Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Aj mante se vib i wa, evo nove diskusije :p

5c92d2468b1d446a341c7e15265e54a4.jpg
Nijedna nema međustanice.

Ja sam pre jedno mesec dana izludeo od here maps, trazim neku ulicu za koji nisam siguran gde je tacno i idem prema njoj i here stalno navodi mnogo dalju (i pritom nelogicnu u odnosu na moju poziciju) putanju, i nece pa nece da promeni rutu, upalim gmaps on odma ponudi logicnu rutu sa mesta na kom se nalazim. Nije los here ali kada gmaps apdejt napokon stigne do mene sumnjam da cu cesto da ga palim.

@telep
I sa apdejtom i bez njega cista glupost, jer ne mogu da se cuvaju mape po drzavi, nego samo odredjena oblast.....

Meni nije, imam iGO za takve stvari. GMaps mi je za svaki dan kada negde idem a nisam siguran najbolja opcija.

@telep
I sa apdejtom i bez njega cista glupost, jer ne mogu da se cuvaju mape po drzavi, nego samo odredjena oblast.....
Dovoljno ipak. Neces na put oko svijeta u komadu sa navigacijom u autu krenuti. Valjda ces negdje usput stati popiti kafu, nahvatati wifi skinuti oblast i nastaviti put dalje :) Svakako ne mozes lreci na dan vecu oblast nego sto more bit obuhvacena.

Here mogu slobodno da brisem, cim mi prikazuju umjesto potoka da je rijeka Bosna nemam sta traziti vise. Google je mnogo tacniji, ima ucrtano ono sto je 'juce' napravljeno.

Edit: Meni je GMaps za sve dane...
Sta ce Vam tolike navigacije, bas ko da putujete svaki dan u zabiti, haha :D

Stranci sa kojima sam u kontaktu iz familije kad dodju kod mene gdje god krenu Google Maps (nema ko kod nas pravo pa druga lijevo...pa 100m desno :D) ili sta god treba i naravno iP

Poslednja izmena:
Stranci sa kojima sam u kontaktu iz familije kad dodju kod mene gdje god krenu Google Maps (nema ko kod nas pravo pa druga lijevo...pa 100m desno :D) ili sta god treba i naravno iP

Isti slučaj, po pričama sam stekao ustisak da u svetu na mobilnim telefonima 99% ljudi koristi gmaps. Igo i slične aplikacije samo profi vozači i to na uređajima za navigaciju.

@solid explorer, isprobah po nečijoj preporuci i oduševljen. Odlična aplikacija. Do sad sam koristio tc, al često je odbijao da kopira određene fajlove preko ftp-a.

Poslednja izmena:
Edit: Meni je GMaps za sve dane...
Meni je najbolji Sygic, zato sam ga i kupio. Tako znam da se sam uvek apdejtuje (i app i mape), veoma je precizan, ima OK UI.

Gmaps koristim vrlo retko, mada znam mnogo ljudi koji ih koriste, naročito u Americi i EU. Koristio sam i iGO (i to baš često), ali me smara ručno apdejtovanje aplikacije i mapa.

A nije kao da trosi mnogo, sat vremena navigacije je ispod 5mb. Ako si u romingu onda je druga stvar.

Isti slučaj, po pričama sam stekao ustisak da u svetu na mobilnim telefonima 99% ljudi koristi gmaps. Igo i slične aplikacije samo profi vozači i to na uređajima za navigaciju.

Njima i odvijanje zivota zavisi od neta. Tu nalaze mnoge informacije, odradjuju stvari ko kad se azurira sve, rezervisu, placaju. Reko ne funkcionise to tako nas nista ga ne gledaj, valjda znas gdje si dosao.

Sygic je skup. Ja sam amater meni ne trebaju profi navigavije. Ne treba mi ni navigacija da me odvede od grada do grada. Nego treba mi nesto da mi pronadje ulicu, objekat, PIO...da znam otprilike u kom pravcu ici i pjeske i vozilom. Za to je Maps ko od majke rodjen, azurni, dosta POIa, 3D izgled je dobar, imas i satelitski...ma vrh. Jos samo da ima neta na preteka i kakvu dobru bateriju i to je to. Baterija ima ali nema neta...1GB

Kakva god navigacija ne bih se pouzdao u nju. Vise vjerujem tablama pored puta i svojim ocima i nekoga usput pitati. Rijetko kad me jenodvela direkt gdje treba a da nisam nekog pitao usput. Jednostavno pogubi se svaka po nasim putevima i iGO i Navigon i Here...

