Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Uspeo sam nekako(nemam pojma kako) da namestimo ovu melodiju za ring ton, nisam hteo baš nju, al ajde bolje i nju nego one "šugave" fabričke.

Prilozi

• IMG_0026.png
    IMG_0026.png
    144.3 KB · Pregleda: 187
Koju pouzdanu vremensku prognozu preporucujete a da ima automatsko osvezavanje temeperature na pola sata/sat vremena?

Koju aplikaciju preporucujete za pokazivanje i sekundi pored vremena na zakljucanom ekranu,a da ne srce nesto mnogo bateriju? Aplikacija je potrebna zbog cekiranja ulaza i izlaza sa posla

Pozdrav dobri ljudi

Potrebna mi je pomoc
Uzeo sam novi telefon, a cerci sam dao svoj stari (iPhone XR)
Njoj sam napravio Google nalog (deciji) jos ranije dok je koristila Android telefon i preko Family linka sam mogao da kontrolisem nesto
Sad, kad sam probao da dodam nalog na svom novom telefonu kao Family, i dodjem do koraka koji mi trazi da unesem kreditnu karticu.
Da li postoji neka caka da se taj korak zaobilje?

Ili ako znate neku aplikaciju koja radi na iPhonu, a da ima neke mogucnosti za blokiranja i ogranicenja nekih appikacija

Na netu nalazim svakojakih resenja ali da ni jedna ne radi kako treba

^ koristi screen time za to.

Napravi srpski, skini sve što ima i onda napravi američki i tamo imaš sve potrebne aplikacije.

Treba ti adresa i to nađi na Google maps neku u Delaveru ili Minesoti pošto se tamo ne plaća porez, ako bi hteo neku aplikaciju da kupiš 😃

Inače kad se loguješ sa primarnim Apple ID nalogom, za promenu Apple Store ideš na Settings, klikneš na tvoj Apple ID na vrhu, Media & Purchases i tu se samo izloguješ sa srpskog i loguješ na američki. Isto uradiš kad poskidaš potrebne aplikacije 😃

Možeš i obrnuto ili samo američki nalog i dokupiš gift kartice ako hićeš da nešto kupiš. Mislim da mnogi davnašnji korisnici i dalje drže primarni američki nalog 😃
Sada za fejk USA nalog mi traži USA broj kako bih ga verifikovao . Kako zaobići to ?
Možda ranije pri registraciji nije tražio .

Imal neko da mi preporuci dobru aplikaciju za dodavanje eho efekata prilikom snimanja glasa pevanja?

Sada za fejk USA nalog mi traži USA broj kako bih ga verifikovao . Kako zaobići to ?
Možda ranije pri registraciji nije tražio .

Kad praviš nalog, traži ti za two factor authentication, a tu možeš da izabereš Srbiju za pozovni broj i ubaciš broj telefona koji koristiš.
Pre je obavezno tražio i US broj telefona koji je na toj adresi koju si ubacio kad si počeo da praviš nalog, a to iskopiraš sa Google maps podataka.

^Weather&radar koristim godinama. Sad sam toliko navikao na nju da nema šanse da instaliram bilo koju drugu, više ne eksperimentišem. Precizna, pregledna, sa Adguard DNS nema ni reklama. Svako jutro pisana prognoza... Vesti o vremenskim prilikama i nepogodama u svetu. Baš onako profi app. Preporuka i za Android i za IOS.

Prilozi

• IMG_1254.jpeg
    IMG_1254.jpeg
    193.1 KB · Pregleda: 115
^ Hvala, pa da je probamo.

I ja koristim, potvrdjujem da je tacna, nekad i tacnija od stock vremenske na telefonu...

I ja instalirao tu aplikaciju sad. Kažu svu da je savršeno tačna. Hvala, momci.

I ja sam, vidi ćemo za koji dan. Ali čim toliko kolega hvali nema sumnje.

Odlicna je,pouzdana ali ja nasao jos bolju. Crveni Windy.

Ja sad instalirao Windy, koristim uz weather i radar uporedo, obe tacne.

Kakva je tačnost ove default vremenske prognoze u odnosu na ove druge, da je ne menjam ako je isto?

Windy, Yr, YoWindow, Meteoblue i kombinuje kome treba 😃

Najpreciznija je bila zvanična RHMZ koja je, pored toga što se plaćala, bila sa najmanje praktičnosti što se tiče. korisničkog menu-a, simbolična sa podacima i više ne preuzima podatke sa njihovog servera, kao ni druge aplikacije, retke, koje su se oslanjale na njihovu prognozu i server.

Weather&Radar ne vidi kišu koja upravo počela u BG:

TheWatherChanel koji već dugo koristim za sada ne greši:

Nisam siguran da li sam potrefio trhread. No, potreban mi je savet/pomoc.
Kako da sa jednog ajfona, kog trenutno koristim, prebacim listu poziva na drugi koji se trenutno ne koristi ali ce ubrzo biti u upotrebi???
I ranije kada sam vracao icloud bekap nikada mi nije vratio listu poziva na novi fon a ona je uredno cekirana u bekapovima.
THX

Ako ti je taj novi telefon pri ruci, loguj se sa tvojim Apple ID nalog na njega, proveri da li ti je u Settings, iCloud uključen Phone aplikacija i posmatraj da li radi sinhronizaciju. Backup i restore from backup bi svakako trebao to da prebaci.

Postoje i programi, kao što je Syncios Mobile Manager, kao besplatan, ali ne bih to koristio ako ne moram, lakše je kad je to bez dodatnih akrobacija sa dodatnim programom.

:)
"Stari" fon trenutno ne koristim i na njemu ja već uključen AppleID i iCloud i iz njega sam samo SIM izvadio. Njega koristim kada sam kući za multimediju a ovaj drugi "nov" za razgovore i kada izađem iz stana.
Uključena je Phone sync opcija ali nisam primetio da radi i nikada mi iCloud nije vratio Phone calls prilikom restore-a na novi fon, ali do slovce ni-ka-da. Sve poruke uredno vraća...

Iskreno, meni je vratio call history kad je rađen restore from iCloud backup. Ako ga već koristiš vidi, trebalo bi da ti radi sync.

Settings/iClouApps Using iCloud i klikni na show all i po default-u je uklučen i phone i FaceTime, koliko znam.

Jeste uključeno. U pravu si, i uvek je uključeno ali nikada do sada mi iCloud nije vratio Phone backup na novi telefon. Ni ka da :(

Meni je na dva ajfona koja istovremeno koristim stalno sinhronizovao, dve razlicite sim kartice.
Pa sam iz tog razloga iskljucio backup za Phone app

Pokusaj mozda da stavis neku nebitnu karticu u nov, dok ne odradi sinh..

Nazad
Vrh Dno