Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Mislim ovo za SShT je i očekivano da ne radi… jer root.
Ali ovde bilo nekih neproverenih info da može root da se sakrije.

U svakom slučaju odoleo sam impulsivnoj kupovini, jeste dz ali ima neka druga korisnija prcaboca da se naruči sa Alija umesto boxa sa kojim ne znam šta bi. Da SShT radi imalo bi se kome i pokloniti, ovako ovaj krug bez mene.😉
Da si čitao ovu temu pročitao bi da je pričamo o showtime i o w2.
Koliko sam shvatio nijedan striming servis ne radi kako treba? Netflix ne pušta punu rezoluciju, hbo ima problema sa tonom, showtime ne radi uopšte itd.
Da li sam dobro shvatio da onda ovaj wontar nije dobar za one koji imaju bilo koji striming servis?
Napisano je ko kupuje w2. Onaj ko koristi box za IPTV stream, za eon, VPN, Stremio i to radi odlično na njemu. Ko hoće netflix i ostale servise neka pripremi više novaca jer mora kupiti sertifikovani box i to ne bilo koji već onaj koji podržava netflix i ostale u 4k.
Istine radi daljinac je golo g.... . Videcemo kako radi sa Eon daljincem . I wifi je bas los ako nije blizu rutera. Isti polozaj ima on i Eon sdmc box(druga soba u odnosu na ruter) i Vontar izvlaci jedva 27Mb na 5Ghz dok sdmc izvlaci punu brzinu 115Mb. U pitanju je prvi eon sdmc box kome sam ,,otkljucao,, wifi. Preko kabla izvlaci max 100Mb. Za ove novce super je
To možda kod tebe w2 na wifi izvlači jedva 27 kao što ćeš videti u prethodnim mojim postovima videćeš da izvlači 39 od 50 na wifi ili 48 od 50 na lan.

Poslednja izmena:
Koliko sam shvatio nijedan striming servis ne radi kako treba? Netflix ne pušta punu rezoluciju, hbo ima problema sa tonom, showtime ne radi uopšte itd.
Da li sam dobro shvatio da onda ovaj wontar nije dobar za one koji imaju bilo koji striming servis?
Ovo je dobro što si napisao. Nije mi to palo napamet.

Koji Android kinez ima sve licence i nije skuplji od Firestick 4k ?

Ovo je dobro što si napisao. Nije mi to palo napamet.

Koji Android kinez ima sve licence i nije skuplji od Firestick 4k ?
Uzmi Xiaomi TV Box S (2nd gen) za 54€ na kupujem prodajem sa godinu dana garancije i nećeš razmišljati o licencama i ostalim glupostima...

Ili u radnji sa fiskalnim i 2 godine garancije:

Imaš i na KP par njih koji prodaju sa 2 godine garancije za 7000 din

Ili to ili Amazon Fire TV Stick 4K MAX za 65€ na kupujem prodajem.

Poslednja izmena:
I nisu baš jeftini ako su 30-40e, što mu dođe 5000din, a ovde u bazaru imaš Mi 2jku za 7100 kinti, 6990 sam našao na KP. Sad odlučujem po tome ko će brže da mi isporuči (kao da je bitno). :)

Realno besmislena razlika u ceni, a da imaš sve. Jedino što mi se čini da je prednost bezimenih je što ih ima sa 4Gb RAM, ovo što je u dometu je sa 2Gb, ali poslužiće.
Ja sam zadovoljan sa ovim Android Box-om, daljinski je skroz upotrebljiv, ima pravi Android TV, a radi Netflix i HBO bez problema, nije potrebno ništa dodatno da se budži/instalira/kupuje EON daljinski:

U kojoj rezoluciji je Netflix? 720x576 pretpostavljam?

Nisam previše zahtevan, ali bar 1080p za današnje pojmove je neki minimum, čak i za moj tv od pre 12-13g.

Kupio sam MECOOL KM6 preko Alija na black friday extra popust bio cim je izasao i mogu da kazem da je box extra.