Poslednja izmena:
Jel jos nekom zadnjih nekoliko verzija neprecizna swiftkey tastatura...? Jednosavno brljavi, iako je iskljuceno aut. ispravljanje.

Njima i odvijanje zivota zavisi od neta. Tu nalaze mnoge informacije, odradjuju stvari ko kad se azurira sve, rezervisu, placaju. Reko ne funkcionise to tako nas nista ga ne gledaj, valjda znas gdje si dosao.

Sygic je skup. Ja sam amater meni ne trebaju profi navigavije. Ne treba mi ni navigacija da me odvede od grada do grada. Nego treba mi nesto da mi pronadje ulicu, objekat, PIO...da znam otprilike u kom pravcu ici i pjeske i vozilom. Za to je Maps ko od majke rodjen, azurni, dosta POIa, 3D izgled je dobar, imas i satelitski...ma vrh. Jos samo da ima neta na preteka i kakvu dobru bateriju i to je to. Baterija ima ali nema neta...1GB

Kakva god navigacija ne bih se pouzdao u nju. Vise vjerujem tablama pored puta i svojim ocima i nekoga usput pitati. Rijetko kad me jenodvela direkt gdje treba a da nisam nekog pitao usput. Jednostavno pogubi se svaka po nasim putevima i iGO i Navigon i Here...
Baš imam suprotno iskustvo, na milion mesta me odvela nekad najboljim putem nekad nekim sekundarnim ali nikad nije bilo potrebe da bilo koga pitam na ulici gde se nešto nalazi.

Nije problem količina mb u paketu već pokrivenost. Čima izađeš iz grada internet nikakav. Da je bolja 3g pokrivenost gmaps bi bio perfektan.

Hehe, i ja sam amter, ali su me iGo i Sygic pouzdano vodili po hiljadama kilometara puteva i puteljaka od Švajcarske do Grčke :) Podjednako pouzdano su me vodili i po gradskim ulicama mnogih velikih i malih gradova, po selima, pa čak i po vrlo zeznutim zemljanim putevima i ostalim wukoye_inama :D Da, koristio sam ih i kad sam se šetao po raznim nepoznatim gradovima. Jedini put kad mi je Gmaps bio koristan (u smislu navigacije) je kad sam bio u nekoj šumi. Tu su se Sygic i iGo malo pogubili, jer je najbliži put bio prilično daleko, a oni su ipak putne navigacije.

Što se tiče cene... svaki čas imaju akcije - ja sam verziju za Evropu i Rusiju kupio za 20€ (za tri uređaja, dakle, mogao sam da podelim sa 2 prijatelja i da svi trojica imamo doživotne licence sa stalnim apdejtovanjem mapa i aplikacija za samo 7€).

Poslednja izmena:
Ne zaboravite da Sygic ne košta ustvari ništa, ako vam ne treba glasovna navigacija i lane guidance.

To nisam znao. Mogao bih da probam.

Drugari, postoji li neka app za čitanje koja može da mi syncuje dokle sam stigao između uređaja. Kući čitam na tabletu, ali u gradu ponekad čitam na telefonu.
Google Play books bi mi bio odličan, ali mi je nalog zaključan na Srbiju.

Poslednja izmena:
Ne znam gde da postavim pitanje, a da ne otvaram bzvz novu temu.

Da li je neko primetio mozda da je Google Play malo drugaciji? Meni je od jutros drugaciji i nema vise top free ili top paid app. :trust:

Valjda je to ovo top charts, nije mi tablet tu pa da proverim jer mi je na telefonu jos uvek stari play store.

Da li to znači da na jednom uređaju treba da uđem u opcije, pa na backup, a onda kada hoću da nastavim sa čitanjem gde sam stao, na drugom idem na restore?

Backup je za podešavanja. Za sync štikliraj gdrive ili drop box i aplikacija bi sama trebala da radi sync pozicije.

To je to, samo po onome sto sam procitao na njihovom sajtu sync se sam radi. Aplikacija na xy sekundi uploaduje podatke na server. Samo trebas da stikliras i potvrdis logovanje na db ili gdrive.

U microsoftu su bili vredni outlook 2.0 na apk mirror
ef73bd26ab1c3390ea48911ad61ef6ac.jpg

Nazad
Vrh Dno