Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Da li neko zna, da li je moguće ulogovati se na nalog Opera browsera?

Dal ima jos neko problem sa aplikacijom BlackHole za skidanje snimaka sa insta,fb ,tik toka itd. Radi se o tome da cim je otvorim na kratko se otvori i odmah se brzo sama zatvori izadje iz nje? Imal veze to mozda sto jos nisam instalirao 18.2?

Njega ne skidaš sa App Store-a, to je shortcut.

Nadam se da je ovo odgovarajuća tema za moje pitanje:🙂
Photos aplikacija na telefonu i macbook-u se ne sinhronizuje kako bi trebalo (namešteno je da sve ide na iCloud). Na primer: ako na telefonu obrišem fotografiju, ista fotografija ostaje na laptopu, a u obrnutom slučaju ako obrišem na laptopu, obriše se i na telefonu. Da li je to normalno (glupost ako jeste) ili kod mene u podešavanjima nešto nije u redu?

Edit: nadao sam se da je svejedno sa kojeg uređaja brišem fotografiju, da će se sve jednako sinhronizovati.

Trenutno je besplatna aplikacija koja je emulator za Terminal aplikaciju za iPad

OpenTerm​

https://apps.apple.com/us/app/openterm/id1481149807

OpenTerm: The Ultimate Command Line Interface for iOS

OpenTerm brings the power of a command line interface to iOS, making it the go-to terminal emulator for developers, tech enthusiasts, and professionals on the go. This advanced CLI tool is designed to function seamlessly within iOS’s sandboxed environment, supporting an extensive range of Linux-based commands and providing SSH/FTP client capabilities for secure remote connections.

Key Features:

• Comprehensive Command Library: Execute popular commands like ls, cat, grep, curl, echo, scp, ssh, and many more. New commands are added regularly to enhance functionality.

• File Management: Seamlessly create, delete, move, and copy files within your iOS filesystem.

• Network Tools: Utilize commands like ping, nslookup, nc, and curl to diagnose network issues and connect with remote systems.

• Remote Access: Securely access and manage servers with SSH and FTP/SFTP, directly from your device.

• Built-in Utilities: Includes useful scripting and automation tools (awk, sed, grep), and utilities like gzip for file compression.

• Customizable: Tailor your CLI experience with customizable settings, such as enabling command aliases or configuring network connection preferences.

Takođe i

POCKET RADAR weather forecast​

NOAA live rain maps & doppler​

https://apps.apple.com/us/app/pocket-radar-weather-forecast/id574399713

Carry the power of a personal weather radar with Pocket Radar - your pocket-sized meteorological assistant. Swiftly view animated radar images and up-to-the-minute weather conditions wherever you go.
Effortlessly monitor the movement of downpours, weather fronts, and storms through our intuitive zoomable rain radar feature. "Pocket Radar" delivers precise forecasts for any location worldwide, showcasing real-time weather updates and emerging patterns.
Experience weather insights with speed, simplicity, and no cost! Our weather forecast app provides accurate depictions of current weather and upcoming patterns, ensuring you stay informed effortlessly. Pocket Radar - your dependable, fast, and free companion for a comprehensive weather overview. Elevate your weather tracking experience on the go.

Za obe aplikacije je regularna cena 5$, a za drugu je in-app purchase da se dodaje widget.

Nije aplikacija ali je Automation pa mi je potrebna pomoc.
Moze li neko ko ima iP14 i nizi model da napravi kod sebe ovaj Automation i da ga proba. Kod mene je to savrseno radilo ali se ispostavlja da vise, ili nece ili sam ja odradio na novom telefonu nesto pogresno. Automation proverava da li je baterija dogurala do 80%, podesi Multimedia tone na naku jacinu i 85x pusta neki alarm zvuk sto mu dodje nategnutih 80% cim prestane zvuk trebalo bi izvuci punjac iz fona i ukljucuje se Battery saver...
Okacicu slicke "programa" pa ako neko proba neka javi da li radi.
P.S. Namestite Media volume na 33%
Hvala unapred!
IMG_0051.PNGIMG_0052.PNG

zbog cega sve to?

vidim da ti je ukljucen i low power mode, zasto? gomila stvari ne radi tada

u 14:30 ti je battery na 96%. za cega ti sluzi taj telefon?

Gomila stvari mi nije potrebna pa zato i Low Power.
Baterija je na 96 jer Automate skripta nekada radi a nekada ne (od skoro je počelo da zeza a radilo je perfektno) i zato što zeza, probila je na 96. Na drugom telefonu (iP13) sve vreme radi super.

Ja pitao za pomoć da neko proba ovaj Automation (ako može i ume da ga napravi) a ne za savet kako ću da koristim svoj telefon :(

Problem je sto niko nije zainteresovan da proba tvoju automatizaciju i pretvori tel u 3310.

Ok. Ako nije zainteresovan, nije zainteresovan i . Ne znam zašto tebe pogađa pa zdušno komentarišeš. Lepo sam pitao može/hoće li neko da proba. Ne vidim razlog pomena 3310 i tog poređenja. Mislim da nikoga nisam uvredio svojim pitanjem a zauzvrat dobio gomilu bespredmetnih komentara :(

Bespredmetno je onoliko koliko i tvoje pitanje. Uzivaj u telefonu bas onako kako ti zelis.

Da li su konacno popravili Mail aplikaciju da stizu notifikacije kada je gmail povezan? Ranije sam uvek morao da ulazim u aplikaciju i da refreshujem, a notifikacije nikada nisam dobijao.

Ne i nikad ni nece,verovatno.

Ukljuis na Fetch na 5 minuta i to je način da u nek om razumnom roku vidiš nove mailove.

Gmail app I uzivas.

Ja sam to resio tako sto sam ,primarni gmail nalog,zamenio za .icloud i svuda ga izmenjao i kraj.

Ja koristim outlook za poslovni mejl, radi sve super, čak prvo stigne mail na fon pa tek onda na komp. (poslovni mejl je na Microsoftu)

Ja koristim Spark al me smara sto ne mogu da blokiram mailove vec se to placa pa gledam alternativu.

Mislim da bolje od Outlook-a nemas.

Ja sam koristio Spark pa sam se prebacio na outlook.. mislim da sync radi mnogo bolje na Sparku.
Skoro sam se vratio na spark, i ako placam ms office i imam sve te premium benefite za outlook. Ne znam. nekad zabode pa nece sync, treba mu po 10-15 da stigne mail i ako znam da je poslat..
Onda baza mail adresa, outlook nista ne pamti, moras svaki put da kucas mail adresu i ako si poslao brdo poruka na istu. I tako, ima jos nekih glicheva za koje sam trazio resenje na netu, i onda shvatio da ima dosta ljudi sa istim problemom i nisu ih resili.

Spark sa druge strane ima dobar interfejs i dobro radi, ali su stavili da za vecinu stvari treba pretplata.

Sto je najcrnje, spark bolje radi i na windowsu.. 😵‍💫

Ja rece Gmail app I nikad problema.

Nazad
Vrh Dno