Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Trebalo bi da je OK,mada imas i Vontar W2.

Sta je sa tim poluispravnim,sta mu fali?

Da li vredi uzeti H96 Max W2 4/64gb box sa Android 11?
Uzeo ga drugaru,sve radi kako bi i trebalo.Fabrički launčer mi se ne sviđa,ali pošto je ATV android,lako se instalira Android TV Home.
Sta je sa tim poluispravnim,sta mu fali?
Mene pitaš?
Sad me nečudi što član Offline ima 7 boxova🤣.
Spao sam na 6 :( jedan sam poklonio,ali sam zauzvrat tome poručio još jedan sa alija :)

Ajmo ovako posto mi niko nije odgovorio za Vontar W2 i 4k na odredjenim servisima gde ima dolby vision hdr i dolby atmos 4k (hbo max, apple tv +) pitanje koji bih onda mogao da kupim andorid box sa ALIexpresa a da nije vise od 40e! Posto su fire stickovi oko 40e polovni! Hvala , znaci iskljucivo mi treba za ta dva streaming servisa da budu u 4k i da ne secka slika i zvuk! Hvala jos jednom

Како ради Vontar W2 имаш у рецензији - тестиран је баш хбо макс. Што се тиче долби вижна - неће ти радити јер нема бокс подршку за њега, а нећеш наћи ни на једном новом боксу од 40 евра. Најјефтинији који проверено ради са DV је ћомијев бокс друге генерације, или ћомин стик. Наравно, ту су и поменути фајер ТВ стикови, конкретно 4К макс.

Što flešujete slimbox na vontar? Nešto vam ne radi ili? Meni stigao pre par dana, sve lepo funkioniše. Nisam primetio nikakve probleme sem malo slabije wifi konekcije. Ruter je blizu pa nije veliki problem.

Što flešujete slimbox na vontar? Nešto vam ne radi ili? Meni stigao pre par dana, sve lepo funkioniše. Nisam primetio nikakve probleme sem malo slabije wifi konekcije. Ruter je blizu pa nije veliki problem.
Ranije verzije su bile katastrofa,nisi mogao sa play store-a ništa da instaliraš.Bila "neka" verzija slimbox-a.Koliko vidim zadnje dolaze sa nekim prerađenim firmwer-om koji radi kako treba tj ne sa onim sa kojima su ranije dolazili.

Како ради Vontar W2 имаш у рецензији - тестиран је баш хбо макс. Што се тиче долби вижна - неће ти радити јер нема бокс подршку за њега, а нећеш наћи ни на једном новом боксу од 40 евра. Најјефтинији који проверено ради са DV је ћомијев бокс друге генерације, или ћомин стик. Наравно, ту су и поменути фајер ТВ стикови, конкретно 4К макс.
Hvala kolega, definitivno si mi odgonetnuo sta cu juriti onda!

Ako uopšte i ide do 5%, I obavezno kada se stavi čačkalica mora da se čuje klik. Ako se ne čuje moguće i da je mikro prekidač pukao i zato ni neće da flešuje
u tome i jeste fora sto ja drzim cackalicu i ubodem kabal u box a on zakuca na 3% i ni makac.......ne prekidam ja drzanje reseta pa da on stane nego on sam stane na 3% i tu se prica zavrsava.

Ne znam svrhu uzimanja tih no name boxova, ajd recimo za početak da se vidi kako to funckioniše....
bolje je uzeti neki kršteni box recimo:
1. Xiaomi TV Box S (2ng Gen)
koji je optimizovan za sve servise ima podršku za HDR10, Dolby Vision, Dolby Atmos, DTS HD,
uz redovnu cenu od 8990 dinara i 2 godine garancije, a ako se ulovi na nekoj akciji i niže,
ja sam moj Mi TV box S platio 4990.
2. ili neki Amazon Firestick ....