Napisano je ko kupuje w2. Onaj ko koristi box za IPTV stream, za eon, VPN, Stremio i to radi odlično na njemu. Ko hoće netflix i ostale servise neka pripremi više novaca jer mora kupiti sertifikovani box i to ne bilo koji već onaj koji podržava netflix i ostale
To je to, jasno. Znači wontar nije za striming servise već za ove ostale stvari što si nabrojao

I nisu baš jeftini ako su 30-40e, što mu dođe 5000din, a ovde u bazaru imaš Mi 2jku za 7100 kinti, 6990 sam našao na KP. Sad odlučujem po tome ko će brže da mi isporuči (kao da je bitno). :)

Realno besmislena razlika u ceni, a da imaš sve. Jedino što mi se čini da je prednost bezimenih je što ih ima sa 4Gb RAM, ovo što je u dometu je sa .2Gb, ali poslužiće.

U kojoj rezoluciji je Netflix? 720x576 pretpostavljam?

Nisam previše zahtevan, ali bar 1080p za današnje pojmove je neki minimum, čak i za moj tv od pre 12-13g.

Ovo je sertifikovani box, Netflix radi u 4k.
Ima priključak za mrežni kabel, za razliku od ubogog Mi Box-a, koji radi samo preko WiFi-ja. A i daljinski je bolji nego na Mi Box-u.

Imam Mi Box, Vontar W2, Yettelov ZTE box i HakoPro, i ovaj poslednji je najbolji.

Mi Box S je "plug-n-play" varijanta za ljude koji hoce da ukljuce box i da im radi sve odmah i da nadalje uopste ne razmisljaju o tome.

Sve ostalo je za ljude koji imaju vremena i volje da eksperimentisu.

Mi Box S nije najbolji ali je dovoljno dobar i dalje.

+HDR

Naručen Mi Box 2jka, stiže sutra, pa ako se koncept pokaže kako treba, u najužem izboru je Hako Pro. Vidim za 44USD + free shipping, to baš nije puno ako je sa sertifikatima, HDR i sve.

@keza, po suvim spec je Mi 20% brži. Zbog čega je Hako bolji (sem što deluje vrlo solidno za 2000din razlike)?

Ako sam uopšte dobro potrefio, ova dva čipseta su u pitanju:

Naručen Mi Box 2jka, stiže sutra, pa ako se koncept pokaže kako treba, u najužem izboru je Hako Pro. Vidim za 44USD + free shipping, to baš nije puno ako je sa sertifikatima, HDR i sve.

@keza, po suvim spec je Mi 20% brži. Zbog čega je Hako bolji (sem što deluje vrlo solidno za 2000din razlike)?

Ako sam uopšte dobro potrefio, ova dva čipseta su u pitanju:
Javi se kad ti stigne mi box 2 ? Trebas mi nesto da isprobas oko nekog striming servisa!

Realno besmislena razlika u ceni, a da imaš sve. Jedino što mi se čini da je prednost bezimenih je što ih ima sa 4Gb RAM, ovo što je u dometu je sa 2Gb, ali poslužiće.
Stalno se postavlja pitanje o tih 2gb...

Nema nikakve veze što sertifikovani vozovi imaju samo 2gb,

Ne znam koliko je vaš videlo koliko je brz amazonov fire stick TV ?
Nema Kineza koji može da im parira.

Amazonov Firetv 4k i max su dva ubedljivo najbrža uredjaja a imaju samo 2gb Rama.

A wifi je uglavnom brži od kineskih 100mbit lan portova tako da ni to ne stoji.

Kinezi su žilavi, ali gube ove bitke.

Kako se džabe trudi, kada je i njegov uređaj koji koristi privatno Mi dvojka? :)

Stigao konačno i moj Vontar, :) pdv uredno naplatili :confused:
Flešovan slimbox, radi super sve samo me zanima postoji li aplikacija za Netflix 1080p ili samo SD? Mislim da sam negde video ali nemogu da je pronađem.

