Šta je novo?

Aplikacije - iOS

To je pauza za rucak, 30 minuta.

Kako na iOS da diktiram tekst na Srpskom? Gboard probao ali baguje tj neće da završi unos jer zakuca na tom ekranu diktiranja. Prespor mi je unos teksta na mobilnom sa tastaturicom. Kao da koristim pisaću mašinu nabadam mala slova u 2024. O greškama unosa tek da ne detaljišem. Osedim. Gde su inovacije? Hocu da pričam i da radi bar unos teksta ako ne složenije komande na srpskom.
Probaj Chatgpt, pa u njemu napravi gpts taman da ti i gramatiku ispravi ako je potrebno.

Bar smo saznali da je Apple car koji su najavljivali u stvari Subaru.
Nisu to njihova vozila. To iznajmljuju od Arval Nemacka. Konfigurisani za njihove potrebe ali nisu vlasnici.Mada sve ide preko njihovog magacina u Eindhoven-u

Ovaj ubrzava kao zastava,iako je benzinac. Ima preko 1,5t ,sa svom opremom.Trom do zla boga ,jos automatik.

kasne za google om skoro deceniju.Al dobro sad cemo i na apple mapama da imamo Street View.

U USA samo apple mape koriste , a po meni google daleko vise informacija pruza.

Pa sad se nadam da ce malo bolje da ih odrade i azuriraju, sa sto kazes, vise informacija.

Ja sam bio prošle nedelje u Italiji i moram reći da mi je tamo Apple mapa bila znatno korisnija od Guglove. Da li je do toga što su tamo već odradili optimizaciju, što je uključen javni prevoz, a kod nas ne.

Kod nas imas javni prevoz na gmaps, sa sve live lokacijom busa/trama/trole. Sve je do optimizacije i trzista, jer apple-u nije zanimljivo nase trziste, previse je malo za njih da bi se previse cimali.

Ko zna možda sledeće godine Srpski jezik u iOS-u 😂 Prošle godine Bugari, ove Slovenci pa došli smo na red.

Kod nas imas javni prevoz na gmaps, sa sve live lokacijom busa/trama/trole. Sve je do optimizacije i trzista, jer apple-u nije zanimljivo nase trziste, previse je malo za njih da bi se previse cimali.
Znam, naravno, ali kažem da je konkretno u tom regionu pouzdanije bilo Eplovo. Naravno da ću u Srbiji koristiti Gugl kad ima ažurnije podatke i veći broj istih. :D

videh danas dvojicu na autoputu NS-SU :)

U Somboru su .

Pitanje u vezi iclouda, da li moze da se obrise slika ili video sa iclouda, a da ostane na telefonu? Kad kliknem delete u icloud on kaze obrisace sa svih mesta…

Pitanje u vezi iclouda, da li moze da se obrise slika ili video sa iclouda, a da ostane na telefonu? Kad kliknem delete u icloud on kaze obrisace sa svih mesta…
Nisam siguran, ali možda može da se uloguješ preko npr kompa na icloud i tamo je obrišeš?

Malo se mucim sa ovim ios, na androidu je to mnogo lakse bilo, naime recimo tapatalk mi je zauzimao skoro 2gb, kliknem offload app i reinstaliram i sad ima 140mb app size i 800mb documents and data. Kako obrisati potpuno sve i ceo kes i datu na ios? Na androidu sam samo kliktao clear cashe i clear data i pobrisem sve sto se nakupilo vremenom, ovo bas zamara… sto mora da cuva uopste bilo koje podatke ako kliknem da ih vec offload…

Offload je, po meni glupo resen, brise aplikaciju a zadrzava data... (ima gore valjda moj komentar). jedini nacin je da skroz obrises aplikaciju i ponovo je instaliras (moraces opet login)

Android je imao i delete data i delete cache, a ios nema

Apple mape cirkus sutra stize u NS. Mogu vam dati adresu gde ce biti smesteni ako neko hoce da im izduva gume.😁😁. Mozda ovi Android fanovi😉

Bas sam gledao, odlican im je street view (ne znam kako ga zvanicno zovu, mozda ProView ili iStreet :) ). Deluje mi bolji od gugla. Sto se tice klasicnih mapa, meni je za Bg favorit Yandex. Mnogo su im preciznije upisani brojevi zgrada nego kod ostalih.

Vrh Dno