Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ti koji se pokrenu posle gasenja sa task killerom i slicnom aplikacijom ce se uvek startovati sve dok ih ne iskljucis kako treba, tj. iz same aplikacije. Mozes i neki task killer da koristis. Mislim da advanced ima opciju da proverava i ubija app kad se pokrene, al ovo ce da ti ubije bateriju.

Sent by Tt

Ne gase se kada udjem u spisak aplikacija, kliknem na nju, pa na "Nasilno zatvori". Da li postoji neki Task Manager koji radi to za sve otvorene programe (tj one koje cekiram)?
Znaci ne klasicno zatvaranje, pa da ih sistem ponovo otvori, nego da odradi Force Close.

Naravno da gasi sam... Ja nikad nisam imao problema...

Sent from SGS2 using Tapatalk2
Nemam ni ja problema, znam da ih gasi, ali tek kad mu zafali RAM-a. Ja jednostavno ne volim da mi ikonice programa koje sam koristio stoje u status bar-u, a mrzi da ulazim pojedinacno u programe da ih iskljucujem.
Cak ni ovaj swipe-to-close na ICS-u ih ne gasi, vec moram da udjem u svaku takvu aplikaciju pa rucno jednu po jednu da gasim.

Pa force close je isto sto ti radi i task killer kada ubijes neku aplikaciju, sem sto neki ne vide sistemske neke, a neki vide (nisam siguran koji).

Ali ja ne pricam o sistemskim, vec o korisnickim aplikacijama koje sam naveo kao primer-Android Speedometer i AccuWeather Platinum. Ne mogu da se ugase sa nijednim Task Managerom (ili ako ih ugasi pa se upale same), niti se mogu ugasiti sa swipe-to-close, vec se moraju ugasiti iz aplikacije, ili sa Force close iz App managera, pa se tek tada ne pale. Kada bi neki Task Manager odradio to, one se ne bi palile. Bar ja tako mislim, mozda gresim.

Pa ako te toliko nerviraju izbrisi ih, sta da ti kazem...

Ali ja ne pricam o sistemskim, vec o korisnickim aplikacijama koje sam naveo kao primer-Android Speedometer i AccuWeather Platinum. Ne mogu da se ugase sa nijednim Task Managerom (ili ako ih ugasi pa se upale same), niti se mogu ugasiti sa swipe-to-close, vec se moraju ugasiti iz aplikacije, ili sa Force close iz App managera, pa se tek tada ne pale. Kada bi neki Task Manager odradio to, one se ne bi palile. Bar ja tako mislim, mozda gresim.

Probaj autostarts. Dobar je program, malo treba vremena dok se sve podesi, ali onda više neće programi sami od sebe startovati.

Ima li neko predstavu,zasto su npr G+,tapatalk i xda app prestale da mi pokazuju slike u postovima,ili neku pokaze a neku ne?

Meni tapatalk nije prikazivao slike kada uključim Force GPU Rendering. Sa G+ nisam imao problema.

Svaka cast za PicSay (preporuka iz Mobilni mod teme), konacno mogu da stavim neke slike koje su izgledale ocajno preko default aplikacije, gradijenti su izgledali kao da imam 256 boja na telefonu.. I mogu uspravno celu sliku, videcu koliko ce da drzi tako :)

Pa ako te toliko nerviraju izbrisi ih, sta da ti kazem...

Ovaj Speedometer koristim ponekad kad vozim, pa ga posle cesto samo spustim na Home dugme, pa mi ostane notifikacija, a Accuweather koristim samo na WiFi mrezi, posto na svaka 5min proverava vreme, pa vuce previse podataka sa mreze. Koristim oba programa, dobra su, pa zbog toga necu da ih brisem, a i alternative su im slabe.

Probaj autostarts. Dobar je program, malo treba vremena dok se sve podesi, ali onda više neće programi sami od sebe startovati.

E evo napokon konkretnog odgovora, nisam izvalio ovaj program, probacu ga danas, u reviewima su ga bas nahvalili. Hvala u svakom slucaju.

Meni tapatalk nije prikazivao slike kada uključim Force GPU Rendering. Sa G+ nisam imao problema.

Nije do ovoga...Kad sklonim ForceGpuRendering,taptalk proradi,ali samo delimicno,mada on i sa ukljucenim FGR radi delimicno,ali G+ zato ne prikazuje slike sta god da uradim,dok normalno prikazuje umanjene klipove za youtube tj linkove do njih..Jos neka ideja?

