Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Kako instalirati font ovaj, jel samo kopirati extractovani zip u /system/font ? Nubara ovdje :D

Ili tako + permissions ili nađi neki flashable zip nekog fonta i zameni fajlove unutra

Ili tako + permissions ili nađi neki flashable zip nekog fonta i zameni fajlove unutra
Ja sam ih sve kopirao iz zipa i naravno replaceovao one koji su postojali. Dodijelio sam rw-r--r-- mescin da su bile te permisije za sve fajlove, zaboravio sam, nisam gledao.

Najelegantnije je fontinstallerom a ako ti vise nece trebati deinstaliras ga.

U vezi call recordera:

Odlican i jednostavan je EnableCallRecording za Xposed. Aktivira se tasterom na call screenu. Snima u .amr formatu.
Tezak je 35 KB.

repo.xposed.info/module/uk.co.villainrom.pulser.enablecallrecording

Poslednja izmena:
Da li je neophodan antivirus za android, vidim sve poznate desktop av kompanije imaju aplikacije za telefone, pa me zanima kakvu realnu pretnju pretstavljaju virusi i ostala gamad za telefon? Za pretrazivanje koristim google play, valjda su pouzdani za skidanje aplikacija?

Ok, hvala na odgovorima. Dobro je da nisam bespotrebno dodatno opteretio sistem i ram telefona. Pretpostavljam da uglavnom moram da pazim sta posecujem i skidam.

Svaki put kada dobijem SMS, iskoči mi Viber popup iako je uvek sve bilo disabled... Odjednom je počelo tako, zašto? Ne pali mi display, jednostavno samo iskoči prozor i ono da odgovorim preko Vibera. Za kontakte koji nemaju Viber prozor ne iskače... Probao sam clear data, uninstall...

Probaj i da uključiš tu opciju, primi jednu poruku, pa opet isključi. Možda proradi.

Svaki put kada dobijem SMS, iskoči mi Viber popup iako je uvek sve bilo disabled... Odjednom je počelo tako, zašto? Ne pali mi display, jednostavno samo iskoči prozor i ono da odgovorim preko Vibera. Za kontakte koji nemaju Viber prozor ne iskače... Probao sam clear data, uninstall...

Isključi "free reply with Viber" (settings, calls and messages).

Isključeno mi je i to. Ne znam šta se desilo. Kada mi je uključena opcija "popup" NE stižu, kada je isključena STIŽU :D Nema veze, bitno da ne stižu pa makar i podešavanja bila naopaka ;)

Hvala na pomoći :wave:

Cudo da nisi cuo za swiftkey :)

Vracam se na swift kad otklone lag. L je odlican, jos mi odgovara ovaj flat izgled.

Ja sam ostao na swiftu, ne vidim nikakav lag. L mi ne odgovara bez predikcije.

Imam neki Alkatel telefon verzija Androida 2.3.4 ,e sada problem je u tome sto je sam telefon fabricki natrpan aplikacijama bespotrebnim koje ga guse,jer on ima 128MB interne memorije sto je ocajno... Pa pitanje glasi da li moze nekako da se natera da telefon memorisku karticu prepozna kao svoju internu memoriju?

Poslednja izmena:
Samo da preporučim jednu app.
U pitanju je Plex https://play.google.com/store/apps/details?id=com.plexapp.android . Odlična app za gledanje filmova na vašem Android uređaju sa pc-ja i (mislim) nas-a.
Odlična za nubove, kao ja. Nema nikakvog podešavanja, samo registracija. Skine podatke o filmovima sa vašeg harda ili foldera sa neta tako da imate lepu biblioteku, pamti dokle ste stigli sa gledanjem, odvoji posebno te započete...
Ja ga koristim za android tv box i tablet. Koliko sam razumeo može da se vuče i sa neta a ne samo kućne mreže (tipa vučem sa kućnog pc-ja dok nisam kući). Ostaje pitanje cene, ja sam ga kupio za one poene na Amazonu.

Poslednja izmena:
za lokalno gledanje je free...za gledanje sa mreze,bilo gde,mora da se placa....

Android L keyboard - odusevila me tastatura, odavno nisam ovako lako kucao bez greske na androidu :)

Ja instalirao Android 2.3 Keyboard, jedino mi ona odgovara i jedino nju preporucujem.

Sad cu bas da probam tu L. Izgleda kao Fleksy koja mi bas i ne odgovara, videcemo.

Jel zna neko dal ima skin kao sto je na Android L tastaturi za Smart keyboard pro?

Da li moze neka preporuka za neku app za povezivanje androda sa kompom, hteo bi da pustam pesme i youtube preko tableta na pc? Znaci kada pustim pesmu da ide na zvucnike od kompjutera a ne od uredjaja sa kog pustam.

Isključeno mi je i to. Ne znam šta se desilo. Kada mi je uključena opcija "popup" NE stižu, kada je isključena STIŽU :D Nema veze, bitno da ne stižu pa makar i podešavanja bila naopaka ;)

Hvala na pomoći :wave:

ako možeš, zabrani mu "read sms" dozvolu u podešavanjima za app.. sećam se da sam sam to tako rešio

Kako da rešim problem kod druga sa mnogo malo memorije u fonu. Ima memorijsku.

Potrebna mi je neka aplikacija koja strimuje filmove. Nisam nasao Tv Portal na play storu.
Zna neko neku drugu?

Nazad
Vrh Dno