Ne znam svrhu uzimanja tih no name boxova, ajd recimo za početak da se vidi kako to funckioniše....
koji je optimizovan za sve servise ima podršku za HDR10, Dolby Vision, Dolby Atmos, DTS HD,
uz redovnu cenu od 8990 dinara i 2 godine garancije, a ako se ulovi na nekoj akciji i niže,
Mi TV box S bese on podrza va isto hdr10, dolby vision , atmos, dts hd _

Da li Firestick može da ima drugi launcher i da se postave aplikacije, na način kao što sam sa decom napuni EON box svim i svačim?

Naime za tri dana vraćamo EON boxeve, i ostaje matora plazma iz 2011. (1080p) bez ičega. Ambicije su minimalne, 4k nepotreban, voleo bih da ne radi gore od boxa i da pušta sve strim servise kako treba u 1080p. Ako neko ima nešto slično šta bi upgradovao, rado ćemo udomiti staru spravu.

Fire tv stick nema google play i ubacivanje app zahteva malo rada. amazon store postoji i ima aplkacija poput netflixa, disney i max (ne hbo max). aplikacije kao što su kodi, hbo max, tivimate... moraju da se sideload. Nađeš apk, skinaš i onda se taj apk direkt instalira.
Postoji i alternativni app store, aptoide. On se instalira kao sideload i onda on može da instalira druge app kao što su kodi i eon. Nije čist kao playstore, ali ima aplikacija.
Što se launchera tiče, ako ti je to bitno, onda ga zaobiđi. Opcija postoji, ali to dolazi i odlazi sa svakim update i nije baš skroz srećno rešenje.

Nekome je prosto interesantno,kao na primer meni,nekome nije potreban jači i box sa svim ti podrškama,neko nema para za skuplji/jači,neko ima ali neće da plati toliko...Svako prema svojim potrebama i mogućnostima :)

• Па види, знам људе који имају и ћомин бокс друге генерације и штапић, па опет узимају "безимене" боксове.
  • Шта значи "безимени" у свету андроид боксева? Нису ово мобилни телефони, па да се тако деле.
  • За некога су UGOOS, HOMATICS, BEELINK... безимени боксови, за друге не. Имају одличне уређаје за те паре. Али, увек ће неко рећи да за много мање паре има нпр ћомин бокс. Не ти, генерално. У рецензији хоматикса рекао сам своје мишљење које се не слаже са многима. Али опет - то је моје мишљење, као што је твоје да је ћомин бокс врх (имао, знам како ради, све супер, али да је одличан - веруј ми на реч да није)
  • Амазонови штапићи јесу одлична куповина, али и овде има АЛИ - многима не лежи начин како се инсталирају апликације ван амазонове продавнице (генерално, 90% нама потребних апликација нема у амазоновој продавници)
  • И на крају долазимо до некоме најбитније ставке - цена уређаја. Разумем ја и гаранцију и квалитет и стримин сервисе и подршку за све могуће HDR квалитете... Али види... Џаба некоме све набројано када он то треба да накачи на вокс, фокс, вивакс... било који безимени ТВ који нема ни Х од HDR-a. О атмосу да не говоримо.
Закључак: Свака роба има свог купца.

JA bi bio prezadovoljkan sa ovim ZTEom iz Hiperneta da ima Dolby Vision podrsku!

Ljudi bi hteli da kupe boks za 20e i da mu stave slimbox i ćiribu ćiriba to odjednom podržava sve standarde, sve opcije, radi ko munja i ne greje se uopšte. Mislim, postoji uvek nešto što je povoljna kupovina i to je uglavnom neka opcija spram nekih (nečijih) potreba, ali pošto smo uglavnom nerealna stvorenja mi bi hteli da damo što manje para i da to radi isto kao najskuplji uređaj. Kao da kupiš polovnog jugića i staviš mu (lupam) felne od BMW-a i ubediš sebe da si zaje*o sistem.

ФајрТВ 4К био летос 22 евра, за те паре Југо и по, све сам му замерке опростио... :)
Хромкаст 4К користим као главни уређај већ годину дана, такође одлична справица, чак и цену држи прилично стабилно, никад није био на попусту као Амазон уређаји.

