Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

App settings se valjda zove modul za Xposed.

Sent from my Redmi Note 3

Menjao sam dpi ali ništa se ne menja. Tri tačkice idalje stoje iako je font manji i ima mesta da stane duplo veći naziv...

Da li postoji aplikacija sa kojom mogu selektivno da dozvoljavam pristup internetu odredjenim aplikacijama, tj. da iskljucim pristup internetu odredjenim aplikacijama kad ja hocu?

Aplikacije koje barataju permisijama to mogu. Možda ima i ugrađena u Android (ako si na nekom novijem).

Koja app da me zvučno obaveštava npr. na svakih 10 minuta da imam propušten poziv, SMS ili poruku na Viberu?

Koristio sam NoLED, ali čini mi se da u poslednje vreme nešto zeza.

Uzgred, LG Spirit, Android 6, nerutovan.

Idem na godišnji odmor. Hoću da blokiram sve pozive (i poznate i nepoznate brojeve) osim 7 brojeva iz imenika ali tako da osim tih sedam za sve ostale budem nedostupan a ne da bude kao da im odbijam poziv. Moguće ili ne i ako jeste koja app? Nougat 7.1.1.

Koja app da me zvučno obaveštava npr. na svakih 10 minuta da imam propušten poziv, SMS ili poruku na Viberu?

Koristio sam NoLED, ali čini mi se da u poslednje vreme nešto zeza.

Uzgred, LG Spirit, Android 6, nerutovan.

Light Flow to može i mnogo više (svetlo, paljenje ekrana poseban šablon za vibracije...). Imaš dve verzije u zavisnosti od telefona i verzije Androida.

Idem na godišnji odmor. Hoću da blokiram sve pozive (i poznate i nepoznate brojeve) osim 7 brojeva iz imenika ali tako da osim tih sedam za sve ostale budem nedostupan a ne da bude kao da im odbijam poziv. Moguće ili ne i ako jeste koja app? Nougat 7.1.1.

RCB. Nalazi se i pod nazivom Root Call Blocker, crvena kvadrat ikonica sa izrezanim oblikom katanca.
Samo označiš sve da su blokirani, a tih 7 staviš u excluded. Tako je najlakše, ali ti svakako možeš praviti razne grupe i liste.
Imam "plaćenu" verziju. Ne znam koja su ograničenja besplatne.

Probaću Light Flow.

Još jedno pitanje: većina klinaca obožava one male aplikacije koje glume "strujni udar" (npr. kao Electric Screen). Problem je što većina tih aplikacija ima brdo reklama, ponekad ne baš child-friendly ;) Da li neko zna neku takvu aplikaciju bez reklama? Dodatni plus bi bio kad bi ta app mogla da blokira sve dugmiće (i virtuelne i prave), osim Power, npr.

To sto zelis ne moze ni jedna aplikacija da omoguci jer se cela prica zavrsava na baznoj stanici.

Ovaj softver koji je nemanja123 preporučio u suštini odbije poziv (reject). Eventualno mozes da ukljucis forward prema nekom broju za koji znas da je nedostupan. Tu imas trosak odlaznog poziva sa svog broja.

Hvala, skontao sam da ne može to što hoću. Rešio sam tako što sam upalio govornu poštu i app mi sve pozive osim onih koji su u white list automatski prebacuje na nju.

Pretpostavljam da znas da se govorna posta naplacuje u romingu (ako ides napolje), ali nije zgoreg ponoviti.

Znam, u Srbiji ostajem.

Ako koristiš WPS, može...

dac0eba6f2e5c514b0ea68bcc3ae986a.jpg

Sent from my Meizu MX5 using Tapatalk
To je to.
Koristim, hvala.

Sent from my x600 using Tapatalk

Kako mogu da namestim da kad snimim nešto kamerom momentalno se prekopira na još neku lokaciju u telefonu koju zadam, kao neki backup? Možda neka kamera koja ima tu opciju?

Kako mogu da namestim da kad snimim nešto kamerom momentalno se prekopira na još neku lokaciju u telefonu koju zadam, kao neki backup? Možda neka kamera koja ima tu opciju?

Google photos.. Čak štaviše ima odlična opcija po meni, da ti se odradi backup foldera sa slikama i klipovima kojim želiš samo kada je fon na punjaču i Wi-Fi, tako da ti ne remeti brzinu neta ili bateriju..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala, skontao sam da ne može to što hoću. Rešio sam tako što sam upalio govornu poštu i app mi sve pozive osim onih koji su u white list automatski prebacuje na nju.
Ove opcije imaš
Screenshot_2017-02-12-10-25-30.pngScreenshot_2017-02-12-10-25-40.png

@Ivan I.
Hvala :)

Možeš preko bilo kog cloud-a i njihove aplikacije, možeš direktno iz galerije (ako tvoja aplikacija dozvoljava) ili skineš Folder Sync, I Tam osvetljenje uneseš. U njemu imaš opcije za sve cloud-e, možeš više njih, možeš da podesiš da ne ide na cloud, nego pravo na kompjuter čim se povežeš na svoju LAN mrežu, podesiš samo noću...

Poslednja izmena:
Ova poslednja bi mi odgovarala ali ne radi na Nexusu.

Ljudi sta se desava sa Skype-om?Nisam ga koristio godinama i danas instaliram meni i caletu..podesim sve i ne mogu da pozovem onog drugog.Dozvoljava mi samo invite preko sms-a ili viber-a.Vidim da mora neki kredit.Jel se to sad placa ili sam ja smotan pa ne znam da namestim?

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Ne placa se skype-skype poziv, procackaj malo i snaci ces se.

Cackao sam, ali nikako ne mogu da nadjem opciju call.Instalirao sam na oba telefona medjutim prikazuje da ne moze da se zove.Jedino opcija invite.

Cackao sam, ali nikako ne mogu da nadjem opciju call.Instalirao sam na oba telefona medjutim prikazuje da ne moze da se zove.Jedino opcija invite.

Ja sam imao slican problem. Skype nisam koristio vise od 2 god mozda i vise jedan dan htedoh da se prikljucim kad on ne da, pa mi trazio da resetujem pass, odradim ja to i sad sve ok.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Ja sam imao slican problem. Skype nisam koristio vise od 2 god mozda i vise jedan dan htedoh da se prikljucim kad on ne da, pa mi trazio da resetujem pass, odradim ja to i sad sve ok.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока
Ja sam napravio novi nalog jer sam stari zaboravio i nije mi trazio email.Samo broj telefona i password zatim su mi poslali mi kod za verifikaciju.

Kako vam se ponasa b92, u poslednje vreme mi je bas sporo ucitava/osvezava..

Sent from TT

Kod mene normalno

Vidim da su u pitanju 2 telefona, cemu insistiranje bas na Skajpu. Viber radi dovoljno dobro i za voice i za video... WhatsApp, Duo...

Poslednja izmena:
Viber izbegavam za takve stvari maksimalno, wapp je mnogo bolji, a i skajp. Vidi pronađi neku stariju verziju skajpa.

Sent from Sony M5

Probaj app Duo, odlicna za video pozive, pp meni bolja i od viber i whatsapp i Skype

Huawei Mate 9

+1 za Duo.
Još da je google bio pametan pa da su ujedinili jednu app za poruke, video i audio pozive..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Vrh Dno