Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Negde sam pročitao, ne mogu sada da nađem

Drugar se pretplatio na neku idiotsku aplikaciju koja prati stanje followera na Instagramu. Aplikacija u međuvremenu nestala sa stora. Kad je uneo email da otkaže pretplatu na stranici vlasnika aplikacije, ostalo mu štiklirano da mu šalju neke dvonedeljne izveštaje i da to plaća 3.49 evra i sad mu skidaju taj iznos svake dve nedelje.

Kako se otkazuje takva pretplata na iOS-u? Da li mora da se kontaktira banka?

Sta zapravo znaci offload aplikacije? Sad sam offload instagram jer mi je nakupio 6gb i onda sam morao da instaliram opet app. Sta bi bilo za WA kad bih offload? Jel bi obrisao sve slike koje nisu sacuvane u galeriji?

On izbriše samu aplikaciju, ali ne i njene podatke.

To mi je i pre (pravio sam pauzu jedno 6-7 godina u koriscenju iphone-a) bilo cudno, ono, aplikacija 100MB, data 6GB, offload app da ne zauzima mnogo mesta ;)

Nema tog servisa tu.

U emailu koji je stigao stoji da je oplaćanje izvršeno preko Apple Pay Payment.

Da li postoji još neki način da se to otkaže?
Ima u settings pa prva opcija gde je ime account-a tu klikne, pa subscriptions, tu bi trebalo da bude sve sto se placa sa telefona

Negde sam pročitao, ne mogu sada da nađem

Ne treba ti zvacino kad sam ja najzvanicniji😉. Zvanicno smo poceli snimanje juce,za sada nas mozete videti u vasem mestu-Beogradu. Ima dosta auta,videcemo se. Kao sto sam i napisao,bice u iOS 19.

^ cela Srbija se mapira?

Vi dolazite na kraju😁

Imas li mozda informacije za BiH? Radi li se tu nesto slicno?

Ne znam ,stvarno. Sve je obavijeno nekim velom tajne,sve se krije,sve na kasicicu. Nije bas Apple normalan sa njihovim standardima i protokolima. Kao da spremamo drzavni udar. Doduse ,vec je bilo komedij prvi dan. izlece neki deda i pita kakav nam je to satelit🤣🤣🤣. Ja rek’o snimamo predsednikove memoare. Laknulo mu je.😁

Kako na iOS da diktiram tekst na Srpskom? Gboard probao ali baguje tj neće da završi unos jer zakuca na tom ekranu diktiranja. Prespor mi je unos teksta na mobilnom sa tastaturicom. Kao da koristim pisaću mašinu nabadam mala slova u 2024. O greškama unosa tek da ne detaljišem. Osedim. Gde su inovacije? Hocu da pričam i da radi bar unos teksta ako ne složenije komande na srpskom.

Kako na iOS da diktiram tekst na Srpskom? Gboard probao ali baguje tj neće da završi unos jer zakuca na tom ekranu diktiranja. Prespor mi je unos teksta na mobilnom sa tastaturicom. Kao da koristim pisaću mašinu nabadam mala slova u 2024. O greškama unosa tek da ne detaljišem. Osedim. Gde su inovacije? Hocu da pričam i da radi bar unos teksta ako ne složenije komande na srpskom.
Jesi probao SwiftKey?

Dobrodošli u 19.vek 😜

Probaj https://voicenotes.com/

Prebaci jezik na hrvatski,ti pricaj srpski ,on prevodi simultano na hrvatski,razumete se i nema bolje,na zalost.😁

Posto sam se izuzeo iz projekta sa mapama,sad mogu da vam ispricam neke detlje a i odgovorim na pitanja,ako imate.
36 auta je stiglo u Srbiju(ima i koji rezervni) sa po dva coveka,vozac i navigator(tako ga Apple zove). Slikanje/snimanje zovu collecting a rapored snimanja zovu warboard( tipican Apple idiotizam😁). Srbija je podeljena na 4 regije a ekipe na 4, Beograd,Vojvodina ,Nis i Kragujevac. Sa Beogradom se pocelo,to ce se i nastaviti sa 2 ekipe a 2 ekpe sutra idu na Suboticu i Novi Sad. Takav je bar jutros bio plan ali to se nikad ne zna(da ,Apple ne zna gde udara tj njihov izvodjac radova,potpuna konfuzija i neorganizacija.)
To je ukratko,ako vas nesto drugo interesuje ,neki tehnicki detalji, pitajte.

Sta koristite za planiranje ruta po bg, gmaps? 😅

Evo koja slika,deo flote.

Prilozi

• IMG_2023.jpg
    IMG_2023.jpg
    300.2 KB · Pregleda: 159
  • IMG_2040.jpg
    IMG_2040.jpg
    317.5 KB · Pregleda: 167
Nazad
Vrh Dno