Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Pogledaj recenziju kolege @Salac UE ,nije konkretno za taj box ali je sve to slično/isto kod kineza.Nema tu šta da ne valja,dobar čipset,dovoljno ram-a,koliko vidim i hlađenje je dobro urađeno.Proveren brend u tom segmentu.Ja bih ga bez razmišljanja uzeo,nego nema povoljan šiping :(

Na KP oko 6 000 su
F4 S905X4 TV Box 4GB 64GB
Tanix X4 S905x4 4/32
GMB-X96 X4 2/16GB S905X4

Ako je ovaj prvi A95X preskoči,koliko se sećam pisano je u temi da ima problem sa pregrevanjem,ali svakako prelistaj temu da nisam slučajno nešto preumio.Ja bih išao na Tanix,proveren brend i koliko vidim hlađenje dobro odrađeno.

Jel vredi zameniti mi box s sa Mecool km9 pro 2/16? Na aliju je sad oko €40-ak. 8 GB memorije na mi box-u mi nekad pravi problem.

Dodaj mu USB fleš i konfiguriši kao internu memoriju. Mislim da ti je mnogo manja doplata za mnogo više memorije.

Да ли је неко из Београда, ко има Mecool KM9 Pro бокс, расположен да ми позајми његов оригинални даљинац на кратко?
Имам Суперновин бокс, који је у ствари КМ9 Про, набавио сам и РОМ за њега, али сам чуо од колеге са форума да у неком моменту инсталације бокс тражи повезивање са оригинал даљинцем, па чисто да тај корак одрадим и после га враћам.

Pozdrav. Poručio sam neki xs97 tv box (atv 11) sa S905w2 čipset-om i 2gb ram-a. Da li je imao neko iskustva sa tim modelom? Hvala u napred.

Što ne uze sa 4gb ram-a baš je mala razlika u ceni,ako si sa alija?Meni je skoro stigao X96max,s905w2 4/64,radi sve super.Probao sam filmove u 4k od 100-njak gb bez problema idu.Popularne aplikacije za striming takođe lepo rade,osim skyshowtime zbog rutovanog rom-a.U suštini box za multimediju više nego dobar.Koliko će raditi videćemo :)

Drugari, trazim alternativu SBBovom EON boxu posto cesto zna da ostane bez slike u sred gledanja i onda vadim/vracam hdmi i on vrati sliku.
Potrebe su mi sledece:
  • VLC da gadjam u lokalni NAS da gledam filmove(znaci dobar daljinski)
  • browser da mogu da otvorim web aplikaciju sa NASa
  • EON aplikacija(primetio sam da bolju sliku daje SBBbox EON app nego app na smart TV (LG B8 oled).
  • cast slika/videa sa mobilnog(pixel/samsung)

Jel moze ovo sa Google Chromecast with Google TV (4K)?
Predpostavljam da sa google TV imam playstore da instaliram VLC/EON?

Jel ima nesto bolje? 20-30e gore dole nije problem.

Unapre hvala!

Врло радо бих му помогао када бих користио бокс на тај начин. Једноставно - нити имам NAS, нити на боксу користим VLC, нити пребацујем садржај са телефона на бокс.
Нешто мало концерата што имам ми је на лап-топу. Њима приступам преко SERVIIO - инсталиран на рачунару, на боксу преко кодија приступам. Кад ми се гледа нешто на ТВ-у, пустим жељено са бокса. Једино неку слику/видео могу да прикажем са телефона. За то могу користити хромкаст на боксу/телевизору.
@ТЕРЗА - тражи од СББ-а нови SDSTB02 бокс. Ако ти и он не буде завршавао посао, онда купуј бокс ;)

pozdrav ljudi moram biti malo bezobrazan da ne vraćam temu , šta je najbolje uzeti ili na Ali ili na KP , do 30-40e , treba mi za EON i eventualno neki dodatnu šemu na kojoj bih pronašao Arenu Sport , vidim na Aliju neke oko 20e da se dosta prodaju ( H96 MAX , mXq pro , H20 Smart) ??? Unarped hvala na odgovoru P.S. Tv je Toshiba 32" Full HD

• Like
Reagovanja: Ira
Šta gurnuti u Mi box da mu se poveća memorija? Ovih 5.4 GB je smešno. Neki brzi usb stick? Koliko gura port na boxu?

За шта је смешно? Ево код мене на ми боксу друге генерације (тотално небитан појам, јер је такође 2/8), доступно је 4,6 GB. А инсталиран је коди, тивимејт, смарт тјуб и још неке ситније апликације. Да се на све то дода 3-4 стриминг сервиса, ЕОН... неће се joш заузети више од 1 GB. Дакле, остаје ти у најгорем случају 3 GB слободног простора. Једино ако имаш намеру да играш игре, па ти је то мало. Онда си о томе требао да размишљаш пре куповине. Поставиш приоритете, а робне марке оставиш по страни ;)

Ето, ја сам робовао убеђењу да ми је за UHD remux преко 100 GB треба гигабитна мрежна на боксу. А није тачно. Поента је у чипсету. Наравно, мораш имати и добар wi-fi на боксу да би све текло без проблема. Ја потписујем да ће сваки бокс са S905x4 без проблема гурати филмове и преко 150 GB (говорим о комбинацији коди/стримио + RD налог). Ето и тест 2 ЕОН бокса - KSTB6020 се мучи са свим преко 100 GB (верујем да би иста прича била за преко 80 GB), а SDSTB02 лагано ради са 150 GB.

