Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Dobar je novi emoji ekran, ali mi se čini da je tastatura manje precizna nego prošla verzija (za nedelju dana mi je skočio broj grešaka neverovatno). Čak sam morao i tastaturu da povećam.

Pa možda je zatvorena beta? Piši im.
Hehe odgovorio mi lik i zahvalio se na entuzijazmu :-D
Evo linka pa ko hoce 17track beta
https://play.google.com/apps/testing/yqtrack.app

Kaze da ce u toku sledece nedelje izbaciti novu verziju za sve.
fdf1c6f38294532246953399a724b943.jpg
24d6770f6ef6d4328692a5affc359936.jpg

Konacno push notifikacije :)

Poslednja izmena:
uh, za to bih ti predlozio custom keymap.
Prvo instaliraj ovu app. Tako ces videti scancode za svako dugme koje pritisnes. Zapisi koji scancode je koje dugme.
Onda idi u root/proc/bus/ i otvori devices kao tekstualni fajl. Jedan od upisa (najcesce medju poslednjim) je taj joypad, tastatura il sta god koristis. Ono sto ti treba je vendor i device id. Zapisi i to.

Onda idi u root/system/usr/keylayout/ i napravi kopiju generic.kl. Preimenuj ga u Vendor_xxxx_Product_xxxx.kl (gde je xxxx id koji si zapisao ranije).
Sada otvori i njega i za svaki scancode koji si napisao promeni funkciju.
Kompletna lista komandi je ovde
Kod mene dpad komande nisu bile "KEYCODE_DPAD_LEFT" nego samo "DPAD_LEFT"

Mozda vec imas taj vendor product kl i u tom slucaju samo treba da dodas par komandi na njega.

Jos malo mozes da procitas ovde.

Mozda izgleda komplikovano, ali se zapravo radi o 2 txt fajla i par komandi.

Баш ми се свиђа нови SwiftKey. Ем што је лепши settings ем што мнооогоо брже отвара смајлије..
И сама тастатура је чини ми се бржа..
Swiftkey ima užasno loše prepoznavanje flow unosa, pogotovu u dvojezičnom modu. Sad sam trenutno na swype-u koji nekako bolje radi.
Swiftkey nema promenu jezika ukoliko se koristi isti raspored za oba jezika. Mnogo korisnika se žali na ovo, ali pošto je automatsko prepoznavanje jezika jedan od mogućnosti koje swiftkey koristi u svojim reklamama, ne verujem da će ikada omogućiti izbor jezika u okviru istog rasporeda. Dobre strane su mu cursor tasteri i red sa ciframa.

Мени је одличан, сада сам задовољнији..

Ja koristim tri jezika i dobro mi radi. Prepoznaje dobro jezik. Jedino kad je reč skoro ista pa se razlikuje samo u duplom slovu, ili u jednom slovu. onda uglavnom ispravi na pogrešno ali ponudi i drugu varijantu.

Ima lepih novih tema za SwiftKey. Carbon teme mi se baš sviđaju, ali ima još nekih.

Ljudi skinuo sam advanced download manager, odlican je za download, ali imam jedan problem neda mi da postavim po defaultu micro sd kao destinaciju za download, tj custom folder. Kako da mu dam permission?

Ne pita me za dozvolu ka sd manageru?..

Da li je ikako moguce iskljuciti predloge na SwiftKey tastaturi, zajedno sa pop up za vreme kucanja?

1) aplikacija za promenu izgleda softverskih tastera?
2) one aplikacije za tweak kernela, ima li smisla ako je stock kernel?
3) postoji li modul za xposed za lg telefone generalno (znam da ima za g2 i g3)?
Hvala.

Poslednja izmena:
Samo da malo konkretnije pitam, i pretpostavljao sam što se tiče promene governora i i/o schedulera, nego me zanimaju neke druge opcije, npr. promenu prikaza (hue, malo bih da kalibrišem ekran), promenu vrednosti za lmk, video sam da ima aplikacija koji omogućavaju to, imam root ali ne i custom kernel pa da pitam ovde bolje...

Zvuk, ekran, fast charge usb, i slicno mora custom kernel koji to podrzava, lmk nisam siguran, to valjda moze.

Može i ekran na nekim telefonima. Na G2 i G3 na Lollipopu mogu sa stock kernelom da se podešavaju boje. LMK isto može. Mogu i governor i scheduler i njihovi parametri ako ima potrebe.

Ima smisla za tvoj telefon ako je i dalje Leon. Lg je katastrofalno odradio optimizaciju. Na xda za spirit imas temu za optimizaciju kernela, odradi ista podesavanja.

Može i ekran na nekim telefonima. Na G2 i G3 na Lollipopu mogu sa stock kernelom da se podešavaju boje. LMK isto može. Mogu i governor i scheduler i njihovi parametri ako ima potrebe.
Jel može biti nekih posledica prilikom čačkanja lmk podešavanja?
Primetio sam da na z2 što je veći up time to lošije kešira aplikacije,a neću da restartujem telefon.

Ima smisla za tvoj telefon ako je i dalje Leon. Lg je katastrofalno odradio optimizaciju. Na xda za spirit imas temu za optimizaciju kernela, odradi ista podesavanja.
Nemoj tako, drži dve aplikacije keširane :D evo sad isprobavam, stavio sam low memory killer na average, i vidim da je bolje. Probaću i light podešavanje. Inače, promenio sam i rgb vrednost, to može, gamma ne može. Sad ekran ne vuče na žuto. Mada malo smo izašli iz teme aplikacija, ovo je više za android q & a temu.

Poslednja izmena:
Jel može biti nekih posledica prilikom čačkanja lmk podešavanja?
Primetio sam da na z2 što je veći up time to lošije kešira aplikacije,a neću da restartujem telefon.

Ako telefon koristi googlov LMK ne verujem. Tada nema šta ni da se čačka u principu. Ako koristi nego custom rešenje tada može da radi lošije. Tako je na LG npr. Ne znam kako je na sonyju.

@Coni ako uskoro primetiš da je telefon počeo da zabada i da laguje da znaš šta je :)

Da, zabada posle nekog vremena. Oh well. Back to stock.

Probao sam ja ali ne primećujem poboljšanje. Možda je rano za procenu.

Probao. Opet lag. Bože kakva glupost, više od 2/3 rama mi prazno a on ponovo učitava aplikacije. Nije to strašno ali znam kako može da radi.

Ja sam stavio na very aggressive i sada radi ok, kešira gotovo do kraja.
Ne znam šta je sony zeznuo pa nakon 20-ak dana ne kešira kao u početku.

После QuickPica изгледа да и ES File Explorer постаје класични bloatware...

Već nekoliko godina koristim root explorer, meni iskreno najbolji, a ima sve. Nešto ne volim te fensi explorere

Vrh Dno