Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Kod mene je mesecima tako, mada koristim beta verziju aplikacije ...

Za vikend je Fruskogorski maraton, bice lepog pesacenja po Fruskoj gori :) Preporuka za aplikaciju da se to lepo obelezi? :)

Runkeeper broj 1 na mojoj listi.Koristim je baš često, pešačenje, trčanje,šetnje po šumama.Snimanje/praćenje realtime puta, plus opcija slikanja i kačenja slika na istoj stazi.
Zanimljiva opcija mi je i Wikiloc po šumama posebno gde imaju malo teže puteve ili ih nema uopšte.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Za vikend je Fruskogorski maraton, bice lepog pesacenja po Fruskoj gori :) Preporuka za aplikaciju da se to lepo obelezi? :)
Hvala na informaciji za maraton, da ne bi tebe, ja bih i ovaj propustio :)

Aplikacije koje su ti sugerisane su baš za sportiste. Pretpostavljam da tebi nije toliko bitna štoperica, koliko lepo osenčena offline topo karta :)

Takođe, pomenute aplikacije sve vreme moraju biti online, što će ti pojesti bateriju samo tako (pored činjenice da će ti je i GPS dovoljno jesti).

Za trekking ja lično koristim Locus Pro, koju preporučujem od sveg srca.
https://play.google.com/store/apps/details?id=menion.android.locus.pro

Imaju i free verziju, definitvno je probaj.

Tu su i Orux maps, ali mi taj program nekako nije legao. On je skroz besplatan, a na Play Storeu imaš i verziju sa donacijom

http://www.oruxmaps.com/cs/en/

U oba programa se mogu ubaciti korisničke mape, a Locus daje i nešto svog kredita kojim možeš kupiti jednu mapu sa njihove prodavnice.

Ja sam učitao svoju mapu Srbije i FG konkretno izgleda ovako (plus, možeš importovati trekove za FG maraton, pa pratiti baš njih)

0e6831a3a961533116b41bd2e6048154.jpg

Ko hoce besplatan muzicki plejer, bez reklama i nepotrebnih stvari preporucujem Musicolet. Poprilicno je lagan sto se tice koriscenja resursa telefona.

Takođe, pomenute aplikacije sve vreme moraju biti online, što će ti pojesti bateriju samo tako (pored činjenice da će ti je i GPS dovoljno jesti).

Runkeeper ne mora.Koristio sam je toliko puta dok nisam na netu.Samo se ulogujem i posle gasim net.

Da li postoji neka aplikacija u koju bih mogao da unesem brojeve i onda da ih cekiram, da bude u gridu, nesto kao listic za loto?
Treba mi za evidenciju slicica koje mi fale kad idem da se menjam[emoji16]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sa zakašnjenjem malo, ali probaj ovu sa play - a: sticker album tracker.

Evo ga

65.0.3325.109

Ažuriran 28.03. i nema novih ažuriranja do sad

Pozdrav ekipa, da Vas pitam posto ja sam nisam uspeo da nadjem, naime, postojii li neka podsetnik aplikacija koja ima i opciju da se doda podsetnik za odredjen broj dana, ono tipa otvoris podsetnik i upises sta, a kada samo upises za koliko dana...npr. prodavac vam kaze da dodjete za 45 dana, vi ne otvarate kalendar opciju podsetnika, vec samo upisete da vas podseti za 45 dana

Todoist ima te opcije gde napraviš podsetnik koristeći rečenicu na engleskom.

Call Bob in 45 days.

Pogledaj i AnyDo, moguće da ima tu opciju.

hvala vojadzer,daaa todoist moze to, aliii bam dobar dan 30$ godisnja pretplata da bi radio alarm, nemam problem da kupim aplikaciju, ali ovi ga preterase...anydo sam vec bio probao i nisam nasao tu opciju, sem toga i on je 30$ godisnje da bi mogao da se zove podsetnik....elem, nema veze mislio sam da je to jedna od osnovnih opcija da bi podsetnik uopste mogao da se zove podsetnik...

Kojom aplikacijom mogu snimiti rutu voznje sa najvecom i prosjecnom brzinom?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Možeš bilo kojom aplikacijom koja pravi GPS log.

Od online su tu
Strava (https://www.strava.com/activities/1110609688) (bicikl i trčanje)
RideWithGPS (https://ridewithgps.com/trips/2449744) (bicikl)
Runtastic (https://www.runtastic.com/en/users/...229f1/sport-sessions/5952c0e43fa78801e1e92bd1) (mnogo sportova)

Od offline možeš da koristiš Orux maps ili Locus Maps, ali ćeš morati da skineš prethodno mapu za zemlju koja ti treba (imaju i online karte doduše, ali je jednostavnije jednom skinuti kartu, pa biti miran). Oni mogu da mere i za kola i za sportove sa i bez rekvizita.

Cenim da je pod "voznja" mislio na automobil.

@cooina To vec imas u Google Assistant (dolazi preinstaliran), otvoris aplikaciju (ili je pozoves sa "OK Google") i kazes joj da te podseti.

Google se napravio pametan i ukinuo bottom address bar u najnovijoj verziji. Sada se ne može nikako koristiti. To mi je bila najbolja opcija,zato sam ga i koristio uz dobar sunc koji ima. Da li ima neki dobar android browser sa bottom bar opcijom?
Uopšte ni nije jasno zašto forsiraju na vrhu ,telefoni su sve veći .

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ja sam probao sa zipsignerom, ali nece da mi radi. Pokusavam taj poslednji Chrome da potpisem, da mi ne radi auto update, ali ne moze da instalira potpisanu apk.

Zna neko neku drugu app za potpisivanje?

Google se napravio pametan i ukinuo bottom address bar u najnovijoj verziji. Sada se ne može nikako koristiti. To mi je bila najbolja opcija,zato sam ga i koristio uz dobar sunc koji ima. Da li ima neki dobar android browser sa bottom bar opcijom?
Uopšte ni nije jasno zašto forsiraju na vrhu ,telefoni su sve veći .

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Šta znam, meni je ovaj modern dizajn na v66 skroz ok ...
Screenshot_20180427-155242.jpeg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

I meni malo bezveze što je adresna linija gore. Postavio sam je dole ali se nakon zadnjeg update-a vratila gore.

Inače, menjao sam Chrome i Firefox Focus (koristi Chrome kao engine) kao default brauzere ali sam od skoro instalirao Samsung Internet Browser i više mi odgovara. U adresnoj liniji ima Quick access prečice za sajtove koje često posećujem (skoro pa zamena za Speed Dial), podržava par ekstenzija za blokiranje reklama, brz je osim kad kliknem na Tabs, i može da skida video fajlove sa dosta sajtova, uključujući Youtube i Facebook.

Vec godinu i po dana na fonu kod mene, radi savrseno i preporuke naravno posle ovolikog vremena koriscenja te aplikacije.
Da. Bas je dobar, uz amoled temu koja fino izgleda na amoled ekranu [emoji4]. Nisam bas primetio da se spominjao u ovoj temi pa rekoh da navedem mozda nekom bude koristilo.

Nazad
Vrh Dno