Poslednja izmena:
Dobro de, treba čoveku...
A i da je razmišljao pre kupovine, opet bi dobio 8gb jer sa više nema🤭

Има, али није шаоми. Има и сертификованих и обичних кинџоса. Некада ако нешто незнаш - питаш некога ко зна ;)

ПС - ја сам пре за повећање радне меморије. Далеко је битнија од складишне.

pozdrav ljudi moram biti malo bezobrazan da ne vraćam temu , šta je najbolje uzeti ili na Ali ili na KP , do 30-40e , treba mi za EON i eventualno neki dodatnu šemu na kojoj bih pronašao Arenu Sport , vidim na Aliju neke oko 20e da se dosta prodaju ( H96 MAX , mXq pro , H20 Smart) ??? Unarped hvala na odgovoru P.S. Tv je Toshiba 32" Full HD
Uzmi lagano taj X96max sa s905w2 i 4 gb ram-a,sve striming aplikacije rade kako bi trebalo,osim skyshowtime zbog rutovanog rom-a.Uzeo za drugara,naravno koristio ga 10-tak dana.Pušta i 4k filmove do 100gb,probao preko lana za wi fi ne znam,ali to opet zavisi i od rutera koji imaš.
Uzeo kod ovih stigao za 15-tak dana,ima praćenje

RSD2,259.23 64%OFF | Smart TV Box Android 11 S905W2 4GB 32GB 64GB AV1 Quad Core WIFI6 4K H96 Max W2 Set Top Box Media Player TV Box

За шта је смешно? Ево код мене на ми боксу друге генерације (тотално небитан појам, јер је такође 2/8), доступно је 4,6 GB. А инсталиран је коди, тивимејт, смарт тјуб и још неке ситније апликације. Да се на све то дода 3-4 стриминг сервиса, ЕОН... неће се joш заузети више од 1 GB. Дакле, остаје ти у најгорем случају 3 GB слободног простора. Једино ако имаш намеру да играш игре, па ти је то мало. Онда си о томе требао да размишљаш пре куповине. Поставиш приоритете, а робне марке оставиш по страни ;)

Ето, ја сам робовао убеђењу да ми је за UHD remux преко 100 GB треба гигабитна мрежна на боксу. А није тачно. Поента је у чипсету. Наравно, мораш имати и добар wi-fi на боксу да би све текло без проблема. Ја потписујем да ће сваки бокс са S905x4 без проблема гурати филмове и преко 150 GB (говорим о комбинацији коди/стримио + RD налог). Ето и тест 2 ЕОН бокса - KSTB6020 се мучи са свим преко 100 GB (верујем да би иста прича била за преко 80 GB), а SDSTB02 лагано ради са 150 GB.
Možda hoće dodatnog skladišnog prostora. Ja sam ubo u Shield m.2 128GB Fanxiang kineski u fioci usb A-usb C i radi odlično.

Има, али није шаоми. Има и сертификованих и обичних кинџоса. Некада ако нешто незнаш - питаш некога ко зна ;)

ПС - ја сам пре за повећање радне меморије. Далеко је битнија од складишне.
Овде нисам мислио да @bakara незна, него ко купује нешто а није упзнат са материјом - пита некога ко познаје градиво ;)

Ili ako ne zna kupi Shield🤣

Shield Ili nešto od ova 4 :)

download.png

Homatics.jpg

Poslednja izmena:
Сад нешто гледам - BEELINK оставио једино GT King II у понуди боксева. Окренули се потпуно мини PC тржишту.

Da li ima neki jeftiniji box sa Android TV OS-om, jer Move'n'go radi užasno na običnom Android-u, a da ima i eternet port. Ne treba sertifikat za Netflix, a bilo bi dobro ako može da se naruči sa Aliexpressa.

@Salac UE kada si uzeo 2nd gen mi box? nisam ispratio u temi.
Da li je dobar? Nesto se na kraju ispostavilo da stick i nije toliko dobro resen kao sto smo originalno mislili, provlace se negativni komentari. Porucio sam za drugara da zameni stick pa se nadam da ce da bude stabilniji.

edit: sorry, vidim recenziju. odgledacu klip

Da li ima neki jeftiniji box sa Android TV OS-om, jer Move'n'go radi užasno na običnom Android-u, a da ima i eternet port. Ne treba sertifikat za Netflix, a bilo bi dobro ako može da se naruči sa Aliexpressa.
Шта подразумеваш под јефтинији? Некоме је јефиније до 50 евра, некоме до 100.
Ако је одговор до 50, онда немаш ништа. Можеш, као што рече @bracin узети неки од боксева на који се може убацити СЛИМБОКС андроид ТВ. Већ за непуних 60 евра можеш узети MECOOL KM 7 (обичан, не deluxe).

Nazad
Vrh Dno