Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Na kraju sam instalirao MultiLing Keyboard :)

SlideIT prestaje da radi posle nekog vremena (provale da je piratska verzija ) ,
Swype i Swype Beta isto zezaju prilikom instalacije , registrovanja i korišćenja .
Tačnije ova beta verzija prilikom potvrdnog mejla kaže da nemam android telefon ...

MultiLing Keyboard radi šta mu je posao i vidim da uskoro stižu rečnici za srpski pa rekoh da ostavim :)

Zanima me da li ćirilična tastatura koja dolazi sa sistemom prilikom slanja obračunava više karaktera za sva slova ?
Ako ne onda nema potreba za instaliranjem dodatih programa, mada čisto sumnjam :)

Poslednja izmena:
Kako postaviti wall a da mi ne nudi ono skaliranje slike kad pritisnem set as u galeriji? CM 7.1 ROM

Swype i Swype Beta isto zezaju prilikom instalacije , registrovanja i korišćenja .
Tačnije ova beta verzija prilikom potvrdnog mejla kaže da nemam android telefon ...

Zanima me da li ćirilična tastatura koja dolazi sa sistemom prilikom slanja obračunava više karaktera za sva slova ?
Ja nisam imao nikakvih problema pri instalaciji Swype beta.
Da, čim upišeš prvo ćirilično ili latinično slovo, on poruku prebaci u Unicode format i onda ti je ograničenje za jednu poruku oko 60 karaktera. Posle toga nema veze koliko takvih slova imaš, poruka će ti biti ograničena na tih 60 karaktera.

Ja nisam imao nikakvih problema pri instalaciji Swype beta.

Takođe. A em lepo izgleda, em ima strašno bogat srpski rečnik, skoro da ne postoji reč koju nije prepoznao, plus može da se swype-uje, a može i da se normalno kuca, ma milina... jedino što nedostaje je ćirilica. Koristio sam ranije MultiLing i kleo se u nju, ali nedostatak srpskog rečnika je ipak pain in the ass, a i swype-ovanje mi više odgovara. SlideIt sam koristio pre MultiLing-a, ali narodnu verziju, pa je malo bagovala, a i bila mi je ružna :), inače je sasvim dobra.

Da li postoji neka aplikacija ili task manager ili bilo sta za GB, gde mogu da mu selektujem odredjenu aplikaciju koju nikad nece izbacivati iz memorije, znaci da ima najveci prioritet?

Pisao sam vec u temi mog telefona, desava se da mi pukne Sports Tracker (tj iskoci FC), a onaj ko ga korisni zna da to ume veoma da iznervira. Izvozam XX km bajsem i aplikacija pukne, ja u zbunu nemam pojma koliko sam presao, pa onda cekaj da dodjes kuci i sednes na komp, pa proracunaj rutu itd...
Nekako predpostavljam da je manjak memorije problem, pa on kad podize app iz memorije tu se nesto izbaguje, jer mi se u 100% slucajeva FC desio kad sam hteo da podignem aplikaciju iz notification bara.

Probao sam i Endomondo, jedina prednost mu je sto ima vece dugmice pa je laksa operacija na ekranu, ali je uzasno ogranicen opcijama i smara sa forsiranjem da moras da imas neki nalog za sync podataka, ne zanima me to... A i on mi je malo FC dok sam ga instalirao, iako sam ga samo 2 puta probao za voznju i radio je ok.

Poslednja izmena:
Koliku bi mi razliku napravila class10 kartica u igranju igrica u odnosu na class4? Igre tipa GTA 3, Street Fighter, Virtua Tennis itd...

class se odnosi na write brzinu

Da li postoji neka aplikacija ili task manager ili bilo sta za GB, gde mogu da mu selektujem odredjenu aplikaciju koju nikad nece izbacivati iz memorije, znaci da ima najveci prioritet?

Pisao sam vec u temi mog telefona, desava se da mi pukne Sports Tracker (tj iskoci FC), a onaj ko ga korisni zna da to ume veoma da iznervira. Izvozam XX km bajsem i aplikacija pukne, ja u zbunu nemam pojma koliko sam presao, pa onda cekaj da dodjes kuci i sednes na komp, pa proracunaj rutu itd...
Nekako predpostavljam da je manjak memorije problem, pa on kad podize app iz memorije tu se nesto izbaguje, jer mi se u 100% slucajeva FC desio kad sam hteo da podignem aplikaciju iz notification bara.