@Strider, pa accuweather ako se pali na 5 minuta nikad neces ubiti? Zadao si mu sync i on ce se paliti... Ja sam razumeo da te nervira jer se pali iako ti nije ukljucen sync. Ja koristim palmary i za mene je extra pogotovo veliki widget.

@jafa, ne znam, meni bez fgr prikazuje slike, g+ ne koristim.

Nisam probao Palmary, Accuweather mi odgovara zato sto ima sva moguca mesta, a ja zivim u jednom manjem, pa ga zato koristim. Probacu ga u svakom slucaju, ionako instaliram sta god stignem u telefon :)

Nisam probao Palmary, Accuweather mi odgovara zato sto ima sva moguca mesta, a ja zivim u jednom manjem, pa ga zato koristim. Probacu ga u svakom slucaju, ionako instaliram sta god stignem u telefon :)

Probaj i "HD Widgets", i on se "oslanja" na "Accuweather", samo što imaš u podešavanjima da nametiš updates prognoze u različitim vremenskim intervalima. Uz to ima i sat. Evo ti SS da vidiš kako izgleda.

Prilozi

• screen_20120323_1736.png
    screen_20120323_1736.png
    355.3 KB · Pregleda: 278
  • screen_20120323_1737.png
    screen_20120323_1737.png
    372.4 KB · Pregleda: 261
E evo napokon konkretnog odgovora, nisam izvalio ovaj program, probacu ga danas, u reviewima su ga bas nahvalili. Hvala u svakom slucaju.

I ja imam slicnu situaciju gde cesto koristim programcice koje ne mogu "ubiti" nikakvim task killer-om vec moram da udjem direktno u nju i samo tako moze da se iskljuci...
Kad to odradis 10x dnevno pocinje da smara...
Autostart ne pomaze kod mene...

Meni je najvise leglo SystemPanel,koji ne izigrava da moze,vec lepo kaze "ovaj program koristi jos neke servise i ne moze se tek tako zaustaviti,moras u Contol Panelu da odradis ForceStop i ponudi ti da direktno "skoknes" tamo i odradis...
Probaj...

Kojom aplikacijom mogu da kriptiram neke albume slika? Da ih stavim pod ključ...:)

Traži na marketu Audio manager.

Jel se nesto baguje Google Weather ili Minimalstic text? Poslednjih dana mi cesto umesto temperature prikazuje tri tackice. Mozda ima veze i sa poslednjim update-om Minimalistic texta..

Теби. Само се тако зове да завара душмане.

Јел се сусрео неко са апликацијом LBE privacy guard? Вреди ли чему и јел гута батерију?
Хвала.

Poslednja izmena:
Jel zna neko dobru srpsku ( lat ili ćir ) tastaturu za android ?
SlideIT posle nekog vremena blokira (tačnije provale da je piratska verzija) i postane neupotrebljiva ? :S:

Swype, neko je kačio link u samsung gs temi čini mi se.

sent using tt 2

Hvala obojici , da batalim SlideIt dok ne razbijem telefon .
Kad je najpotrebnije da se nešto brzo iskuca zakaže .:mad:

Swype beta, meni je bolji od SlideIt, ali nema ćirilicu.

Jel zna neko dobru srpsku ( lat ili ćir ) tastaturu za android ?
SlideIT posle nekog vremena blokira (tačnije provale da je piratska verzija) i postane neupotrebljiva ? :S:

Multiling keyboard. Odlicno izgleda. Ima ćirilicu i latinicu.

Da Multiling keyboard ima srpski urađen kao i hrvatski (kojim kucam) bio bi pun pogodak. Alfanumerička tastatura za vožnju, dušu dalo.
Овако, остаје стари добри slideit док не убаце српски т9 у мултилинг. Може и сад да се користи али прва реч на јекавици и проблем.

Da Multiling keyboard ima srpski urađen kao i hrvatski (kojim kucam) bio bi pun pogodak. Alfanumerička tastatura za vožnju, dušu dalo.

Brate, na stranu sve, ali kucanje SMS-a na touchscreen-u u vožnji... brrrrrrrrr.... ne želim da zvučim k'o neka baba, ali...

Па сви то радимо бар понекад. Две речи, две речи.
Стварно, за краће поруке које захтевају расуту пажњу, оне које куцаш док радиш нешто друго алфанумеричка са т9 је закон. Имам другара који је могао екстра брзо да куца са телефоном у џепу. Сада са тач скрином то ради спорије него ја (испред очију наравно).

На жалост српску за андроид још не нађох.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno