Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

E to ne znam, nisam probao još da ga koristim.
Probaću pa ću javiti...
Da li hoćeš da kopiraš ceo tekst ili samo pojedine reči?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Može da se kopira. Kad otvoriš pdf, u gornjem desnom uglu ima 3 tačke sa raznim opcijama. Tebi treba treća opcija "To Text".

Adobe scan meni radi posao, ali smara sa upload dokumenata na cloud.

Sve zavisi koji nivo upotrebe mu treba.

camscanner takodje ima tu opciju.

Ali najcesce za prepoznavanje teksta koristim google lens, ali ako od toga treba da se napravi upotrebljiv krajnji dokument mislim da ce trebati jos obrade.
Ovo su sve brzi alati

ABBYY-jev TextGrabber je bez premca za offline OCR.

Za online je Google Lens odličan... I zgodan za korišćenje iz browser-a, kroz Google Translate, u Telegramu sa bot-ovima itd.

Ima li neka apk koja bi pomerila sat iz levog ugla na sredinu..Kao sto to moze da se uradi na custom romovima.
Probao neke apk sa PS,status bar custom..Ali nema u njima ta opcija za clock.

Sat je deo framework-a, a da bi pristupio system delu gde je framework treba root.

Ako ima modul neki u magisku, onda sa njim, ako ne vidi xda možda je neko napravio. Ako ni to nema onda sećam se bio je veliki tema o modifikovanju framework-a, pa sam to da uradiš.

Ima li neka apk koja bi pomerila sat iz levog ugla na sredinu..Kao sto to moze da se uradi na custom romovima.
Probao neke apk sa PS,status bar custom..Ali nema u njima ta opcija za clock.
Za Samsung ima good lock, app u njemu je quickstar. Možeš levo i desno, plus da isključiš. Ali za sredinu mislim da nema jer je tu obično selfi kamera.

Koliko je Waze pouzdan?
Idem na odmor u nedelju i Bratislava je prva stanica.
Uporedjujem Waze sa Google i Here mapama.
Prvo sto mi se svidja sto Waze ne vodi na Horgos nego na Kelebiju, dok druge dve idu preko Horgosa ali posle kroz Madjarsku, dok i Google i Here vode obilaznicom oko Budimpeste, Waze vodi nekim mestima koja su 100km ispod Bratislave, pa mi malo sumnjivo.

Microsoft to do list, ja sam nju nekada koristio i bila je dobra i bez reklama.

To je bila poznata aplikacija Wunderlist (i dalje postoji za Apple) pa je Microsoft otkupio i preimenovao u To Do. Vidi se drugačiji dizajn i logika u odnosu na Office.
I ja je koristim, ali i Samsung Reminder jer ima podsetnik vezan za lokaciju na mapi pa može da izbaci alarm blizu nečega što treba obaviti po gradu. Povezati te dve da dele podsetnik je delimično moguće.

Poslednja izmena:
Koliko je Waze pouzdan?
Idem na odmor u nedelju i Bratislava je prva stanica.
Uporedjujem Waze sa Google i Here mapama.
Prvo sto mi se svidja sto Waze ne vodi na Horgos nego na Kelebiju, dok druge dve idu preko Horgosa ali posle kroz Madjarsku, dok i Google i Here vode obilaznicom oko Budimpeste, Waze vodi nekim mestima koja su 100km ispod Bratislave, pa mi malo sumnjivo.
Sad je već kasno, ali npr Mapy.cz isto vodi preko Kelebije ako se postavi najbrža ruta.

Јел у Нова ланчер-у не може свајп између апликација на дну екрана или треба негде да се активира?

Јел у Нова ланчер-у не може свајп између апликација на дну екрана или треба негде да се активира?
Moze, ja koristim. Ali mislim da to nije do nove nego do gestures na tvom telefonu, ne kontrolise to nova.

Имам Хонор Меџик 5 Лајт и са Новом неће...

Setili se posle toliko godina, samo odavno ljudi koriste Aegis, Authy i Bitwarden :)

After 13 years, Google has finally added syncing to Google Authenticator. One of the main issues, though, is the lack of sync. By adding sync, you no longer need to worry about losing access to your online accounts. If you lose your phone, just restore them on a new device.

v6 APK: https://www.apkmirror.com/apk/googl...oogle-authenticator-6-0-android-apk-download/

Poslednja izmena:
Dobro su se sjetili za sync - do sada je rešenje bilo da se uradi export i import na drugi uređaj.

Ja BitWarden za bazu passworda, ali nisam znao da to ima. Google za 2FA oduvek.

Aegis je odličan, može bekap na uređaj, a može i na cloud.

Čak lepo i izgleda:

Poslednja izmena:
Setili se posle toliko godina, samo odavno ljudi koriste Aegis, Authy i Bitwarden :)

v6 APK: https://www.apkmirror.com/apk/googl...oogle-authenticator-6-0-android-apk-download/
Dobro se setili, ms-ova app ima daleko više opcija i pregled šifri uz export import opcije.

I ja koristio Aegis na Androidu, sad koristim Raivo na iOSu.

Nazad
Vrh Dno