Probao sam i Endomondo, jedina prednost mu je sto ima vece dugmice pa je laksa operacija na ekranu, ali je uzasno ogranicen opcijama i smara sa forsiranjem da moras da imas neki nalog za sync podataka, ne zanima me to... A i on mi je malo FC dok sam ga instalirao, iako sam ga samo 2 puta probao za voznju i radio je ok.

Cini mi se da sam tu opciju video u go task manageru, takodje mozes da probas da povecas VM heap size ili promenis vrednosti low memory task killera. Verovatno je previse agresivan.

Sent using Tt.

V6 SuperCharger skripta update 9 rc7 ima BulletProof Apps...stavis sta hoces

Stavio malo pre Icecream na SII i odusevljen, razbija kako radi(brzina) a ja prezadovoljan :wave: Za stabilnost ne znam, mora da prodje jedno nedelju ili 2 pa da kazem nesto o tome.

Dule, jel ti taj sports tracker narodnjak?

Ljanmi, da nisi pogresio temu?

Sent from SGS2 using Tapatalk2

Da li neko ima problem da mu u gmail aplikaciji ne prikazuje svoju profilnu sliku?
Ranije sam je video, a onda mi se gmail na kompu istripovao i prestao da prikazuje moju sliku u mailovima. Tada je i na telefonu prestala da se prikazuje, ali samo u gmail aplikaciji, dok sam u gtalku ili kontaktima normalno video. Pre nedelju dana mi se vratila slika na gmailu na kompu, ali na telefonu još nije.

Poslednja izmena:
Nema takve teme. Predložio sam otvaranje teme za android u globalu, ali nisam naišao na razumevanje :)

U kojoj se temi diskutuje o icecream-u na android telefonima? Softver ko' softver - nemoguce je da sam mnogo pogresio :)

Nisi mnogo, ali bi bilo prikladnije da o tome diskutujes u temi o SGSII... A ne bi bilo zgoreg ni da budes malo odredjeniji: koji ROM si "stavio", koji kernel koristis, itd. Ovako tvoj post "Stavio sam ICS na SII..." u temi sa naslovom " Aplikacije Android OS" deluje prilicno neupotrebljivo

Poslednja izmena:
Oke, necu da davim samo sam odusevljen i savetujem da se instalira.
Broj modela: GT-I9100
Android verzija: 4.0.3
Verzija osnovnog opsega: I9100XXLPH
Verzija kernela:3.0.15-I9100XXLPH-CL118559
se.infra@SEI-45 #3
Broj podverzije:IML74K.XXLPH

Pa ne mogu to svi da instaliraju, a i prebaci se u sgs2 temu, a i na matoroj si verziji ICS-a...

Da se pridružim ovoj diskusiji o task killerima. Zašto mi i dalje drži u memoriji widget (aplikaciju) za vremensku prognozu, ako sam sklonio widget sa ekrana i ne koristim je više? Išao sam i na stop, ali je on ponovo pokrenuo. Šta mogu da uradim da je on više ne pokreće, osim da izbrišem aplikaciju?

Iskljucis sync?

Mudro zboriš :) isključio sam auto refresh sada, videćemo da li će se ponovo pokrenuti.

Da li neko ima problem da mu u gmail aplikaciji ne prikazuje svoju profilnu sliku?
Ranije sam je video, a onda mi se gmail na kompu istripovao i prestao da prikazuje moju sliku u mailovima. Tada je i na telefonu prestala da se prikazuje, ali samo u gmail aplikaciji, dok sam u gtalku ili kontaktima normalno video. Pre nedelju dana mi se vratila slika na gmailu na kompu, ali na telefonu još nije.

Ako napraviš Google+ profil, stalno će ti se svuda pokazivati slika koju tu namestiš...te probleme sam imao i ja dok nisam otvorio G+

Imam g+ sto godina već, i kao što rekoh, prvo sam video sliku, sada više ne.

Pa jbem li ga onda zašto neće :p

Vrh Dno