Stičem utisak da se @Salac UE džabe trudi oko recenzija...
Uz svo dužno poštovanje prema kolegi kojeg pratim na youtubu i odgledao sam svaku njegovu recenziju, iz recenzije za vontar nisam našao podatak da ne radi showtime. Takođe nije bilo ni pomena problema sa zvukom na hbo-u. Osim netflixa nije bilo pomena da ima problema sa ostalim striming servisima.
Njegove recenzije su jako dobre, zabavne, simpatične ali nisu namenjene za onoga koga interesuju striming servisi, čak on to i naglašava i govori da za striming servise koristi aplikacije na tv-u, a ne na boxu

Uz svo dužno poštovanje prema kolegi kojeg pratim na youtubu i odgledao sam svaku njegovu recenziju, iz recenzije za vontar nisam našao podatak da ne radi showtime. Takođe nije bilo ni pomena problema sa zvukom na hbo-u. Osim netflixa nije bilo pomena da ima problema sa ostalim striming servisima.
Njegove recenzije su jako dobre, zabavne, simpatične ali nisu namenjene za onoga koga interesuju striming servisi, čak on to i naglašava i govori da za striming servise koristi aplikacije na tv-u, a ne na boxu
Takođe nije bilo ni pomena problema sa zvukom na hbo-u , ako si mislio da nije pomenuo u recenziji JESTE pomenuo, to je meni bilo krucijalno!

Dok je Netflix tolerisao razmenu slotova, odnosno gledanje sa više mreža i IP adresa, koristio sam sinovljev nalog tek da bih imao i taj striming servis. Možda sam ga koristio svega nekoliko puta, poslednji put i ne pamtim kada, jer sve što ima na striming servisima ima i Stremio ili Kodi.

Iz tog razloga pretpostavljam da i drugima koji mahom koriste Stremio i Kodi za filmove, serije i dokumentarce, nije ni bitno da li je uređaj sertifikovan za striming servise, jer kad uđem u Stremio, kroz addone ionako imam sve najnovije što izbaci i Netflix, i HBO Max, i Dizni i bilo koji drugi poznati striming servis, kao i čitave arhive svakog servisa ponaosob.

Stoga je ta priča o licenciranim uređajima iz mog skromnog ugla overhajpovana, iako imam i licencirane uređaje i iako potpuno razumem svakoga kome je bitno da ne bude čista piraterija (naročito ako živi preko gde su pravila rigorozna), pa mu je bitno da plati striming servis i gleda ga na boksu ili stiku koji ima licencu za to.

I popularnost striming servisa je nepobitna, jer ne bi imali toliko korisnika da nisu popularni, pa i zbog tog efekta imam razumevanja za potrebom da uređaj bude licenciran, iako nikada nisam upoznao nekoga ko ima sve striming servise - i Disney Plus, i Netflix, i HBO Max, i Apple TV Plus, i Prime Video, i Peacock, i SkyShowtime (...), pa zato pretpostavljam da čak i pojedini vlasnici naloga na pojedinim striming servisima posežu za uslugama Stremia ili Kodija kada je reč o naslovima servisa za koji nemaju plaćeni nalog.

Drugim rečima, praktično je nebitno da li neki uređaj ima licence za sve striming servise kada verovatno ne postoji osoba, ili barem ne da je mi znamo, koja ima naloge za baš sve i plaća baš svima na ovom svetu za njihove sadržaje.

Ali ko voli, nek izvoli, pravo izbora je ionako super stvar.
yShowtime

Dok je Netflix tolerisao razmenu slotova, odnosno gledanje sa više mreža i IP adresa, koristio sam sinovljev nalog tek da bih imao i taj striming servis. Možda sam ga koristio svega nekoliko puta, poslednji put i ne pamtim kada, jer sve što ima na striming servisima ima i Stremio ili Kodi.

Iz tog razloga pretpostavljam da i drugima koji mahom koriste Stremio i Kodi za filmove, serije i dokumentarce, nije ni bitno da li je uređaj sertifikovan za striming servise, jer kad uđem u Stremio, kroz addone ionako imam sve najnovije što izbaci i Netflix, i HBO Max, i Dizni i bilo koji drugi poznati striming servis.

