sviđa mi se u kom pravcu ide.
Već nekoliko godina koristim root explorer, meni iskreno najbolji, a ima sve. Nešto ne volim te fensi explorere
Imam plaćeni root explorer, ali reda radi. Koristim ga samo za povremeno eksperimentisanje sa aplikacijama. Previše prosto izgleda i sigurno mi neće biti primaran fajl explorer.

Meni lično ne paše, ja volim još minimalniji pristup.
Inače Total Commander par puta brže raspakiva arhive od Solid-a, bar je tako bilo do pre par meseci kada sam ga zadnji put koristio.

67974a4940cac149f55422cea89c67a9.jpg

Imam plaćeni root explorer, ali reda radi. Koristim ga samo za povremeno eksperimentisanje sa aplikacijama. Previše prosto izgleda i sigurno mi neće biti primaran fajl explorer.

Ne znam, nikad mi nije ništa falilo sa njim, sve što mi je ikada trebalo od kad ga koristim, a ima godina i godina, sve mi je dobro. Push aplikacija, menjanje permission-a, brisanja, kopiranja, extract-ovanja. Da mi je nesto falilo, verovatno bih ga zamenio.

ES mi je bio kao pretrpan nekako, nikako nisam mogao da se snadjem. Koristio sam i Solid, a onda i neki ne znam kako se zove prvi material, liči na CM Explorer isto, sve mi bilo pretrpano 500 opcija na sve strane.

Jeste onaj prvi Solid Exp bio njesra i meni, UI katastrofa. Ali ovo sada potpuno druga prica, gdje ces manji minimalizam od ovoga. Nema 3 opcije, tacno ato treba. Svidja mi se slajder, i 2 prozora.
Root explorer je smorio, nisu promjenili UI jos od gingera. Imao bih osjecaj sa nisam na Munchmallowu.

Ako necega ima onda je to file explorera da svako odabere sebi koji mu se svidja. Ima na ps dosta besplatnih koji imaju material dizajn a nemaju previse opcija npr. clean file manager, cabinet, onda 105 opcija u 1 kao npr. es file explorer, do onih kao solid i fx koji imaju i opcije i vrhunski dizajn.

Total Commander ko voli tiny aplikacije i sa sto manje datih dozvola (permissions).

Hvala Bogu ni bagova ne nedostaje. Krenuo brljaviti tel, sa paljenjem/gasenjem ekrana i tako neki sitni problemi (1-2 soft reboota), ocigledno update nekih app problem. Do juce sve radilo extra, nista dirano nije. Nisam jedini, masu naroda se zali poslednjih dana na iznenadne probleme.

A zašto kazete da je es file Explorer postao bloatware, meni se cini da i dalje radi ok, sve ima?
Probajte i Asus file Explorer, nije los...

Jos jedna preporuka za Total Commander. Ostali traze jako cudne dozvole, iako iste nisu uopste potrebne.

Taj ES nije postao nego je i bio bloat otkad znam za sebe i android jos od froyo dana, prvi moj droid. Koliko se sjecam prije par godina i u prvim verzijama je imao nake backupe, app managere i ostalo sto nema veze sa file explorerom. Bas zato sto sve ima je bloat.

Poslednja izmena:
Jos jedna preporuka za Total Commander. Ostali traze jako cudne dozvole, iako iste nisu uopste potrebne.
Pa ako ti ne koristiš nešto od toga, ili ne znaš šta je to, ne znači da je čudno ili nepotrebno.
Meni je solid bombona. Prelep, ima sve što mi treba od opcija + ga koristim za pristup cloud nalozima i NASu.
Burazer nije hteo da ga plaća, pa je počeo da koristi fx.
Ali, kao što neko reče, ovo je Android (a ne Windows Phone), možemo da biramo bar po 3, 4 dobre aplikacije za sve i svašta.
Ne znam zašto se prepucavate. Bolje da je neko napravio anketu.

Tako je sve jedno koji fajl menadžer kad se u svakom sve može uraditi, izabereš po izgledu i vozi dalje.

Taj ES nije postao nego je i bio bloat otkad znam za sebe i android jos od froyo dana, prvi moj droid.

Za mene ranije nije bio bloat. Imao je super mogućnost (i dalje ima), koje su meni izuzetno korisne. Sviđa mi se što u sebi ima muzički plejer (za preview pesama/melodija), sviđa mi se SD Card Analyser, root explorer, backuper za aplikacije, cloud explorer, odlično barata rar i zip fajlovima i slično. Ali cleaner je skroz nepotreban, kao i gesture koje oduvek isključujem.

Ne znam zašto se prepucavate. Bolje da je neko napravio anketu.

Nije to prepucavanje (barem ja to tako ne vidim), već je razmena iskustava. A anketa je nepotrebna, osim za merenje popularnosti neke aplikacije. Lepo si i sam rekao, izbor postoji i svako koristi ono što njemu odgovara. Pojedini, uključujući i mene, samo kritikuju šta ES File Explorer postaje.

ES je jedna od retkih aplikacija koja je opstala dugo vremena kao popularna. Pored astro-a, linda file explorera, and explorera, bio je medju prvim file managerima, ali su ovi drugi odavno pukli.

^ +1 Sećam se ES FE još od Android 1.5 (portovanog na HTC TyTN II). Tada sam neko vreme koristio istovremeno ES i Astro, ali sam se opredelio za ES jer mi se dopalo u kom pravcu ide razvoj. Verovatno sada tvorci ES File Explorera smatraju da je potrebno da dodaju nove (nepotrebne) mogućnosti kako bi ostali konkurentni i, trenutno, otišli su predaleko.

je solid bombona. Prelep, ima sve što mi treba od opcija + ga koristim za pristup cloud nalozima i NASu.
.

Jeste to prednost. Ja i ne koristim Drive i Dropbox aplikacije, niti neke za komunikaciju sa racunarom. Ovako ima sve tu sa lijeve strane (SMB/LAN, Dropbox, Google Drive, Internal Memory, Root) samo izvuces i medjusobno izmedju tabova radis sta hoces. Stbarno je vrhinski, leglo mi ko budali samar, mnogo pregledno.
Nema vise ni mountovanja systemske particije RW kao u RE npr, automatski se to radi. Isto mi se svidja ova ikonica od neke aplikacije na folderu kojeg koristi ta app. Npr u android/data, od titanium backupa, vibera i sl.

Jos kad se kupi paper icon pack i OTG plugin, razbija ***.

Poslednja izmena:
Moze li neka preporuka za app koja se bavi kursnim listama ? Bitno mi je da ima kvalitetan widget

Meni se, za sada, čini da je ESfm sasvim OK, ne primećujem taj "bloat". Jednostavno, sve radi lepo i brzo.

Iskreno, omiljeni fajl menadžer za Android mi je Ghost Commander, naročito zbog jednostavne mogućnosti kopiranja iz jednog u drugi prozor :)

3T4WPds.png

Da li postoji neka app preko koje mogu da vidim na koju mrežu i frekvenciju je nakacen telefon (npr. ako je na 3G, da li je na 900 ili 2100Mhz)?

Nazad
Vrh Dno