Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Videces oznaku FHD ili 9:16 ili tako nesto, tu promeni na 1080p 30fps ili 60fps, ne mozes preterano da stelujes to.

Skini neku third party camera app pa vidi ima li više podešavanja od tvoje fabričke app. Ukratko, prostor štediš tako što oboriš fps, oboriš rezoluciju i/ili bitrate videa na vrednost koja ti je prihvatljiva. Postoji i treća mogućnost ako je tvoj telefon podržava a to je da snimaš u hevc format umesto u mp4.

Dodao bih i opciju backup-a lokalno ili preko cloud-a (automatski, recimo posle ponoći kada je na punjaču), i onda brisanje.
Prvo bih svakako proverio jel drastična razlika u kvalitetu slike (ne samo na telefonu, već i na kompjuteru kada se slike prebace) i onda odlučio šta da radim.

Koja radio stanica radi bez interneta? Fabricka aplikacija vise ne radi a sve ostale zahtevaju pristup internetu.

^ ne radi više na telefonu pošto imaš slušalice na usb-c a ne na 3.5mm gde je imala antena. Sad moraš preko interneta tipa tunein radio

Do pre par nedelja je radio sa slusalicama normalno,od poslednjeg azuriranja je prestao da radi,znaci bez interneta nista?

Obrisi update onda. Bilo je nekih generic radio aplikacija, ali su diskutabilne. Koji telefon je u pitanju?

Internet radio troši toliko malo da je suludo smarati se sa ugrađenim radiom koji je u svakom pogledu inferioran.
Radio Box app je moja preporuka za domaće radio stanice.
Znam,ali kad nemas karticu samim tim i internet onda dzaba. Nije za mene,ja iskreno i ne vidim poentu radia u danasnje vreme. Imam oko 1000 pesama koje u svakom trenutku mogu da obrisem ili da dodam druge.

postoji li aplikacija koja automatski placa mesecne racune i pretplate za sve zivo da ne moras rucno?

Svakako i mora trajni nalog banke, koja bi to banka dozvolila automatsko kreiranje platnih naloga?

Koji web browser da ima dobar sync između kompa i mob, kao Chrome.
Probao sam Brave, ali ne radi sync.

Pitanje... Zapravo dva.

1. Koju aplikaciju koristiti da napravim bootabilni USB, bez roota?

2. Ako sam dobro razumeo, nije bez roota moguće napraviti bootabilni Windows, samo Linux?

Na kompu je pokupio bookmarkse od Chromea, mobilnim sam skenirao qr za sync, ali ne radi sinhronizaciju.

postoji li neka aplikacija, u kojoj bi ja sam, po datumima, unosio kolicinu padavina koju izmerim u kisomeru, tako da mi to ostane arhivirano po datumima, da mogu da vidim koliko je mesecno/godisnje bilo kise..?

i ja bih, kada bih znao kako 🤣
Ja bih to upisivao u telefon u google Sheets, izvuci samo prečicu na homescreen (ako koristiš android).

Koristi se lako, imaš ćelije u koje unosiš podatak koji pročitaš sa mernog uređaja. Otvori neki tutorijal za osnove google Sheets ili excel, rade slično, i biće ti sve jasno posle prvog gledanja.

Dalje te brojeve možeš da zbrajaš, uprosečuješ, možeš da crtaš grafike svih tipova, itd, najbitnije je da ti je ta tabela sa ulaznim podacima sačuvana (Sheets je dobar jer čuva i verzije dokumenta iz prošlosti, ne samo poslednji, besplatan je, i dostupan sa svakog uređaja - dokument je snimljen u cloudu google drive).

Baguje mi Google Photos, kad brišemo neke stavke iz galerije, jednu za drugom, posle druge treće stavke zabacuje pa orebaci odjednom na neku stavku do koje još nisam stigao a one koje sam obrisao, ne obriše sve. Ima li još neko taj bag. Na Xiaomi nativnoj galeriji, sve radi dobro.

Imete li koji predlog za aplikaciju za dual app (Whatsapp mi najbitniji).
Telefon Honor x7a i nema ove opcije u podešavanjima.

Vrh Dno