Stoga je ta priča o licenciranim uređajima iz mog skromnog ugla overhajpovana, iako imam i licencirane uređaje i iako potpuno razumem svakoga kome je bitno da ne bude čista piraterija (naročito ako živi preko gde su pravila rigorozna), pa mu je bitno da plati striming servis i gleda ga na boksu ili stiku koji ima licencu za to.

I popularnost striming servisa je nepobitna, jer ne bi imali toliko korisnika da nisu popularni, pa i zbog tog efekta imam razumevanja za potrebom da uređaj bude licenciran, iako nikada nisam upoznao nekoga ko ima sve striming servise - i Disney Plus, i Netflix, i HBO Max, i Apple TV Plus, i Prime Video, i Peacock, i SkyShowtime (...), pa zato pretpostavljam da čak i pojedini vlasnici naloga na pojedinim striming servisima posežu za uslugama Stremia ili Kodija kada je reč o naslovima servisa za koji nemaju plaćeni nalog.

Drugim rečima, praktično je nebitno da li neki uređaj ima licence za sve striming servise kada verovatno ne postoji osoba, ili barem ne da je mi znamo, koja ima naloge za baš sve i plaća baš svima na obom svetu za njihove sadržaje.

yShowtime
Disney Plus, i Netflix, i HBO Max, i Apple TV Plus, i Prime Video, i Peacock, i SkyShowtime! Ja sam taj :], mada nemam Peacock!

Polako, dok ukapiramo šta sve box može. Plaćamo štošta, da ne nabrajam. Prelazak na drugi provajder bez TV pretplate i nabavka box-a je prvi korak u toj avanturi.

Pogledaj opet natenane. Ako i tada ne ide repriziraj😉.

Iz tog razloga pretpostavljam da i drugima koji mahom koriste Stremio i Kodi za filmove, serije i dokumentarce, nije ni bitno da li je uređaj sertifikovan za striming servise, jer kad uđem u Stremio, kroz addone ionako imam sve najnovije što izbaci i Netflix, i HBO Max, i Dizni i bilo koji drugi poznati striming servis, kao i čitave arhive svakog servisa ponaosob.

Drugim rečima, praktično je nebitno da li neki uređaj ima licence za sve striming servise kada verovatno ne postoji osoba, ili barem ne da je mi znamo, koja ima naloge za baš sve i plaća baš svima na ovom svetu za njihove sadržaje.

yShowtime
Doživljaj gledanja nije isti ako se koristi originalna app i preko kodija i slično. Lično vervatno ništa ne bih ni odgledao na striming servisu ako moram da ga gledam preko kodija. Tom logikom onda ne treba ni kodi, sve ima na torentima.
Osim toga, nije bitno dal imaš puno servisa ili samo jedan. Dovoljno je da ti treba samo jedan za koji imaš nalog i ako box ne podržava njega, džaba ti sve ostalo.
Poenta je da svako radi kako njemu više odgovara i kako više voli. Ne treba iznositi kritike na račun nekoga kome je nešto bitno što meni nije.
Zaključak bi trebalo da bude da je vomtar dobar box za kodi, eon, tivimate i sl., ali nije dobar za striming servise. Ne treba napadati one kojima je bitno ovo drugo

Javi se kad ti stigne mi box 2 ? Trebas mi nesto da isprobas oko nekog striming servisa
vidi u temi za Mi Box

zamolio bih da ne skrećemo u off-topic sa pričom o preferencijama. hvala na razumevanju

Uzeo sam za Crni petak Chromecast sa Google TV 4K za 50€

Nisam zahtevan korisnik, sad sam instalirao Stremio, Deezer, Plex i Surfshark.
Planiram i stariji Kodi.

Android TV 12

Ovo sve leti !
Daljinski kida preciznošću i odzivom.

Više mi se sviđao Homatics box R 4K Plus, zbog raznih ulaza, i jačeg čipseta, ali ovo čudo i ne vidim iza TV-a, i super šljaka, i bas sam oduševljen malim daljincem.

Od mene preporuka !

Nazad
Vrh Dno