Fire tv stick nema google play i ubacivanje app zahteva malo rada. amazon store postoji i ima aplkacija poput netflixa, disney i max (ne hbo max). aplikacije kao što su kodi, hbo max, tivimate... moraju da se sideload. Nađeš apk, skinaš i onda se taj apk direkt instalira.
Postoji i alternativni app store, aptoide. On se instalira kao sideload i onda on može da instalira druge app kao što su kodi i eon. Nije čist kao playstore, ali ima aplikacija.
Što se launchera tiče, ako ti je to bitno, onda ga zaobiđi. Opcija postoji, ali to dolazi i odlazi sa svakim update i nije baš skroz srećno rešenje.
Aptoide smo imali na EON box, a spomenuo sam launcher jer je on video sve aplikacije. Originalni launcher neke sideloadovane nije. Ako isto može i sa Firestick, onda je to rešenje. Hvala puno.
ФајрТВ 4К био летос 22 евра, за те паре Југо и по, све сам му замерке опростио... :)
Хромкаст 4К користим као главни уређај већ годину дана, такође одлична справица, чак и цену држи прилично стабилно, никад није био на попусту као Амазон уређаји.
Jel može Firestick i cast sa androida i apple?

Onda ti u uži izbor može ući Transpeed X4

Imaš i recenziju kolege @Salac UE

Mene je izašao 35€,4/32 verzija.

Pre nekih pola godine mislio bih da je ovo što ću napisati nemoguće, ali sada samo Transpeed koristim kod kuće, iako sam ga pazario da bih ga odneo u selo i koristio dok sam tamo, i iako imam boksove i stikove koji su na testiranjima imali bolje reference.

Teram Eon, Iris, Kodi, Stremio, Smarttube, TiviMate, Hrt i RTS app, i sve funkcioniše kao sat (pu-pu, da ne ureknem). Salac mi je flešovao slimbox kad sam mu poslao uređaj za YT recenziju, podizanje temperature rešio sam, na asistenciju kolege sa foruma, sa ventilatorom koji košta kod Kineza par stotina dinara, a sve ostalo nije pokazalo ama baš nijedan problem.

I dalje mi je neverovatno da sam, primera radi, zagasio i athivirao ispod sloja prašine Mi stik 4k zarad Transpeed kutijice... A upravo to se dogodilo.

Poslednja izmena:
Pre nekih pola godine mislio bih da je ovo što ću napisati nemoguće, ali sada samo Transpeed koristim kod kuće, iako sam ga pazario da bih ga odneo u selo i koristio dok sam tamo, i iako imam boksove i stikove koji su na testiranjima imali bolje reference.

Teram Eon, Iris, Kodi, Stremio, Smarttube, TiviMate, Hrt i RTS app, i sve funkcioniše kao sat (pu-pu, da ne ureknem). Salac mi je flešovao slimbox kad sam mu poslao uređaj za YT recenziju, podizanje temperature rešio sam, na asistenciju kolege sa foruma, sa ventilatorom koji košta kod Kineza par stotina dinara, a sve ostalo nije pokazalo ama baš nijedan problem.

I dalje mi je neverovatno da sam, primera radi, zagasio i athivirao ispod sloja prašine Mi stik 4k zarad Transpeed kutijice... A upravo to se dogodilo.
daj taj mi stick 4k

Stigao Vontar w2 4/64. Flesnuo nov Slimbox(mora da se drzi cackalica do 5% kako neko napisa). Radi Eon,Tivimate,Hbo max i Stremio rade ali ton se mora pojacati daljinskim od tv-a. Skyshowtime ne pusta nista. Udje u aplikaciju,izlista sve,ali kad probam da pustim nekaslov samo vrti krug i izadje iz app. Kodi radi lepo. Probacu posle Libreelec. Izgleda da 4gb rama rade svoje. Cini mi se da fluidnije radi od eon sdmc boxeva. Google play filmovi tj njegov daljinac odmah prepoznaje box i uparuje se. Naravno google home ne vidi box.
Nije bio na carini.

Nazad
Vrh Dno